Zamieszczone przez irekk
Sprowadzenie auta z Chin
Zwiń
X
-
Sprowadzenie auta z Chin
Jak się sprawa ma ze sprowadzeniem samochodu (nowego, stan salonowy) z Chin.
Czy tamtejszy odpowiednik europejskiego pojazdu, (ale z silnikiem wolnossącym) "przejdzie" badanie w PL, czy ogólnie na terenie UE :?:
Jak wygląda sprawa z cłem i transportem :?:
Czy ktoś miał do czynienia z takim przypadkiem, albo chociaż był blisko takiej sytuacji :?:Artur
-
-
Sprowadzasz jak każdy inny samochód. Opłaty + cło bo spoza Unii.
Problem może być z zarejestrowaniem.
Kwestia tego czy to Auto ma homolgację na Polski/Europejski rynek.
Jeśli nie ma to robisz na własny koszt homologację - w niektórych przypadkach to sa na prawdę duuuże kwoty - ja nie słyszałem/czytałem się, żeby ktoś to robił na własną rękę.
Lub inna droga - kupujesz auto, potem zgłaszasz się do rzeczoznawców PZM i mówisz że to auto złożyłeś samodzielnie i chcesz go zarejestrować pod marką SAM.
Komentarz
-
-
na mój gust nie przejdzie badań - są inne wymogi homologacyjne. Zadzwoń do Instytutu Transportu czy jak to się tam nazywa i ci powiedzą odnośnie wymagań homologacyjnychIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez r2rJak się sprawa ma ze sprowadzeniem samochodu (nowego, stan salonowy) z Chin.
Czy tamtejszy odpowiednik europejskiego pojazdu, (ale z silnikiem wolnossącym) "przejdzie" badanie w PL, czy ogólnie na terenie UE :?:
Zamieszczone przez r2rJak wygląda sprawa z cłem i transportem :?:
Poszukaj sobie firmy która sprowadza z USA (bo procedura ta sama)i popytaj może sprowadzają i z chin.
Nie łatwiej sam silnik? bo w kosztach na pewno będzie taniej. Nawet przy zmianie pojemności koszta nie będą aż tak duże.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Może źle napisałem więc poprawie
Może łatwiej dorwać silnik i zrobić przekładkę (nie myślałem o ściągnięciu silnika z chin - choć tak można by było zrozumieć moje słowa )
Opieram się na słowach:
Zamieszczone przez r2rtamtejszy odpowiednik europejskiego pojazdu, (ale z silnikiem wolnossącym)O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Kwestia tego czy to Auto ma homolgację na Polski/Europejski rynek.
Przykład:
Sprowadzałem NOWE moto z US, nikt nie żądał homologacji, tak jak pisze kazik4x4, f-ra zakupu, kwity z odprawy, dowód zapłaty cła i VAT-u, przegląd techniczny i poszedł.
Zapytaj jak wygląda sytuacja z rejestracją w swoim lokalnym urzędzie/wydziale.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiZamieszczone przez Thundinorm UE w tym: emisja spalin, bezpieczeństwo (np. ABS, pasy, poduszki, 3-cie światło stopu)If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40(...) milicja wlepiała mandaty za 3-cie światło stopu (...)
Ja taki mandat dostałem, ze dwadzieścia lat temu.
Malucha sobie stuningowałem...
:lol:
Przepraszam, że zapytam, ale nie wiem - po co sprowadzać chiński odpowiednik europejskiego pojazdu, lub mówiac wprost, podróbkę samochodu, która nie grawrantuje jakiegokolwiek poziomu bezpieczeństwa?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_ULm6QrC428[/youtube]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydZamieszczone przez VoitPrzepraszam, że zapytam, ale nie wiem - po co sprowadzać chiński odpowiednik europejskiego pojazdu, lub mówiac wprost, podróbkę samochodu, która nie grawrantuje jakiegokolwiek poziomu bezpieczeństwa?
Yyyyyyyy ..... bo jest tańsze ?
A może np zakład z kumpalmi przegrał?
A tak serio... Nie chciałbym zginąć w takim odpowiedniku samochodu.
Zakup, przywóz, cło, opłaty, badania techniczne, rejestracja...
A przecież za te pieniądze można kupić samochód, a nie jego chiński odpowiednik.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydZamieszczone przez VoitPrzepraszam, że zapytam, ale nie wiem - po co sprowadzać chiński odpowiednik europejskiego pojazdu, lub mówiac wprost, podróbkę samochodu, która nie grawrantuje jakiegokolwiek poziomu bezpieczeństwa?
Yyyyyyyy ..... bo jest tańsze ?Artur
Komentarz
-
Komentarz