Dobry refleks uchronił przed dzwonem... a przyczyna było...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Tu kwestia jest ciut bardziej skompilkowana. Wymieniajac przewody i zostawiajac ori pompe jest OK. W momencie kiedy wymienimy pompe na nowsza, to zmieniona jest kolejnosc, a zlaczki M10 i M12 pasuja niby jak w ori, a to niestety trzeba zmienic i w miejsce M10 przychodzi M12 i adekwatnie drugi przewod zmieniamy. Testujac na suchym, na stacjach diagnostycznych wszystko jest dobrze :idea:

Hamulec moze przestac dzialac jak przednie kola wpadaja w poslizg, pedal wpadnie do ziemi i zacznie tluc ABS. Za drugim razem o ile mamy czas i miejsce naciskac lzej zadziala prawidlowo.

Na zadane pytanie, ja nie odpowiem.
    Spritmonitor.de

Komentarz

• misiek^wro
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8321

Agamek12, ja napisze tylko tyle, że nie ja.

Wskazywać też nie mam zamiaru. To jest inna sprawa. Ja chcę się wyplątać z tej, w której jestem obecnie wrogiem publicznym numer jeden. Nie wiem czemu monitoring z policji jest okrojony. Nie wiem czemu RZECZNIK policji podał, że pognałem dalej.

Z takimi patologiami będę walczył.
      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Alonzo_
        RS
        • 2009
        • 2460
        • Hyundai

Wszedłem na ten temat teraz bo ostatnie dni zajęte. Zaraz mi sie zdrowo oberwie jestem pewien, że teraz to taki mądry jestem jak wiem o co poszło, ale słowo daje Wam, że nie czytając kolejnych postów mnie zastanowiło na filmie jedno - dlaczego gość nie zatrzymał się gdy zjechał na drugi pas? Dlaczego nikt z przedmówców się nie pochylił i tego nie zauważył, że to auto w ogóle nie hamuje tylko wali na trawę jakby:
        1) tam był lód/olej
        2) siadły hamulce
        Na filmiku widać, że coś jest nie tak. Gdy auto zjechało na drugi pas nie miało takiej prędkości IMO aby nie mogło spokojnie tam wyhamować mimo, że mokro.
        Te niepochlebne wnioski myślę, że wynikały z odruchowej oceny - "ale cwaniak, cudem nie wyjebał ale potem objechał wszystko i pojechał pierwszy".
        Bo u nas jak ktoś coś odjebie (przynajmniej gdy tak to wygląd na pierwszy rzut oka) to zaraz musi być świadome cwaniactwo/brawura. Ale tu zaraz padło przypuszczenie, że to auto znane i człowiek dla wielu też nie anonimowy.
        Nie znam kolegi Miśka, ale pogratulować i reakcji ale i ogromnego szczęścia (chyba bardziej), że ten gość na prawym pasie RAV-ką jakimś cudem dojeżdżał wolno i przyhamował kiedy trzeba robiąc Ci tam akurat tyle miejsca ile potrzeba było, takie przysłowiowe szczęście w nieszczęściu - jak wyreżyserowane z filmu .

Komentarz

• adaś
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2006
          • 876
          • Volkswagen

Dokładnie. Wychodzi na to, że należą się brawa dla Miśka za zachowanie zimnej krwi. A Misiek z kolei powinien dać na tacę za to, że było gdzie uciekać. ... a hamulce do poprawki.
          Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
          a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
          Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
          O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• oolsztyniak
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6647
            • Superb II combi (3T5)
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

A te mendy z TV, radia, pismaki i Policja powinna teraz do publicznej wiadomości podać sprostowanie !! Misiek walcz o to, rób ekspertyzy i niech zwracają koszty oraz niech płacą za to, że fałszywie Cię oskarżyli. Straty moralne to dobra kasiorka jest :-)

A malkontentów i maruderów olej ciepłym moczem
            Była O2 RS 190 km / 436 Nm
            Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• siemi1
              L&K
              • 2012
              • 1287
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BMM 2.0 TDI 140 KM

Misiek bierz rzeczoznawce niech obejrzy auto i te hamulce to sie jakos bedziesz mogl wybraniac w sądzie. No niestety ludzie komentuja to co czytaja niestety za bzdury jakie pisza dziennikarze nie madz wplywy mozesz tylko sie sadzic z K. Niestey ale musisz sie sam bronic bo dziennikarze tego odkrecac nie beda. Jesli bylo jak mowisz to dobrze ze zahowales zimna krew i nikomu sie nic nie stalo.
              Spalanie - Motostat.pl
              Jest 171,7 KM i 402,9 Nm
              Moja OII FL 2.0TDI Kombi, oszust RS
              Sprzedam na OLX!!

Komentarz

• AdamB
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 8033
                • Octavia IV (NX3)
                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez oolsztyniak
                A te mendy z TV, radia, pismaki i Policja powinna teraz do publicznej wiadomości podać sprostowanie !! Misiek walcz o to, rób ekspertyzy i niech zwracają koszty oraz niech płacą za to, że fałszywie Cię oskarżyli. Straty moralne to dobra kasiorka jest :-)
                Niestety, ale w przypadku Miśka widać jak działają media. W naszym kraju modne się staje pokazywanie pewnych rzeczy w sposób taki aby się sprzedały, nieważne czy prawdę. Byle szum byle prędko, potem czkawka.

Misiek, powodzenia w obronie.
                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• oolsztyniak
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6647
                  • Superb II combi (3T5)
                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Nie wiem czy to w tym temacie napisali czy w temacie o Miśka furze ale ktoś dobrze napisał, najlepiej sprzedaje się tanią sensację,
                  Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                  Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• perfex
                    L&K
                    • 2005
                    • 1117

Zamieszczone przez Agamek12
                    Kto nieprawidłowo podłączył przewody hamulcowe?
                    No tu jest jeden z psów pogrzebanych w tym temacie. Hamulce, tak samo jak reszta auta, są rzeźbą. I wg mnie to lepiej żeby żadne organy nie czytały tego tematu gdyż auto miśka ma niewiele wspólnego z tym co ma w dowodzie rejestracyjnym (zastrzegam że nie jestem pewien co w nim napisane, ale nie sądzę by był tam uwidoczniony swap silnika i napędu...).
                    A poniżej cytuję to co jest napisane na str. 93 wątku o swapowanej Skodzie by misiek wro przez twórcę auta:

"Sorry, ale dalej wybiórczo potraktowałeś to co było napisane, ale cóż rozgrzeszam, mi się by nie chciało czytać 155 stron wątku, ale jednak mimo to wstrzymywałbym się mocno z ferowaniem wyroków.

Obecnie auto ma zacisk ATE z G6 R - 345 wentyl nawiercany przód i 310 wentyl tył.
                    Zawieszenie to też nie seria i warto wspomnieć, że jest wielowahacz - bo to zawieszenie z S3/R20 - tu nie masz belki czy czegoś jak miałeś w swoim 1.8T - tu niestety wykazujesz pewnego rodzaju ingorancję - ale cóz, żyjemy w demokratycznym kraju jak to podkreślasz.

Hamulce jakie finalnie zawitają do auta mam nadzieję już w okolicach lipca to zaciski 18ZR i ZL - zaciski z Cayenki 4.2 - wykonawcą tych zacisków jest Brembo ( tak, ten sam co w beemwe performance) i tak się składa, że nie mają 2 czy 4 - a 6 tłoczków. Powinny zatrzymywać 1250 kg Octavię lepiej, niż 1 tłoczkowe ATE które 335D ( skąd Twoja niewiedza! ) ma w standardzie ( de facto tą samą konstrukcję ATE co w 335D mam teraz u siebie )

Dobra, dosyć pastwienia się. "

Hamulce 6 tłoczków od Cayenne 4.2 i....
                    Pozdrawiam
                    perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Zamieszczone przez perfex
                      gdyż auto miśka ma niewiele wspólnego z tym co ma w dowodzie rejestracyjnym (zastrzegam że nie jestem pewien co w nim napisane, ale nie sądzę by był tam uwidoczniony swap silnika i napędu...).
                      Dowod rejestracyjny zawiera prawde.

ASO do ktorego zawiezione bylo auto podaje to co dekoduje ich system po VIN i tego nie da sie zmienic :idea:

Z uwagi na to, ze z wyksztalcenia nie jestes jak sadze ani elektronikiem albo mechanikiem, nie bede dalej polemizowal jak dziala system ABS, bo Twoje wywody jak widze maja sie nijak do rzeczywistości. Mozemy miec hiper hamulce z bolidu F1, a jak sterownik zrobi swoje to nic nie poradzisz - przypomne bylo mokro.

W kazdym aucie, wystarczy ze zamienimy czujniki ABSu stronami w sterowniku pojawi sie zonk przy hamowaniu.

Przypomne tuningowcu O1 1.8T, ze turbina, tarcza hamulcowa, czy zacisk hamulcowy to czesci zamienne, gdzie w ramach jednego modelu bylo kilka wersji. To sa hamulce z Golfa, a nie Alfy Romeo, gdzie mozna by bylo powiedziec, ze to cos oderwanego od caloksztaltu.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• perfex
                        L&K
                        • 2005
                        • 1117

Zamieszczone przez Maicroft
                        gdyż auto miśka ma niewiele wspólnego z tym co ma w dowodzie rejestracyjnym (zastrzegam że nie jestem pewien co w nim napisane, ale nie sądzę by był tam uwidoczniony swap silnika i napędu...).
                        Dowod rejestracyjny zawiera prawde.

ASO do ktorego zawiezione bylo auto podaje to co dekoduje ich system po VIN i tego nie da sie zmienic :idea:

Z uwagi na to, ze z wyksztalcenia nie jestes jak sadze ani elektronikiem albo mechanikiem, nie bede dalej polemizowal jak dziala system ABS, bo Twoje wywody jak widze maja sie nijak do rzeczywistości. Mozemy miec hiper hamulce z bolidu F1, a jak sterownik zrobi swoje to nic nie poradzisz - przypomne bylo mokro.

W kazdym aucie, wystarczy ze zamienimy czujniki ABSu stronami w sterowniku pojawi sie zonk przy hamowaniu.

Przypomne tuningowcu O1 1.8T, ze turbina, tarcza hamulcowa, czy zacisk hamulcowy to czesci zamienne, gdzie w ramach jednego modelu bylo kilka wersji. To sa hamulce z Golfa, a nie Alfy Romeo, gdzie mozna by bylo powiedziec, ze to cos oderwanego od caloksztaltu.
                        A jaką prawdę zawiera DR? 2.0 tdi czy 2.0 tfsi?
                        Tuningowcem 01 to ja byłem jak ty za przeproszeniem po drabinie do nocnika wchodziłeś Obecnie mam temat Skody a zwłaszcza jej tuningu, w głębokim poważaniu.
                        Natomiast faktem jest że auto jest rzeźbą i czujniki abs nie zostały zamienione przez fabrykę tylko przez tuningowca. Proste fakty. Czy może nie jest to prosty fakt?
                        Pozdrawiam
                        perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Enriquez
                          RS
                          • 2009
                          • 7685
                          • Superb III (3V3)

Tuningowcem 01 to ja byłem jak ty po drabinie do nocnika wchodziłeś Obecnie mam temat Skody w poważaniu.
                          Masz jakieś problemy życiowe? Popisz sobie na forum onetu. Będzie zdrowiej dla wszystkich.
                          Pozdrawiam
                          Marcin

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

A jaką prawdę zawiera DR? 2.0 tdi czy 2.0 tfsi?
                            2.0TFSI z odpowiednia moca - cos jeszcze ?? Taki temat zalatwia sie na stacji diagnostycznej, dostaje odpowiedni papier i mozna w WK zmienic DR. Pojemnosc silnika ta sama, wiec skladka OC rowniez taka sama, gdybys chcial doniesc do odpowiednich urzedow

Tuningowcem 01 to ja byłem jak ty za przeproszeniem po drabinie do nocnika wchodziłeś Obecnie mam temat Skody a zwłaszcza jej tuningu, w głębokim poważaniu.
                            Urlop ?? Bo to widze, ze Tobie juz dawno idea tego forum zaczela przeszkadzac. Taki stary a taki denny :lol:

Natomiast faktem jest że auto jest rzeźbą i czujniki abs nie zostały zamienione przez fabrykę tylko przez tuningowca. Proste fakty. Czy może nie jest to prosty fakt?
                            I dalej bredzisz nie majac pojecia co tam bylo zrobione :lol: Znafca jak sie patrzy.
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• wokan
                              Ambiente
                              • 2007
                              • 210

Zamieszczone przez oolsztyniak

A malkontentów i maruderów olej ciepłym moczem
                              Na stronie Policji artykuł spokojnie sobie wisi, a piętnujący ton jednoznacznie wskazuje winowajcę :roll: :evil: >>>>KLIK<<<<
                              Przynajmniej autor informacji jest wymieniony ze stopnia, imienia i nazwiska więc jak ktoś chce to wiadomo do kogo wnosić o sprostowanie :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                              Octavia II RS TDI 200/441
                              "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech

Komentarz

• irekk
                                L&K
                                • 2011
                                • 1093
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Policja potrzebuje wyników. Jak miśkowi oddadzą prawko to za pare miesięcy pewnie walną aktualizację do artykułu drobnym maczkiem

Komentarz

• rafiki
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 15975
                                  • Superb III (3V3)

W pewnym momencie wykonał manewr zmiany pasa ruchu nie ustępując pierwszeństwa pojazdowi jadącemu z tego samego kierunku ruchu, w wyniku czego zmusił kierującą tym samochodem do gwałtownego hamowania.
                                  Czy hamowanie kierowcy RAV4 było naprawdę takie gwałtowne? Przecież i tak już hamował, bo miał czerwone...
                                  mężczyzna w tym samym miejscu i czasie kontynuując jazdę wjechał na chodnik, co doprowadziło do stworzenia bezpośredniego zagrożenia dla znajdujących się tam osób pieszych
                                  W "Nic śmiesznego" pada jeden tekst
                                  Pokaż go to palcem, bo chciałbym uwierzyć, że śnię
                                  W związku z tym pokażcie mi palcem tych pieszych, bo chciałbym uwierzyć, że śnię... :roll:
                                  رافال
                                  Spoty
                                  Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

rafiki, i teraz weź i udowadniaj przed sądem że nie jesteś wielbłądem, normalnie rzygać się chce bo zamiast przeprowadzić wstępne dochodzenie dlaczego misiek w ten sposób się zachował to oni z grubej rury :!:
                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• misiek^wro
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8321

Przez zakład wykonujący swoją pracę mechaniczną na co dzień w wielu autach. To jest zawód jakiegoś tam poważania społecznego, masa ludzi oddaje im swoje auta i tym samym daje w opiece swoje bezpieczeństwo.
                                      Ty rozumiem, jak masz do malowania/remontu mieszkanie wykonujesz to sam uber profi? Czy wzywasz ekipę ? Odbiór robisz, nie widzisz partactwa, partactwo wychodzi i co ? Masz pretensje do siebie, czy do ekipy - jak zwali Ci się podwieszany sufit na łeb ?

Co z masą ludzi, którzy na tym forum, na forum Golfa, na forum Tourana wymieniali pompę MK60E1 żeby mieć PA2.0 ? Mogli by mieć tego samego babola co ja ... Zejdź na ziemię człowieku - na suchym nie widziałem tej awarii, a wniosek jest prosty - nie zapie... tym autem jak potłuczony. I taki ze mnie pirat, że przez 10 lat jak mam prawko dostałem - UWAŻAJ - 3 mandaty, z czego 2 w pierwszych 2 latach posiadania prawka. Zrób odbój, bo atakujesz mnie nie wiadomo o co ...

Komentarz

• Majonez69
                                        Classic
                                        • 2014
                                        • 34

Z całej tej sytuacji, której koledze nie zazdroszczę, wynika ważny wniosek. Warto zainwestować w wideo rejestrator. Kwestią czasu może być, że zaczną się dziać na naszych drogach takie hece jak u ruskich - np. rzucanie się pod maski samochodów w celach wydębienia ubezpieczeń i inne, które można podziwiać na youtube. Wydatek spory, ale odpukać może się przydać. A i w przypadkach podobnych do tego, nad którym trwa debata, taka kamera ratowałaby dupsko. :|

Komentarz

• perfex
                                          L&K
                                          • 2005
                                          • 1117

Zamieszczone przez misiek^wro
                                          Zrób odbój, bo atakujesz mnie nie wiadomo o co ...
                                          Ależ wiadomo o co. W wątku w którym twa rzeźba była tworzona ostro na mnie najeżdżałeś gdy wyraziłem wątpliwości co do projektu. Nie widzę powodu bym miał to zapominać.
                                          Ps. A jedyna DOBRA rzecz w tym wszystkim jest taka, że na tym chodniku nie było wtedy ludzi...
                                          Pozdrawiam
                                          perfex

Octavia HTP

Komentarz

• irekk
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1093
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

perfex, idąc tym tropem a biorąc pod uwagę że w ASO nawet nie potrafią zamontować poprawnie zderzaka, to naprawa auta po jakiejś stłuczce też można nazwać rzeźbą i takie też nie powinny jeździć? Pomijając wiesio tunning, auto które ma układ hamulcowy lepszy niż standardowy (a ten w Octavii jest przeciętny) ciężko nazwać rzeźbą jeśli jest montowany w sposób należyty i przez ludzi obeznanych z tematem.

Komentarz

• misiek^wro
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8321

perfex, na każdym forum budowlanym niestandardowe pomysły też nazywałbyś rzeźbą? To samo z forami Audiomaniaków, maniaków rowerów ( vide patent z wrocławia z zabudowanym całościowo szczelnym łańcuchem ) itd itp ...

Jeśli stać Cię na najnowsze auta mające po 300 KM to rispekt - mnie nie stać, żyję jak większość moich rodaków - marzeniami. Za marzenia wieszałbyś za jaja widzę - bo wychodzisz z założenia, że albo Cię stać, albo sp... Ja natomiast nie boję się marzyć - i wniosek z tej sytuacji jest jeden - wyciszyć na maxa ten pojebany wydech, bo gdyby nie on skończyło by się mandatem za wymuszenie pierwszeństwa.

I PS : Możesz nie wierzyć, ale zanim wjechałem na chodnik byłem w 100% pewien, że na nim NIKOGO nie ma. I tylko dlatego tam wjechałem,

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

misiek^wro, ile kilometrów zrobiłeś na tych hamulcach?
                                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ROBAL_26
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 2325
                                                  • Octavia I combi (1U5)
                                                  • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

misiek^wro, nie przejmuj się pustymi tekstami bo ciekawe jakby on sam się zachował w takiej sytuacji ,wówczas by się sytuacja odwróciła , najważniejsze że i "niby przechodnie " jak i ty i auto jesteście cali , ciekawe tylko jak potoczy sie sprawa w sądzie i aby była Pozytywnie rozwiązana dla Ciebie kolego , będę 3mał kciuki za ciebie jaki 3małem za twój mega projekt .
                                                  Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                                                    RS
                                                    • 2013
                                                    • 4038
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM
                                                    • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Zamieszczone przez ROBAL_26
                                                    misiek^wro, nie przejmuj się pustymi tekstami bo ciekawe jakby on sam się zachował w takiej sytuacji ,wówczas by się sytuacja odwróciła , najważniejsze że i "niby przechodnie " jak i ty i auto jesteście cali , ciekawe tylko jak potoczy sie sprawa w sądzie i aby była Pozytywnie rozwiązana dla Ciebie kolego , będę 3mał kciuki za ciebie jaki 3małem za twój mega projekt .
                                                    Ja życzę tego samego Misiek głowa do góry bedzie dobrze
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
                                                    przedstawiam smerfetke

Komentarz

Pracuję...