andrzej1962, To właśnie powinna oznaczać ze jeździsz na spoty czyli jestes aktywnym klubowiczem i to wyróżnia cię z tłumu. Jeśli niewiem jestes jak większość zarejestrowany i udzielasz się na fb to też przyklesz sobie taką naklejkę na samochód?
[ Dodano: Sob 31 Maj, 14 23:52 ]
Co do spotów jeżdżę rownuesz do Jaworzna więc co za problem jeśli by było w Katowicach
andrzej1962, To właśnie powinna oznaczać ze jeździsz na spoty czyli jestes aktywnym klubowiczem i to wyróżnia cię z tłumu. Jeśli niewiem jestes jak większość zarejestrowany i udzielasz się na fb to też przyklesz sobie taką naklejkę na samochód?
[ Dodano: Sob 31 Maj, 14 23:52 ]
Co do spotów jeżdżę rownuesz do Jaworzna więc co za problem jeśli by było w Katowicach
No to chyba zamieszałeś kolego po całości. Wg Ciebie aktywny jest tylko ten kto jeździ na spoty?! Nie będę tu przytaczał nicków z forum bo mnie koledzy nie upoważnili ale śledząc tematy "jaki olej do TDI" Polecane Warsztaty, wątek o car detailingu, sprzedawcy itp itd, wszyscy oni (ci najbardziej aktywni nazwałbym guru w tematach) jak nie jeżdża na spoty to sa nie aktywni ?! :shock:
Wybacz nie bardzo rozumiem czemu porównałeś to do FB. Jak już zapytałeś to odpowiem, tak jestem zarejestrowany ale nie czytam i nie śledzę tego portalu a nawet zastanawiam się, czy nie zlikwidować konta w przeciwieństwie do OCP, dlatego Naklejki FB nie chcę i się nie staram.
na te spoty do np Jaworzna to jeździsz specjalnie i tylko na spoty bez żadnych innych celów? No to gratuluję ci że masz takie możliwości zwłaszcza finansowe i tyle wolnego czasu. Piszę o finansowych wcale nie zaglądając do Twojego portfela, ale ja jakbym mial tak jechać specjalnie na spoty to wrocka musiałbym zabierać rodzinkę, bo ona na zakupy. Wyobraź sobie jakie koszty się generują. To tak dla OT
andrzej1962, To właśnie powinna oznaczać ze jeździsz na spoty czyli jestes aktywnym klubowiczem
Czyli co?
Jesteś aktywnym klubowiczem bo jeździsz na spoty ale niewiele udzielasz się na forum
czy
jesteś aktywnym klubowiczem bo udzielasz się na forum ale z różnych przyczyn nie jeździsz na spoty.
Tak kolego czytając już w tej chwili 6 storn wypowiedzi zwłaszcza takich jak twoja trudno wyciągnąć inne wnioski, ''rada starszych'' tego forum z tych trzech literek robi taki ''Excalibur'' że tylko wybrani i zasłużeni dla ludzkości mogą go dostać i to zapewne nie wszyscy
Zamieszczone przez eaglemirek
Oczywiście Lublin to dziura zabita dechami
nie to miałem na myśli jak byś przeczytał wszystkie moje wypowiedzi a nie wyrwał z kontekstu jakieś wybrane zdania to byś wiedział że w Lublinie spoty są tylko raz w miesiącu, gdze z tego co wiem w Warszawie co tydzień co stanowi wg mnie znaczącą róznicę jezęli chodzi o możliwość dostania wlepy za obecość na spocie.
Ja wlepkę przykleiłem mniej więcej z tego samego powodu
Zamieszczone przez ruwado
Zamieszczone przez andrzej1962
Czyli wg Ciebie jak ktoś nie przyjeżdża na spoty nie uczestniczy na forum?!
no właśnie. Szanuję tych, którzy regularnie żyją na spotach. Ja niestety nie jestem tym dobrym spotowym przykładem - jeszcze nie byłem na spocie. Ale... uważam, że nie jestem gościem, który ma wlepe (a mam - po 2 chyba latach się okleiłem) i nie jest aktywnym, czynnym miłośnikiem forum. I, że nie zasługuję na wlepę.
Spędziłem z Wami duuużo godzin na forum
Trochę pomogłem niektórym
Z niektórymi spotkałem się na prywatnym gruncie (taki prywatny spot)
Z niektórymi pogawędziłem w ASO
Z niektórymi pogadałem przez telefon
Niektórym wysyłam życzenia świąteczne, urodzinowe, sms-y z wakacji w Cro
Pozdrawiam i pisze na forum o spotkanych OCP - kach
Wiem o co idzie, jak ktoś mnie obtita
Dla mnie wlepa to:
przynależność do fajnych ludzi, których mimo, że nie widziałem - mam wrażenie się się znamy od bardzo dawna.
I powiem tak - jestem na :
OCP
Polo Klub Polska
Cro.pl
a tylko wlepa OCP mnie interesuje.
Tak samo jak kolega jestem na kilku forach
Ale z twojego długiego elaboratu na mój temat wynika że chyba muszę jutro ją zerwać bo nie godnym jej wozić na samochodzie bo nie spotykam sie z kolegami na spotach
ponad 700 postów samo sie napisało i nie sa to posty wiecje fot czy fajnie dzieki
No ale dość tego OT powstała kolejna wojna, nie dawno bylo 10 mniej ratuje życie itd.... widać coś sie musi dziać
andrzej1962, bo teraz to nierozumie i najlepszym rozwiązaniem było by stworzenie nowej naklejki typu Forum Octavia Polska. Jeśli nie masz z różnych przyczyn możliwości spotykania się z ludźmi z klubu to tak jak u nas nie każdy ma możliwość ale wtedy zgrana ekipa pomaga i nie musimy na spot jechać każdy z osobna bo jeździmy nieraz grupa 5 osób na jeden samochód wiadomo chodzi o koszty zrozumiałe. Ale forum to forum a realne spotkania to co innego. Czy ktoś próbował kiedyś zjeść ciasno za szybką? Więc nie urazajac ludzi którzy są zarejestrowani i mniej lub bardziej aktywni na forum.octaviaclub.pl by na siłę nie zapominali że forum to tylko forum a klub to coś gdzie ludzie spotykają się ze sobą. Przepraszam jeśli to kogoś urazilo ale to moje zdanie na ten temat
Zajmuje sie wspieraniem ludzi na spotach Podkarpackie ( Rzeszów, Tarnów ). Wlepy rozdaje za darmo jak ktoś przyjedzie na spota. Uważam że jeżeli wlepa OCP ma być kolejnym "Motocykle są wszędzie" to po prostu zrezygnujmy z tego. Wlepa to jest coś wyjątkowego, nie masz czasu na spota to nie jesteś wyjatkowy aby otrzymać wlepę. Ja do Tarnowa mam 100 km i bylem na wszystkich spotach, nie liczę spontanów. Zamówiłem wlepy w drukarni koszt żaden ! Jestem przeciwny handlowaniu wlepami ! Martwych dusz jest zatrzęsienie machasz do takiego jegomościa, a on puka ci w głowę bo nie wie o co chodzi. Szkoda bić piane na ten temat po prostu. Pozdrawiam wszystkich klubowiczów którzy przez kilka lat mają pod górkę żeby trafić na spota, bo ci którzy byli zawsze znajdą czas i to bez względu na wlepy, a na wspaniała atmosfere naszych spotkań. Dziękuje wszystkim przyjaciołom z OCP bo naprawdę zgrana z nas paka.
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Martwych dusz jest zatrzęsienie machasz do takiego jegomościa, a on puka ci w głowę bo nie wie o co chodzi
no właśnie,ale moim zdaniem to jest efekt nie zrywania wlepy przy sprzedaży auta(też spotykałem się i spotykam z takimi reakcjami do dzisiaj, po okolicach Nadarzyna krąży taki czarną O2FL na WI oklejony dookoła a jak machasz, migasz i trąbisz to robi minę jakby w gacie narobił ), ja nawet jak komuś pożyczałem oklejone auto to go informowałem, że może się spodziewać takiego zachowania i ma :szeroki_usmiech i :spoko
Włączę się do dyskusji :wink: Moim skromnym zdaniem wlepa jest elementem, który ma pozwalać rozpoznawać przez forumowiczów autka innych kolegów z forum (lub innych forumowiczów, gdyż niektórzy nie lubią określenia "kolega"). Tylko tyle i aż tyle. Nie róbmy z tego kawałka folii odznaczenia dla nielicznych "zasłużonych". To tak, jakby oklejenie taksówki informacjami na temat korporacji (nazwa i nr tel.) miało za zadanie nobilitowanie taksówkarza, a nie kwestię informacyjną oklejenia (może niezbyt szczęśliwe porównanie, ale chodzi mi o możliwie najprostszy przykład). Wlepa to informacja dla innych: jestem forumowiczem/mniej lub bardziej aktywnym uczestnikiem życia OCP - i to wszystko. Tak, jak już kilkakrotnie słusznie zauważano - forum to ludzie (a nie wlepa na aucie). Zgadzam się z sosna1, że winnymi "martwych dusz" jesteśmy my sami, przez nie usuwanie wlep przy sprzedaży aut. Reglamentowanie wlep jest wg mnie bez sensu - przy jednoczesnej pełnej dostępności loga na atrapę chłodnicy (gdzie logo jest równie widoczne i ma jednocześnie charakter ozdobny). A tworzenie wokół wlep "magicznej otoczki" jest co najmniej śmieszne...
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
bardzo dobrze ujął to Eidos71, wlepa to "znak" rozpoznawczy klubowiczów - jeżeli wyróżnieniem ma być bywanie na spotach to może zrobić wlepe "bywam na spotach" :wink:
nie widzę problemu w obtitaniu ducha, który po którymś razie obtitania zacznie drążyć co to OCP - zaglądnie na forum i może zostanie :szeroki_usmiech
skoro jest logo na grila, ramki i wiele innych rzeczy jest możliwych do kupienia to nie widzę problemu aby wlepa była również do nabycia
z wymierną korzyścią dla utrzymania serwera :diabelski_usmiech
a żeby zapobiec handlowi przez np. allegro - zastrzec logo i jedyną możliwą formą zakupu byłoby forum
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
No to chyba zamieszałeś kolego po całości. Wg Ciebie aktywny jest tylko ten kto jeździ na spoty?! Nie będę tu przytaczał nicków z forum bo mnie koledzy nie upoważnili ale śledząc tematy "jaki olej do TDI" Polecane Warsztaty, wątek o car detailingu, sprzedawcy itp itd, wszyscy oni (ci najbardziej aktywni nazwałbym guru w tematach) jak nie jeżdża na spoty to sa nie aktywni ?!
właśnie o to i mnie chodzi
Zamieszczone przez georgg
Czyli co?
Jesteś aktywnym klubowiczem bo jeździsz na spoty ale niewiele udzielasz się na forum
czy
jesteś aktywnym klubowiczem bo udzielasz się na forum ale z różnych przyczyn nie jeździsz na spoty.
która aktywność jest godniejsza wlepki :?:
no niestety jak widać w tym drugim przypadku (i JA) nie jestem aktywny - nie zasługuję na wlepę - nie zgadzam się z tym!!!
Zamieszczone przez gusiak11
Ale z twojego długiego elaboratu na mój temat wynika że chyba muszę jutro ją zerwać bo nie godnym jej wozić na samochodzie bo nie spotykam sie z kolegami na spotach
widzę, że myślimy podobnie. Tak jak napisałem jestem jeszcze na dwóch innych forach, z których korzystam, zwłaszcza z cro.pl (Cro to moja druga pasja) - ale tam jak by była mozliwośc kupienia wlepy za 5 zł, to mi to nie jest potrzebne. I nie kupiłem i nie kupię. Z tamtymi ludkami nie jestem tak zżyty jak z tutejszymi - mimo, że w wirtualu.
Zamieszczone przez Eidos71
Moim skromnym zdaniem wlepa jest elementem, który ma pozwalać rozpoznawać przez forumowiczów autka innych kolegów z forum
dokładnie tak - sam wiem jak sympatycznie robi się na drodze, jak ktoś Cię obtrąbi, albo jak Ty obtrąbisz kogoś i się pozdrowicie.
Zamieszczone przez Eidos71
Reglamentowanie wlep jest wg mnie bez sensu - przy jednoczesnej pełnej dostępności loga na atrapę chłodnicy
i podkładek pod tablice - albo można się oznaczyć, albo nie - wg. mnie trzeba być konsekwentnym. To nie powinien byc problem - czy wlepa, czy logo, czy podkładka. Napis OCP - to jest marka i dotyczy wszystkich oznaczeń.
A ja jeszcze raz podkreślę - nie uznaję dowodów, że przy moim uczestnictwie - nie mam prawa być oznaczony.
Zamieszczone przez Wally
jeżeli wyróżnieniem ma być bywanie na spotach to może zrobić wlepe "bywam na spotach"
A jeszcze to, że niegdy nie byłem na spocie - wcale nie oznacza, że nigdy sie nie pojawie. Mam taki zamiar. I to chetnie bym pojechał nie tylko na stołeczny, ale nawet na jeden południowy, żeby spotkać niektórych kolegów. Może sie uda.
Koledzy ja mam wlepe na aucie miesiąc po tym jak kupiłem octavię, byłem może na trzech spotach a ten samochód to moje oczko w głowie. Po moim profilu widać ile czasu spędzam na forum raz mniej raz więcej a na pewno dużo więcej czytam niż piszę i czuł bym się pokrzywdzony gdy zmienię samochód i żeby dostać nową wlepe muszę spełnić jakieś warunki. Od tygodnia mamy nowego miłośnika octavii który po 10 latch miłości do hondy za moja namową kupił kuraka i co tak mamy go przywitać w klubie ze zablokujemy mu dostę do nalepki klubowej, też chciałby wlepe na auto. Człowiek jeszcze nie miał samochodu a już za moją namową zapisał się na ogólnopolski zlot teraz już planuję ze musimy w środę przed wyjazdem wyczyścić i posprzątać nasze szkodniki a na zlocie usłyszy hola hola nie byłeś na spocie to o wlepie zapomnij chyba coś nie tak. Oceńcie sami
zazwyczaj większość podobnych tematów jest w pewnym momencie zamykana, bo zawsze "ktoś komuś coś"...
Dlatego uważam, że temat powinien zostać zamknięty, jako nic nie wnoszący. A sprawy wlep powinny pozostać na etapie pierwotnym - czyli wlepy na spotach, ewentualnie od kolegów z forum dla użytkowników, którzy chcą być rozpoznawani na drodze, "istnieją" na forum, a nie mają możliwości z różnych powodów uczestniczyć w życiu OCP poza forum netowym
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
Komentarz