Fotoradar - mandat

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oolsztyniak
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6650
    • Superb II combi (3T5)
    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Tak ale niech jeszcze udowodni Ci, że zmierzył Twoją prędkość - to też walka z wiatrakiem ;-)
    Była O2 RS 190 km / 436 Nm
    Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• WIELKIBONGO
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1594
      • Superb II (3T4)

Dowodem jest zdjecie na którym w podpisie masz dokładne miejsce,date,godzinę,pas ruchu z którego robi pomiar i prędkośc. Uwazasz że dla sadu to za mało???? W takim razie sąd nie skazałby za żaden pomiar z suszarki czy przejazd na czerwonym swietle.

NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
      PÓŹNIEJ BYŁ BKD
      BYŁA TEŻ CEGA
      A TERAZ JEST SUPERB CBBB
      MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2004
        • 25757
        • Audi

A mnie ciagle dziwia te nasze akcje foto. Nastawiane wszedzie, niejasno oznakowane dozwolone predkosci w miejscach umiejscowienia kamer.

W UK speed camow jest tyle co u nas latarni ulicznych i co :lol: Angole wala ponad limity, przyhamowuja w wyznaczonej strefie ktora jest jawna i doskonale oznaczona, a potem znow pedal do deski :twisted: Do tego odcinkowy pomiar predkosci tez dosc czesto.

Teren zabudowany to teren zabudowany. Ledwo sie go minie mozna leciec 60mil/h +10% nieraz po ulicach, gdzie ktos moze wyjechac z bocznej uliczki, ulica ma szerokosc maksymalnie 2,5m na jeden pas i auta mijaja sie na lusterka :twisted: Ronda pokonywane z predkosciami takimi, ze u nas po miescie wolniej sie jezdzi. Ludzie jezdza, zyja, wypadkow mniej niz u nas, mandaty smieszne kwotowo, bola punkty, ktorych za wiele nie mozna miec, a majac ich troche rosnie koszt ubezpieczenia

P.S. Widok radiowozu bez sygnalow na prawym pasie, ktory leci ponad 160km/h bezcenny :twisted: A i radiowoz nie sieje poplochu na drodze, gdzie u nas zaraz wszyscy jada z 20km/h mniej niz pozwalaja znaki :diabelski_usmiech
        Spritmonitor.de

Komentarz

• Big Wojtek
          Rider
          • 2010
          • 440
          • Hyundai

Nie żeby to kogoś interesowało, ale zacząłem wątek to go skończę :wink:
          Piekliłem się, że nie jechałem 70 km/h i okazało się że rzeczywiście jechałem 63km/h. Tylko, że tam było ograniczenie do 50. Może znak stał w krzakach, zaraz za tym ograniczeniem do 70, może ja jednak coś przeoczyłem.

Zaproponowali 100 zł mandatu. Leasing wskazał firmę żony. Żona wskazała, że kierowałem ja. Ja ociągałem się z przyjęciem, ale dopiero przy 2 wezwaniu się zgodziłem.

No i przed upływem 6 miesięcy dostałem mandat na 50 zł. Nie wiem czy ktoś się walnął, czy to jakaś świąteczna promocja, ale tyle mogę zapłacić

Komentarz

• oolsztyniak
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6650
            • Superb II combi (3T5)
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Demotywatory.pl – dowcipnie, ironicznie i prawdziwie o rzeczach niekoniecznie ważnych
            Była O2 RS 190 km / 436 Nm
            Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• misza_zabrze
              L&K
              • 2013
              • 1371
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BLR 2.0 FSI 150 KM

Maicroft, dodaj jeszcze ze fotki robione w 90% od tylu i wlasciciel ma wskazac osobe kierujaca, w przeciwnym razie on dostaje po dupie Tzn przychodzi druczek gdzie wpisuje sie dane kierowcy, numer prawka adres itp i nastepnie odsyla. W systemie punkciki wisza 3 lata max punktow to 12.
              Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
              Obecnie -> Seicento 900+LPG
              Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
              Bylo ->GOLF 3 1.8

Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045

Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776

Komentarz

• sew1981
                Moderator
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2009
                • 10986
                • Fiat

oolsztyniak, dobre :lol:

Komentarz

• skipper.u
                  Rider
                  • 2011
                  • 480
                  • Superb III (3V3)
                  • CGGA 1.4 MPI 80 KM

fotoradar GITD zrobił mi fotkę w Częstochowie w kwietniu 2014,
                  były jakieś roboty i postawili ograniczenie 60, nie zauważyłem i jechałem 91
                  po 2 miesiącach przyszła mi ankieta
                  1. przyznaje się ze ja kierowałem - 200 zł + 6 pkt
                  2. podaję kto kierował,
                  3. nie wskazuję kierującego ale przyjmuję mandat 500 zł ale bez punktów

skorzystałem ze strony: http://3obieg.pl/mandaty/

pierwszy krok to nie odpowiadać na ankietę
                  wrzuciłem pisemko na dno szuflady i nie odpisałem nic :lol:

do tej pory nic nie przyszło a 180 dni już minęło i mandat się unieważnił

Komentarz

• JerzyM73
                    Rider
                    • 2010
                    • 602

Mi szczury gminne zrobili foto w kwietniu w Wanatach i też do firmy przyszło takie pismo - nie odpowiedziałem cisza.
                    O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                    Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• Chris11
                      RS
                      • 2011
                      • 1587

Zamieszczone przez skipper.u
                      2. podaję kto kierował,

To jest właśnie Polska... Łamanie przepisów i brak honoru, żeby się do tego przyznać, ale na forum zawsze dobrze się pochwalić, jakim się jest wybitnym obywatelem.

Dlatego właśnie jestem za fotoradarami.

Przepisy, jakie by nie były, są po to, żeby ich przestrzegać, a nikt nie łapie za przekroczenie prędkości 2, 5, czy 10km/h, ale Polak, jak to Polak, musi wiedzieć lepiej i choćby napierdalał 150km/h na trzydziestce to na pewno fotoradar był źle ustawiony i to wina "władzy"...

Jeszcze raz gratuluję - jest się czym chwalić.

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Chris11, dobrze że ITD, SM mają honor ad:
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Chris11
                          RS
                          • 2011
                          • 1587

A jaki oni mają mieć honor?
                          Jest urządzenie, jest zdjęcie, nie ma z czym dyskutować...

Ale Polak zawsze znajdzie furtkę dopóty, dopóki będzie mógł się powołać na przysłowie: "jak cię złapią za rękę to mów, że nie twoja ręka".

Komentarz

• rafiki
                            RS
                            • 2012
                            • 15976
                            • Superb III (3V3)

Chris11, IMO zależy gdzie zdjęcie zostało zrobione. Jeśli ktoś (zarządca drogi) ustawia D-42 albo B-33 w szczerym polu a za 500 m jest D-43/B-34 i SM?SG tam się ustawia z radarem to przepraszam uważasz, że jest to w porządku? A może to czysty przypadek?

[ Dodano: Sob 20 Gru, 14 23:37 ]
                            To jest właśnie brak honoru. Jakby się ustawiali przy szkołach i innych tego typu miejscach to looz, ale w dużej części przypadków chodzi tylko o odpowiednie obciążenie sakwy :!:
                            رافال
                            Spoty
                            Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Chris11
                              RS
                              • 2011
                              • 1587

A w Niemcowni jest inaczej?
                              Ustawiają fotoradar na wiadukcie nad autostradą i nawet nie wiesz, kiedy Ci fotę strzelił.

I jakoś tam wszyscy potrafią rozpoznawać znaki... Nawet polscy kierowcy.

Oczywiście, że w Polsce znaki ustawiane są na pałę - bezsensownie... Ale cóż. Czasami/Często/Zawsze lepiej się do nich dostosować, żeby nie pluć sobie w brodę, że 200/300/400zł poszło do piachu.

Sry... Takie jest moje zdanie i nie burzę się na SM ani na policję dopóki nikt nie zatrzyma mnie za przeroczenie prędkości o 4km/h. Większość fotoradarów i operatorów suszarek wyczulona jest na prędkości powyżej 15km/h.

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 1594
                                • Superb II (3T4)

2. podaję kto kierował,

Ja bym sie jeszcze tak nie cieszył :?

180 dni jest na ukaranie mandatem, jeżeli tego nie zrobili to mogą sprawę skierować do Sądu Grodzkiego. Maja na to rok od wykroczenia albo dwa jeżeli sa prowadzone czynnosci. :roll:
                                NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                BYŁA TEŻ CEGA
                                A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                                MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• rafiki
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 15976
                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez WIELKIBONGO
                                  Maja na to rok od wykroczenia albo dwa jeżeli sa prowadzone czynnosci. :roll:
                                  A właśnie, możesz konkretnie napisać o jakie czynności chodzi? Bo tak to laik nie wie czy po roku odetchnąć z ulgą czy może przyjść jakiś papierek z sądu
                                  رافال
                                  Spoty

Komentarz

• skipper.u
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 480
                                    • Superb III (3V3)
                                    • CGGA 1.4 MPI 80 KM

Chris11, zgodnie z wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego (12.03.2014) wszystkie wezwania alternatywne ABCD (także ABC lub AB) dotyczące fotoradarów, monitoringu miejskiego i niewłaściwego parkowania są bezprawne. I wszystko na ten temat.

Gdyby SM i GITD postępowały zgodnie z prawem zapłaciłbym bez mrugnięcia okiem.

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratoRS
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Zamieszczone przez Chris11
                                      Jest urządzenie,
                                      W moim rejonie ITD postawilo fotoradar ktory patrzy wprost na metalowe ogrodzenia, ktore stoja tam lata, a radar od 3 lat max. I co .... fotoradar ITD moze odbijac promienie od takiej przeszkody i na tej podstawie robic foty ??

jest zdjęcie
                                      Jest zdjecie auta na lawecie, maja honor cos takiego wysylac :lol:

Nie mowiac juz o innych bezprawnych ustawieniach przenosnego sprzetu, na ktory maja miec pozwolenie a czesto go nie maja, bo liczy sie kasa: stad 200zl z punktami albo 500zl gdy z taryfikatora wychodzi przykladowo 200-300zl to tez honorowe :lol: Kasa i tylko kasa, bezpieczenstwo jest gdzies daleko, albo przez przypadek
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• westwi78
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2940

Zamieszczone przez WIELKIBONGO
                                        mogą sprawę skierować do Sądu Grodzkiego.
                                        rejonowego

Komentarz

• Szakal_84
                                          Ambiente
                                          • 2014
                                          • 176
                                          • Subaru
                                          • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

? Adrenaline motorsport niezależny serwis informacyjny. Portal samochodowy motocyklowy newsy testy raporty forum motoryzacyjne z adrenaliną.
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...kal_84&start=0

Komentarz

• Chris11
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 1587

Zamieszczone przez Maicroft
                                            Jest urządzenie,
                                            W moim rejonie ITD postawilo fotoradar ktory patrzy wprost na metalowe ogrodzenia, ktore stoja tam lata, a radar od 3 lat max. I co .... fotoradar ITD moze odbijac promienie od takiej przeszkody i na tej podstawie robic foty ??

jest zdjęcie
                                            Jest zdjecie auta na lawecie, maja honor cos takiego wysylac :lol:

Nie mowiac juz o innych bezprawnych ustawieniach przenosnego sprzetu, na ktory maja miec pozwolenie a czesto go nie maja, bo liczy sie kasa: stad 200zl z punktami albo 500zl gdy z taryfikatora wychodzi przykladowo 200-300zl to tez honorowe :lol: Kasa i tylko kasa, bezpieczenstwo jest gdzies daleko, albo przez przypadek
                                            W swoich rozważaniach pomijam debilne decyzje bezmózgowców, którzy obrabiają zrobione zdjęcia, bo to jest oczywiste naginanie prawa.

Mówię o sytuacjach, w których ktoś wie, że przekroczył dozwoloną prędkość (jak powyżej), dostaje mandat i zaczyna kombinować, co by tu zrobić, żeby go nie płacić.

Tak, jak już napisałem powyżej - jestem za fotoradarami, chowaniem się w krzakach i wyłapywaniem co bardziej krewkich na drogach za pomocą wszelkich możliwych metod. To, co zaczyna się dziać obecnie na drogach, to jest jakaś paranoja... Gościu wjeżdża perfidnie na czerwonym i jeszcze kurwuje, że na niego trąbisz.
                                            Inny wjeżdża na przejazd kolejowy w trakcie zamykania i kurwuje na dróżnika za to, że śmie mu zamknąć.
                                            Mało widać idiotów? "Frog" i jego półmózgi naśladowiec z Poznania...
                                            Jak temperować takich kierowców, jak w naszym kraju nikt nie egzekwuje przepisów? A jak nie egzekwuje to po co ich przestrzegać?

Dlaczego ten sam "Frog", jak wjeżdża do Niemiec to nagle wie, co to jest ograniczenie prędkości i zakaz wyprzedzania? A tam są dokładnie takie same metody wyłapywania kierowców-wariatów: fotoradary i nieoznakowane radiowozy. I żaden Polak się nie awanturuje, jak dostanie mandat od Niemca, czy Austriaka... bo od razu by dostał w czapę kilkaset jurków.

A skoro Polak jest biedny i liczy pieniądze, to jak inaczej wymóc na nim przestrzeganie przepisów, jak nie ściąganiem kasy?

Konkludując, chciałem napisać, że sam święty nie jestem, zdarza mi się łamać przepisy świadomie lub nie, ale mam na uwadze konsekwencje i nigdy nie przyszłoby mi do głowy się awanturować albo udawać, że to nie moja ręka, jak mnie za nią złapią.
                                            I jeszcze raz powtarzam - dopóki nikt nie zatrzyma mnie za przekroczenie prędkości o 2, czy 5 km/h i będzie mi chciał wlepić mandat dopóty będę za kontrolami drogowymi, w jakiekolwiek formie by ich nie uskuteczniać.

Komentarz

• JerzyM73
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 602

2. podaję kto kierował,

To jest właśnie Polska... Łamanie przepisów i brak honoru, żeby się do tego przyznać, ale na forum zawsze dobrze się pochwalić, jakim się jest wybitnym obywatelem.

Dlatego właśnie jestem za fotoradarami.

Przepisy, jakie by nie były, są po to, żeby ich przestrzegać, a nikt nie łapie za przekroczenie prędkości 2, 5, czy 10km/h, ale Polak, jak to Polak, musi wiedzieć lepiej i choćby napierdalał 150km/h na trzydziestce to na pewno fotoradar był źle ustawiony i to wina "władzy"...

Jeszcze raz gratuluję - jest się czym chwalić.
                                              To ten z tej Octavi co jechał ponad 300na godzinę też powinien mieć honor i zapłacić ???.
                                              Mi te szczury gminne zrobiły fortke gdzie są dwa auta i nie jest wskazane do którego odnosi się pomiar. Ustawiają radary jak chcą i szukają frajerów.
                                              Pewnie dla Ciebie posłanka Pawłowicz z PiS też zachowała się fair wpieprzając sałatkę na obradach sejmu i była bardzo zbulwersowana jak jej zwrócono uwagę ???
                                              O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                                              Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• Chris11
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 1587

Zamieszczone przez JerzyM73
                                                To ten z tej Octavi co jechał ponad 300na godzinę też powinien mieć honor i zapłacić ???.
                                                Mi te szczury gminne zrobiły fortke gdzie są dwa auta i nie jest wskazane do którego odnosi się pomiar. Ustawiają radary jak chcą i szukają frajerów.
                                                Pewnie dla Ciebie posłanka Pawłowicz z PiS też zachowała się fair wpieprzając sałatkę na obradach sejmu i była bardzo zbulwersowana jak jej zwrócono uwagę ???
                                                A wydawało mi się, że powyżej jasno napisałem, o jakie sytuacje mi chodzi...

Komentarz

• rafiki
                                                  RS
                                                  • 2012
                                                  • 15976
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Szakal_84
                                                  http://www.adrenalinemotorsport.pl/aktualnosci/n,absurdalny-pomiar-fotoradaru-skoda-octavia-przylapana-na-predkosci-367-kmh
                                                  Przepraszam, czy jest ktoś kto jeszcze o tym nie słyszał? Popracuj nad refleksem, bo już z 10 osób to na forum wrzucało :P
                                                  رافال
                                                  Spoty

Komentarz

Pracuję...