shok, jak to ma być do kina domowego to poszukaj czegoś z wydzielonym (nie wirtualnym) kanałem centralnym.
Jaki Soundbar?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez shokA co myślicie o czymś takim http://harman-kardon.menstream.pl/ki...80,237147.html
Mam możliwość kupienia nowego za ok 2500zł
same głośniki wyglądem nie powalają lecz na "domowy" odsłuch do filmów i muzyki wystarczają - sam rozważałem na poważnie zakup systemu 680.
testowałem ten zestaw w wyciszonym pokoju, - moje wrażenia są więcej niż pozytywne.
Komentarz
-
-
Zastanawiam sie nad jakims fajnym Soundbarem tak do 2000zl,moze ktos ma rozeznanie na dzien dzisiejszy co jest fajnego w tej cenie?Najlepiej z subwooferem.p.s.Szukam zestawu,ktory fajnie zagra pod telewizorem,mam obecnie zestaw stereo:wzmacniacz technicsa SAX-7 6x100watt i 2 kolumny ZEUS 350watt i szukam czegos w zamian co fajnie zagra.Co polecacie?Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
mirek_p11, na pewno grać musi fajnie takie coś czystym dźwiękiem oraz robić zadymkę dobrą, bez trzasku plastiku taką jak w lg....i jeśli chodzi o miejsce to pewnie plus też.
ale nie oszukujmy się, że do muzyki lepszy jest zestaw 2.1. za 5 tysięcy można mieć naprawdę dobry sprzęt już. dobry ampli i dobre dwa fronty. Żaden sub z satelitami - nawet dobrze wykonany nie zastąpi charakterystyką i spektrum dźwięku kolumny trójdrożnej (pewnie z bi-ampingiem w tej cenie już) wysokiej z bassreflexem ważącej koło 20 kg sztuka, pożądnie wykonanej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981fan, zeusy chcesz soundbarem do 2 tysi zastąpić? nie ma opcji że to lepiej ani nawet tak samo zagra.... :P
[ Dodano: Sro 22 Paź, 14 22:11 ]
Zamieszczone przez D2mianfan, jeśli musisz to zrobić (bo lepiej nie zagra) to kup belkę od LG coś w cenie 1000-1200 i będzie git. Natomiast jeśli nie musisz nie wymieniaj sprzętu!!!Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
fan, rozumiem ale co sprzedajesz je, czy chowasz do szafy?
może poprostu kup mniejsze kolumny dobrej jakości do tej ceny, a nie soundbar. w razie co będziesz miał np jako bardzo dobre tyły do kina później, a zeusy na przodzie, jakby warunki lokalowe kiedyś się powiększyły :P
walnij sobie Dali Zensor 1 lub 3 (polecałem je chyba nawet w tym wątku), trochę grosza w kieszeni zostanie, wzmaka nie będziesz wywalał, tylko kolumny zmniejszysz :P
dźwięk z tego będzie należyty, a wymiary nieduże
Komentarz
-
-
ovi, tylko musisz zrozumieć, że nie każdy ma jak Ty...i są ludzie którzy czują róznicę i mają bardziej wyczulony słuch niż Ty :P
bo róznicę naprawdę obiektywnie słychać. Tylko nie wszyscy muszą ją słyszeć lub rozumieć sens kupowania lepszego głośnika. Tak samo jak niektórzy wolą jakiś mały model fiata zamiast dużego merca do poruszania się po tej samej drodze 80 km/h. :P Mogą nawet różnicę czuć, ale nie widzieć sensu. Ja widzę sens lepszego audio w domu, bo lubię słuchać muzyki dużo, bo słyszę różnicę i marna jakość dźwięku lg na dłuższą metę by mnie rozwalała...ale nie wszyscy tak mają :wink:
zależy też, czy ktoś słucha dużo muzyki, lubi ją, czy ogranicza się do słuchania radyjka i pierdółek z tv na sprzęcie.
Komentarz
-
-
fan, Kup DYNAUDIO monitor DM 2/6 mam i polecam, nie jedne podłogowce siadają przy nich.
Wybór padł po odsłuchu. Poszukaj u siebie sklepu audio z salą odsłuchową.Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
[quote="ZYBI68"]fan, Kup DYNAUDIO monitor DM 2/6 mam i polecam, nie jedne podłogowce siadają przy nich.
Wybór padł po odsłuchu. Poszukaj u siebie sklepu audio z salą odsłuchową.[/quote
Dzieki za rade,ale juz kupilem JBL SB400 i jestem zadowolony.p.s.Żona też :diabelski_usmiechRespect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Miałem okazję pobawić się/posłuchać jakiś czas tego urządzenia: http://www.bose.com/controller?url=/...ck_3/index.jsp
Świetna jakość dźwięku jak na taki kompaktowy układ i ogromna wygoda urzytkowania. Osobiście nie potrzebuję bajerów "ajfonowych" ale zwartość i jakość tego urządzenia bardzo mi odpowiadała.
Czy mamy coś podobnego na rodzimym rynku ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
Komentarz