OK, mój stary aku dziś odmówił współpracy, definitywny koniec. Gdzie można nabyć porządny nowy aku w rozsądnej cenie na terenie trójmiasta?? Wpadł mi taki przymusowy mało inspirujący mod :wink:
Pierwsza klasa, ale nie w rejonie...
Zwiń
X
-
Pierwsza klasa, ale nie w rejonie...
Sorry za kolejny pokrewny temat, ale do rzeczy...
Moja córa w tym roku rusza do pierwszej klasy. Szkoła podstawowa (budynek!) dla mojego rejonu znajduje się blisko miejsca zamieszkania (idzie się kilka minut spacerkiem). Ale ostatnio pojawiła się informacja o tym, że z uwagi na przepełnienie tej rejonowej szkoły urząd miasta prowadzi rozmowy z sąsiednią szkołą w innej miejscowości, aby część dzieci uczyła się w tej innej szkole (na zasadzie filii). Szkoła znajduje się około 4km od mojego miejsca zamieszkania.
Pytanie jest takie: czy mogę odmówić wysłania córki do tej oddalonej od miejsca zamieszkania szkoły i wymusić jej naukę w szkole blisko mnie?
-
-
To jest szkola rejonowa to musza przyjac Ci dziecko do 1wszej klasy jak nie to niech gimbusa koluja i woza dzieci od drzwi pod drzwi bo chodzi o bezpieczenstwo 6czy7 latka, ktory ma mase pomyslow.
do szkoly rejonowej musza przyjac dzieciaka tak mi powiedzialy panie w sekretariacie jak w zeszlym roku zapisywalem core do szkoly
moze w 4tej i wyzszej klasie przeniosa dzieciaki do gminy obok
Komentarz
-
-
maly2st, kwestia gimbusa nie ma tu nic do rzeczy - ja po prostu nie chcę, żeby dziecko było gdziekolwiek wywożone.
BADYL, dziecko zostało zgłoszone do szkoły już na samym początku przyjmowania zgłoszeń. Klasy mają być tworzone na podstawie miesiąca urodzenia. No i finalnie wywożone mają być dzieci z całą klasą.
Maicroft, w moim rejonie ma być w tym roku 10 klas 1-klasistów :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiZamieszczone przez Agamek12w moim rejonie ma być w tym roku 10 klas 1-klasistów :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Klasy mają być tworzone na podstawie miesiąca urodzenia. No i finalnie wywożone mają być dzieci z całą klasą.
Na moje pod przedmiotową szkołę/filę powinien być utworzony nowy rejon/obwód adresowy. Do tego rejonu przypisane być ulice lub miejcowości. Wszytsko załatwioone uchwałą rady i złatwione. Ale co kraj to obyczaj więc co gmina to gmina. Każdy robi po swojemu
Komentarz
-
-
Rafiki ludzie migruja
W lodzi tez tak jest ze centrum sie wyludnia a ludzie szukaja "lepszych" warunkow mieszkaniowych na obrzezach badz gminach osciennych.
Przezco powstaje problem braku a zarazem nadmiaru szkol, nowe osiedla badz gminy oscienne nieprzygotowane sa na tak szybki rozrost mieszkanow a obecne przepisy budowlano-sanitarne znaczaco podnosza koszty budowy/adaptacju budynkow dla nowych zlobkow i przedszkoli oraz szkol te same przepisy skutecznie tez zniechecaja do otwierania takich placowek "prywaciarzy"
Komentarz
-
Komentarz