=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Mariusz87, i wszyscy inni - uważajcie na znacznik [y o u] w tytułach, bo wychodzą 3 kropki :lol: ten znacznik na niektórych forach powoduje, że użytkownik, który to czyta widzi swój nick daj kropkę między literami i po sprawie
na pewno zwuażycie, że mieszam gatunki biorąc pod uwagę moje wcześniejsze propozycje, ale po prostu lubię to co mi się podoba :lol: w związku z tym dorzucam od siebie:
Wszystkie powyższe utwory były wykonywane na Gali Piosenki Popularnej i Chodnikowej w Warszawie 1 marca 1992 miałem wtedy niecałe 3 miesiące i rodzice kupili cała Galę na VHS w cenie 100 tysięcy zł za jedną kasetę (3 części) :szeroki_usmiech
[ Dodano: Wto 14 Sty, 14 15:10 ]
a tak poza konkursem wrzucam to: Hymn Gazpromu
eaglemirek, rzecz w tym, że "pod ręką" mam tylko 2 - trzecia gdzieś się zagubiła w szafach i musiałbym pół mieszkania przekopać żeby ją znaleźć poza tym wątpię żeby ktoś je kupił w takiej cenie, w końcu to 10000 x cena zakupu w dzisiejszych pieniądzach :lol: a tak całkiem serio to ich nie sprzedam - wartość sentymentalna :wink: jako dzieciak jak to oglądałem, to zawsze się bałem tytułowej "Czarownicy" z utworu zespołu Fanatic i kazałem przewijać tę piosenkę :lol:
Marcin, litości nie masz? :P
w temacie piosenek, które dzisiaj wrzuciłem to odpaliłem sobie cz. 1 Gali i wysłuchałem całego wstępu czytanego przez Janusza Weissa, który tę Galę prowadził i oto ono:
Dobry wieczór Państwu!
Witam na Gali Piosenki Popularnej i Chodnikowej. Dziś piosenka chodnikowa świętuje swój wielki dzień. Być może w przyszłości będzie to święto państwowe i dzień ustawowo wolny od pracy.* Piosenka chodnikowa, spychana dotąd na margines bazarów, straganów i łóżek polowych, staje dziś do egzaminu w obecności radiowych mikrofonów, dziennikarskich długopisów, telewizyjnych kamer i Wysokiej Izby.** Już za chwilę objawią się nam liczni debiutanci, których dotychczas znaliśmy jedynie z chodnikowych nagrań. Dziś poznamy także ich twarze. Tam, tam...za kulisami, chodzą stremowani wykonawcy, dla których występ w Sali Kongresowej, w której oklaskiwani byli tacy showmani jak Charles Aznavour, Yves Montand czy Leonid Breżniew*** był dotąd tylko sennym marzeniem. Mam nadzieję, że Wasza życzliwość, Szanowni Państwo, doda naszym artystom otuchy. A zatem wszystko w Waszych rękach. Wolno tańczyć szybko. Galę Piosenki Popularnej i Chodnikowej uważam za otwartą!
*wielka szkoda, że tak się nie stało i zapewne nigdy nie stanie
**jak widać było to naprawdę wielkie wydarzenie
***w tym momencie publika wybucha gromkim śmiechem :lol: :diabelski_usmiech
Takie pytanie. Czy ktoś z OCPków może był tam wtedy?
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz