Jakie auto siedmioosobowe?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Thundi
    L&K
    • 2005
    • 1157

Zamieszczone przez dudek_t
    e możesz, niezależnie od posiadanego prawka. Homologacja nie pozwala. Nie chodzi o łączną masę zestawu. Chodzi o to że wg. polskiej homologacji ten samochód nie może ciągnąć przyczepy z hamulcem cięższej niż 500kg DMC przyczepy.
    Hmm a mi homologacja mówi 500 bez hamulca i 1100 z hamulcem (zresztą przyczepu poniżej 750kg z hamulcem jeszcze nie widziałem chyba że ręcznym ale to nie o ten hamulec chodzi)
    Inna sprawa że faktycznie homologacja jest dziwna (dopuszcza między innymi tylko 2 rozmiary kół)
    O ortografie dba FF.
    Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
    http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
    Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• gieu
      Rider
      • 2009
      • 607
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
      Big odpowiadam: rodzina 2+3 (przynajmniej na razie :wink: ). Da się towarzystwo upchnąć do Octavii, ale żona musi siedzieć z tyłu z dwoma fotelikami i o komforcie nie ma mowy. Myślę więc o czymś większym, ale nie za dużym. Wystarczy, że w drugim rzędzie da się koło siebie posadzić 3 foteliki (w O2 FL ten manewr nie przejdzie). Dodatkowe dwa siedzenia z tyłu mają być tylko rezerwą.
      Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• dudek_t
        L&K
        • 2008
        • 1421

Sprawdziłbym też Caddy Maxi... tyle że nie jestem pewien tych 3 fotelików ale szanse są duże.

Komentarz

• mirek_p11
          RS
          • 2010
          • 6630
          • Volkswagen
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

gieu, zobacz jeszcze Citroena C4 Grand Picasso z bardzo dobrym silnikiem 2.0 hdi lub benzynką 1.6 thp. Kolega jeździ wersją na full wypasie i sobie bardzo chwali a rodzinkę ma liczną. Obecnie jest już w sprzedaży nowa generacja C4 Picasso z niezłym rabatem.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
          Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
          Fotki

Komentarz

• tomwawa
            Ambiente
            • 2010
            • 186

Posiadam Sharana w tej starszej budzie i jestem bardzo zadowolony, jeśli chodzi o awaryjność to poza olejem i hamulcami to nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatnio było coś robione, ale olej hamulce klima to standard zwłaszcza jak lata się ok 3tyś km miesięcznie.
            Przy 5 fotelach do bagażnika wchodzi rower nie rozłożony i zakupy albo wózek nie rozłożony plus bagaże na wakacje. w drugim rzędzie 3 normalne fotele. trzeci rząd normalne fotele nie żadne mniejsze czy coś, ale minus przy 3 rzędzie do bagażnika dużo nie wejdzie w prawdzie ja rzadko używam 3 rzędu i fotele trzymam w garażu, w nowej budzie wyeliminowane po pięknie chowają się w podłogę na płasko.

Ja mam z napędem 4motion i zimą jestem bardzo zadowolony nigdy nie miałem jakiegoś problemu z podjechaniem, ruszeniem itp. Minus to to że trochę pali :/

Tourana widziałem tylko w wersji 5os. i jakoś ciężko mi wyobrazić że tam zmieszczą się jeszcze dwie dorosłe osoby, znajomy ma seata galaxy różnic wiele nie ma w prawdzie on ma tylko z przednim napędem to mu mniej pali.
            WT 45581Ciemnozielona Skoda Octvia I Sprzedana
            WT 514** Srebrny VW Sharan

Komentarz

Pracuję...