Wlepka OCP

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • przemod90
    Ambiente
    • 2013
    • 183
    • Octavia I (1U2)
    • AUQ 1.8 20VT 180 KM

Też mam pytanie odnosnie wlepki. Posiadam OI RS od grudnia ubiegłego roku, i od grudnia ubiegłego roku jestem uzytkownikiem forum. Na spocie niestety nikt wlepki nie miał . Przyznam, ze chetnie zostałbym jej posiadaczem aczkolwiek nie wiem gdzie i za ile ją nabyć. Mógłby mnie ktoś oświecić ? Pozdrawiem

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15975
      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez eaglemirek
      Zamieszczone przez misza_zabrze
      Inna sprawa jesli ktos taka wlepe posiada, automatycznie reklamuje forum i tym samym nabywa nowych forumowiczow.
      Zamieszczone przez Alonzo_
      Wielu Octaviuszy jeździ i nic nie robi to i nie rejestruje się. Im więcej wlepek na ulicach tym więcej może ludzi wejdzie na forum z ciekawości a może i zostanie, i aktywnie udzieli się w jego rozwoju.
      Wierzcie że to tak nie działa :!: . Już pisałem wcześniej że w Raciborzu i okolicach rozdałem ponad 30 firmowych OCP-kowych wizytówek, z wieloma rozmawiałem, od 4 lat bujam się oklejony z przodu z tyłu i na drzwiach :diabelski_usmiech i jakoś nie widzę by przybywali na forum ludzie z mojej okolicy :cry:

Zamieszczone przez gusiak11
      jeszcze kwestia jest że zanim się doczyta ze takie coś jak wlepka istnieje to już będzie bardziej ogarniętym forumowiczem.
      Oj chyba nie do końca tak jest bo było już wiele przykładów nawet w ten sam dzień co rejestracja padało pytanie jak zdobyć logo na grill czy wlepę :!: :szeroki_usmiech
      Z drugiej zaś strony będzie, że skoro wlepę łatwiej zdobyć poprzez kupno to ilu będzie chętnych jechać na spota i wydawać kasę na paliwo a nie wiadomo co tam zastanie i co za debile zjeżdżają się na takie spoty :diabelski_usmiech By wydać 25 zł na paliwo to spoty muszą być niemal za rogiem naszego domu. Zyskamy ewentualnie piszących ale będziemy mieli zastój w nowych na spotach a to grozi już naturalnym wymarciem spotów/spontanów w regionie. Sami tu piszecie (nie chce mi się szukać teraz kto) że wam się nie chce i może to poniekąd wasza wina że nie ma spotów w waszych rejonach i nikomu nie chce się zająć wlepami a próbujecie moim zdaniem robić dywersję tym którym się chce coś robić w sprawie spotkań.

Jest i jeszcze inna kwestia takiej dystrybucji, że do końca nie wiemy komu ją dajemy i nie pije tu teraz do żadnego z zabierających tu głos forumowiczów, ale (i tu z wiadomych względów znowu przykład małosląska) są osoby z wlepami z którymi ani ja ani pewnie większość z was nie za bardzo chce być utożsamiana poprzez wlepę. I znowu powtórzę nie jest to pojedynczy przypadek. Nie chcę być złym prorokiem ale puszczenie wlep niemalże na żywioł może nam narobić więcej złego niż dobrego :!: Chociażby w dziale pan z naklejką ocp mnie osłabił :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez misza_zabrze
      Tutaj trzeba isc na kompromis. W innym przypadku utworzy sie tzw "kolko rozancowe" czyli fun dla wybranych.
      Bedzie to wygladal w ten sposob ze utowrza sie grupki ktore widuja sie czesto zeby nabic punkty na wlepe a nowi coz bede stac obok i sie przygladac.
      No tutaj to pojechałeś po bandzie albo mój stary rozum nie ogarnia Twojego toku rozumowania ops:

Nie wiem od kiedy są wlepy ale zawsze jak ja pamiętam było zasadą iż tylko na spotach za darmo a każda próba handlu była zaraz eliminowana :!: :!: :!: Będę upierdliwy i po raz 3 zapytam po co wam wlepa skoro na spoty/spontany nie jeździcie i nie macie zamiaru jeździć :!: . W waszej okolicy nie ma innych rozpoznawalnych OCP-ków z którymi będziecie się pozdrawiać na drodze. Czy czujecie się gorsi od innych forumowiczów tylko dlatego że nie macie pod avatarem info iż oklejony :?: :shock: . No chyba że jak już raz pisałem chodzi o pochwalenie się przed sasiadem :diabelski_usmiech A ilu z tak zażarcie ubiegających się o wlepę ma przedstawiony samochód w odpowiednim dziale który to tak koniecznie chce okleić :?: Są i tacy których nie wiadomo w jakich rejonach będzie można na drodze obtitać bo sami nie wiedzą skąd są :!: :diabelski_usmiech Pełna konspira no ale chce wlepę Za rok lub dwa pojawi się postulat od coraz bardziej roszczeniowych forumowiczów że skoro zapisałem się do OCP to wlepa należy mi się jak psu buda :!: :diabelski_usmiech

Na spota to nie ma czasu przyjechać ale jak trzeba się podpiąć kabelkiem to naraz się czas znajduje choć i tu bywa, że ten ktoś ustala termin i czas bo mu tak pasuje. Nie dość że ktoś mu chce pomóc do jeszcze musi się dostosować terminowo pod niego :evil:

Co do cegiełek to zobaczcie jak to wygląda, żal ściska wpłaci raz za 1 cegłę a larmo robi jakby pół pensji wpłacił. Chcę to wpłacam i nie robię afery :!: I zobaczycie że będą głosy iż oni kupując wlepy utrzymują forum i jacy to oni bohaterowie :!: :evil:
      I jeszcze przemyślenia odnośnie głosowania mamaj12, nie uwzględniłeś w ankiecie opcji "jestem przeciw sprzedaży wlep" a to skutkuje że 100% będzie za sprzedażą :evil: Czy masz wgląd na co kto głosował bo tak teraz patrzę że 30% nie chce wspomóc forum kwotą większą niż 6zł cóż za rozrzutność Jeszcze niech zagłosuje kilku świeżych i skąpych ale potrzebujących wlepy i z ankiety wyjdzie że 2 zł to max :evil:
      No i nie życzę wysyłającemu by się trafiali listonosze jak przy kalendarzach bo to dopiero będzie afera zwłaszcza jak np ustalimy wlepa + pełna cegła na forum :!:

:diabelski_usmiech Chyba sobie nagrabiłem u szanownej braci forumowej ale po to jest forum i dyskusja :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pią 30 Maj, 14 23:31 ]
      Zamieszczone przez Biszczu
      Jeździsz na spoty, spontany dostajesz wlepę!
      Wreszcie ktoś mnie poparł :!:
      Po przeczytaniu Twojego elaboratu 2 razy i przemyśleniu tego co napisałeś przyznaję Ci rację, jednocześnie cofając to co pisałem wcześniej, kupno wlepy = nie. Proszę o rozgrzeszenie ops:
      Zamieszczone przez mamaj12
      Biszczu, ja się nie znam, ale działy/tematy w których są zliczane posty chyba można ustawić.
      Można, ale to już leży w gestii "Wielkich" Braci P. ew. Maicrofta, bo o ile się orientuje taki myk może zrobić tylko admin. Paweł i Piotr no cóż, nie zaglądają na forum zbyt często, ale nie mam tu zamiaru wytykać czy zarzucać Im tego, że się nie interesują. (Żeby nie było - nie myślę tak, na pewno interesują się forum) Maicroft na forum zagląda często jak na admina więc może Jemu to zasugerować? O ile się nie mylę, to przed reorganizacją forum były naliczane tylko działy techniczne, a po nie jest liczony chyba tylko Off Topic.
      Skód takich jak moja jest kilka tyś. nie zamierzam jej tuningować i nic modyfikować więc pisanie że wlepa uzależniona do show-roomu moim zdaniem nie ma większego sensu
      Tu się zgodzę w 100%. Sam jeżdżę najbardziej seryjną serią jaką można sobie wyobrazić i nie zamierzam nic zmieniać (inna kwestia, że mnie na to nie stać) więc pomysł z showroomem jest IMO mocno chybiony.
      Zamieszczone przez przemod90
      Przyznam, ze chetnie zostałbym jej posiadaczem aczkolwiek nie wiem gdzie i za ile ją nabyć. Mógłby mnie ktoś oświecić ? Pozdrawiem
      Właśnie o to rozbija się dyskusja, że obecnie nigdzie :lol:
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• sosna1
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 463
        • Octavia II (1Z3)
        • BGU 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez maksiu
        Ja bym to trochę zaostrzył i dał dodatkowo minimum 30 postów (w tych 6 miesiącach)
        a później serwer nie wytrzyma bo pojawią się miliony postów typu: co zrobić "bo mi w ręce strzyka" :diabelski_usmiech
        Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• rafiki
          RS
          • 2012
          • 15975
          • Superb III (3V3)

sosna1, iść do lekarza :P a tak serio to przecież są fora medyczne :P
          رافال
          Spoty

Komentarz

• sosna1
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 463
            • Octavia II (1Z3)
            • BGU 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez rafiki
            a tak serio to przecież są fora medyczne :P
            ale tam wlep nie dają
            Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• maksiu
              RS
              • 2011
              • 11466

Zamieszczone przez sosna1
              Ja bym to trochę zaostrzył i dał dodatkowo minimum 30 postów (w tych 6 miesiącach)
              a później serwer nie wytrzyma bo pojawią się miliony postów typu: co zrobić "bo mi w ręce strzyka" :diabelski_usmiech
              Faktem jest ze przydaloby sie wiecej kasy na utrzymanie serwera (ew. rozszerzenie funkcjonalnosci forum) kasa z takich wlepek moze nie za duza ale zawsze jakas by byla.
              Tak sobie patrze na obecnych na forum: 15 zarejestrowanych 3 ukrytych i 38 gosci :shock: sama obecnosc gosci na forum obciaza serwer a przy ok 150 osobach na forum serwer zaczyna byc niewydolny niezaleznie czy pisza posty czy tylko czytaja. IMO kazda forma wsparcia i poprawy stanu obecnego serwera jest wskazana.
              Forma wplaty przez dobrowolne cegielki jest chyba slabo praktykowana nawet przez zarejestrowanych użytkowników 25 zl na pol roku budzetu domowego nie zrujnuje a wspomoze nasze forum. Moze administracja powinna pobierac cegielki takze od "gosci" w koncu do czesci wiedzy forumowej maja dostep.
              Paweł

Komentarz

• mamaj12
                RS
                • 2009
                • 1956
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

ktoś tam się złościł że większość chce na cegłe 6zl przeznaczyć noo ale z drugiej storny popatrzymy na to inaczej 3 literki z folii nie są warte 20-30zl ja rozumiem ze to na forum itd... ale trzeba ustalic rozsądną cenę widnowanie ceny bo na forum nie zdobędzie poparcia wg. mnie
                Poruszasz tu 2 kwestie, a one powinny być oddzielone w takim rozumowaniu.
                Jedno to koszt wlepki, a jedno to wykorzystanie chęci posiadania wlepki do zasilenia gotówką forum. Istnienie takiego forum niestety kosztuje, a jak już wielokrotnie Purchawa pisał z dobrowolnych cegiełek to ono by se mogło...
                Piszesz, że wlepka nie warta 20 zł, powiem Ci więcej, że przyjmując ogólne stawki za m2 foli, cięcia, wybieranie (które stosuje się przy większych zamówieniach), koszt wlepki może wyszedłby ok 1 zł. Ale znajdź mi agencję reklamową, która posiada sprzęt i wykona Ci tylko 1 taką wlepeczkę za ok 5 zł (pomijając allegro i gdzie ludzie są zadowoleniu jak przytulą i 50 gr na produkcie). Powodzenia.
                Napiszesz, że nie masz czasu bo rodzina itd, więc Ci powiem Przyjętą zasadą jest minimalne zlecenie - 1 m2, czyli od ok 40 zł wzwyż jak na realia warszawskie.
                Lub w odpowiedzi rzucają cenę z czapy 90 zł netto, abyś im dupy nie zawracał.
                Cenę rzędu tych 5 zł otrzymasz dopiero po zamówieniu powyżej m2, gdzie sumę kosztów wszystkich operacji przeliczysz na 1 szt.

Jeżeli chodzi o studenckie spoty to oczywiście jest dużo młodych osób (znowu Warszawa), ale Grzegorz56 i LeCe do najmłodszych już nie należą (sorki chłopaki), ale na spotach bywają regularnie. Dorzuć do tego masę chłopaków 30-40, z rodzinami i małymi dziećmi, a też tworzą stałą ekipę.
                obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• Wally
                  RS
                  • 2012
                  • 3790
                  • Volkswagen

dlatego najlepszym rozwiązaniem było by założenie kart członkowskich i co miesięcznych składek na forum (utrzymanie forum/serwerów itp) a w zamian za to użytkownik miałby dostęp do np. całości forum (część byłaby ogólnie dostępna), do wlepy po określonym stażu, w zależności od ilości pieniędzy imprez/spotów lub coś w podobie
                  mamy 42k zarejestrowanych userów z czego aktywnych jest ilu - 1000,2000 ?
                  i dopóki nie będzie składek, które zapewniły by stały dochód na utrzymanie forum wlepy powinny być do kupienia za min 30 zł (4/5 za wlepe a reszta na utrzymanie)
                  takie moje skromne zdanie :wink:
                  Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                  => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                  => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                  "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• lu5asz
                    RS
                    • 2011
                    • 2006
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Wally
                    być do kupienia za min 30 zł
                    Poprosze wtedy jedną :szeroki_usmiech
                    Kondziu

OCP

Komentarz

• rafiki
                      RS
                      • 2012
                      • 15975
                      • Superb III (3V3)

Wally, poruszyłeś tu ważną kwestię. Nie chodzi nawet o to ilu userów jest obecnie aktywnych (mniej lub bardziej). Chodzi o to, że w tych 42k jest dużo ludzi, u których w profilu widać:
                      Kod:
                      Ostatnia wizyta: Nigdy
                      IMO gdyby usunąć takie konta-duchy to te 42k sporo by się zmniejszyło, co tylko lepiej wpłynęłoby na wydajność serwera.
                      رافال
                      Spoty

Komentarz

• Wally
                        RS
                        • 2012
                        • 3790
                        • Volkswagen

Wally, poruszyłeś tu ważną kwestię. Nie chodzi nawet o to ilu userów jest obecnie aktywnych (mniej lub bardziej). Chodzi o to, że w tych 42k jest dużo ludzi, u których w profilu widać:
                        Kod:
                        IMO gdyby usunąć takie konta-duchy to te 42k sporo by się zmniejszyło, co tylko lepiej wpłynęłoby na wydajność serwera.
                        dokładnie o to mi chodziło
                        Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                        => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                        => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                        "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• gusiak11
                          L&K
                          • 2013
                          • 1362
                          • Ford

Zamieszczone przez mamaj12
                          Jedno to koszt wlepki, a jedno to wykorzystanie chęci posiadania wlepki do zasilenia gotówką forum. Istnienie takiego forum niestety kosztuje, a jak już wielokrotnie Purchawa pisał z dobrowolnych cegiełek to ono by se mogło...
                          Piszesz, że wlepka nie warta 20 zł
                          I zgadzam sie z tobą w 1000% ale windowanie ceny na 50-100-150zl bo na forum niczego tu nie zmieni
                          Forma wplaty przez dobrowolne cegielki jest chyba slabo praktykowana nawet przez zarejestrowanych użytkowników 25 zl
                          widzisz to jest taka ludzka mętalnośc jak cos jest za free wszyscy chcą jak trzeba zapłacić to juz może nie jest to mi aż tak potrzebne itd.... może później :
                          Moim zamysłem nie było ile jest warty kawałek plastiku zawarty w naklejce bo masz racje jak bym dobrze pokopał to któryś z kolegów od reklamy zrobił by mi to a przysłowiowego browara ale nie oto chodzi... cena za naklejkę wg. mnie musi być wyważona a nie jakaś kosmiczna bo efekt bedze taki ze kupi ja kilku zapaleńców bo pozostali dojdą do ww. wniosku

Zamieszczone przez Wally
                          dlatego najlepszym rozwiązaniem było by założenie kart członkowskich i co miesięcznych składek na forum (utrzymanie forum/serwerów itp) a w zamian za to użytkownik miałby dostęp do np. całości forum (część byłaby ogólnie dostępna), do wlepy po określonym stażu, w zależności od ilości pieniędzy imprez/spotów lub coś w podobie
                          moim zdaniem idealny pomysł na zamordowanie forum
                          http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• rafiki
                            RS
                            • 2012
                            • 15975
                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Wally
                            Kod:
                            dokładnie o to mi chodziło
                            Oczywiście nie mówimy tu o kontach założonych w ciągu ostatnich kilku czy kilkunastu dni, ale jak widzę np. rejestracja 2009 ostatnia wizyta nigdy to raczej marne szanse, że ten ktoś w ogóle jeszcze pamięta, że się tu rejestrował :lol:
                            رافال
                            Spoty

Komentarz

• Tobi77
                              Rider
                              • 2012
                              • 509
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Ja bym zaczął od początku - czyli po co jest wlepa? Na tę chwilę wydaje mi się, że wlepa wyraża: "bywam na spotach OCP". Nie wiem czy taki był pierwotny zamysł, jeśli tak - to nie ma o czym dyskutować i obecna forma jest dobra.
                              Jeśli jednak wlepa miała mówić: "reprezentuję forum OCP", to dyskutować można czy reprezentuję to forum na spotach OCP, czy na ulicach, a jeśli na ulicach, to czy nie mogę go reprezentować nie jeżdżąc na spoty? Może wystarczy, że jestem aktywnym użytkownikiem forum i chętnie będę je nieodpłatnie reklamować na swoim samochodzie?
                              Moja Octavia

Komentarz

• ruwado
                                RS
                                • 2009
                                • 14885
                                • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Tobi77
                                że wlepa wyraża: "bywam na spotach OCP"
                                "reprezentuję forum OCP"
                                a może po prostu "jestem jednym z OCP" i to od dawna i czynnie!!! - czy to na forum, czy to na spotach
                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• andrzej1962
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1306
                                  • Octavia III combi (5E5)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                  • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez ruwado
                                  a może po prostu "jestem jednym z OCP" i to od dawna i czynnie!!! - czy to na forum, czy to na spotach
                                  chyba najtrafniejsze stwierdzenie. Czy ktoś kto nie ma wlepy jest nieaktywnym uczestnikiem forum ? - niekoniecznie. Aktywnym klubowiczem jest ten który teraz ja ma a na spotach bywa sporadycznie a na forum wtedy aby tylko sie dowiedzieć, czy jest spot a na inne dyskusje nie ma czasu? - tez niekoniecznie. IMO wlepa wskazuje, że jest się co najmniej sympatykiem forum które popieram i propaguję to dlaczego tego zabronić. Nakazywanie (bo niejako uczestnictwo w spotach nim jest aby otrzymać wlepę) jest trochę zniechęcaniem do udzielania się. Gdzieś na forum był tez poruszany temat co mają zrobić Ci którzy mieszkają poza granicami lub bardzo często tam przebywają. Co - mają przyjeżdżać na spota bo inaczej wlepy nie będzie miał a chce?
                                  Tak z innej beczki jak będę chciał auto okleić logo ulubionego oleju silnikowego jaki stosuje to co mam pytać firmę o zgodę i ich odwiedzić kilka razy? Chyba nie a jak do nich napiszę, że chcę to zrobić podejrzewam, że marketing sam przyśle mi naklejki i nie tylko.
                                  To tyle . aż sam się dziwię, że tyle napisałem. Pozdrawiam wszystkich.

Komentarz

• freekon
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 424

w dalszym ciągu pozostaje nierozwiązana kwestia , na co komu ta wlepa?
                                    Na forum jestem 7 lat , uczestniczę w spotach i spontanach i nie mam już wlepy i jej nie potrzebuję. Znam ludzi , ludzie znają mnie i jeżdzę bo chcę żeby pobyć z ludźmi, a nie żeby robić z samochodu choinkę wlepkami, ramkami grillami czy innymi pierdołami.
                                    Będziecie niedługo jak gimbusy, nie był w kościele, nie widział papieża na zywo ale każdy popierdala w podkoszulku albo bluzie JPII, nie rozumiejąc nawet tego skrótu.
                                    Ambiente + pakiet na bezdroża
                                    było 153,4KM / 349,4Nm jest 176,1KM / 386,7Nm

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

freekon, nie wiesz jak to jest? Masz wlepę to:

- mechanik mysli że to wersja special edytion
                                      - sąsiad mysli że auto ma cos z tuningu
                                      - na ulicy myslą że goścowy sie cos pomyliło z OPC opla
                                      - na dzielnicy szacun
                                      - na cb idzie w plener że skoda ocp odpierdala manewry i łatwo ją namierzyć

itp

Tak więc nie znasz się :lol:

Czasami na cb słyszę pytania odnośnie skody "Co to za wersja ocp? Jakaś specjalna wersja sjuningowana?"
                                      :lol:
                                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• freekon
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 424

akurat w twoim przypadku to tą specjalną wersję bym rozumiał :szeroki_usmiech
                                        Ambiente + pakiet na bezdroża
                                        było 153,4KM / 349,4Nm jest 176,1KM / 386,7Nm

Komentarz

• qu_bek
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 3936
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez sosna1
                                          a tak serio to przecież są fora medyczne :P
                                          ale tam wlep nie dają
                                          Jak nie dają jak dają (w załączeniu masz wzór) :diabelski_usmiech

jako głos administracji jestem PRZECIW jakiejkolwiek sprzedaży wlep :twisted:

Moim skromnym zdaniem wlepa ma być wyjątkowa i niedostępna dla każdego. Coś za coś. Spoty = wlepa
                                          A odnoście tematy wlepy jw.
                                          SPOTY = WLEPA

Jeżeli chodzi o utrzymanie forum to
                                          Zamieszczone przez Wally
                                          dlatego najlepszym rozwiązaniem było by założenie kart członkowskich i co miesięcznych składek na forum (utrzymanie forum/serwerów itp), a w zamian za to użytkownik miałby dostęp do np. całości forum (część byłaby ogólnie dostępna)
                                          Wally ciekawą propozycję podał, pytanie tylko co było by blokowane jeśli by ktoś nie zapłacił składki :?:
                                          Załączone pliki
                                          Obecnie -> Octavia II:
                                          Terminy Spotów Śląsko-Małopolskich
                                          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Evil
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 721

Ja bym zaczął od początku - czyli po co jest wlepa? Na tę chwilę wydaje mi się, że wlepa wyraża: "bywam na spotach OCP".
                                            Bardzo dobrze powiedziane, i to jest niestety dla mnie bardzo niezrozumiałe. Szkoda że tak wiele osób tu mówi że spot=wlepa. Rozumie że spotykać się jest dobrze sam w miarę możliwości staram się być (a wychodzi mi to raz na dwa lata :diabelski_usmiech bo:.. jest milion powodów i nie o tym tu) a tu jest problem.

Powiem szczerze tak: Nie jestem mechanikiem, i nie jestem w wielu awariach pomocny i jeżeli bym jechał drogą i widział Octavie na poboczu z jakimś problemem to zapewne bym się nie zatrzymał (bo powodów znowu milion itd.) ale gdybym widział Octavie na poboczu z wlepą OCP to choćby nie wiem jak by mi się spieszyło to bym się zatrzymał i nie interesowało by mnie czy to osoba co jeździ na spoty i zna każdą twarz z swojego okręgu i połowy Polski.
                                            Może to dziwne co napisałem, ale prawdziwe. Gdybym widział samochód z OCP to czułbym się zobowiązany do zatrzymania, a tak, nie masz czasu na spoty to nie mam możliwości ci "pomóc" - tak zajebiście mocno uogólniając mój tok myślenia

wiadomo są samochody widmo, no ale na to już nie ma już żadnego wpływu.

miałem O1 z wlepą byłem na kilku spotach, teraz mam O2 nie mam znowu opcji na częste wyjazdy na zlot i to oznacza że zostaje bez wlepy, a szkoda. Bo wydaje mi się, że zawsze dobrze reprezentowałem grono OCP i to obojętnie czy tą część z zlotów czy nie. Moim zdaniem wlepa jest po to aby móc się pozdrawiać i pomagać na drodze, a nie oglądać z kolegami swoją wlepe jak na aucie jest przyklejona. Wiem że ostre słowa, ale tak to widzę Panowie.
                                            Pozdrawiam i mam nadzieje że obejdzie się bez linczu

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• andrzej1962
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1306
                                              • Octavia III combi (5E5)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                              • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez freekon
                                              No to idziemy w drugą stronę. Wszystkie wlepy won. Są niepotrzebne, każdy oklejony będzie napiętnowany.
                                              No Kurdę, nie rozumiem Ciebie kolego. Chcę i mogę to mieć to dlaczego mi się nie tyle zabrania co podnosi kwestie po co mi to. A po to bo chcę. Tłumaczyć się nie muszę. To też zadałbym pytanie lub Ty je zadaj tym na spotach. Po co okleili sobie nimi samochód. Ciekawym co Ci odpowiedzą.

Komentarz

• qu_bek
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 3936
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Evil
                                                Ja bym zaczął od początku - czyli po co jest wlepa? Na tę chwilę wydaje mi się, że wlepa wyraża: "bywam na spotach OCP".
                                                Bardzo dobrze powiedziane, i to jest niestety dla mnie bardzo niezrozumiałe.
                                                A co tu jest nie zrozumiałe :?:
                                                Zamieszczone przez Evil
                                                miałem O1 z wlepą byłem na kilku spotach, teraz mam O2 nie mam znowu opcji na częste wyjazdy na zlot i to oznacza że zostaje bez wlepy
                                                Skoro raz już byłeś oklejony i zdobyłeś wlepę jeżdżąc na spoty, a O1 zmieniłeś na nowszy model to wlepa Ci się należ i wcale nie musisz znowu jeździć na pięć kolejnych (jak to u Nas w mało-śląskim są przyjęte zasady nabywania wlep) spotów aby ją na nowo nabyć :!:

Jeśli ktoś chce niech zakupi sobie ramki z logo OCP, logo na grilla i już identyfikuje się z ogółem OCP-ków :szeroki_usmiech

Wlepa to jest to coś, co odróżnia zwykłych forumowiczów od tych co się spotykają i żyją OCP, a nie tylko śledzą wątki, czasem coś napiszą lub zadadzą pytanie, bądź jak to już było wielokrotnie pisane ledwo się zarejestruję i pyta o wlepę, a do tego chce aby mu ktoś z kabelkiem poszperał poustawiał to i owo, a potem pstryk i go nie ma...

OCP to nie tylko samochody, a przede wszystkim ludzie i trzeba się najpierw poznać aby móc się utożsamiać z tą grupą ludzi.
                                                Takie o to jest moje zdanie i powtórzę się jak moi poprzednicy... na co komu ta wlepa :?:

[ Dodano: Sob 31 Maj, 14 16:20 ]
                                                Zamieszczone przez andrzej1962
                                                Zamieszczone przez freekon
                                                No to idziemy w drugą stronę. Wszystkie wlepy won. Są niepotrzebne, każdy oklejony będzie napiętnowany.
                                                No Kurdę, nie rozumiem Ciebie kolego. Chcę i mogę to mieć to dlaczego mi się nie tyle zabrania co podnosi kwestie po co mi to. A po to bo chcę. Tłumaczyć się nie muszę. To też zadałbym pytanie lub Ty je zadaj tym na spotach. Po co okleili sobie nimi samochód. Ciekawym co Ci odpowiedzą.
                                                Proszę bardzo...
                                                Okleiłem się aby móc utożsamiać się z osobami z którymi się spotykam średnio raz w miesiącu, a czasem dwa.
                                                Jak pisałem wcześniej to, że piszesz posty, czytasz forum wg. mnie nie jest adekwatne do tego, że ktoś jedzie np. ok 100 km w jedną stronę po to aby spotkać się z ludźmi, porozmawiać, wymienić poglądy...
                                                Nawet jeśli będziesz chciał wlepę tylko po to aby ją mieć i móc okleić sobie auto i jeździć po bezdrożach "sam nie wiem" i tak ją zdobędziesz w taki czy inny sposób...

Ja naprawdę nie wiem na co komu wlepa skoro nie uczestniczy w życiu forum :?:
                                                Obecnie -> Octavia II:
                                                Terminy Spotów Śląsko-Małopolskich
                                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• maksiu
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 11466

Za dużo oklejonych samochodów "widm" porusza się po drogach żeby z wlepy robić coś a'la dobro luksusowe.
                                                  Zrobić sobie we własnym zakresie to naprawdę nie jest problem, wiele osób dysponuje wzorami w pliku (łącznie ze mną).
                                                  Gadżety typu ramka pod tablice, logo na grill czy inne są zbyt małe aby autko w dostatecznym czasie zostało zaobserwowane i "pozdrowione". Zbyt wielu oklejonych sprzedając autko pozostawiali wlepy i trochę bałaganu się zrobiło i tego już się nie wyprostuje.
                                                  Dla chcącego nic trudnego - zrobić fotkę napisu OCP dać do drukarni/grafika i masz gotowy wzór za "parę złotych".
                                                  Paweł

Komentarz

• georgg
                                                    RS
                                                    • 2013
                                                    • 17103
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Evil
                                                    Bardzo dobrze powiedziane, i to jest niestety dla mnie bardzo niezrozumiałe. Szkoda że tak wiele osób tu mówi że spot=wlepa. Rozumie że spotykać się jest dobrze sam w miarę możliwości staram się być (a wychodzi mi to raz na dwa lata :diabelski_usmiech bo:.. jest milion powodów i nie o tym tu) a tu jest problem.

Powiem szczerze tak: Nie jestem mechanikiem, i nie jestem w wielu awariach pomocny i jeżeli bym jechał drogą i widział Octavie na poboczu z jakimś problemem to zapewne bym się nie zatrzymał (bo powodów znowu milion itd.) ale gdybym widział Octavie na poboczu z wlepą OCP to choćby nie wiem jak by mi się spieszyło to bym się zatrzymał i nie interesowało by mnie czy to osoba co jeździ na spoty i zna każdą twarz z swojego okręgu i połowy Polski.
                                                    Może to dziwne co napisałem, ale prawdziwe. Gdybym widział samochód z OCP to czułbym się zobowiązany do zatrzymania, a tak, nie masz czasu na spoty to nie mam możliwości ci "pomóc" - tak zajebiście mocno uogólniając mój tok myślenia

wiadomo są samochody widmo, no ale na to już nie ma już żadnego wpływu.

miałem O1 z wlepą byłem na kilku spotach, teraz mam O2 nie mam znowu opcji na częste wyjazdy na zlot i to oznacza że zostaje bez wlepy, a szkoda. Bo wydaje mi się, że zawsze dobrze reprezentowałem grono OCP i to obojętnie czy tą część z zlotów czy nie. Moim zdaniem wlepa jest po to aby móc się pozdrawiać i pomagać na drodze, a nie oglądać z kolegami swoją wlepe jak na aucie jest przyklejona. Wiem że ostre słowa, ale tak to widzę Panowie.
                                                    Pozdrawiam i mam nadzieje że obejdzie się bez linczu
                                                    Zacytuję wszystko co napisał Evil a co. :szeroki_usmiech Zgadzam się z tym w 100 %.

Zamieszczone przez qu_bek
                                                    Ja naprawdę nie wiem na co komu wlepa skoro nie uczestniczy w życiu forum
                                                    uważasz, że uczestniczenie w życiu forum jest tożsame z byciem na spotach? według mnie nie, a tak rozumiem Twój wpis.
                                                    SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                                                    ​​​
                                                    Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

Pracuję...