żarowki LED

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zbynio_63
    Drive
    • 2010
    • 46

żarowki LED

Do sprawdzenia czujnik przy pedale sprzęgła. Z niego komputer dostaje sygnał, czy ma hamować silnikiem, czy też nie. Możesz to sprawdzić VAGiem kontroler 01 bloki pomiarowe lub wypiąć go ze złączki i pomierzyć. A tak w ogóle to sprawdzałeś błędy na sterowniku silnika 01? Może masz nieszczelność w dolocie....

[ Dodano: Pią 01 Maj, 15 16:14 ]
    Tu masz bliźniaczy temat.

[ Dodano: Pią 01 Maj, 15 16:16 ]
    A tak przy okazji, to właśnie sobie przypomniałem.... w blokach pomiarowych masz grupę, w której są pola czterobitowe. W jednym z nich zauważysz zmiany przy naciskaniu sprzęgła i hamulca, przy czym do czujnika hamulca masz dwa bity (są dwie sekcje tego wyłącznika), a sprzęgło ma jeden bit, który powinien się z mieniać z zera na jedynkę.

[ Dodano: Pią 01 Maj, 15 16:18 ]
    A tak przy okazji... czujnik się wymienia, nie smaruje, bo to na dłuższą metę nic nie daje.

[ Dodano: Pią 01 Maj, 15 16:20 ]
    Zaczniesz hamować bardziej ostro i ktoś Ci w kufer zasadzi, bo stopy się nie zaświecą 8)
    Jestem oszustem występującym wcześniej pod nickami Speedy, Paweł-SK, Pawulon_rs. NIE RÓB ZE MNĄ ŻADNYCH INTERESÓW.
    Szczegóły tutaj:
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=35044
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28595
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24798
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=23313
  • westwi78
    RS
    • 2008
    • 2940

żarowki LED

Jakiej firmy polecacie żarówki LED?
    muszę kupić 10 o różnych mocach.
    Na normalny duży gwint.

Komentarz

• dontak
      Rider
      • 2008
      • 586
      • Octavia III combi (5E5)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Ja kupowałem na znanym portalu aukcyjnym żarówki firmy Ledlumen. Kupiłem 10, co prawda z innym gwintem niż Ty potrzebujesz, ale póki co jestem z nich bardzo zadowolony.
      OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• Geralt
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 589

Polecam ebay - z chin wyjdzie Ci ok 30% taniej niz na alledrogo (im wieksza moc tym roznica wieksza), jakosc praktycznie ta sama tylko polecam na diodach 5050 - inne diody => inna barwa swiatla (kupilem 3 rozne dla porownania), nie wiem jak duze masz pomieszczenie ale ogolnie bierz minimum 7~10W wtedy swica przyzwoicie
        + patrz ile diod LED jest na zarowce a nie na deklarowana moc (moc jest orientacyjna ale zauważysz ze 1 deklaruje z powiedzmy 100 diod 10W a inny 14W - fizycznie ten sam produkt tylko marketing inny) + nie wiem jakie zastosowanie ale mi duzo bardziej odpowiada barwa ciepla (lacznie kupilem ok ~60 zarowek LED z allegro i ebay + kilka sztuk philipsa z castoramy za 2~4x taka kase... philipsy oddalem rodzicom

klik

pamietaj aby nie wiecej niz 3~5 żarówek w paczce (przesylke i tak masz w wiekszosci za darmo) zeby nasz urzad celny cla Ci nie dowalil - z doswiadczenia: idzie srednio 3tyg
        pozdrawiam
        Adam W.

Komentarz

• westwi78
          RS
          • 2008
          • 2940

Nie no jakoś nie mam ochote na zabawe z chinczykami przez ebay dla kilku zarowek

Komentarz

• Geralt
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 589

to to samo na allegro - kup 1 na probe jak Ci sie spodoba dokup wiecej, mam od 2 lat i nic sie nie dzieje a np. jak pogadałem szczerze z pracownikami castoramy apropo najmocniejszych jakie mieli z gwintem GU10 czy GU20 (nie pamietam oznaczenia) bo nie paswoały do ich (kupionych w castoramie) obudów powiedział mi "co sie Pan dziwi przecież wszystko wyprodukowane w chinach" - a cena 55zl/szt (na 10 przetestowanych żarówek tylko 3 zmieściły się w obudowie) - od tamtej pory zaczalem kupowac z allegro
            pozdrawiam
            Adam W.

Komentarz

• krissos
              Elegance
              • 2011
              • 840
              • Honda
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

U nich kupiłem sporo żarówek różnych i jestem zadowolony Maja cenę w miarę dobrą do produktu. Tylko ja osobiście u nich kupuje
              "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
              ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• Rok z Bagien
                L&K
                • 2010
                • 1172

Mam od nich 27 żarówek GU 10, od ponad 4 lat. Padła jedna, a i to chyba z winy gniazda, a nie samego halogenu.

Polecam.

Komentarz

• maxpaynemm
                  RS
                  • 2008
                  • 1764
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja polecam zakup żarówek LED tu: http://dom-led.com.pl/

Sprawdzony i dobry sklep.
                  Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• KulfonP
                    Rider
                    • 2010
                    • 391

Ja, tak jak dontak polecam LEDLUMEN (Master-lux) z Allegro. Żarówki świeca długi czas jasno i bezawaryjnie. Dają 2 lata gwarancji.

Kupowałem też od innych sprzedawców i żarówki potrafiły padać w ciągu pierwszego miesiąca.

Polecam modele z diodami 2835 i driverem CCD (bez efektu migotania jak w przypadku najprostszych napięciowych dzielników kondensatorowych)

Komentarz

• gradek
                      RS
                      • 2010
                      • 12904
                      • Superb III (3V3)

Polecam firmę Ledin. Kupowałem u nich ledy na GU10. Bardzo ładnie i jasno świecą. Wybrałem 27 LED SMD 5050 zarówno ciepłe jak i zimne światło.

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
                      Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
                      Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• Wally
                        RS
                        • 2012
                        • 3790
                        • Volkswagen

westwi78, a ja polecam zakupy w dużym markecie typu Casto lub Leroy
                        takiej żarówki jaka się Tobie będzie podobać do 100 zł :wink:
                        Zasadę te markety mają jak każdy, że jeżeli chodzi o żarówki to nie przyjmują zwrotów ale muszą przyjąć reklamację (najlepiej niezgodność z umową a nie z tytułu gwarancji)
                        Te duże mają politykę, że do 100 zł wymieniają szt. za szt. (a 99% ich dostawców żarówki im wymienia), więc jeżeli w ciągu 2 lat coś pyknie to dostajesz nówkę :szeroki_usmiech
                        Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                        => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                        => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                        "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

Pracuję...