Jaki telewizor ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • y4recky
    Drive
    • 2014
    • 59

Jaki telewizor ?

Zamieszczone przez grisza76
    ...czytam, czytam - ale mój CDAA nie łyka prawie nic. Może to zasługa lekkiej nogi, a może tego. że po przekręceniu rozrządu silnik zmienili w moim na gwarancji.
    Obstawiam, że to zasługa tego drugiego. U mnie 7 tys. po remoncie też nie obserwuję (odpukać) ubytków oleju, ani na bagnecie, ani też VCDS nie podaje zasadniczych różnic. A noga cały czas ta sama, nie zawsze lekka, ale też nie przesadnie ciężka. Takiej sytuacji, żeby końcówka rury wydechowej od mycia do mycia auta była cały czas srebrna, to nie było nawet w nowym aucie. Co dobitnie wskazuje na fabryczny big zonk, a nie jakąś kosmetyczną niedoróbkę. Z resztą Twój (nieodosobniony) przypadek z rozrządem także to potwierdza. Szkoda, bo według mnie tak poważnymi wpadkami zrazili sobie sporą rzeszę przyszłych potencjalnych klientów, w tym mnie.
    0
    SAMSUNG
    0%
    0
    LG
    0%
    0
    pozdrawiam
    Jarek
    -------------------------------------
  • Wally
    RS
    • 2012
    • 3790
    • Volkswagen

Jaki telewizor ?

Stoję przed dylematem, który TV wybrać ?
    Do wyboru są takie dwa :
    SAMSUNG lub LG
    Mam kino LG ale to jak i 1 cal różnicy, nie jest to dla mnie żadnym kryterium wyboru :wink: (uruchamiam kino na tyle rzadko, że jeden pilot więcej nie stanowi dla mnie problemu )
    Chodzi mi bardziej o niezawodność i/lub funkconalność :szeroki_usmiech
    Jakieś podpowiedzi ?
    Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
    => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
    => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
    "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• krissos
      Elegance
      • 2011
      • 840
      • Honda
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

W tym temacie zerknij na ostatni post
      "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
      ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• Wally
        RS
        • 2012
        • 3790
        • Volkswagen

pytanie brzmi, który konkretnie TV wybrać a nie jaka jest teoria spiskowa... :roll:

Komentarz

• SilentEmpire
          Rider
          • 2009
          • 304

SAMSUNG. LG to syf.
          SUPERB

Komentarz

• krissos
            Elegance
            • 2011
            • 840
            • Honda
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Miałem Samsunga 40", obecnie mam LG 42" i więcej nie kupię żadnego z tej marki :diabelski_usmiech
            Ale między tymi to jakościowo lepszy LG. Jeśli Ci zależy na multimedia czyli smart to samsung ma najlepszy.
            "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
            ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• Nexus6
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4847
              • Volkswagen

Wally, konkretne modele podaj, bo tak to wróżenie z fusów.

Obie firmy oferują sprzęt na zbliżonym poziomie, więc wystarczy obejrzeć design i rzucic moneta :diabelski_usmiech
              With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• AdamB
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 8033
                • Octavia IV (NX3)
                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Wally, który Ci bardziej pasuje wyglądem do mebli i całego pokoju.

Z zauważonych różnic to LG obsługuje mniej formatów dźwięków , co może powodować że będziesz oglądał film niemy z dysku. Samsungiem możesz nagrywać przez USB i ma jeszcze parę innych bajerów, których nie wiadomo czy będziesz używał.

Z racji tego , że użytkuje Samsunga LED od prawie 4 lat i jestem z niego bardzo zadowolony to będę na tą firmę stawiał.
                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Wally
                  RS
                  • 2012
                  • 3790
                  • Volkswagen

Nexus6, nie śpimy Panie, nie śpimy - w pierwszym poście masz linki :wink: :diabelski_usmiech

Komentarz

• Alonzo_
                    RS
                    • 2009
                    • 2460
                    • Hyundai

Wally ---> http://www.hdtv.com.pl/forum/

Ode mnie - mam od chyba 8/9 lat LCD LG 37" 50HZ, drugi od 2/3 lat 42" ls570 3D - chyba takie oznaczenie i żaden nie zastękał, działają bez zarzutu. Wcześniej 15 lat temu kupowałem "skrzynkę" jeszcze 25 " też LG mimo, że nie używany od wielu już lat, ostatnio dawałem go rodzinie bo zagraca piwnicę i działa.
                    Także może i LG to syf ale ja z tego syfu jestem bardzo zadowolony i żeby mi wszystko tak działało jak te telewizory (cicho - żeby się któryś nie posypał).

Komentarz

• SilentEmpire
                      Rider
                      • 2009
                      • 304

To może ja rozwinę wypowiedź:

Mam właśnie Samsunga PDP 60 i niedawno kupiłem Samsunga LED 46. Robiłem wszystko, żeby drugi TV był innej firmy - miałem na oku LG PDP 50, do kupienia za 2k (pełno tego na allegro i promocji w sklepach) - w końcu pojeździłem po marketach i uważnie się poprzyglądałem. Wystawowe LG miało zapętloną prezentację gazetki auchan, po 2s. na slajd - i w tle zawsze był widoczny slajd poprzedni - pewnie dlatego taką a nie inną ma to cenę. Podobnie było na ledowych. Generalnie wszystko to jedno i to samo, wyróżniał się stety/niestety samsung na plus, bardzo przyjemna w odbiorze jest toshiba, ale droższa i ma bardziej skomplikowane modele.
                      U mnie warunkiem był zwykły TV (bez smarta, bez 3D) w okolicach 2500 brutto.
                      Do wszystkiego dodam, że PDP ma dużo lepszy obraz od LEDów.
                      SUPERB

Komentarz

• Thundi
                        L&K
                        • 2005
                        • 1157

Z mojego odczucia lepszy jest Samsung.

Mam telewizor duży (42cale) w "dużym pokoju" właśnie LG i w kuchni miałem 17 Samsunga i został zamieniony na 21calowy też Samsunga.

Samsunga łatwiej mi się obsługuje - np: mimo że podpięte są do tego samego kabla (mam kablówkę która dostarcza mi i sygnał TV i internet ) LG ustawia kanały w dziwnej kolejności (np: TVP1 na 12, TVP2 na 20, Polsat na 9, TVN na 10, TVN Turbo na 68 - oczywiście kanały zajęte są od 1 do 90pare ), Samsung sam ustawił dość logicznie i tak że już nie chce się grzebać i przestawiać (TVP1 na 1, TVP2 na 2, TVN na 5, Polsat na 6 - przy czym na początku są kanały polskie a czeska Nova gdzieś daleko na LG na nr1) i inne takie.

Od razu zaznaczam, że TV w kuchni ma opcje nagrywania na dysk zewnętrzny (ten model co podałeś też tą funkcje ma) i jeśli chcesz korzystać w pełni z tej funkcji to daj znać mogę pomóc - Bo nagrywa się na dysk zabezpieczone hasłem i np fabrycznie na komputerze już nie ma możliwości odtworzenia czy zarchiwizowania nagrania (pomijam partycje Linuksową) a można to obejść i teraz to dla mnie jedna z ciekawszych funkcji telewizora. Takie zabezpieczenie jest na wszystkich TV bez znaczenia marki !

PS: LG jest produkowany pod Wrocławiem (a konkretnie tu: http://goo.gl/maps/3VYQw ) ale to kołchoz więc może dlatego ich nie lubię
                        O ortografie dba FF.
                        Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                        http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                        Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• casuper
                          Rider
                          • 2011
                          • 335
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BMM 2.0 TDI 140 KM

Po moich poszukiwaniach kupilem taki model jak z linku z 1postu tylko 42".
                          Mam go od ponad 3miesiacy i na razie gra i jestem zadowolony.
                          Smart dziala bardzo dobrze z 3D nie korzystam. Dokupilem sobie klawiaturke i jest super.
                          To prawda z tym rozrzutem kanalow przy instalacji...ale mi to wisi.
                          Jakos samsung mnie zrazil sam nie wiem czemu.
                          Aha design lg pasowal mojej zonie do pokoju-tyle mi pomogla.
                          Ale gwarancje przedluzylem....
                          Była O1 Laurin & Klement +
                          President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90

Komentarz

• irekk
                            L&K
                            • 2011
                            • 1093
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Na forum hdtv ktoś pytał o te same telewizory:

Moim zdaniem samsung jest lepszą opcją jeśli chodzi o jakość obrazu, ale ich smart jest tak przeładowany że oprogramowanie lubi się konkretnie przyciąć (miałem model 42''). Kilkukrotnie musiałem odłączać telewizor od zasilania ponieważ przestawał reagować (po updejcie softu było lepiej ale dalej zamulał). Niestety w necie brak informacji o procesorach w tych modelach.
                            Lg mam od 2 tygodni i póki co nie narzekam, choć brzydota kanałów SD jest bardziej widoczna. Jest za to zauważalnie szybszy.

Komentarz

• lukasz3112
                              RS
                              • 2008
                              • 3607

Ja od kiedy pamiętam zawsze miałem tv i monitory Samsung i nigdy nie było z nimi problemów. Obecnie też mam dwa Samsungi (51" i 37") i nic się złego nie dzieje. Już się do tej marki chyba przyzwyczaiłem
                              Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• rafall79
                                Drive
                                • 2010
                                • 89

ja osobiscie mam 3 telewizory LG, wszyscy z mojej rodziny również LG i nikt nie narzeka
                                Rafał

Komentarz

• D2mian
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 551
                                  • Toyota
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam LG 42LA690 dodatkowo własnie zakupiłem taki sam dla rodziców, szfagier ma ten sam model tyle że 55' i też wszystko gra i buczy. W dniu dzisiejszym LG dodał TVN Player który działa bardzo dobrze więc i w tej kwestii się ruszyło.
                                  Według mnie samsung jest bardzo tandetnie wykonany w porównaniu do LG no i pilot w LG jest super prosty w obsłudze i wygodny.
                                  Plusem dla mnie jest pasywne 3d z 4 okularami w zestawie. Jakość obrazu też jest bardzo wysoka.

Ja obstawiam LG!!!

Damian
                                  120,1KM/269,7Nm --> 146,8KM/332,7Nm

Smarowanie zapewnia

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1594
                                    • Superb II (3T4)

Wally, weź pod uwagę i sprawdź bo to może być pozorny wybór

Ztego co słyszałem to zdecydowana wiekszośc obecnie produkowanych TV montuje właśnie matryce Samsunga bo podobno sa najlepsze :?
                                    NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                    PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                    BYŁA TEŻ CEGA
                                    A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                                    MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• mrfazi
                                      • 2010
                                      • 3103
                                      • Superb III (3V3)
                                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
                                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Wally, jeśli już to tylko SONY , jestem wierny tej marce od wielu lat i nigdy się nie zawiodłem, niedawno kupiłem Sony KDL-55W805A - polecam świetny wybór.

Komentarz

• mozgi
                                        L&K
                                        • 2009
                                        • 1128
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AKL 1.6 MPI 101 KM

tylko nie Philips, caly czas problemy(akurat po gwarancji), natomiast z telewziorami Samsung nie mam żadnych problemów
                                        ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
                                        Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• SS
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 16209
                                          • Superb III (3V3)

Wally, ja właśnie dzisiaj zamówiłem UE46F6500. Śledziłem na hdtv.pl wątek o 47PFL6008 bo był moim faworytem. Niestety cena w "promocjach", która od października 2013r. z 2700zł (promocja) wystrzeliła do 3500zł mnie zatrzymała. Doszedłem do wniosku, że trzeba zmienić sposób myślenia i nie kierować się trwałością bo płacisz za nią a dostajesz nie wiadomo co Dlatego ostatecznie Samsung, chyba najlepiej się o nim pisze w kontekście oprogramowania, choć podobno jakoś obrazu nic nie urywa. Do tego do S masz jakieś 200 filmów, podobno. Zastanów się jeszcze nad tym 6500 bo on ma 400Hz CMR a podobno dla 3D to minimum (dopłacasz tylko niecałe 200zł), bez wystarczy 200Hz. A i jeszcze jedno nie wiem czy będziesz korzystał ale S ma chyba więcej funkcji Smart, te VOD, Iplex itp.
                                          Pisał Sebastian

Komentarz

• Eidos71
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2050
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Pomijając kwestie jakościowe wykonania i matryc: czy nie jest czasem tak, że LG - jako chyba jedyna marka TV na naszym rynku - oferuje w swoich multimedialnych modelach pełną przeglądarkę internetową ? Inni producenci ograniczają internetowe możliwości multimedialne do serwisów społecznościowych, filmowych, wikipedii i YouTube'a, a LG chyba daje przeglądarkę Google'a na poziomie typowego desktop-a...?
                                            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Thundi
                                              L&K
                                              • 2005
                                              • 1157

Zamieszczone przez SS
                                              Do tego do S masz jakieś 200 filmów, podobno.
                                              Ta świetna reklama bo te 200filmów owszem jest ale dostępnych przez neta kilka z nich ja bez owego pakietu też mam za darmo a do tego to ograniczone czasem (z tego co wiem 3 miesiące) więc aby je obejrzeć trza 24 przed telewizorem siedzieć.

Zamieszczone przez Eidos71
                                              LG - jako chyba jedyna marka TV na naszym rynku - oferuje w swoich multimedialnych modelach pełną przeglądarkę internetową ?
                                              Samsung też ma normalną - a przy możliwości ściągania aplikacji można sobie niemal każdą przeglądarkę wrzucić i masz strony razem z flashem i innymi bajerami (ba mi nawet gry chodzą na TV )
                                              O ortografie dba FF.
                                              Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                                              http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                                              Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• SS
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 16209
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Thundi
                                                Ta świetna reklama bo te 200filmów owszem jest ale dostępnych przez neta kilka z nich ja bez owego pakietu też mam za darmo a do tego to ograniczone czasem (z tego co wiem 3 miesiące) więc aby je obejrzeć trza 24 przed telewizorem siedzieć.
                                                to było :wink: bo nie wszystkie filmy trafią w gust, a i z czasem jest tak jak piszesz.
                                                Pisał Sebastian

Komentarz

• maxpaynemm
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 1764
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Koledzy podepnę się pod temat:

Szukam dobrego telewizora w rozsądnej cenie, warunki:
                                                  Wielkość 55"
                                                  Full HD lub 4K (ale czy warto wchodzić w 4k??)
                                                  Używany do TV naziemnej, NC+, DVD BR (sporadycznie) ale chętnie pooglądał bym coś w 3D
                                                  Dobrze by było aby miał wygodne EPG + smart+ obsługa soundbara
                                                  Aby był możliwie cienki (chciałbym powiesić na ścianie)

Przedział cenowy 3-4,5kzł

Czytam trochę, że jak nie ma programów w 4k to niewarto bo zwykła nawet HD tv wypada dużo gorzej niż zwykłe HD

Polecicie coś? Zależy mi na wysokiej jakości obrazu szczególnie na NC+ i TV naziemnej.

Dzięki!!
                                                  Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

Pracuję...