Karwia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grichi
    Classic
    • 2016
    • 12

Karwia

eaglemirek, na szczęście zabrałem ze sobą starszego juniora więc poczekała na nas na parkingu i nie porzuciła :P
  • maly2st
    Ambiente
    • 2013
    • 245

Karwia

po spacerze zastalem taki oto widok z kartką za szyba ze oświadczenie w budce z kebabem

i pozdrawiam OCePka który rano kolo11.00 mijał mnie w Karwii rej WPRxxxxx srebrna O2 wlewa na klapie

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

maly2st, zajebisty masz urlop :?
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• siemi1
        L&K
        • 2012
        • 1287
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BMM 2.0 TDI 140 KM

Kulturalny kierowca ze oswiadczenie wypisal a jie anonimowy wakacyjniak.
        Popieram takie zahowanie, po to jest OC.
        Spalanie - Motostat.pl
        Jest 171,7 KM i 402,9 Nm
        Moja OII FL 2.0TDI Kombi, oszust RS
        Sprzedam na OLX!!

Komentarz

• rafiki
          RS
          • 2012
          • 15975
          • Superb III (3V3)

maly2st, dokładnie jak pisze siemi1, dobrze, że podpisał oświadczenie, bo większość zachowałaby się w stylu "ja jestem niewinny, mnie tu w ogóle nie było". Ale mimo to urlop do
          رافال
          Spoty
          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• maly2st
            Ambiente
            • 2013
            • 245

Tam bylo za duzo ludkow i budek z jedzeniem zeby byl klient anonimowy swoja droga ile moze orientacyjnie wyniesc naprawa?? Zderzak polamany/popekany w kilku miejscach rozjechala sie kawalkiem szczelina miedzy nadkolem a maska i polamane jest plastikowe wnetrze nadkola migacza niemoglem ustawic na rowni z lampa

Kto wie jak wycenia ERGO HESTIA??

Komentarz

• avocado
              Ambiente
              • 2010
              • 182

Zamieszczone przez maly2st
              tylko "buk"

Komentarz

• sew1981
                RS
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2009
                • 10917
                • Fiat

maly2st, ja miałem szkodę w ergo hestii z oc sprawcy robione, nie było źle, w necie wszystko jest do wglądu

Komentarz

• shado
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 5315
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja już od 3msc likwiduję szkodę w Ergo HEstii. Robią wszystko, żeby tylko nie wypłacić odszkodowania (a mówimy to u groszowej sprawie związanej z malowaniem zderzaka). Po kilka razy chcą, żeby im wysłać te same dokumenty idąc w zaparte, że ich nie mają. Teraz buja się z nimi ASO, bo im przycięli odszkodowanie z 1.5k na 900PLN
                  BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

shado, czyli jak to mówią, wszędzie dobrze ale z PZU najlepiej :wink:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• oolsztyniak
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6647
                      • Superb II combi (3T5)
                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Tam bylo za duzo ludkow i budek z jedzeniem zeby byl klient anonimowy
                      No tak nie do końca, dwa lata temu w Łebie w centrum miasta kolegi nowiuśką O2 FL przytarli od tylnego błotnika to przedniego wraz z zerwaniem zderzaka.
                      Na pewno nie zrobiła tego osobówka tylko jakiś bus lub ciężarówka.
                      Świadków oczywiście brak - szkodę zrobił z AC.

Super tu zachował się kierowca, który Cię trafił, zostawił oświadczenie bo widocznie jego szkody były minimalne a nie miał czasu na Ciebie czekać - popieram to w 100%.

Koledze w tym roku nad morzem przytarli dość mocno tylny zderzak - oczywiście sprawców brak.

Wstaw na bezgotówkowe rozliczenie do ASO i niech ASO martwi się likwidacją szkody ;-)
                      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Voit
                        Elegance
                        • 2010
                        • 816

Kontaktowałeś się ze sprawcą problemu?
                        On jeszcze raz musi potwierdzić, że narobił szkód.

...Moja córka ostatnio dostała SMSa z wezwaniem do zapłaty rachunku na kwotę 360 zł. W przypadku braku wpłaty sprawa długu miała zostać przekazana Policji.
                        Córka się zdenerwowała, co mnie wcale nie dziwi...
                        SMS nie był anonimowy, był podpisany przez managera ekskluzywnego salonu kosmetycznego z Warszawy.
                        Było imię i nazwisko nadawcy, oraz numer telefonu stacjonarnego salonu.
                        Skontaktowałem się z Panią Manager i poradziłem, żeby jak najszybciej skierowała sprawę na Policję, bo nieuczciwy klient podał numer telefonu dwunastoletniej dziewczynki, która nigdy nie była w Warszawie.

Mam nadzieję, że dane sprawcy, którymi dysponujesz, są prawdziwe i nie będziesz miał problemów z odszkodowaniem.

Komentarz

• maly2st
                          Ambiente
                          • 2013
                          • 245

VOIT dzwoniłem do ergo Hestii ten klient ma u nich polisę numer i firma się zgadzają i reszta też
                          w Twoim przypadku mogł nastąpić CZESKI BLAD ktoś zamienił cyfry z podobnym numerem
                          czekam na telefon od rzeczoznawcy niby 2dni max ma to nastąpić zobaczymy co powie sprawę dalej będę opisywał w stopnie u BEDNARKA w Lodzi po pobieranych oględzinach wyliczyli
                          okolo1500płn zderzak komplet
                          robocizna od 600 do 1000
                          wnęka nadkola 200pln
                          malowanie 600płn za element
                          plus jakieś ewentualne niespodzianki (niewiem czy nadkole da wyprostować czy trzeba będzie wymieniać okaże się w trakcie

Komentarz

• shado
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 5315
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

U mnie sprawczyni podpisała oświadczenie po czym zmieniła zdanie i napisała hestii że jej po chamsku zajechałem drogę na linii ciągłej i generalnie jechałem jak wariat. Nie wiedziała tylko, że mam rejestrator i nagranie. Hestia z wielką radością odrzuciła moje roszczenie. Zgłosiłem sprawę na policję i dostała 300PLN mandatu. Wtedy nagle Hestia się znów zainteresowała i chcieli żeby im film wysłać mailem. Wysyłałem ich na drzewo i odesłałem na policję. Teraz Aso się z nimi buja bo nie chcą aż tyle zapłacić za naprawę..
                            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

shado, zapewne laska sie musiała zdziwić, kretynka

Komentarz

• sebu
                                L&K
                                • 2008
                                • 1304
                                • Octavia II (1Z3)
                                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

kiepsko,sam miałem bardzo podobne uszkodzenia i kwotę jaką mi przyznali to 3300,więc poszedłem do znajomego co ma warsztat blacharsko lakierniczy i naprawiłem auto przez warsztat,kwota jaka została przyznana to 9600.Tylko tyle,że na części musiałem mieć fakturę na siebie lub na warsztat w ,którym samochód był naprawiany ( ja brałem na siebie i to był błąd )
                                Części zakupiłem w ASO na Modlińskiej w Warszawie około 4 tyś.zł.
                                Ale teraz możesz zgłosić się do swojego ubezpieczyciela ( w którym masz ubezpieczenie OC )i on Ci wypłaci odszkodowanie,a później będzie się rozliczał z firmą ubezpieczeniową sprawcy.Sam tego nie praktykowałem,ale słyszałem,że podobno trochę lepiej płacą.Bo liczą według swoich stawek np.PZU
                                Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
                                jak pomogłem to daj punkcik
                                sprzęgło od G 60

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2009
                                  • 10917
                                  • Fiat

pierwsza wycena może być słaba, wiadomo, ja cudów też nie miałem, ale obiektywnie nie było źle. Tylko ja to załatwiłem tak, że auto stało już w warsztacie i rzeczoznawca przyszedł do warsztatu i mechanik, który później auto naprawiał cisnął go, żeby powpisywał co trzeba. :wink:

[ Dodano: Wto 19 Sie, 14 21:01 ]
                                  auto wyglądało tak:

land cruiserem mi zapakował i podłogę wgniótł, hak do wywalenia, drzwi wgniecione. hak nie był potrzebny to usunąłem całkowicie. przyznali mi szkodę całkowitą, coś 3,5 tyś zł za scudo wypłacili, zrobiłem dużo taniej u tego mechanika i wyglądało ok po naprawie. :wink: zostało coś w kieszeni.
                                  Więc warto pocisnąć przy wycenie fachowo i nie samemu. od zgłoszenia szkody do wypłaty minęły chyba 3 tygodnie, jakoś tak o ile dobrze pamiętam.

Komentarz

• maly2st
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 245

kwestia wyszła taka ze MISIAKI z drogowki mnie zatrzymali i po dłuższych negocjacjach zostawili mi dowód rejestracyjny (tez są ludźmi) zadzwoniłem do ERGO HESTII (15.00 około) juz około godz 21.00 miałem auto zastępcze (znaczy się francuska podróbe auta klasy średniej) i tu hitem jest ze tylko na 24h.

dzisiaj będę dzwonił wyjaśniać czemu tak krótko

dla ciekawych postawili meganke 2014 z marca trochę pokiereszowana z przebiegiem 13500km i teraz się upewnilem ze niechce Francuzów

Komentarz

• sew1981
                                      RS
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2009
                                      • 10917
                                      • Fiat

maly2st, z tymi francuzami to różnie bywa, nie generalizuj. Zależy od danego auta. Przejechałbyś się nowym C5 albo 508 to pewnie byś inaczej gadał :P Chyba , że mówisz o klasie kompakt tylko, ale i tu to bardzo obiektywne.
                                      Generalnie taka tendencja jest - niemiec sztywniej wykonany, sprawia wrażenie trwalszego, ale francuz często wygodniejszy. :P

Komentarz

• maly2st
                                        Ambiente
                                        • 2013
                                        • 245

SEW1981 nie wiem czy inni bujne jak na lajbie jakiejś nazwa komfortem mnie to raczej o chorobę morska przyprawia, mocą nie porywa, fotel jakiś wąski ciasno za ta kierownica jedynie co mi do gustu przypadło to cicha klima

Komentarz

• rafiki
                                          RS
                                          • 2012
                                          • 15975
                                          • Superb III (3V3)

zadzwoniłem do ERGO HESTII (15.00 około) juz około godz 21.00 miałem auto zastępcze (znaczy się francuska podróbe auta klasy średniej) i tu hitem jest ze tylko na 24h
                                          Z tego co się orientuję to auto zastępcze z OC sprawcy należy się jak psu buda na cały okres naprawy. Co to ma być, że na 24 h? :?
                                          رافال
                                          Spoty
                                          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• maly2st
                                            Ambiente
                                            • 2013
                                            • 245

Dzwonilem do nich przedluzyli do 72h a w piatek po wizycie szpeca pd wycen zapadnie dalsza decyzja

[ Dodano: Pią 22 Sie, 14 09:45 ]
                                            lipa wycenili koszt naprawy na 1211pln

[ Dodano: Sob 30 Sie, 14 09:43 ]
                                            autko juz u zimnego

[ Dodano: Czw 16 Paź, 14 19:54 ]
                                            Auto odebrane zrobili ładnie lakier dobrze dobrany ale czas naprawy to tylko skromne 5 i pół tygodnia.
                                            Efekt mnie zadowala ale czas oczekiwania.....

Komentarz

Pracuję...