Katowice -Kolobrzeg

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zaps
    Drive
    • 2011
    • 71

Zamieszczone przez Udesky
    c) NAJWAŻNIEJSZE w czasie nocnej jazdy: BRAK zwierzyny :!:
    Mało jeździsz po tych Niemieckich drogach.

Komentarz

• Udesky
      RS
      • 2007
      • 1692
      • Octavia I (1U2)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez zaps
      Kilkukrotnie zdarzyło mi się jechać tamtą trasą nocą i wiele razy po PL. Z dwojga złego wole tamtą drogę. :P
      W Polsce nie ma kryzysu.
      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• bishop
        L&K
        • 2012
        • 1430

Trasa wypróbowana zgodnie z proponowaną czyli A4, odbicie na Legnicę i kierunek Gorzow Wlp , Szczecin i Kolobrzeg, właśnie tego oczekiwałem, kto chce może pocisnąć autostradą a i potem jest dużo dwupasmówek, nie ma też przeszkód pyrkać sobie 120km/h na prawym pasie oszczędzając, bez blokowania szybszych. Trasa przez Niemcy nieoplacalna, może gdyby celem był sam Szczecin. Fotoradary na Polskich drogach ...hm, jeżeli człowiek od maleńkości przyzwyczajany to mu niestraszne :lol: .Niebo mi sprzyjało /pogoda/ w nocy w lutym byłem szybciej na miejscu ,niż w lato 8) / mniejszy ruch/

Ps
        Popiepszone drogi w samym Kolobrzegu :lol: , ronda jakieś krzywe, jedno się łączy z drugim, rozwidlenia tuż przed, nawi Garmin/pierwszy raz w życiu nie nadążyła, jak zrobiłem "rundę honorową" wkolo żeby dać jej czas do namysłu, co do wyboru zjazdu i tak się zgubiła :lol:

Komentarz

• crom.de
          RS
          • 2012
          • 1545
          • Superb II (3T4)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez zaps
          Na autostradzie zwierzyna? Może za mało mam doświadczenia ale jeszcze nigdy nie spotkałem.

bishop, fotoradary dla jeżdżących oszczędnie to raczej nie problem
          - Superb
          - Panda 1.2

Komentarz

• greg29
            Ambiente
            • 2013
            • 193

Zamieszczone przez crom.de
            Może za mało mam doświadczenia ale jeszcze nigdy nie spotkałem.
            No rzeczywiście mało masz.Wiem,że Niemcy to wzór cnót dla Tych co tu nie mieszkają.Ale jak juz tu posiedzisz to bywa różnie.
            Piszę jak jest...

Komentarz

• crom.de
              RS
              • 2012
              • 1545
              • Superb II (3T4)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

greg29, ja mówiłem ogólnie o autostradzie (nie tylko Niemieckiej) i zwierzynie. Zjeździłem wszystkich bliższych i dalszych sąsiadów RP autostradami no i jeszcze nie widziałem nigdy zwierzyny na drodze. Co prawda ludzi jadących pod prąd też, a ciągle trąbią o takich w radio tutaj.
              - Superb
              - Panda 1.2

Komentarz

• bishop
                L&K
                • 2012
                • 1430

Zamieszczone przez crom.de
                bishop, fotoradary dla jeżdżących oszczędnie to raczej nie problem
                Oszczędzanie ma wiele wymiarów np. ktoś naszyje na dziurę łatę i będzie dalej chodził w takich spodniach żeby oszczędzać, ja kupuję nowe , ale nie najdroższe w sklepie, tylko taką średnią półke ...i tez oszczędzam , a na drodze oszczędzanie, przynajmniej moje to b.sprawne osiągniecie szybkości podróżnej , przewidywanie ruchu przed maską i hamowanie silnikiem itp., a dla innego to toczenie się 70km/h nonstop i mulenie drogi innym użytkownikom

...zresztą co ja gadam i tak mam lpg :lol:

Co do zwierzątek na autostradach , to poprawiłem jakiemuś liskowi albo zajączkowi /martwemu już/ dokładnie na płatnym odcinku A4 i pewnie ogrodzonym, szczęśliwe padlina poszła środkiem między koła.

Komentarz

• crom.de
                  RS
                  • 2012
                  • 1545
                  • Superb II (3T4)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez bishop
                  na drodze oszczędzanie
                  no to myślimy dokładnie tak samym. Oszczędzanie to nie jest niska prędkość tylko dopasowanie jej pod charakterystykę silnika i terenu na którym podróżujemy.

Zamieszczone przez bishop
                  zresztą co ja gadam i tak mam lpg
                  Mnie też się pytają czy montuje itd ale mnie się to aż tak nie opłaca jak spojrzeć na stawkę godzinową vs. cenę litra Pb.
                  - Superb
                  - Panda 1.2

Komentarz

Pracuję...