Jak se vyrábí ©koda Octavia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lofix
    Classic
    • 2014
    • 20

Hasło "osad" wyszukane tylko w tematach, wyniki na obrazku poniżej
  • sotdi
    Ambiente
    • 2012
    • 199
    • Opel

Jak produkują octavie II FL :-) ciekawe czy normalnie też się tak z autami pieszczą czy tylko na potrzeby filmiku. A tak na serio to zdziwiła mnie ilość ręcznej pracy (niemal jak w AMG) przy montażu auta. Kiedyś w odległym ustroju jako małe dziecko, jakimś dziwnym szczęściem miałem okazje zwiedzić produkcję poloneza w FSO - może to upływ czasu ale wydaje mi się, że generalnie produkcja, aż tak się nie zautomatyzowała - może teraz jest więcej komponentów gotowych, bo z wizyty w fso pamiętam wytłaczanie drzwi czy płyty podłogowej no i ten ryk pierwszy raz odpalanego silnika :-) Główną zaś atrakcją wycieczki miały być roboty produkujące poloneza - i tu spotkało mnie srogie rozczarowanie - spodziewałem się humanoidów pracujących przy taśmie produkcyjnej...

pozdrawiam
    sotdi

Komentarz

• mozgi
      L&K
      • 2009
      • 1127
      • Octavia I (1U2)
      • AKL 1.6 MPI 101 KM

fajny i ciekawy filmik
      ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
      Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• aniol
        RS
        • 2012
        • 5228
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

sotdi, Cósik piknego
        http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
        Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

jaka reczna robota, przeciez to tak wyglada wystarczy ogladnac Discovery i programy w stylu "Mega fabryki" (i wcale nie luksusowych marek) lub "jak to jest zrobione" leb w leb wszedzie tak to wyglada. Kontrole lakieru przeprowadzaja zawsze ludzie, montaz deski drzwi itp robia ludzie do recznej pracy to wielu tu brakuje, ot zwykly proces produkcyjny.

Komentarz

• t_kucyk
            Ambiente
            • 2010
            • 147
            • Volkswagen

Re: Jak se vyrábí ©koda Octavia

Zamieszczone przez sotdi
            http://www.youtube.com/watch?v=qgOgFqYu3lM

Jak produkują octavie II FL :-) ciekawe czy normalnie też się tak z autami pieszczą czy tylko na potrzeby filmiku.

pozdrawiam
            Bylem w Mlada Boleslav na linii produkcyjnej.
            Pięknie wyglądało jak pracownik "wieszał się" na tylnej klapie Fabii kombi żeby się dobrze zamykała, albo skoki na drzwi bo nie dolegały ;-)

Niemniej poza tym wszystko wyglądało bardzo profi.

Komentarz

• pskosz
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 703

Praca standartowa.
              Ręczna to w rolls royce. Nawet deski recznie obszywają.

Tylko mogliby zatroszczyć się zabezpieczenie antykorozyjne większe
              pozdrowienia

Komentarz

• t_kucyk
                Ambiente
                • 2010
                • 147
                • Volkswagen

Zamieszczone przez pskosz
                Praca standartowa.
                Ręczna to w rolls royce. Nawet deski recznie obszywają.

Tylko mogliby zatroszczyć się zabezpieczenie antykorozyjne większe
                Problem to duży rozrzut jakości zabezpieczenia, nawet fabryki w Kvasinach.

Mój były Superb 1.8T Classic z 2003 rok - do dziś ani plamki korozji.
                Superb 1.9TDI z 2005, Platinum, niedługo kolejna naprawa gwarancyjna - wymiana progów, wymiana tylnej klapy, naprawa błotników przód i tył. Poprzednio robili wszystkie błotniki i naprawiali tylną klapę.

Oba auta bezwypadkowe i nie topione.

Komentarz

Pracuję...