Zamieszczone przez WIELKIBONGO
Miód Manuka.
Zwiń
X
-
paweł2, opinie są dobre. W tym miesiącu będę miodzik zamawiał żonce. Zaufany sklep w którym kupowałem już masz w linku poniżej.
Miód Manuka MGO oryginalny z Nowej Zelandii. Zawiera wysoką zawartość naturalnej substancji Methylglyoxal. Poznaj Miody Manuka ich walory i historię. Doceń potęgę natury
Miody Manuka znane są ze swoich wyjątkowych właściwości - działają antybakteryjnie, wpływają na odporność oraz układ pokarmowy. Na rynku dostępnych jest jedna...
Komentarz
-
-
moja siostra ma hopla w temacie takich wynalazków - "nawet bąki po tym pachną poziomkami" :wink:
a Szwagier po pół roku stosowania ww przy okazji jakiegoś stwierdził, że jeden ch.j z tym miodem i jedyną różnicę jaką widzi w stosowaniu to na rachunku ze sklepu :szeroki_usmiech
miód to miód - właściwości lecznicze ma każdy tylko trzeba wiedzieć z czego zrobiony i do czego stosować
ale niezbadana jest moc autosugestii, więc proszę nie kierować się powyższym :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiszczuLeptospermum :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Cześć temat trochę starty, ale również polecam miód manuka. Jednak uważajcie nie każdy jest dobry warto patrzyć na oznaczenia dobre miody zaczynają się od UMF 20 + sam opisałem to w szczegółowym artykule o miodzie manuka http://enaturablog.pl/miod-manuka-wl...nie-dawkowane/
Komentarz
-
-
Jako czynny pszczelarz z 30 letnim doświadczeniem, powiem wam tak. Ja kupuję ( a raczej dostaję w prezencie) miód manuka od znajomego, który dwa razy do roku przylatuje do nas z Australii i zawsze jakiś słoiczek lub dwa przywiezie mi , ja mu za to daję dwa słoiczki naszego miodku . Więc wiem,że większość miodów kupowana u nas w sklepach odbiega od dobrego naszego miodu, na półkach sklepowych królują przegrzane miody (podgrzewane dla klienta,bo jak miód jest piękny i płynny to zawsze zejdzie z półki ) , naturalnym procesem miodu jest jego krystalizacja, miód w dwa tygodnie po podbieraniu zaczyna się krystalizować (pseudo znawcy twierdzą,że miody z dużą zawartością cukru się szybko krystalizują) Są trzy gatunki miodu,które z racji zawartości dużej ilości wody się nie krystalizują i mogą latami stać płynne na półce. Jak kupujecie miód w sklepach wystrzegajcie się jak ognia napisu wyprodukowany w krajach UE i poza nimi. Taki miód pochodzi przeważnie z krajów środka i jego jakość jest poniżej krytyki. Jak lubicie herbatkę z miodkiem to zalewając miód wodą o temperaturze 100 stopni to zabijacie jego wszystkie właściwości lecznicze i zdrowotne (to tak jakbyście sobie herbatę cukrem posłodzili) ,jak chcecie sobie rozpuścić miód to wstawcie go do wody o temperaturze nie przekraczającej 45 stopni,wtedy go nie zepsujecie. Tyle wykładu docenta miodka i pamiętajcie kupujcie tylko polskie miody ,bo te są naprawdę dobre
Komentarz
-
Komentarz