Jaki telewizor ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nexus6
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4847
    • Volkswagen

Sony 55W805, 55W829, 55W905
    With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• wow
      Ambiente
      • 2011
      • 227

mam sony 50 w805 i mogę go smiało polecić , intuicyjna obsługo fajen menu lepsze nic Samsunga !
      wow wr............

Komentarz

• parasite
        L&K
        • 2011
        • 1368

maxpaynemm, Panasonic TX-55AS640E - bardzo dobra matryca VA gdzie czerń jest w miarę! porównywalna z plazmami. Warto go kupić póki jest jeszcze dostępny bo w nowych modelach już poszli po jakości. Poczytaj testy w internecie 48AS640 i 55AS640.
        AGR 112KM, 232Nm
        Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Klima
          Ambiente
          • 2014
          • 239
          • Octavia I combi (1U5)
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Panasonic AS640 ma genialny stosunek ceny do wielkości (jakości). Przede wszystkim matryca VA z natywnym odświeżaniem 120Hz. Bardzo łatwa konfiguracja, dobry poziom czerni, kontrastu. Podświetlenie direct led, dzięki czemu jest bardzo równomierne. Bezpośredni konkurent dla Sony W8xxB. Panasonic jedynie ustępuje nieco pod konsolą.

Komentarz

• maxpaynemm
            RS
            • 2008
            • 1764
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dzieki Panowie własnie nad tym Panasonic-iem sie zastanawialem

A co sadzicie o 4K w telewizorach z nizszej polki cenowej? np LG.

Warto pchać się już w 4k?? Tak sobie myśle że zanim nasza TV zacznie nadawać w 4K to mój telewizor bedzie już przestarzały podobnie jak mój obecny SHARP jak go kupowałem w 2009 gdzie startowało DVBT, były problemy, musiałem aktualizować softy a teraz brak dobrego EPG i brak multimediów robi się już niewygodne
            Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• samtech84
              Elegance
              • 2008
              • 988
              • Octavia I (1U2)
              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Panasonic dodatkowo ma bdb serwis on-side

Komentarz

• Dzida
                RS
                • 2006
                • 2253

Zamieszczone przez maxpaynemm
                Moim zdaniem, to bardzo dobry produkt. Szukałem czegoś w zastępstwie starej plazmy, która moim zdaniem miała obraz zajebisty, a żaden z TV LED/LCD nie dawał obrazu z którego byłbym zadowolony.

Kupiłem LG 4K w promocji w MM, za 2500 PLN 49 cali. Ma wszystko Wi-Fi, 3 wejścia HDMI, cuda na kiju z których nie korzystam.

Komentarz

• Rico40
                  Ambiente
                  • 2014
                  • 135
                  • Fabia (6Y2)

Znając nasze realia 4K za 5 lat jakaś platforma będzie nadawać niektóre kanały w 4K, to kupisz sobie lepszy telewizor za mniejsze pieniądze.

Komentarz

• Klima
                    Ambiente
                    • 2014
                    • 239
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez Dzida
                    Zamieszczone przez maxpaynemm
                    Moim zdaniem, to bardzo dobry produkt. Szukałem czegoś w zastępstwie starej plazmy, która moim zdaniem miała obraz zajebisty, a żaden z TV LED/LCD nie dawał obrazu z którego byłbym zadowolony.

Kupiłem LG 4K w promocji w MM, za 2500 PLN 49 cali. Ma wszystko Wi-Fi, 3 wejścia HDMI, cuda na kiju z których nie korzystam.
                    Czyli zmieniłeś bdb telewizor plazmowy na miernotę totalną. Przypuszczam, że kupiłeś model UB820, czyli UHD na 50Hz matrycy, z beznadziejnym kontrastem, bez wsparcia dla 4k przez HDMI czy USB oraz dla treści z sieci.

Poza tym stawiam zgrzewkę ulubionego trunku, temu kto odróżni materiał 4k od materiału FHD przy ~50" z odległości nawet 2m. Różnice są niezauważalne.

Komentarz

• Dzida
                      RS
                      • 2006
                      • 2253

Zamieszczone przez Klima
                      Czyli zmieniłeś bdb telewizor plazmowy na miernotę totalną. Przypuszczam, że kupiłeś model UB820, czyli UHD na 50Hz matrycy, z beznadziejnym kontrastem, bez wsparcia dla 4k przez HDMI czy USB oraz dla treści z sieci.
                      Bardzo dobry to on zapewne był, aczkolwiek:
                      1. był to TV HD ready.
                      2. miał już swoje lata
                      3. Wpier@$%$lał sporo prądu.

Tak kupiłem model UB820, który wcale nie uważam za miernotę. Jak na moje potrzeby w zupełności wystarcza, biorąc 3 razy mniej prądu niż stara plazma. Nie każdy w końcu musi jeździć Rolsem, niektórym wystarczy Skoda. :lol:

Komentarz

Pracuję...