Zamieszczone przez fan
skarga na nauczyciela
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
-
Też mam żonkę nauczycielkę /dyrektorkę w przedszkolu i temat jest mi nie obcy. Szkoda gadać co dzisiejsze dzieci i to już właśnie w tym wieku potrafią wywinąć.
Ogólnie mamy społeczeństwo roszczeniowe. Wina jest zawsze u innych tylko nie u nich i ich słodziutkich bobasków. A jak się nawet udowodni że było inaczej niż dzieci przedstawiły to nawet nie potrafią przeprosić. Pierwsze co to skarga do prezydenta miasta na personel placówki ale jak się okazało że ich dziecko pierwsze dwukrotnie rozwaliło budowlę z klocków innemu dziecku (miało w uwagę nauczycielki że tak nie można) ale jak przy kolejnej takie próbie tamten dzieciak się wpienił i chwycił go za gardło to wielkie oburzenie. Jak tak można dziecko wychowywać(uwaga do rodziców dziecka) i czemu nauczycielka nie zareagowała. A nauczycielka ma mieć oczy nawet w dupie razem z pomocą (tak są 2 dorosłe osoby w grupie) przecież nikt nie jest w stanie śledzić non stop podczas zajęć grupę ponad 20 osobową. W domu nie są w stanie zapanować na 1 czy 2 swoich dzieci ale inni to mają obowiązek zapanować nad taką "bandą" Co to znaczy że dziecko nie chce robić czegoś co nauczyciel każe (proszę bardzo ale siada przy osobnym stoliku by nie przeszkadzać i zero zabawek) powinno wrócić prawo postawienia delikwenta do kąta :twisted:
Nie na darmo mówi się "obyś musiał cudze dzieci uczyć"
Ja szkoły kończyłem lata 60/70 i nauczyciel nie miał oporów by przywalić w łapę z drewnianego piórnika czy linijki i to czasem nawet kantem. A w domu to cisza bo mogła być poprawka i dobrze jak tylko od matki bo od ojca to zawsze było .. że konkretnie bolała :!: Absolutnie teraz nie mam żalu do nikogo za takie podejście bo chyba mimo wszystko mi to na dobre wyszło :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemireklata 60/70 i nauczyciel nie miał oporów by przywalić w łapę z drewnianego piórnika czy linijki
Komentarz
-
-
eaglemirek, nie można tego lepiej ująć - sam znam sytuacje koleżanki żony (nauczycielki) - dziewczynka z I klasy podstawówki!!!! komentuje uwagę nauczycielki do swojej koleżanki, wychodząc z klasy na przerwę - "to stara ku...wa". Tamta kobita usiadła z wrażenia i nie mogła wstać.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
eaglemirek
lepiej tego nie można ująć. jestem tylko zdziwiony, że nie wolno postawić dziecka do kąta :shock: no, a potem mamy takie wynalazki promowane w TV jak niejaki Szpak Michał... ni pies, ni wydra, coś na kształt świdra...If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
no ale, żeby nie było, że nauczyciel samo zło to zagadka na rozluźnienie atmosfery :wink:
Jaka jest różnica między nauczycielką a nauczycielem :?:
Nauczycielka drapie się po przerwie a nauczyciel po dzwonku :szeroki_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
pomimo przewagi głosów "nic się nie stało" uważam, że jakakolwiek ingerencja fizyczna nauczyciela (poza rozdzieleniem bójki) jest niedopuszczalna.
jasne, że w punkcie, gdzie mowa o roszczeniowych rodzicach - zgadzam się w całej rozciągłości
polski system edu jest -jak praktycznie wszystkie inne dziedziny- pełen sprzeczności i niedomówień i nie ma np. żadnej sensownej możliwości odizolowania prawdziwych szkodników.
a co do wyzywania n-la od "k***w" - jest na to paragraf. od czasów Romana G. na stanowisku ministra edu, nauczyciel ma status urzędnika państwowego czyli dużo łatwiej dochodzić swoich praw - któs w mojej placówce spróbował raz, sprawa trafiła na policję ZTCP, types szybko przeprosił, info poszło w obieg wśród uczniów i problem nie istnieje (tzn. uczniowie nie próbują kozaczyć i obdarzać n-li epitetami w ich obecności).
akurat pani nauczycielce ciągającej dzieciaki za uszy wcale bym nie współczuł - robisz coś nie tak, to wiedz, że możesz ponieść konsekwencje. albo małe trzepanko kuratoryjne postawi panią do pionu albo niech szuka innego zajęcia
Komentarz
-
-
Chwila ... czy wyjasnilo sie z nauczycielka ?
Bo moze zlapala za ucho...a dzieciak sam sie szarpnal i wyrwal? I co? Kto wtedy winny?
Wyjasnic sprawe i dopiero bic piane.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Skarga na nauczyciela wszczyna postępowanie dyscyplinarne - czyli w mojej ocenie SĄD KAPTUROWY - mając na względzie dobro dziecka - proponuję osobistą konsultację z nauczycielem mającą na celu wyjaśnienie stanu faktycznego, a dopiero potem rozważenie możliwości zmiany tej sytuacji - albowiem jeśli nawet kara będzie zasadna to co zmieni ona w rzeczywistości ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobyla co do wyzywania n-la od "k***w" - jest na to paragraf. od czasów Romana G. na stanowisku ministra edu, nauczyciel ma status urzędnika państwowego czyli dużo łatwiej dochodzić swoich praw - któs w mojej placówce spróbował raz, sprawa trafiła na policję ZTCP, types szybko przeprosił, info poszło w obieg wśród uczniów i problem nie istnieje (tzn. uczniowie nie próbują kozaczyć i obdarzać n-li epitetami w ich obecności.Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osautor coś "zamilkł" więc może fakty są całkiem inne....
Zrobiłem mały research i okazuje się, że nie była to pierwsza sytuacja z tą panią, która jak się okazuje ma problemy rodzinne...
Zamieszczone przez fanrozpieszczaja takiego malego sk...syna
Sprawę sobie wyjaśniam z nauczycielką i dyrektorką. Temat można zamknąć.Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
Komentarz