Myślę, że głównie nasadki i od czasu do czasu bity. Płaskie klucze sporadycznie. Szukam jakiegoś przyzwoitego zestawu na własne potrzeby, tylko do użytku domowego, pogrzebania przy aucie itd...
Narzedzia warsztatowe
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PixonKlucze nasadowe i grzechotki przetrwają. Największe obawy i wątpliwości miałbym przy bitach i kluczach płaskich, które mniemam są marnej jakości.
Bo ja akurat miałem styczność z kluczami płaskimi tej firmy i były bardzo OK.
Kolega miał płaskie firmy GEKO i te się odkształcały(zwiększały swój rozmiar pod większym obciążeniem przy uzyciu przedłużki). Zakupił właśnie płaski komplet Proline do nietypowych zadań jak by trzeba był jakiś klucz dopasować, zagiąć/rozgiąć i tu pojawiła się niespodzianka, klucze nie chcą się zaginać pod uderzeniami młotka stal bardzo sprężysta. Zachowały swoje wymiary i są dość trwałe, teraz są kluczami głównymi, a stare klucze są do zadań specjalnych.
Nie miałem styczności z bitami, nasadkę posiadam jedną szt, daje radę.
Myślę, że narzędzia tej firmy nie będą odstawać jakością od zestawów Yato, Jonnesway.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecMyślę, że narzędzia tej firmy nie będą odstawać jakością od zestawów Yato, Jonnesway.
Zamieszczone przez SamiecMiałeś z nimi styczność?
Osobiście wolałbym bity kupić oddzielnieTempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PixonOsobiście wolałbym bity kupić oddzielnieale można te z zestawu potraktować jako gratisowe i do amatorskich zastosowań powinny spełnić swoje zadanie.
Jak się będą wykruszać, zawsze można zakupić walizeczkę oddzielnych bitów.
A może okażą się nie takie złe jak te płaskie klucze
Ze swojego zestawu Proxxon-a jednego bita 1/4 również uszkodziłem. hex30 pękł przy odkręcaniu. Yato wytrzymał i odkręcił tą śrubę.
Różnica w Proxxonie torx z dziurką(ale niby kuty), w Yato pełny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PixonCo będziesz najczęściej używać z tej skrzynki?
Klucze nasadowe i grzechotki przetrwają. Największe obawy i wątpliwości miałbym przy bitach i kluczach płaskich, które mniemam są marnej jakości.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xcracerPanowie co myślicie o tym zestawie?
Nie używałem nigdy narzędzi tej marki. Warto kupić, jak z trwałością?
Sam używam Honitona 94el. H4040 (230zł) to tego Coval płasko-oczkowe YRWPN-4 6-32 (200zł) plus Yato yt 0400 (70zł) wychodzi podobnie. Jesli uważasz ze ze go wykorzystasz to dobra opcja. Za tą cenę która jest na aukcji dla własnych potrzeb był to wziął.
Komentarz
-
-
Ja osobiście używam zestawiku Jonnesway i jestem bardzo z niego zadowolony a odkupiłem go od jednego z forumowiczów ,obecnie dokupiłem kilka innych przydatnych narzędzi tej marki , przetrwały Swap gdzie śruby są dość długo nie odkręcane i czasami zapieczone .Był ATD 101KM 240NM a teraz jest
ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html
Komentarz
-
-
czy ktoś jest na tyle kumaty aby znaleźć coś takiego powyższego?
Czyli wkrętak Torx 20 krótki z rękojeścią. Inne rozmiary też mile widziane.
Firma Beta24 już ich nie produkuje.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Ja ze dwa lata temu kupiłem takiego Stanleya. Z perspektywy czasu mogę śmiało polecić.
Nic się z tym nie dzieje - może poza najmniejszą grzechotką - plastikowa rączka przy większej sile obraca się wokół metalowego trzpienia. Poza tym OK. Cena niewysoka i kompaktowe wymiary walizki.
Osobiście do moich potrzeb dołożyłem do tego kompletu nasadki spline do kierownicy i do siedzeń.
Jako klucze płaskie - poleciłbym mały zestaw Facom - z jednej strony oczko, z drugiej klucz płaski, jednokierunkowy - robi jakby za grzechotkę - nie trzeba go przekładać przez nakrętkę - genialne.
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolObrazek
czy ktoś jest na tyle kumaty aby znaleźć coś takiego powyższego?
Czyli wkrętak Torx 20 krótki z rękojeścią. Inne rozmiary też mile widziane.
Firma Beta24 już ich nie produkuje.
Wiem, ze firma nie jest super. :wink:
Ale daje radę. Bardzo go lubię, bo grzechotka i jego krótkość pozwala dostać się do ciaśniejszych miejsc i grzechotka daje większą szybkość i wygodę w odkręcaniu/przykręcaniu.
Mam go kilka lat i rozebrał moje wnętrze w skodzie już nie raz i jeszcze bity dają radę
Możesz tez pomyśleć aby zakupić taki krótki wkrętak z grzechotka na bity lepszej firmy i dokupić do tego same bity.
Komentarz
-
-
Samiec, takie mam dwa
jak ori to ori, żadnych wymiennych bitów->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezJa ze dwa lata temu kupiłem takiego Stanleya. Z perspektywy czasu mogę śmiało polecić.
Nic się z tym nie dzieje - może poza najmniejszą grzechotką - plastikowa rączka przy większej sile obraca się wokół metalowego trzpienia. Poza tym OK. Cena niewysoka i kompaktowe wymiary walizki.
ObrazekStosunek ceny do jakoś jest bardzo dobry.
U mnie służyły parę lat przy ciężarówkach, a u kolegi służą do masowego dłubania przy autach i również dają radę.
[ Dodano: Pią 16 Sty, 15 17:45 ]
Zamieszczone przez krzynolSamiec, takie mam dwa
jak ori to ori, żadnych wymiennych bitów
Komentarz
-
-
też mam ten zestaw 10 lat i cały jest (bity się poniszczyły/pogubiły)
dokupiłem przedłużkę 1/4 cala długą i redukcję z 3/8 na 1/4 i jest na nie miejsce :szeroki_usmiech->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Jaki polecicie pneumat, żeby rokował na dłużej a przy okazji spełniał najlepszą relację jakości do ceny?
Tak BTW. nie dziwie się nowym i nie tylko nowym użytkownikom, że dublują posty... forumowa szukajka to jest jakiś żart.. wpisałem dokładną nazwę tego tematu a w szukajce znalazł się daleko daleko w wynikach.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alxxxTak BTW. nie dziwie się nowym i nie tylko nowym użytkownikom, że dublują posty... forumowa szukajka to jest jakiś żart.. wpisałem dokładną nazwę tego tematu a w szukajce znalazł się daleko daleko w wynikach.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
alxxx, to jest bestia
cena mówi za siebie , znajomy ma warsztat i zakupił go głównie do wymiany sprzęgiełek na alternatorze bez demontażu altka , kupił go w promocji coś koło 400zł tylko nie pamiętam czy w INTERCARS czy gdzieś indziej.Był ATD 101KM 240NM a teraz jest
ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html
Komentarz
-
-
Osobiście mogę polecić nasadki z JULA. grzechotki co prawda się rozleciały, ale za to nasadki mimo nabijania na siłę, przetrwały 2 rozbiórki samochodu do gołego. Bez najmniejszego urazuCzęści Skoda Octavia I 1.6
http://olx.pl/oferty/uzytkownik/VXib/
Komentarz
-
Komentarz