Pokazy wojskowe w Warszawie 15.08 - a na nich... Octavia :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mirekkonieczny
    Classic
    • 2010
    • 7

Pokazy wojskowe w Warszawie 15.08 - a na nich... Octavia :)

Po dzisiejszej rozmowie z kierownikiem serwisu sprawa zakończyła się polubownie. ASO wymieniło olej + filtr na swój koszt. Niespecjalnie mnie to mimo wszystko cieszy, lepiej byłoby wczoraj wrócić do domu i się nie denerwować.

Tak jak się spodziewałem, po zlaniu oleju z silnika (trwało to dość długo i już nic praktycznie nie ciekło), 4l bańka napełniła do stanu troszkę mniej poniżej połowy pomiędzy MIN-MAX.

Dziękuję za komentarze i odpowiedzi na moje (głupie) pytania.

Pozdrawiam,
  • jakubd
    Ambiente
    • 2009
    • 165

Pokazy wojskowe w Warszawie 15.08 - a na nich... Octavia

Czytam sobie spis pojazdów wojskowych z informacji prasowych. A tam:

Szczegółowy harmonogram defilady:

Bezpośrednio po zakończeniu części oficjalnej rozpocznie się defilada wojskowa, którą otworzy przelot 7 samolotów TS-11 Iskra z zespołu Biało-Czerwone Iskry. W następnej kolejności na niebie pojawią się: - śmigłowce SW-4 - 6 szt. - śmigłowce W-3 "Sokół" - 4 szt. - śmigłowce Mi-17 i Mi-8 - łącznie 4 szt. - śmigłowce Mi-24 - 4 szt. - śmigłowce amerykańskiej armii UH-60M Black Hawk - 2 szt. (stacjonujące w 12. Komendzie Lotniska w Mirosławcu) - samoloty M-28 Bryza - 4 szt. - samoloty transportowe C-295 M- 3 szt. - samoloty transportowe C-295 M (2 szt.) i C-130 Hercules (2 szt.) - samoloty PZL-130 Orlik - Zespół Akrobacyjny "Orlik" - 6 szt. - samoloty MiG-29 (2 szt.) i Su-22 (2 szt.) - samoloty wielozadaniowe F-16 - 4 szt. Po pokazach powietrznych al. Ujazdowskimi przejdą pododdziały piesze i konne w kolejności: - Wojska Lądowe; - Siły Powietrzne; - Marynarka Wojenna; - Żandarmeria Wojskowa; - 6. Brygada Powietrzno-desantowa; - 10. Brygada Kawalerii Pancernej; - 21. Brygada Strzelców Podhalańskich; - Wojskowa Akademia Techniczna; - Akademia Marynarki Wojennej; - Wyższa Szkoła Oficerska Wojsk Lądowych; - Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych; - pododdziały z Kanady i Stanów Zjednoczonych Ameryki; - Kompania Reprezentacyjna WP; - pododdziały historyczne; - Szwadron Kawalerii WP. W następnej kolejności Al. Ujazdowskimi przejedzie sprzęt wojskowy: - Motocykl ŻW - 5 szt. - Pojazd interwencyjny ŻW - skoda octavia - 2 szt. - Pojazd interwencyjny ŻW - VW Crafter - 2 szt. - Pojazd interwencyjny ŻW - Land Rover Soft - 2 szt. - Pojazd interwencyjny ŻW - Land Rover Hard - 2 szt. - Wóz dowodzenia ŻW - TIWD - 2 szt. - Quad ARCTIC CAT; Quad POLARIS; Quad BOMBARDIER - 7 szt. - Quad JW NIL - 1 szt. - HMMWV Wojsk Specjalnych - 3 szt. - Mercedes Gelandewagen - 3 szt. - Toyota Hilux - 3 szt. - Opancerzony samochód SKORPION-3 - 6 szt. - Samolot bezzałogowy demonstrowany na pojazdach (samochody ciężarowo-osobowe HMMWV M1097A2) - 2 szt. - Samochód ciężarowo-osobowy HMMWV - 6 szt. - Kołowy Transporter Opancerzony "ROSOMAK" - 14 szt. - Kołowy Transporter Opancerzony "ROSOMAK" - WEM - 2 szt. - Radiolokacyjny zestaw rozpoznania artyleryjskiego "LIWIEC" - 2 szt. - Samobieżna armatohaubica 152 mm "DANA" - 6 szt. - Wyrzutnia rakietowa WR-40 "LANGUSTA" - 6 szt. - Pojazd odkryty - strzelcy z plot. "GROM" / STAR - 2 / 2 szt. - Zestaw "HIBNERYT" opancerzony - 4 szt. - Przeciwlotniczy rakietowy wóz bojowy "OSA" - 6 szt. - Zautomatyzowany wóz dowodzenia "ŁOWCZA-3K" - 2 szt. - Trał mechaniczny zdalnie sterowany "BOŻENA" na przyczepie z pojazdem Star - 2 szt. - Most samochodowy MS 20 "DAGLEZJA" - 2 szt. - Pojazd sanitarny wielonoszowy IVECO - 4 szt. - Czołg Leopard 2A5 - 14 szt. - Samobieżna armatohaubica 155 mm "KRAB" - 6 szt. - Transporter minowania narzutowego "KROTON" - 2 szt. - Wóz Zabezpieczenia Technicznego WZT-3 - 1 szt. - Wóz Zabezpieczenia Technicznego BPz-2 (Berger Panzer) - 1 szt. - Skoda octavia - pojazdy Żandarmerii Wojskowej zabezpieczające i zamykające defiladę - 2 szt. W defiladzie uczestniczyć będzie ok. 1200 polskich żołnierzy oraz ok. 90 żołnierzy z USA i Kanady, którzy aktualnie przebywają na ćwiczeniach w Polsce.

Hm... ciekawe, czy mają znaczki OCP
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• Ricchi
      Classic
      • 2012
      • 8

oglądałem, piękna sprawa- zwłaszcza Leopardy i grupy rekonstrukcyjne
      kupię Octavię II Elegance 1.9 tdi z 2009-2010 r.

Komentarz

• kazik4x4
        RS
        • 2008
        • 2728

Kto oglądał, ten już wie do czego w samochodach są EGRy, DPFy, katalizatory itp.

Komentarz

• rodaczek
          RS
          • 2011
          • 1600
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez jakubd
          Skoda octavia - pojazdy Żandarmerii Wojskowej zabezpieczające i zamykające defiladę - 2 szt
          Były, jechały widziałem :P

Moja Octavia:
          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-1-6-mpi-combi
          Rafał

Komentarz

Pracuję...