eaglemirek, na szczęście zabrałem ze sobą starszego juniora więc poczekała na nas na parkingu i nie porzuciła :P
Karwia
Zwiń
X
-
maly2st, zajebisty masz urlop :?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Tam bylo za duzo ludkow i budek z jedzeniem zeby byl klient anonimowy swoja droga ile moze orientacyjnie wyniesc naprawa?? Zderzak polamany/popekany w kilku miejscach rozjechala sie kawalkiem szczelina miedzy nadkolem a maska i polamane jest plastikowe wnetrze nadkola migacza niemoglem ustawic na rowni z lampa
Kto wie jak wycenia ERGO HESTIA??
Komentarz
-
-
Ja już od 3msc likwiduję szkodę w Ergo HEstii. Robią wszystko, żeby tylko nie wypłacić odszkodowania (a mówimy to u groszowej sprawie związanej z malowaniem zderzaka). Po kilka razy chcą, żeby im wysłać te same dokumenty idąc w zaparte, że ich nie mają. Teraz buja się z nimi ASO, bo im przycięli odszkodowanie z 1.5k na 900PLN
Komentarz
-
-
shado, czyli jak to mówią, wszędzie dobrze ale z PZU najlepiej :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maly2stTam bylo za duzo ludkow i budek z jedzeniem zeby byl klient anonimowy
Na pewno nie zrobiła tego osobówka tylko jakiś bus lub ciężarówka.
Świadków oczywiście brak - szkodę zrobił z AC.
Super tu zachował się kierowca, który Cię trafił, zostawił oświadczenie bo widocznie jego szkody były minimalne a nie miał czasu na Ciebie czekać - popieram to w 100%.
Koledze w tym roku nad morzem przytarli dość mocno tylny zderzak - oczywiście sprawców brak.
Wstaw na bezgotówkowe rozliczenie do ASO i niech ASO martwi się likwidacją szkody ;-)Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Kontaktowałeś się ze sprawcą problemu?
On jeszcze raz musi potwierdzić, że narobił szkód.
...Moja córka ostatnio dostała SMSa z wezwaniem do zapłaty rachunku na kwotę 360 zł. W przypadku braku wpłaty sprawa długu miała zostać przekazana Policji.
Córka się zdenerwowała, co mnie wcale nie dziwi...
SMS nie był anonimowy, był podpisany przez managera ekskluzywnego salonu kosmetycznego z Warszawy.
Było imię i nazwisko nadawcy, oraz numer telefonu stacjonarnego salonu.
Skontaktowałem się z Panią Manager i poradziłem, żeby jak najszybciej skierowała sprawę na Policję, bo nieuczciwy klient podał numer telefonu dwunastoletniej dziewczynki, która nigdy nie była w Warszawie.
Mam nadzieję, że dane sprawcy, którymi dysponujesz, są prawdziwe i nie będziesz miał problemów z odszkodowaniem.
Komentarz
-
-
VOIT dzwoniłem do ergo Hestii ten klient ma u nich polisę numer i firma się zgadzają i reszta też
w Twoim przypadku mogł nastąpić CZESKI BLAD ktoś zamienił cyfry z podobnym numerem
czekam na telefon od rzeczoznawcy niby 2dni max ma to nastąpić zobaczymy co powie sprawę dalej będę opisywał w stopnie u BEDNARKA w Lodzi po pobieranych oględzinach wyliczyli
okolo1500płn zderzak komplet
robocizna od 600 do 1000
wnęka nadkola 200pln
malowanie 600płn za element
plus jakieś ewentualne niespodzianki (niewiem czy nadkole da wyprostować czy trzeba będzie wymieniać okaże się w trakcie
Komentarz
-
-
U mnie sprawczyni podpisała oświadczenie po czym zmieniła zdanie i napisała hestii że jej po chamsku zajechałem drogę na linii ciągłej i generalnie jechałem jak wariat. Nie wiedziała tylko, że mam rejestrator i nagranie. Hestia z wielką radością odrzuciła moje roszczenie. Zgłosiłem sprawę na policję i dostała 300PLN mandatu. Wtedy nagle Hestia się znów zainteresowała i chcieli żeby im film wysłać mailem. Wysyłałem ich na drzewo i odesłałem na policję. Teraz Aso się z nimi buja bo nie chcą aż tyle zapłacić za naprawę..
Komentarz
-
-
shado, zapewne laska sie musiała zdziwić, kretynkasuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maly2stKto wie jak wycenia ERGO HESTIA??
Części zakupiłem w ASO na Modlińskiej w Warszawie około 4 tyś.zł.
Ale teraz możesz zgłosić się do swojego ubezpieczyciela ( w którym masz ubezpieczenie OC )i on Ci wypłaci odszkodowanie,a później będzie się rozliczał z firmą ubezpieczeniową sprawcy.Sam tego nie praktykowałem,ale słyszałem,że podobno trochę lepiej płacą.Bo liczą według swoich stawek np.PZU
Komentarz
-
-
pierwsza wycena może być słaba, wiadomo, ja cudów też nie miałem, ale obiektywnie nie było źle. Tylko ja to załatwiłem tak, że auto stało już w warsztacie i rzeczoznawca przyszedł do warsztatu i mechanik, który później auto naprawiał cisnął go, żeby powpisywał co trzeba. :wink:
[ Dodano: Wto 19 Sie, 14 21:01 ]
auto wyglądało tak:
land cruiserem mi zapakował i podłogę wgniótł, hak do wywalenia, drzwi wgniecione. hak nie był potrzebny to usunąłem całkowicie. przyznali mi szkodę całkowitą, coś 3,5 tyś zł za scudo wypłacili, zrobiłem dużo taniej u tego mechanika i wyglądało ok po naprawie. :wink: zostało coś w kieszeni.
Więc warto pocisnąć przy wycenie fachowo i nie samemu. od zgłoszenia szkody do wypłaty minęły chyba 3 tygodnie, jakoś tak o ile dobrze pamiętam.
Komentarz
-
-
kwestia wyszła taka ze MISIAKI z drogowki mnie zatrzymali i po dłuższych negocjacjach zostawili mi dowód rejestracyjny (tez są ludźmi) zadzwoniłem do ERGO HESTII (15.00 około) juz około godz 21.00 miałem auto zastępcze (znaczy się francuska podróbe auta klasy średniej) i tu hitem jest ze tylko na 24h.
dzisiaj będę dzwonił wyjaśniać czemu tak krótko
dla ciekawych postawili meganke 2014 z marca trochę pokiereszowana z przebiegiem 13500km i teraz się upewnilem ze niechce Francuzów
Komentarz
-
-
maly2st, z tymi francuzami to różnie bywa, nie generalizuj. Zależy od danego auta. Przejechałbyś się nowym C5 albo 508 to pewnie byś inaczej gadał :P Chyba , że mówisz o klasie kompakt tylko, ale i tu to bardzo obiektywne.
Generalnie taka tendencja jest - niemiec sztywniej wykonany, sprawia wrażenie trwalszego, ale francuz często wygodniejszy. :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maly2stzadzwoniłem do ERGO HESTII (15.00 około) juz około godz 21.00 miałem auto zastępcze (znaczy się francuska podróbe auta klasy średniej) i tu hitem jest ze tylko na 24h
Komentarz
-
-
Dzwonilem do nich przedluzyli do 72h a w piatek po wizycie szpeca pd wycen zapadnie dalsza decyzja
[ Dodano: Pią 22 Sie, 14 09:45 ]
lipa wycenili koszt naprawy na 1211pln
[ Dodano: Sob 30 Sie, 14 09:43 ]
autko juz u zimnego
[ Dodano: Czw 16 Paź, 14 19:54 ]
Auto odebrane zrobili ładnie lakier dobrze dobrany ale czas naprawy to tylko skromne 5 i pół tygodnia.
Efekt mnie zadowala ale czas oczekiwania.....
Komentarz
-
Komentarz