Zamieszczone przez irekk
Sprowadzenie auta z Chin
Zwiń
X
-
Sprowadzenie auta z Chin
Jezeli oczekujesz jakosci Maybacha, to plac jak za Maybacha... Owszem, zawsze mozna chciec by bylo lepiej nawet w takim MB, ale ideałow nie ma... Na jakosc nie moge narzekac, jakos problemow nie mam, nawetr slynnego dudnienia nie zauwazylem jeszcze...Tagi: Brak
-
Sprowadzenie auta z Chin
Jak się sprawa ma ze sprowadzeniem samochodu (nowego, stan salonowy) z Chin.
Czy tamtejszy odpowiednik europejskiego pojazdu, (ale z silnikiem wolnossącym) "przejdzie" badanie w PL, czy ogólnie na terenie UE :?:
Jak wygląda sprawa z cłem i transportem :?:
Czy ktoś miał do czynienia z takim przypadkiem, albo chociaż był blisko takiej sytuacji :?:Artur
-
Sprowadzasz jak każdy inny samochód. Opłaty + cło bo spoza Unii.
Problem może być z zarejestrowaniem.
Kwestia tego czy to Auto ma homolgację na Polski/Europejski rynek.
Jeśli nie ma to robisz na własny koszt homologację - w niektórych przypadkach to sa na prawdę duuuże kwoty - ja nie słyszałem/czytałem się, żeby ktoś to robił na własną rękę.
Lub inna droga - kupujesz auto, potem zgłaszasz się do rzeczoznawców PZM i mówisz że to auto złożyłeś samodzielnie i chcesz go zarejestrować pod marką SAM.
Komentarz
-
Re: Sprowadzenie auta z Chin
Zamieszczone przez r2r(...)Czy tamtejszy odpowiednik europejskiego pojazdu, (ale z silnikiem wolnossącym) "przejdzie" badanie w PL, czy ogólnie na terenie UE :?:
(...)

Komentarz
-
na mój gust nie przejdzie badań - są inne wymogi homologacyjne. Zadzwoń do Instytutu Transportu czy jak to się tam nazywa i ci powiedzą odnośnie wymagań homologacyjnychIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Przypuszczam, że gdyby to było możliwe, to ktoś w Europie już by te auta sprowadzał i sprzedawał.
Komentarz
-
A więc na to pytanie to niestety tak jak Voit pisze tylko wróżka. Auto do rejestracji musi przejść badanie techniczne (tak jak przechodzą auta np: z USA ) Wiadomo że nikt nie zarejestruje auta (chyba że znajdziesz kogoś kto za odpowiednią kasę się podłoży) które nie spełnia norm UE w tym: emisja spalin, bezpieczeństwo (np. ABS, pasy, poduszki, 3-cie światło stopu)Zamieszczone przez r2rJak się sprawa ma ze sprowadzeniem samochodu (nowego, stan salonowy) z Chin.
Czy tamtejszy odpowiednik europejskiego pojazdu, (ale z silnikiem wolnossącym) "przejdzie" badanie w PL, czy ogólnie na terenie UE :?:
Cło to 10% wartości samochodu. Transport cóż tu jest gorzej, najłatwiej będzie zamówić kontener - tyle że odebrać trzeba będzie w Niemczech (do Polski nie dopływają) a tu już koszta bardzo różne - teoretycznie około 3000$ za kontener (2 auta)Zamieszczone przez r2rJak wygląda sprawa z cłem i transportem :?:
Poszukaj sobie firmy która sprowadza z USA (bo procedura ta sama)i popytaj może sprowadzają i z chin.
Nie łatwiej sam silnik? bo w kosztach na pewno będzie taniej. Nawet przy zmianie pojemności koszta nie będą aż tak duże.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
:idea:Zamieszczone przez ThundiNie łatwiej sam silnik? bo w kosztach na pewno będzie taniej. Nawet przy zmianie pojemności koszta nie będą aż tak duże.
k
Artur
Komentarz
-
Może źle napisałem więc poprawie
Może łatwiej dorwać silnik i zrobić przekładkę (nie myślałem o ściągnięciu silnika z chin
- choć tak można by było zrozumieć moje słowa
)
Opieram się na słowach:
Zamieszczone przez r2rtamtejszy odpowiednik europejskiego pojazdu, (ale z silnikiem wolnossącym)O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
Kiedyś było tak, że pojazd wcale nie musiał mieć homolgacji, ale mogłeś sprowadzić tylko 1 sztukę roczne.Zamieszczone przez kazik4x4Kwestia tego czy to Auto ma homolgację na Polski/Europejski rynek.
Przykład:
Sprowadzałem NOWE moto z US, nikt nie żądał homologacji, tak jak pisze kazik4x4, f-ra zakupu, kwity z odprawy, dowód zapłaty cła i VAT-u, przegląd techniczny i poszedł.
Zapytaj jak wygląda sytuacja z rejestracją w swoim lokalnym urzędzie/wydziale.
Komentarz
-
-
rafiki, sorka że wiadę ci na wiek (bez obrazy) ale ty nie możesz pamiętać, jak ówczesna milicja wlepiała mandaty za 3-cie światło stopu !!! Była taka moda montowania 3-ciego światła stop (tak jak teraz w byle złomie montują ledy do jazdy dziennej). Czy 3-cie światło stopu jest wymagane? moim zdaniem tak, ale jak jest to uregulowane w prawie to nie wiem - ale jest na bankZamieszczone przez rafikiod kiedy to 3 światło stopu jest obowiązkowe w nowych samochodach rejestrowanych w UE :?:Zamieszczone przez Thundinorm UE w tym: emisja spalin, bezpieczeństwo (np. ABS, pasy, poduszki, 3-cie światło stopu)
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Wydaje mi sę, że nie jest skoro jak przepali się żarówka to wystarczy zakleić te światło i można jeździć dalej
Komentarz
-
-
auto z chin na bank nie maja homologacji na europe,
dwa lata temu nie przeszly testow zderzeniowych.
co do transportu nie tylko statek, do Łodzi kursuje pociąg towarowy,
operatorem jest firma Hatrans
Komentarz
-
Zamieszczone przez aro_40(...) milicja wlepiała mandaty za 3-cie światło stopu (...)
Ja taki mandat dostałem, ze dwadzieścia lat temu.
Malucha sobie stuningowałem...
:lol:
Przepraszam, że zapytam, ale nie wiem - po co sprowadzać chiński odpowiednik europejskiego pojazdu, lub mówiac wprost, podróbkę samochodu, która nie grawrantuje jakiegokolwiek poziomu bezpieczeństwa?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_ULm6QrC428[/youtube]
Komentarz
-
Zamieszczone przez VoitPrzepraszam, że zapytam, ale nie wiem - po co sprowadzać chiński odpowiednik europejskiego pojazdu, lub mówiac wprost, podróbkę samochodu, która nie grawrantuje jakiegokolwiek poziomu bezpieczeństwa?
Yyyyyyyy ..... bo jest tańsze ?
Komentarz
-
...Nie, to nie może być takie proste.Zamieszczone przez loydZamieszczone przez VoitPrzepraszam, że zapytam, ale nie wiem - po co sprowadzać chiński odpowiednik europejskiego pojazdu, lub mówiac wprost, podróbkę samochodu, która nie grawrantuje jakiegokolwiek poziomu bezpieczeństwa?
Yyyyyyyy ..... bo jest tańsze ?
A może np zakład z kumpalmi przegrał?
A tak serio... Nie chciałbym zginąć w takim odpowiedniku samochodu.
Zakup, przywóz, cło, opłaty, badania techniczne, rejestracja...
A przecież za te pieniądze można kupić samochód, a nie jego chiński odpowiednik.
Komentarz
-
Mmmmmmm.....bo tam jeszcze można wyhaczyć salonową O2FL z 2.0 MPI :diabelski_usmiechZamieszczone przez loydZamieszczone przez VoitPrzepraszam, że zapytam, ale nie wiem - po co sprowadzać chiński odpowiednik europejskiego pojazdu, lub mówiac wprost, podróbkę samochodu, która nie grawrantuje jakiegokolwiek poziomu bezpieczeństwa?
Yyyyyyyy ..... bo jest tańsze ?Artur
Komentarz
-
-
:shock:
...O2FL, czy jej chiński odpowiednik, składany za miskę ryżu?
:shock: :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol:Zamieszczone przez r2r[(...) tam jeszcze można wyhaczyć salonową O2FL z 2.0 MPI (...)
Komentarz
-
Jak tak Ci bardzo zależy na 2.0 MPI kup silnik zrób SWAP i po sprawie a sciąganie auta z krainy ryżu i manufaktury może się okazać ...miało być tak pięknie.... a wyszło jak zawsze, czyli....
Komentarz
ale nie słyszałem nigdy, żeby 3 stop był obowiązkowy :|
Komentarz