Panowie krociutkie pytanie,ojciec choruje na żołądek i chcialem mu taki miod kupic a ze to drogi interes(0,5kg 250zl)pytam sie Was czy mial ktos z tym stycznosc czy to naprawde pomaga czy jest kolejna sciemą.
Miód Manuka MGO oryginalny z Nowej Zelandii. Zawiera wysoką zawartość naturalnej substancji Methylglyoxal. Poznaj Miody Manuka ich walory i historię. Doceń potęgę natury
Miody Manuka znane są ze swoich wyjątkowych właściwości - działają antybakteryjnie, wpływają na odporność oraz układ pokarmowy. Na rynku dostępnych jest jedna...
moja siostra ma hopla w temacie takich wynalazków - "nawet bąki po tym pachną poziomkami" :wink:
a Szwagier po pół roku stosowania ww przy okazji jakiegoś stwierdził, że jeden ch.j z tym miodem i jedyną różnicę jaką widzi w stosowaniu to na rachunku ze sklepu :szeroki_usmiech
miód to miód - właściwości lecznicze ma każdy tylko trzeba wiedzieć z czego zrobiony i do czego stosować
ale niezbadana jest moc autosugestii, więc proszę nie kierować się powyższym :diabelski_usmiech
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Cześć temat trochę starty, ale również polecam miód manuka. Jednak uważajcie nie każdy jest dobry warto patrzyć na oznaczenia dobre miody zaczynają się od UMF 20 + sam opisałem to w szczegółowym artykule o miodzie manuka http://enaturablog.pl/miod-manuka-wl...nie-dawkowane/
Miód manuka naturalne zdrowie prosto z Nowej Zelandii. Skuteczna walka z bakteriami, wejdź i sprawdź właściwości miodu a także porównaj cenę i wylecz się.
Jako czynny pszczelarz z 30 letnim doświadczeniem, powiem wam tak. Ja kupuję ( a raczej dostaję w prezencie) miód manuka od znajomego, który dwa razy do roku przylatuje do nas z Australii i zawsze jakiś słoiczek lub dwa przywiezie mi , ja mu za to daję dwa słoiczki naszego miodku . Więc wiem,że większość miodów kupowana u nas w sklepach odbiega od dobrego naszego miodu, na półkach sklepowych królują przegrzane miody (podgrzewane dla klienta,bo jak miód jest piękny i płynny to zawsze zejdzie z półki ) , naturalnym procesem miodu jest jego krystalizacja, miód w dwa tygodnie po podbieraniu zaczyna się krystalizować (pseudo znawcy twierdzą,że miody z dużą zawartością cukru się szybko krystalizują) Są trzy gatunki miodu,które z racji zawartości dużej ilości wody się nie krystalizują i mogą latami stać płynne na półce. Jak kupujecie miód w sklepach wystrzegajcie się jak ognia napisu wyprodukowany w krajach UE i poza nimi. Taki miód pochodzi przeważnie z krajów środka i jego jakość jest poniżej krytyki. Jak lubicie herbatkę z miodkiem to zalewając miód wodą o temperaturze 100 stopni to zabijacie jego wszystkie właściwości lecznicze i zdrowotne (to tak jakbyście sobie herbatę cukrem posłodzili) ,jak chcecie sobie rozpuścić miód to wstawcie go do wody o temperaturze nie przekraczającej 45 stopni,wtedy go nie zepsujecie. Tyle wykładu docenta miodka i pamiętajcie kupujcie tylko polskie miody ,bo te są naprawdę dobre
Komentarz