Wlepka OCP

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Skorpion24
    Classic
    • 2010
    • 37

Wlepka OCP

W jakiej cenie mają Państwo światła LED akcesoryjne do auta VW Golf VI Variant z 2011r.
    Kolega zamówił światła zamienniki produkcji austryjackiej MS Design gmBH o oznaczeniach VW 5K0 052 190 i są one za duże do zderzaka. Czy są jeszcze jakieś inne modele? Jaki byłby koszt lamp zamienników/oryginałów ?
  • mamaj12
    RS
    • 2009
    • 1956
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Wlepka OCP

* cena minimalna, czyli wyjaśnienie na przykładzie.
    Cena za wlepkę zostanie ustalona np. na 10 zł, czyli 4 zł dla mnie i 6 zł na cegiełkę.
    Ale ludek może wpłacić np. 30 zł, ale w poście zamówieniu określa podział np. 10/20
    Informacja ta będzie musiała być zawsze podana i będzie jawna!

+ oczywiście przesyłka jak poniżej

Siemka,

Temat skierowany głównie do władz zarządzających forum i starej gwardii "membersów"

Jak wiemy ustalonym jest, że wlepek się nie kupuje, a otrzymuje na spotach, gdy ktoś charytatywnie (ze swojej kieszeni) zorganizuje jakąś partię wlepek. Jednak jest to biały lub czarny kolor.

Natomiast notorycznie pojawiają się pytania, zarówno na forum jak i na spotach (mam na myśli Warszawski, ale domyślam się, że na innych jest podobnie) odnośnie innych kolorów czy też, że ktoś się udziela na forum, ale spotów koło niego nie ma lub nie może w nich uczestniczyć bo to bo tamto, a chciałby taką wlepkę otrzymać. Co wtedy?

Poddaję więc pod dyskusję temat ustalenia wymagań kiedy ktoś (uwzględniając powyższy akapit) mógłby takową nabyć. Nie wiem staż na forum, aktywność, ilość napisanych postów, może po trochu z każdego.
    Wiemy przecież doskonale, że jak ktoś będzie chciał się lansować z logiem to taką czy inną drogą ją nabędzie.

Przechodząc dalej, pewnie część z Was widziała mój temat, że jestem w stanie produkować wszelkiego rodzaju/kształtu wycinane naklejki (nie drukowane, choć to też, ale już nie osobiście). W temacie wlepkę wyceniłem na 5 zł.
    Moja propozycja jest taka, żeby ją sprzedawać za 6 zł, z czego 4 zł dla mnie, a 2 zł na cegiełkę na forum (przesyłka wiadomo po stronie kupującego - 4,2 polecony + 0,8 koperta bąbelkowa).
    Stworzony byłby temat, kto chce kupić wlepkę i na koniec miesiąca wstawiane byłoby podsumowanie ile osób tego dokonało + wrzucę potwierdzenie przelewu cegiełki.

Jeśli temat warty dyskusji to zapraszam do niej, w przeciwnym razie proszę o usunięcie i pozostajemy przy obecnych zasadach.

[ Dodano: Czw 29 Maj, 14 12:08 ]
    Podana cena dotyczy 1 szt. Przy większym zamówieniu (jakby ktoś chciał za sponsorować takie) cena do przeliczenia.
    obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
    wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• mac_aaron
      Elegance
      • 2012
      • 984
      • Octavia III (5E3)
      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Jestem za, staż na forum ale również aktywność.

Komentarz

• alxxx
        RS
        • 2010
        • 1823
        • Octavia I (1U2)
        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Mnie to troszkę śmieszy... bo logują się ludzie, z reguły tacy którym się coś zepsuje w samochodzie - uzyskają odpowiedź a później żeby zdobyć postów czyt. "aktywności" odgrzewają kotlety żeby tylko coś napisać.

Jeżeli ktoś się już zaloguje, wie co to jest OCP i na czym to polega to powinna być możliwość kupienia wlepy (cegiełka dla forum z czego środki na serwery - może na rozwój funkcjonalności forum?), znaczka czegokolwiek - taki ktoś już nie będzie "duchem" na drodze nie wiedzącym o co chodzi jak ktoś zatrąbi, a z drugiej strony jak ktoś mieszka na końcu świata gdzie o spocie może tylko pomarzyć.. to dlaczego mu blokować drogę do oklejenia samochodu?
        VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
        Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• Alonzo_
          RS
          • 2009
          • 2460
          • Hyundai

I na tych argumentach alxxx-a powinny się zmiany oprzeć.
          Popieram.

Komentarz

• maly2st
            Ambiente
            • 2013
            • 245

jako osoba mająca mało czasu na spoty w realu (bo praca bo dzieci bo zona) i nie posiadająca \a chcąca posiadac\ wwlepy OCP chętnie popre założyciela tematu, ponieważ będąc na spocie z klubowiczami z LODZI przesympatycznymi dowiedziałem się wlepek jest brak.
            jednak myślę że kwota 5pln za wlepke + 5pln cegielka na serwer + koszty przesyłki będą OKi

Do Waszej woli pozostawiam ustalenie wymogów i reguł co do zakwalifikowania nowych USEROW do możności zakupu wlepek.

Komentarz

• andrzej1962
              L&K
              • 2010
              • 1306
              • Octavia III combi (5E5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
              • DADA 1.5 TSI 150 KM

Ja też jestem na tak i podpisuję się dwoma rękoma. Założyciel wątku chyba opisał mój przypadek :lol:

Komentarz

• aniol
                RS
                • 2012
                • 5228
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Też jestem za.Rozumiem że nie każdy ma czas,możliwość uczestniczenia w spotach.Łatwo zweryfikować kto jest aktywny,kto "żyje"na forum a kto tylko pisze jak coś potrzebuje.Myślę że można dać szansę zdobycia wlepy "wierzącym a nie praktykującym".Takie moje zdanie.
                http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• Bartass
                  Ambiente
                  • 2014
                  • 136

Popieram.
                  W moich okolicach spoty są 120 km najbliżej, w czwartki w takich godzinach, że niemożliwe jest nawet dojechanie przeze mnie :/ Zamiast tego wolę się dołożyć do kosztów funkcjonowania forum, serwerów. A wierzący jestem- poprzednio 2 fabie, teraz OI RS, dzisiaj kupiłem jeszcze OI 1,6

Komentarz

• mamaj12
                    RS
                    • 2009
                    • 1956
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

No dobrze, ale moze jakies konkrety zaproponujecie, jaki staz, ile postow na koncie?

No i czekam na jakis odzew ze strony administracji, o braciach P nie wspomne.

Komentarz

• alxxx
                      RS
                      • 2010
                      • 1823
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez mamaj12
                      No dobrze, ale moze jakies konkrety zaproponujecie, jaki staz, ile postow na koncie?
                      Przecież pisaliśmy wyżej, że takie wymogi nie mają sensu.. ustanawiając je przyczyniamy się do kolejnych nabijaczy postów. Co do stażu.. to właśnie Ci nowi chcą najbardziej "na fazie" dołączyć do klubu i wyróżnić się wlepą. Starzy... znają już forumowiczów i są znani przez innych na forum i osobiście z czasem nawet po zmianie octavii jej nie oklejają.. bo po co? 8)

Decyzja należy do ogółu i władz forum. Jeżeli byłoby tak, że wlepy dostępne są TYLKO na forum.. to środki na utrzymanie forum były by zapewnione. Druga sprawa to mając środki można by pokusić się o rozwinięcie forum.. jest dość chętnych aktywnych użytkowników którzy już zgłaszali swoją gotowość do takiej działalności...aale to już temat rzeka :diabelski_usmiech

Komentarz

• r2r
                        RS
                        • 2008
                        • 4720
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Nie lepiej wkleić szablon wlepy do ściągnięcia :?:
                        Ściągnij sobie, szukaj drukarni nalepek i kombinuj na własną rękę.
                        Potencjalny "duch" da sobie spokój na starcie, a ktoś zdeterminowany będzie dążył do tego, żeby sobie taką wlepkę zrobić we własnym zakresie.
                        Załączone pliki
                        Artur

Komentarz

• rafiki
                          RS
                          • 2012
                          • 15975
                          • Superb III (3V3)

r2r, wzór kiedyś był, ale już nie ma, bo Purchawa się wkurw..., znaczy bardzo się zdenerwował, że ludzie zaczęli wykorzystywać logo OCP do celów zarobkowych. Jakby nie patrzeć, to jest jego serwer, stoi u niego w domu i jesteśmy tu razem tylko dlatego, że nie wyciąga wtyczki z kontaktu
                          رافال
                          Spoty
                          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• tomikt
                            Rider
                            • 2007
                            • 391

Panowie,
                            nie gadamy , robimy wlepmy.
                            Bardzo chciałbym taką wlepę a na spota raczej nie dojadę. Moim zdaniem pomysł Mamaja dobry.
                            ech...
                            TomikT

Komentarz

• alxxx
                              RS
                              • 2010
                              • 1823
                              • Octavia I (1U2)
                              • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez r2r
                              Potencjalny "duch" da sobie spokój na starcie, a ktoś zdeterminowany będzie dążył do tego, żeby sobie taką wlepkę zrobić we własnym zakresie.
                              Ja na forum jestem już od jakiegoś czasu.. ale sam bym za wlepą nie poszedł do drukarni :P

Komentarz

• Wally
                                RS
                                • 2012
                                • 3790
                                • Volkswagen

mamaj12 jestem na tak :wink:
                                Zamieszczone przez rafiki
                                r2r, wzór kiedyś był, ale już nie ma, bo Purchawa się wkurw..., znaczy bardzo się zdenerwował, że ludzie zaczęli wykorzystywać logo OCP do celów zarobkowych. Jakby nie patrzeć, to jest jego serwer, stoi u niego w domu i jesteśmy tu razem tylko dlatego, że nie wyciąga wtyczki z kontaktu
                                dlatego najlepszym rozwiązaniem byłoby zastrzec znak, założyć oficjalnie klub z kartami członkowskimi i płacić składki :szeroki_usmiech
                                wtedy nie byłoby problemu z cegłami na serwer, wlepami itp itd - każdy członek dostawałby na starcie wlepę i tyle :wink:
                                Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• eaglemirek
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 14107
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

A ja panowie będę niepopularny i powiem, że to nie najlepszy pomysł :!:
                                  Niech mi ktoś wyjaśni po co mu wlepa skoro nie uczestniczy nawet okazjonalnie w spotach :?: By pochwalić się przed sąsiadami na osiedlu :?: Skoro w okolicy nie ma na tylu OCP-ków by organizować spoty/spontany to dla kogo :?: Mam wlepę od ponad 4 lat i na palcach można policzyć syt. gdzie spotkałem innego oklejonego a i to często były "duchy"
                                  W małoślasku było kiedyś powiedziane 3 spoty wlepa, teraz ogół przyjął że minimum 5 spotów by nowy OCP-k miał szansę się poznać i zintegrować z grupą :!: Wielu już tu wielokrotnie powtarzało że OCP to ludzie a nie samochody więc rozpoznawalny w pierwszej kolejności ma być człowiek a nie jego samochód :!:
                                  Nie będę się wypowiadał za inne rejony kraju ale w małośląsku jest na tyle różnych spotkań w różne dni tygodnia i tylu miejscach ze jak ktoś chce to znajdzie wcześniej czy później czas by wpaść i się pokazać :!: No ale bywają też syt. że odległośc na spota to i 20km jest problemem bo i takie przykłady (wcale nie jednostkowe) mieliśmy :!: :evil:
                                  Mimo że mamy tak restrykcyjne warunki przyznawania wlep to i tak często się zdarza że po tych kliku spotkaniach przy okazji których pomocni koledzy z kabelkami zmodzą to czy tamto i otrzymaniu wlepy dany człowiek znika ze spotów a często i z forum :evil:
                                  Śledzący forum pewnie niejednokrotnie już zauważyli że nowy się rejestruje i zaraz dopytuje się o wlepę czy znaczek na grill :evil: . Chcecie ustalić warunki typu ilość postów. Zaraz się zacznie nabijanie np w dziale np "Nasze auta" typu "fajne auto", "daj więcej zdjęć", itd i tp
                                  Kiedyś jeszcze nie ze wszystkich działów posty wchodziły do statystyk a teraz to nabić 1000 postów to pikuś (Pan Pikuś :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech)

Ale zrobicie jak chcecie, mnie tam rybka :!: Osobiście jestem przeciwny

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Wally
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 3790
                                    • Volkswagen

eaglemirek, sam napisałeś o logo na grillu - a to można przecież bez problemu kupić u nas na forum,
                                    więc nie widzę żadnych podstaw do tego aby wlepa nie była dostępna również do zakupu :wink:
                                    co nie zmienia faktu jak zauważyłeś, że OCP to ludzie a nie samochody pod czym się również podpisuję
                                    Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                    => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                    => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                    "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• lu5asz
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2006
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ją chętnie bym taką wlepe zakupił.Tylko dlatego że nie mam jak pojawić się na spotach .Prostu godziny mi nie odpowiadaja (praca).Na forum jestem codziennie,udzielam się więc fajnie byłoby się oznaczyć.
                                      Kondziu

OCP

Komentarz

• BADYL
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2396
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

To i ja dorzucę 2grosze...różne są sytuacje i faktycznie jeżeli ktoś się udziela na forum, a do najbliższego spota ma 120km to jakiś problem z uzyskaniem wlepy jest... i takim ludziom wlepkę można sprezentować why not? Co do reszty to zgadzam się z kolegąeaglemirek, :wink:

Mnie osobiście to rybka ponieważ wlepa na grill oraz ramki do rejestracji na SMOCZKA zamonotowałem, ale wlepy na tył to mi moja lepsza połówka wybila z głowy :diabelski_usmiech Na spota mam 45-50km i od czasu do czasu (raczej niezbyt często) się zjawiam :P
                                        nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• mamaj12
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 1956
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Sami widzicie, że zdania są podzielone, dlatego myślę, że powinno się ustalić jakieś odgórne zasady przyznawania/możliwości nabycia wlepki.
                                          Sam jestem przeciwny ogólnemu (a co za tym idzie niekontrolowanemu) dostępowi.
                                          Jeżeli chodzi o licznik postów, to to jest bodaj do ustawienia w których działach będzie aktywny. Zawężyć go do strikte merytorycznych i po kłopocie.

Dobra trochę pospamuję w spotkaniach, ale co tam, owoce przecież zdrowe są :szeroki_usmiech

Komentarz

• misza_zabrze
                                            L&K
                                            • 2013
                                            • 1371
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • BLR 2.0 FSI 150 KM

r2r, dzieki za szablon. Moze uda mi sie cos urodzic Musze tylko znalesc odpowiedni papier
                                            Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
                                            Obecnie -> Seicento 900+LPG
                                            Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
                                            Bylo ->GOLF 3 1.8

Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045

Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776

Komentarz

• Prezes52
                                              RS
                                              • 2012
                                              • 6427
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

mamaj12, Moim zdanie pomysł zacny jedynie ustalił bym wyższą cenę za 1 wlepe ciut więcej na cegiełki inna cena ( mniejsza dla zamawiających większość ilość powiedzmy po wyżej 20 szt ) niech spływają pieniążki na utrzymanie Forum

Mariusz
                                              Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• Alonzo_
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2460
                                                • Hyundai

Którą z form nie wybierze się to zawsze będzie jakieś ale...Ale to co jest teraz to troszkę działa tez na niekorzyść dla forum bo przez wlepy sie tez i forum reklamuje. Wielu Octaviuszy jeździ i nic nie robi to i nie rejestruje się. Im więcej wlepek na ulicach tym więcej może ludzi wejdzie na forum z ciekawości a może i zostanie, i aktywnie udzieli się w jego rozwoju.
                                                Żeby dawać wolną rękę i drukować do woli samemu tez jestem przeciwny. Ale żeby tak rygorystycznie jak teraz...?
                                                Są regiony gdzie spoty nie istnieją w zasadzie albo sporadycznie (jak u mnie). Pewnie to i moja wina. Teraz to już w zasadzie nie bardzo mi głosować bo Octy nie mam.
                                                Ale skoro większość ludzi ma to w otworku to i się nic nie dzieje. Ale powód może być też inny. Nic nikomu nie ujmując ale sadzę, że każdy z nas ma jakiś forumowiczów z którymi się fajnie dogaduje, wymienia poglądy, takie pokrewne dusze. Niestety często nie we własnym "rewirze". Z chęcią poleciałbym na spoty np na południe czy 3miasto i poznał wielu z Was ale to już wyprawa na jakieś kilkanaście godzin/dzień i nie jest tak łatwo się ustawić. I tu nie chodzi o koszty ale o robotę/rodzinę/czas. Choć podobno dla chcącego nic trudnego. No i już nie mam octy...więc dupa :wink: No i bywają tacy co jakoś nie przepadają za spotami ale na forum dzielą się wiedzą i są pomocni...życie.
                                                Także , że ktoś nie uczestniczy u siebie w spotach to nie znaczy, że ma to w "rowku".
                                                Moim zdaniem prawo do emisji i emisja wlep i innych z logo OCP powinno pozostać w rekach forum. I niech to nie będzie za darmo. 15 zł to paczka lepszych fajek. No chyba tyle to można uciułać i wspomóc forum? Ja bym 25 zeta zawołał. W końcu nie potrzebuje każdy tego po 5 czy 10 szt i nie co miesiąc. A dokładka na forum zawsze cenna.
                                                A co do licznika postów... sam nie wiem czy takowy powinien być. Nie róbmy z wlep trudno dostępnych "świętych grali" bo może i niektórzy się lepiej z nimi czują bo są w wąskim gronie (patrząc na ilość octavek na ulicy) ale to marketingowo strzał w stopę. IMO

Komentarz

• piotrek_os
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 8160
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Pany! Wlepa banderoli nie ma jak banknoty....wiec jak ktoś bedzie chciał to se i sam zrobi. A jak będą dostepne za $$ na forum to ten co ma robić i kombinować to bedzie wolał kupic za 2 piwka i gotowe.
                                                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

Pracuję...