Wlepka OCP

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eaglemirek
    RS
    • 2010
    • 14108
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja dalej będę obstawał przy pytaniu " Po co komu wlepa" skoro nie uczestniczy w spotach/spontanach :?:
    Mogę zrozumieć jednostkowe syt. odnośnie czasu/odległości na spota ale to są wg mnie sporadyczne przykłady jak ktoś naprawdę chce.
    W małoślasku spoty są regularne i nie trzeba się nawet pytać czy ktoś będzie bo zawsze czy to w Jaworznie czy Krakowie będzie minimum 10 osób, a bywa że wielokrotnie więcej. Spotykamy się od 19.00 i w przeważającej większości spoty kończą się po północy szczególnie jak jest sprzyjająca pogoda.
    Były regularne czwartkowe spontany w Katowicach, były co czwartek w Rudzie Śląskiej i inne spontanicznie zaproponowane przez OCP-ków a i tak byli to zawsze ci sami co jeżdżą na spoty a nie nowi :evil: . Nawet z racji przesunięcia o kilka km miejsca spotów wyodrębniła się w ramach protestu by mieć bliżej grupa Gliwicka organizująca spotkania w soboty (dla tych co nie mogą w tygodniu) i co, i dalej
    Jak się komuś nie chce to znajdzie 1000 wymówek by nie przyjechać nawet jak mu zorganizować spotkanie za rogiem jego domu :!: Nie przedstawili swoich Czeszek w dziale "Nasze auta" czy swoich facjat w odpowiednim dziale ale chcą wlepy :diabelski_usmiech (oczywiście nie generalizuje)

Osobiście mam na spota około 100km, a do Krakowa jeszcze dalej i jestem regularnie bo bardzo odpowiada mi grupa i atmosfera ale aby to poczuć i polubić trzeba samemu to sprawdzić, czasami nawet opierając sprawę o bufet
    Ktoś może powiedzieć że jeżdżąc z wlepą (nawet tą pełną) a nie samo OCP bedzie reklamował nasze forum :!: powiem tak że osobiście rozdałem na terenie Raciborza i okolic ponad 30 firmowych wizytówek OCP , zaczepiałem ludzi i też a chciałem coś rozruszać w swojej okolicy. Ludzie są coraz bardziej wygodni i chcą mieć podane na tacy

Nie ja tu jednak decyduje tylko administracja i forum i zrobicie jak zadecyduje (mam nadzieje ) większość. A regulamin przyznawania wysyłkowych wlep będzie czytelny i obostrzony bo jestem w przeciwnym przypadku pewien ze na naszych drogach pojawi się cała masa Czeszek widmo :!: :!: :!:

A jeśli już to tak jak pisze
    Zamieszczone przez Alonzo_
    Ja bym 25 zeta zawołał.
    niech to będzie konkretna cegła dla utrzymania forum a wyeliminuje się tych co chcą mieć byle mieć :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• misza_zabrze
      L&K
      • 2013
      • 1371
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BLR 2.0 FSI 150 KM

Zamieszczone przez eaglemirek
      Ja dalej będę obstawał przy pytaniu " Po co komu wlepa" skoro nie uczestniczy w spotach/spontanach :?:
      Tak jak pisales nie kazdy ma mozliwosc dojazdu itp. Poza tym sa ludzie ktorzy pracuja, maja dzieci, dom i inne obowiazki i poprostu moze i chca ale nie maja na to czasu.

Inna sprawa jesli ktos taka wlepe posiada, automatycznie reklamuje forum i tym samym nabywa nowych forumowiczow.

W moim przypadku pewnie nigdy nie zdobede wlepy jesli pojdziemy Twoimi wytycznymi.
      Dlatego kombinuje jak moge. Prawdopododnie sam sobie wytne z szablonu podanego wyzej.
      Jesli istnialaby mozliwosc zakupu takiej wlepy z chcecia zaplace. A jesli jakis gorsz z tego skapnie do klubu czy na jakies cele charytatywne to nawet kupie 2.

Tutaj trzeba isc na kompromis. W innym przypadku utworzy sie tzw "kolko rozancowe" czyli fun dla wybranych.
      Bedzie to wygladal w ten sposob ze utowrza sie grupki ktore widuja sie czesto zeby nabic punkty na wlepe a nowi coz bede stac obok i sie przygladac.
      Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
      Obecnie -> Seicento 900+LPG
      Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
      Bylo ->GOLF 3 1.8

Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045

Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776

Komentarz

• mamaj12
        RS
        • 2009
        • 1956
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jakby co podpiąłem ankietę.
        obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
        wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• gusiak11
          L&K
          • 2013
          • 1362
          • Ford

Moim zdaniem tworzenie jakiś zasad na podstawie których będzie można dostać wlepke lub nie jest bezsensu, bo trochę sie teraz powtórzę... na podstawie czego stażu na forum- są na 100% tacy co tylko i wyłącznie czytają, widzę to dobrze na wątku car detailing gdzie mielimy się w 8-10 osób ale wejść na posty jest po kilka tyś więc my tego nie wygenerowaliśmy.
          Ilość napisanych postów no ale j.w. albo będzie pisanie paplaniny...
          skoro ktoś już decyduje się na wlepkę to nie sądzę żeby to była osoba która wczoraj sie zarejestrowała przesiedziała jeden wieczór szukając czegoś tam... oczywiście nie znalazła więc bazgrze posta najczęściej nie tu gdzie trzeba, a jeszcze lepiej od razu pisze bo nie chce się szukać dwa nooo fajnie zaistnieć, ale nie sądzę żeby taka osoba była zainteresowana wklejką inna jeszcze kwestia jest że zanim się doczyta ze takie coś jak wlepka istnieje to już będzie bardziej ogarniętym forumowiczem.

Co do rozdawania wlepek na spotach... no fajnie ale przynajmniej w Lublinie nie zauważyłem chętnego ''Przewodnika" do sponsorowania tematu dwa że w Lublinie spoty są w pierwsza środę miesiąca przez dwa lata udało mi się być raz i nie wynika to z niechęci, tylko zawsze akurat tego dnia jest coś ważniejszego a to praca a to dziecko i takie rzeczy jak spoty schodzą na 10 plan. Były jakieś propozycje zmiany terminu czy częściej ale jakoś tematu umarł tzw. śmiercią naturalna

jeżeli jest pomysł sprzedawania za kwotę x minus 4zł za naklejka reszta na budowę/utrzymanie forum Ja bym nie wprowadzał jakiś restrykcji każdy grosz na forum sie przyda

[ Dodano: Pią 30 Maj, 14 15:48 ]
          Moim zdaniem tworzenie jakiś zasad na podstawie których będzie można dostać wlepke lub nie jest bezsensu, bo trochę sie teraz powtórzę... na podstawie czego stażu na forum- są na 100% tacy co tylko i wyłącznie czytają, widzę to dobrze na wątku car detailing gdzie mielimy się w 8-10 osób ale wejść na posty jest po kilka tyś więc my tego nie wygenerowaliśmy.
          Ilość napisanych postów no ale j.w. albo będzie pisanie paplaniny...
          skoro ktoś już decyduje się na wlepkę to nie sądzę żeby to była osoba która wczoraj sie zarejestrowała przesiedziała jeden wieczór szukając czegoś tam... oczywiście nie znalazła więc bazgrze posta najczęściej nie tu gdzie trzeba, a jeszcze lepiej od razu pisze bo nie chce się szukać dwa nooo fajnie zaistnieć, ale nie sądzę żeby taka osoba była zainteresowana wklejką inna jeszcze kwestia jest że zanim się doczyta ze takie coś jak wlepka istnieje to już będzie bardziej ogarniętym forumowiczem.

Co do rozdawania wlepek na spotach... no fajnie ale przynajmniej w Lublinie nie zauważyłem chętnego ''Przewodnika" do sponsorowania tematu dwa że w Lublinie spoty są w pierwsza środę miesiąca przez dwa lata udało mi się być raz i nie wynika to z niechęci, tylko zawsze akurat tego dnia jest coś ważniejszego a to praca a to dziecko i takie rzeczy jak spoty schodzą na 10 plan. Były jakieś propozycje zmiany terminu czy częściej ale jakoś tematu umarł tzw. śmiercią naturalna

jeżeli jest pomysł sprzedawania za kwotę x minus 4zł za naklejka reszta na budowę/utrzymanie forum Ja bym nie wprowadzał jakiś restrykcji każdy grosz na forum sie przyda
          http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• Evil
            Rider
            • 2009
            • 721

Jest jeszcze opcja w profilu która pokazuje tj. np. u mamaj12: "Wizyt: 7334 Łączny czas wizyt Godzin: 1085.1" i to też jest jakieś kryterium, czyli jak długo "czytałeś/siedziałeś" na forum. Wiadomo tez by się znalazł cwaniak co załączy forum i pójdzie do roboty, no ale każde kryterium idzie podważyć/przeinaczyć/przecwaniakować (nawet 5 spotkań jak w małośląsku)

Osobiście jestem za kupnem wlepy za kwotę +/- 20zł (kwota wyrobu do producenta - reszta na forum). A to po to aby kupowali ją tylko ci którzy chcą reprezentować OCP.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• rafiki
              RS
              • 2012
              • 15975
              • Superb III (3V3)

...
              رافال
              Spoty
              Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• ruwado
                RS
                • 2009
                • 14885
                • Octavia IV (NX3)

W sumie jak ktoś tylko chce mieć wlepkę to 3 razy na spota podjedzie i ...... więcej sie nie pokaże ani nie zaloguje. Inny od razu kupi. Nie ma najlepszej opcji. Ale wydaje mi się że jakieś kryteria:
                Czas na forum
                Ilość postów
                ilość pkt pomógł.
                Plus :diabelski_usmiech wysoka cena za wlepkę
                to już są jakieś kryteria.. A i dofinansowanie na forum by było.
                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• rafiki
                  RS
                  • 2012
                  • 15975
                  • Superb III (3V3)

ruwado, ilość "pomógł" to IMO bezsensowne kryterium. Nie każdy udziela się w wątkach technicznych itp., nie każdy ma wiedzę, która może pomóc
                  رافال
                  Spoty

Komentarz

• Krzysiek1120
                    Rider
                    • 2012
                    • 402
                    • Audi

Czytam wasze wypowiedzi i mam mieszane uczucia gdyż jeśli ktoś nie może lub niechce z różnych przyczyn bywać na spotach a chce mieć wlepke to troszke bez sensu. Tak jak mówią poprzednicy są dostępne gadżety typu loga, smyczki itp ogólnie dostępne dla każdego, kto chce to sobie kupi natomiast wlepka nie urazajac nikogo powinna być właśnie dla osób które realnie spotykają się na spotach i to powinien byc znak rozpoznawczy Troszkę to jak chęć posiadania ciała kulturysty lecz nie mam możliwości ćwiczenia... Cóż nie zawsze można mieć to co by się chciało. Więc sumując moje zdanie jest takie ze wlepki powinny jednak być dla "realnie" uczestniczących klubowiczów
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...271830#1271830
                    http://ifotos.pl/galeria/xwnrs
                    President Jonny II ASC + Triflex

Komentarz

• mamaj12
                      RS
                      • 2009
                      • 1956
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

A czy logo na grillu, czy też podkładki pod rejestrację nie są znakiem rozpoznawalnym forum? tylko wlepka nim jest?
                      Każden jeden gadżet wykorzystujący logo powinien być dostępny wyłącznie za zgodą władz i powinien wiązać się z dotacją na utrzymanie forum.

Wszystkie akcje koszulkowe o ile mi wiadomo zawierały w cenie pojedyńczej sztuki cegiełkę. Co do innych gadżetów się nie wypowiem.

Tak jak już się kilkukrotnie przewinęło wszystkim nigdy nie dogodzi.
                      Jeżeli ktoś się zafiksuje na wlepę to w taki czy inny sposób ją zdobędzie.
                      Odbębni pańszczyznę na spotach, w postach czy jakkolwiek i zniknie.
                      Są tacy, którzy się udzielają na forum aktywnie, są tacy co czytają wyłącznie czerpiąc wiedzę z forum, są tacy co się zaloguję tylko raz czy kilka, znajdą odpowiedź na swój problem i tyle ich widzieliśmy. Każdy zaś z nich ma inne parcie na wlepkę.

Taki przykład a w zasadzie 2.
                      1. Superb 2, biały, czarny dach, grafitowe felgi, podkładki pod rejestrację, chromowane logo na dupce, logo na grillu też chyba obecne (nie pamiętam) i co, wydawać by się mogło, że ktoś taki jest obecny na forum.
                      Pewności mieć nie będziemy, ale kilkukrotnie pozdrawiałem i bez odpowiedzi.
                      2. Osoba czytająca forum i czerpiąca z niego garściami (jak większość z nas), licznik postów ok 100. Nie pamiętam czy ma wlepkę, logo czy ramki. Ale po moim zapytaniu czy ktoś z Warszawy może coś pożyczyć, wiadomość na PW. Mam nie ma sprawy wpadaj. Bardzo sympatyczny Pan. Zarówno przy odbiorze jaki i zwrocie rozmawialiśmy grubo ponad godzinę nawet do 2. Wszystko za uścisk dłoni i dziękuję. Pozdrawiam Pana Jacka serdecznie przy okazji.

Jakieś zasady powinny być.
                      Może jak mi się przypomniało o Panu Jacku to licznik postów może nie jest rozwiązaniem. Bo ktoś też wspomniał, że nie każdy ma wiedzę żeby pomóc w dziale technicznym, nie ma więc tez sensu ograniczać zliczania postów tylko z działów technicznych.

Moja propozycja więc jest taka.
                      Funkcjonowało i funkcjonuje obecność na spotach. Pozostańmy więc przy tym, ale połączmy to ze stażem na forum dla tych co nie mogę przyjechać.

Coś na zasadzie 3 spoty lub 6 miesięcy. Zakładając np, że spoty są raz w miesiącu.
                      Dla regionów z większą częstotliwością niech by było 5 spotów lub 6msc.
                      Kryterium czasowe zaostrzyłbym, że w przypadku znikomej aktywności/ilości wejść/ postów okres będzie wydłużony.

Jak to widzicie.

BTW. ciągle brak wielkich braci :evil:

Komentarz

• ruwado
                        RS
                        • 2009
                        • 14885
                        • Octavia IV (NX3)

rafiki, nieraz można pomóc w bardzo prostych sprawach - nawet w of topiku
                        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• rafiki
                          RS
                          • 2012
                          • 15975
                          • Superb III (3V3)

ruwado, tak, ale tu chodzi o punkty pomógł, których w OT nie ma...
                          رافال
                          Spoty

Komentarz

• maksiu
                            RS
                            • 2011
                            • 11466

Zamieszczone przez mamaj12
                            Funkcjonowało i funkcjonuje obecność na spotach. Pozostańmy więc przy tym, ale połączmy to ze stażem na forum dla tych co nie mogę przyjechać.
                            Coś na zasadzie 3 spoty lub 6 miesięcy.
                            Ja bym to trochę zaostrzył i dał dodatkowo minimum 30 postów (w tych 6 miesiącach)- niech ten potencjalny posiadacz pogrzebie po forum, niech cokolwiek napisze (a przy okazji poczyta) czyli w jakimś stopniu wciągnie się w OCP :diabelski_usmiech
                            Paweł

Komentarz

• rodaczek
                              RS
                              • 2011
                              • 1600
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

I obowiązkowe przedstawienie auta w showroomie :twisted:

Moja Octavia:
                              http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-1-6-mpi-combi
                              Rafał

Komentarz

• maksiu
                                RS
                                • 2011
                                • 11466

BTW. ciągle brak wielkich braci
                                Jeden już pisał (zaraz po poście alxxx ) ale widać zmienił zdanie i usunął swojego posta
                                Paweł

Komentarz

• ruwado
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 14885
                                  • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez rodaczek
                                  I obowiązkowe przedstawienie auta w showroomie :twisted:
                                  podstawa + pozytywna ocena ogółu, coby nie psuł wizerunku całego forum :szeroki_usmiech
                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• leonn
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2727
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Coś na zasadzie 3 spoty lub 6 miesięcy. Zakładając np, że spoty są raz w miesiącu.
                                    Dla regionów z większą częstotliwością niech by było 5 spotów lub 6msc.
                                    Kryterium czasowe zaostrzyłbym, że w przypadku znikomej aktywności/ilości wejść/ postów okres będzie wydłużony.

Jak to widzicie.
                                    Jestem za, jakieś minimum do uzuskania wlepy musi być ustalone. I propozycja Evila też powinna być brana pod uwagę
                                    Zamieszczone przez Evil
                                    Jest jeszcze opcja w profilu która pokazuje tj. np. u mamaj12: "Wizyt: 7334 Łączny czas wizyt Godzin: 1085.1" i to też jest jakieś kryterium, czyli jak długo "czytałeś/siedziałeś" na forum.

ciągle brak wielkich braci :evil:
                                    Nie spodziewaj się :wink:

Komentarz

• eaglemirek
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 14108
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez misza_zabrze
                                      Inna sprawa jesli ktos taka wlepe posiada, automatycznie reklamuje forum i tym samym nabywa nowych forumowiczow.
                                      Zamieszczone przez Alonzo_
                                      Wielu Octaviuszy jeździ i nic nie robi to i nie rejestruje się. Im więcej wlepek na ulicach tym więcej może ludzi wejdzie na forum z ciekawości a może i zostanie, i aktywnie udzieli się w jego rozwoju.
                                      Wierzcie że to tak nie działa :!: . Już pisałem wcześniej że w Raciborzu i okolicach rozdałem ponad 30 firmowych OCP-kowych wizytówek, z wieloma rozmawiałem, od 4 lat bujam się oklejony z przodu z tyłu i na drzwiach :diabelski_usmiech i jakoś nie widzę by przybywali na forum ludzie z mojej okolicy :cry:

Zamieszczone przez gusiak11
                                      jeszcze kwestia jest że zanim się doczyta ze takie coś jak wlepka istnieje to już będzie bardziej ogarniętym forumowiczem.
                                      Oj chyba nie do końca tak jest bo było już wiele przykładów nawet w ten sam dzień co rejestracja padało pytanie jak zdobyć logo na grill czy wlepę :!: :szeroki_usmiech
                                      Z drugiej zaś strony będzie, że skoro wlepę łatwiej zdobyć poprzez kupno to ilu będzie chętnych jechać na spota i wydawać kasę na paliwo a nie wiadomo co tam zastanie i co za debile zjeżdżają się na takie spoty :diabelski_usmiech By wydać 25 zł na paliwo to spoty muszą być niemal za rogiem naszego domu. Zyskamy ewentualnie piszących ale będziemy mieli zastój w nowych na spotach a to grozi już naturalnym wymarciem spotów/spontanów w regionie. Sami tu piszecie (nie chce mi się szukać teraz kto) że wam się nie chce i może to poniekąd wasza wina że nie ma spotów w waszych rejonach i nikomu nie chce się zająć wlepami a próbujecie moim zdaniem robić dywersję tym którym się chce coś robić w sprawie spotkań.

Jest i jeszcze inna kwestia takiej dystrybucji, że do końca nie wiemy komu ją dajemy i nie pije tu teraz do żadnego z zabierających tu głos forumowiczów, ale (i tu z wiadomych względów znowu przykład małosląska) są osoby z wlepami z którymi ani ja ani pewnie większość z was nie za bardzo chce być utożsamiana poprzez wlepę. I znowu powtórzę nie jest to pojedynczy przypadek. Nie chcę być złym prorokiem ale puszczenie wlep niemalże na żywioł może nam narobić więcej złego niż dobrego :!: Chociażby w dziale pan z naklejką ocp mnie osłabił :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez misza_zabrze
                                      Tutaj trzeba isc na kompromis. W innym przypadku utworzy sie tzw "kolko rozancowe" czyli fun dla wybranych.
                                      Bedzie to wygladal w ten sposob ze utowrza sie grupki ktore widuja sie czesto zeby nabic punkty na wlepe a nowi coz bede stac obok i sie przygladac.
                                      No tutaj to pojechałeś po bandzie albo mój stary rozum nie ogarnia Twojego toku rozumowania ops:

Nie wiem od kiedy są wlepy ale zawsze jak ja pamiętam było zasadą iż tylko na spotach za darmo a każda próba handlu była zaraz eliminowana :!: :!: :!: Będę upierdliwy i po raz 3 zapytam po co wam wlepa skoro na spoty/spontany nie jeździcie i nie macie zamiaru jeździć :!: . W waszej okolicy nie ma innych rozpoznawalnych OCP-ków z którymi będziecie się pozdrawiać na drodze. Czy czujecie się gorsi od innych forumowiczów tylko dlatego że nie macie pod avatarem info iż oklejony :?: :shock: . No chyba że jak już raz pisałem chodzi o pochwalenie się przed sasiadem :diabelski_usmiech A ilu z tak zażarcie ubiegających się o wlepę ma przedstawiony samochód w odpowiednim dziale który to tak koniecznie chce okleić :?: Są i tacy których nie wiadomo w jakich rejonach będzie można na drodze obtitać bo sami nie wiedzą skąd są :!: :diabelski_usmiech Pełna konspira no ale chce wlepę Za rok lub dwa pojawi się postulat od coraz bardziej roszczeniowych forumowiczów że skoro zapisałem się do OCP to wlepa należy mi się jak psu buda :!: :diabelski_usmiech

Na spota to nie ma czasu przyjechać ale jak trzeba się podpiąć kabelkiem to naraz się czas znajduje choć i tu bywa, że ten ktoś ustala termin i czas bo mu tak pasuje. Nie dość że ktoś mu chce pomóc do jeszcze musi się dostosować terminowo pod niego :evil:

Co do cegiełek to zobaczcie jak to wygląda, żal ściska wpłaci raz za 1 cegłę a larmo robi jakby pół pensji wpłacił. Chcę to wpłacam i nie robię afery :!: I zobaczycie że będą głosy iż oni kupując wlepy utrzymują forum i jacy to oni bohaterowie :!: :evil:
                                      I jeszcze przemyślenia odnośnie głosowania mamaj12, nie uwzględniłeś w ankiecie opcji "jestem przeciw sprzedaży wlep" a to skutkuje że 100% będzie za sprzedażą :evil: Czy masz wgląd na co kto głosował bo tak teraz patrzę że 30% nie chce wspomóc forum kwotą większą niż 6zł cóż za rozrzutność Jeszcze niech zagłosuje kilku świeżych i skąpych ale potrzebujących wlepy i z ankiety wyjdzie że 2 zł to max :evil:
                                      No i nie życzę wysyłającemu by się trafiali listonosze jak przy kalendarzach bo to dopiero będzie afera zwłaszcza jak np ustalimy wlepa + pełna cegła na forum :!:

:diabelski_usmiech Chyba sobie nagrabiłem u szanownej braci forumowej ale po to jest forum i dyskusja :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pią 30 Maj, 14 23:31 ]
                                      Zamieszczone przez Biszczu
                                      Jeździsz na spoty, spontany dostajesz wlepę!
                                      Wreszcie ktoś mnie poparł :!:

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• leonn
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2727
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Sa na forum ludziki, które trzepią posty typu: , :szeroki_usmiech etc. a licznik postów bije :szeroki_usmiech i taki ktoś w przeciągu trzech miesięcy "nastuka" 300 postów, które nic i nijak nie wnoszą do forumowego życia.
                                        Czyli jednak widzicie to i nie grzmicie :?:

Komentarz

• mamaj12
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 1956
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez eaglemirek
                                          Czy masz wgląd na co kto głosował
                                          Niestety.
                                          Ankiety edytować już też nie mogę. Może Biszczu, może ją usunąć i wstawić nową z dopisaną opcją "jestem przeciw sprzedawaniu'.

Komentarz

• mamaj12
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 1956
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Biszczu, ja się nie znam, ale działy/tematy w których są zliczane posty chyba można ustawić.

Komentarz

• leonn
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2727
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Moim skromnym zdaniem wlepa ma być wyjątkowa i niedostępna dla każdego.
                                              Z tym się zgadzam.

Komentarz

• eaglemirek
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 14108
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Biszczu, ja się nie znam, ale działy/tematy w których są zliczane posty chyba można ustawić.
                                                Też byłbym za tym by w takich działach jak "po godzinach" czy nawet "spotkania klubowe" posty były nienaliczane :!:

sorki że nie w temacie :diabelski_usmiech

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• carlsberg
                                                  Drive
                                                  • 2013
                                                  • 57

Jestem świeżym użytkownikiem forum. W zasadzie tylko korzystam z wiedzy już tu zawartej, bo jak się poszuka to można znaleźć odpowiedzi na naprawdę wiele pytań. Wcześniej przez kilka miesięcy korzystałem jako niezarejestrowany gość. Nie byłem na żadnym spocie. Jestem pewien, że na chwilę obecną nie zasługuję na wlepkę. Bo niby co ona miałaby teraz oznaczać? Jestem zwykłym posiadaczem ( choć jedynej i niepowtarzalnej - bo z duszą) Octavii. Na wlepkę trzeba zasłużyć! Takie jest moje zdanie. Ona nie powinna być reklamą forum, tylko taką… odznaką. Jak każdy będzie miał OCP na zderzaku to może potem rodzić nieporozumienia.

Pozdrawiam!
                                                  Mój Milosz: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80496

Komentarz

• gusiak11
                                                    L&K
                                                    • 2013
                                                    • 1362
                                                    • Ford

Tak siedzę czytam dość długie wypowiedzi i dochodzę do wniosku że chcecie chłopaki zrobić ''kółko różańcowe" może w dużych miastach typu Warszawa, Wrocław jak spoty są co tydzień można próbować robić regułę 5 x spotów = wlepa ale w np. w Lublinie mogło by to trwać z 10-15 m-c a i tak było ciężko, druga sprawa jest taka kto ma za to płacić... no ok wlepa za spoty/spontony ale to co ktoś nabrał uprawnień i może sobie ją kupić?? każdy regionalny spot wg. tej teorii powinien posiadać ''prezesa'' co będzie zarządzał komu wlepa a komu jeszcze nie, to tym tokiem idąc to jeszcze z-c prezesa, skarbnik, kadrowa.....

Dokładnie nie pamiętam skąd zrodził sie mój pomysł na wlepę ale niestety KUPIŁEM ją od jednego z forumowiczów nie pamietam od kogo nie ważne za grubą kasę a jeszcze kolega sie dziwił z innego forum że wlepa nie ''obrobiona'' ale pojawiła sie z chęci utożsamiania się z pewną grupą ludzi o podobnych poglądach a spotykanie na spotach jest OK (sorry za kolokwializm) ale dla 18-stolatków nie chce nikogo urazić ale czasem spotykamy sie z kolegami z forum KA i jest kilka osób studentów oni po prostu mają w ch.... czasu na takie zabawy a jak sie pojawia dom, praca, dzieci to tego czasu jest tyle co nic ... i pomysły sptów/spontonó przechodza na 10 plan, stali forumowicze pewnie znają mój nick i wiedza gdzie czesto się wypowiadam, i owszem samochody ''znajmoych'' wyjeżdzają piękne wymuniane a moj nie był woskowany od świąt bo nie ma po prostu czasu i tak samo jest ze spotami przychodzi taki czas w zyciu ze takie spotkania odchodzą na dalszy plana aż umieraj spokonie i powoli

uważam ze jakakolwiek forma ograniczania sprzedaży wlep jest bez sensu, jeżeli ktoś ma ochotę okleic sobie auto trzema literami bo w 90% przypadków ludzie wywalają podpis pod OCP to nawet żeby całe gorno moderatrów, adminów etc... mu utrudniało to on to zrobi, dwa ze jak sie stoi na skrzyżowaniu i jest wlepa tu czy tam to podejrzewam ze świadomość społeczna jest tak skromna że nie wielu osobom to coś mówi a tym co mówi to znaczy ze są w temacie, często widze auta w Lublnie oklejone i co z tego jak na ''otrąbiony..." nie pojawili sie przez x czasu..... z tego co wiem na spotach jest mniej więcej stała grupa.... to co zabrać im wlepe

uważam że trzeba zrobić pierwotny plan wlepa kosztuje przykłądowo 20zl, 4lz zabiera producent reszta na OCP, ktoś tam się złościł że większość chce na cegłe 6zl przeznaczyć noo ale z drugiej storny popatrzymy na to inaczej 3 literki z folii nie są warte 20-30zl ja rozumiem ze to na forum itd... ale trzeba ustalic rozsądną cenę widnowanie ceny bo na forum nie zdobędzie poparcia wg. mnie

a propos show room-u, postów mam ponad 700 większośc na car detailing ale nie widze potrzeby po raz N-ty opisywać n-tej skody 1,9 TDI z silnikiem BXE to nie jest forum exotic cars, Skód takich jak moja jest kilka tyś. nie zamierzam jej tuningować i nic modyfikować więc pisanie że wlepa uzależniona do show-roomu moim zdaniem nie ma większego sensu
                                                    http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

Pracuję...