Filmy sensacja/kryminał/trhiller/wojenne itp.
Zwiń
X
-
A czasami, pomiędzy wyścigami i strzelankami warto oglądnąć ... Zieloną Milę.2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Po dzisiejszej nocy polecam 2 tytuły:
1. Anioł stróż /ew. Opiekun/ (oryg. Schutzengel) - nastolatka "po przejściach" jest świadkiem zabójstwa. Trafia pod opiekę funkcjonariuszy policji z Programu Ochrony Świadków, ponieważ grozi jej ciągłe niebezpieczeństwo ze strony zabójców.
2. Obława w Napier - film mówiący o prawdziwych wydarzeniach jakie miały miejsce w 2009 roku w nowozelandzkim mieście Napier. Zmienione nazwiska postaci oraz dialogi. W skrócie - film pokazuje bezradność i niekompetencję ówczesnej policji oraz absurdalny przepis mówiący o tym, że policjant nie ma prawa nosić przy sobie broni na służbie patrolowej.
[ Dodano: Sob 28 Gru, 13 04:49 ]
oprócz wyżej wymienionych polecam jeszcze 2, które oglądałem wcześniej:
1. Od kołyski aż po grób (oryg. Cardle 2 The Grave) - nielegalne interesy, broń jądrowa jakiej dotąd nie znał świat, kradzieże itp. Główny bohater to złodziej wynajmowany przez bardziej lub mniej (ale raczej mniej) uczciwych ludzi. Jego aktualne zadanie to wykraść czarne diamenty z odbywającej się w Los Angeles wystawy. Z czasem okazuje się, że nie są to wcale zwykłe diamenty.
W rolach głównych:
1. DMX
2. Jet Li
2. Strzelec (oryg. Shooter) - historia sierżanta Piechoty Morskiej w stanie spoczynku, który został wciągnięty w spisek mający na celu ukryć prawdziwe cele działania władz USA w Afryce.
W rolach głównych:
1. Mark Whalberg (znany m. in. z filmów: "Włoska robota", "Infiltracja" czy "Max Payne")
2. Dany Glover
3. Kate Mara
4. Michael Pena
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiStrzelec (oryg. Shooter) - historia sierżanta Piechoty Morskiej w stanie spoczynku, który został wciągnięty w spisek mający na celu ukryć prawdziwe cele działania władz USA w Afryce.
Zielona Mila dzisiaj leciała. Dobry film, warty przynajmniej jednego seansu. Stonowana fantastyka w dobrym smaku. Reżyser Frank Darabont, ma na koncie również Skazanych na Shawshank i w obu filmach czuć, że względu na tematykę więzienną, podobny "sznyt".
Szkoda, że film zazębił się dzisiaj z Człowiekiem-Widmo, bo to też dobra fantastyka w dobrej reżyserii (Paul Verhoeven od "Robocopa" - tego starego, w którym krew się lała litrami, a nie tego nowego remake'u-shitu, który lada moment zawita do kin).
Facet wpada na pomysł eliksiru, po którym staje się niewidzialny, ale mikstura mająca przywrócić mu fizyczną formę, zawodzi, czyniąc go niewidzialnym na długi, nieokreślony czas, przez co zaczynają mu przychodzić głupie pomysły do głowy. Kiedy straszenie znajomych przestaje go bawić, jego żarty przestają być śmieszne, a zaczynają być drastyczne. Dobry film, aby postawić sobie pytanie - czy faktycznie mając w ręku atrybut bycia niewidzialnym, wciąż bylibyśmy tak pokorni i grzeczni, wiedząc że karalność za nasze występki, spada do zera :?:Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rSkazanych na ShawshankZamieszczone przez r2rprzede wszystkim dziadek Danny Glover (czarnoskóry partner Mela Gibsona z "Zabójczej broni").
Wczoraj tez dali w TV wart uwagi Krol Artur.
A i jeszcze prawdziwe gnaty,prawdziwe auta
Sila Magnum,Brudny Hary.Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
bardzo polecam ten oto film.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6jpKaONIkO0[/youtube]
pełnokrwisty i przejmujący dramat wojenny. ekstraklasa, zwłaszcza jeśli ktoś znajdzie wersję HD - przepiękne zdjęcia Afganistanu.
Zamieszczone przez rafikiZamieszczone przez paweł2Brudny Hary.Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
-
A dzisiaj Cienka Czerwona Linia, na bazie James'a Jones'a->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Waśkawczesnego Eastwooda ja również niespecjalnie, ale Eastwooda - staruszka - reżysera wręcz uwielbiam
Ale nie byłbym sobą gdybym przy kolejnej nocnej służbie nie podrzucił kolejnych tytułów :lol:
1. Polowanie (oryg. Hunted) - trzech przyjaciół myśliwych wybiera się na wspólne polowanie na jelenie. Jeden z nich podczas obserwacji zwierzyny jest świadkiem wyrzucania z samolotu kilku paczek - jak się okazuje z kokainą w środku. 2 z nich wbrew trzeciemu postanawia je zabrać i zbić majątek. Okazuje się to dużym błędem, bo od tej pory mają "na karku" kilkunastoosobową grupę "adresata" tych "przesyłek. Walka o przetrwanie nie należy do najłatwiejszych.
2. Uwięziona w mroku (oryg. Penthouse North) - Zamknięta w sobie, niewidoma dziewczyna po przejściach, Sara, mieszka w eleganckim apartamencie na wysokim piętrze jednego z nowojorskich wieżowców. Jedyną bliską osobą jest jej chłopak, Ryan. Pewnego dnia, wracając do mieszkania, Sara potyka się o leżące w kałuży krwi ciało. To jej ukochany, zamordowany przed chwilą przez tajemniczego napastnika. To dopiero początek koszmaru. Bezwzględny przestępca Hollander szuka zemsty – oraz diamentów, rzekomo ukrytych w tym apartamencie. Złapana w pułapkę, odcięta od świata dziewczyna przez wiele godzin będzie musiała znosić psychiczną i fizyczną przemoc. W tej nierównej walce może liczyć tylko na siebie. (opis dystrybutora dvd - źródło: www.filmweb.pl)
W rolach głównych Michelle Monaghan i Michael Keaton.
Informacja dla przesądnych: nie oglądać przed najbliższym sylwestrem
3. Zagrywka Czarnego (oryg. Svartur á leik) - Koniec lat 90-tych, Reykjavík. Stebbi zostaje zatrzymany za udział w pijackiej bójce. Na komisariacie policji spotyka dawno niewidzianego przyjaciela z dzieciństwa - Tótiego, który pomaga mu w znalezieniu adwokata. Aby uregulować swój dług, Stebbi zgadza się dołączyć do gangu Tótiego, stając się częścią narkotykowego podziemia. (źródło: www.filmweb.pl)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiZamieszczone przez Waśkawczesnego Eastwooda ja również niespecjalnie, ale Eastwooda - staruszka - reżysera wręcz uwielbiamByła 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
-
dzisiaj był ciekawy film "TELEFON" z colinem farrrelllem i łajtakerem->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiWaśka, ale ja po prostu nie jestem do niego przekonany i nie przekonasz mnieByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszKapitan Philips (...) polecam
Niby niewiele się dzieje i właściwie od początku wiadomo jak się to skończy, ale jednak wciąga.
Z drugiej strony Grawitacja, która wydawała się być ciekawym filmem, a ciągnęła się niemiłosiernie - nie polecam... (sorry za OT)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WallyZamieszczone przez rafikiWaśka, ale ja po prostu nie jestem do niego przekonany i nie przekonasz mnie
[ Dodano: Sro 01 Sty, 14 00:21 ]
Przyznam szczerze, że wczoraj w nocy zawaliłem sprawę - żadnego nowego filmu do polecenia ops:
Komentarz
-
-
kapi, oglądałem dobry film
[ Dodano: Pią 03 Sty, 14 18:52 ]
Po wczorajszej nocnej zmianie mogę polecić kolejny tytuł, a konkretnie Ronin - Były agent amerykańskiego wywiadu wraz z grupą najemników próbuje przechwycić tajemniczą paczkę - niezwykle cenną dla organizacji przestępczych z Irlandii i Rosji. W rolach głównych Robert DeNiro i Jean Reno
Komentarz
-
Komentarz