Problem

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mikrutek
    Classic
    • 2010
    • 25

Problem

Nie wiem jak jest w Focusie, ale w Octavii układ kierowniczy jest elektryczny i wraz ze wzrostem prędkości jazdy usztywnia się. Dlaczego Skoda tak zrobiła? - to pytanie do producenta auta :wink: .
    Miało być 105KM i 250Nm - było 114,8KM i 278Nm - jest 140,4KM i 339Nm by V-Tech Kraków
  • adi747
    L&K
    • 2008
    • 1138

Problem

Witam dla czego poraz kolejny czyli 3 wystawiam auto na gieldzie i pokazuje mi oczekuje na akceptacje a na drugi dzień nie ma mojego ogłoszenia ?? zaczyna mnie to irytować
    http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
    była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
    2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
    JEST
    megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
    octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
    octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• Ayu
      RS
      • 2009
      • 4154

Widocznie ogłoszenie niezgodne z regulaminem. Ja na przykład chciałem pokazać pewne auto kolegi, dopieszczone i naprawdę za dobre pieniądze, który nie chciał wystawiać na otomoto czy allegro i też mi zniknęło ogłoszenie :wink:

Komentarz

• rafiki
        RS
        • 2012
        • 15975
        • Superb III (3V3)

hotrain, bo przedmiot musi należeć do wystawiającego ogłoszenie tak jest w regulaminie
        رافال
        Spoty
        Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Ayu
          RS
          • 2009
          • 4154

rafiki, doczytałem później sobie....

Komentarz

• ruwado
            RS
            • 2009
            • 14885
            • Octavia IV (NX3)

"Kluczowe zasady:
            1. SWOJE (przedmiot musi należeć do Ciebie- nie będą akceptowane ogłoszenia znajomych, rodziny itp) ogłoszenie SPRZEDAŻY może zamieścić TYLKO użytkownik, który spełnia następujące warunki ("a" i "b"):
            a. posiada rangę co najmniej "Drive" czyli co najmniej 40 postów. Użytkownicy z rangą "Classic" nie mogą wystawiać ogłoszeń sprzedaży chyba, że mają staż na forum powyżej 2 lat i ogłoszenie zawiera link do portalu aukcyjnego. Jeśli nie spełniasz tego warunku to możesz nie czytać dalszych punktów regulaminu, bo Twoje ogłoszenie i tak nie zostanie zaakceptowane.
            b.
            - jest zarejestrowany na forum od co najmniej 4msc i wystawia ogłoszenie sprzedaży za pośrednictwem allegro lub innego portalu aukcyjnego (w ogłoszeniu MUSI być podany link do aukcji)
            lub
            - jest zarejestrowany na forum od co najmniej 6msc i wystawia ogłoszenie sprzedaży bez pośrednictwa portalu aukcyjnego

Uzasadnienie:
            Kolejne przypadki oszustów rejestrujących się na forum tylko po to, żeby naciągnąć kogoś na kasę i zniknąć.

2. W zależności od rodzaju ogłoszenia proszę wybrać TAG tematu:
            [K] - KUPIE
            [S] - SPRZEDAM
            [Z] - ZAMIENIĘ

Bez znacznika ogłoszenie mimo, ze będzie spełniało inne warunki nie zostanie zaakceptowane

3.Nie używamy WIELKICH (CAPSLOCKA) liter w ogłoszeniach (szczególnie w temacie). Takie ogłoszenia będą wywalane do kosza bez uprzedzenia, a osoba karana ostrzeżeniem (szanujmy netykietę!).

4.Prosimy o BEZWZGLĘDNE podanie ceny. [b]cena dla OCP MUSI być podana w ogłoszeniu na forum Oferty bez podanej ceny będą usuwane bez wcześniejszego ostrzeżenia. Wklejenie linka z aukcji nie jest podaniem ceny !!!"

Wszystko było?
            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• sesik
              RS
              • 2006
              • 2165

Powinieneś dostać informację na maila z jakich przyczyn Twoje ogłoszenie nie zostało dopuszczone.

Ale już widzę, że zamiast doczytać regulamin to lepiej się awanturować publicznie na forum

Pkt 4 kolega spełnił ?
              Best ET = 13.666
              Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
              PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
              http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• adi747
                L&K
                • 2008
                • 1138

nie podawalem ceny bo jest w ogłoszeniu ale skoro trzeba to podam jakbym sie tutaj nie upomniał to na odp czekał bym pare dni a tak to nastąpiła dosc szybko Pozdro chłopaki;D
                http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                JEST
                megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• aro_40
                  RS
                  • 2007
                  • 1529
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez sesik
                  Powinieneś dostać informację na maila z jakich przyczyn Twoje ogłoszenie nie zostało dopuszczone.

Ale już widzę, że zamiast doczytać regulamin to lepiej się awanturować publicznie na forum
                  sesik, nie chciałbym byc upierdliwy, ale informacja w stylu "Twoje ogłoszenie nie spełania regulaminu" jest mało konstruktywne, za to mocno wkur...zające. Naprawdę, moderator, który usuwa ogłoszenie mógłby włożyć minimum wysiłku i napisać punkt regulaminu, który nie został spełniony/złamany. korona by z głowy nie spadła.[/i]
                  If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2009
                    • 10917
                    • Fiat

a ja jestem za odnośnie przestrzegania regulaminu szczególnie w tym dziale właśnie, pojawia się coraz więcej cwaniaków, którzy są handlarzami i chcą sprzedać przez forum na przykład ściągnięte z DE octavki i inne badziewia, których nie są właścicielami i pojęcia o nich nie mają najmniejszego. Niech nam głowy nie zawracają.....
                    A odnośnie naszych przedmiotów/aut to oczywiście że można wstawiać i trzeba nawet tu w pierwszej kolejności :wink: , bo zadbane i ładne furki w większości....

Komentarz

• ADMINISTRACJA
                      Ambiente
                      • 2007
                      • 223

Zamieszczone przez aro_40
                      sesik, nie chciałbym byc upierdliwy, ale informacja w stylu "Twoje ogłoszenie nie spełania regulaminu" jest mało konstruktywne, za to mocno wkur...zające. Naprawdę, moderator, który usuwa ogłoszenie mógłby włożyć minimum wysiłku i napisać punkt regulaminu, który nie został spełniony/złamany. korona by z głowy nie spadła.[/i]
                      Jakbyś przeczytał regulamin ze zrozumieniem, to odpowiedź miał byś od razu i korona z głowy też by Ci nie spadła prawda? No ale przecież prościej założyć wątek z awanturą i czekać, aż ktoś pokaże palcem...
                      Administracja Forum OCP

Komentarz

• aro_40
                        RS
                        • 2007
                        • 1529
                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez ADMINISTRACJA
                        Jakbyś przeczytał regulamin ze zrozumieniem, to odpowiedź miał byś od razu i korona z głowy też by Ci nie spadła prawda? No ale przecież prościej założyć wątek z awanturą i czekać, aż ktoś pokaże palcem...
                        boziu... a czy ja założyłem wątek?????? wyraziłem swoją opinię, ale widać i to boli czasem

Komentarz

• sesik
                          RS
                          • 2006
                          • 2165

aro_40, rozumiem co chcesz przekazać ale zrozum nie jest to nasza praca, mamy życie poza ocp, pisanie każdemu userowi co dokładnie nie spełnia, zajmuje czas i po jakimś czasie jest arywqrwiające, dlaczego ja mam poświęcać swój czas, skoro osoba sprzedająca nie ma czasu/chęci/ma w dupie (nie potrzebne skreślić) aby poświęcić 3-4 minut na przeczytanie regulaminu.
                          Best ET = 13.666
                          Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                          PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                          http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• aro_40
                            RS
                            • 2007
                            • 1529
                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

sesik, też cie rozumiem, ale bywa tez tak, że cżłowik przeczyta regulamin i popełni błąd bo inaczej niż autor regulaminu zinterpetuje zapis i po ptakach...
                            ok, proponuję zamknąć, bo nic mądrego nie wymyslimy, a zaraz rozpęta się głupawa dyskusja, nota bene nikomu nie potrzebna.

Komentarz

• ruwado
                              RS
                              • 2009
                              • 14885
                              • Octavia IV (NX3)

bywa tez tak, że cżłowik przeczyta regulamin i popełni błąd
                              może tak być
                              Zamieszczone przez sesik
                              nie jest to nasza praca, mamy życie poza ocp
                              zgoda, ale
                              Moderatorr
                              skoro jest, to jak nie chce być - nie musi
                              Zamieszczone przez sesik
                              dlaczego ja mam poświęcać swój czas
                              - jw. jak nie chce być - nie musi

ok, proponuję zamknąć,
                              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• robreg
                                L&K
                                • 2010
                                • 1195
                                • Octavia I (1U2)
                                • AXP 1.4 MPI 75 KM

drobne 3 grosze w temacie

Zamieszczone przez ADMINISTRACJA
                                boziu... a czy ja założyłem wątek?????? wyraziłem swoją opinię, ale widać i to boli czasem
                                Aro_40, opinia nie boli. Boli zachowanie osób, nie mających pojęcia, ile energii pochłania utrzymanie takich miejsc w porządku. Jest taka fajna zasada: oczekując od innych, najpierw zacznij wymagać od siebie! http://pl.wikipedia.org/wiki/RTFM (tak, wiem, że to nie Ty założyłeś wątek, ale piję do opinii Twojej i Tobie podobnych). Jeśli nie chcesz być wku... enigmatyczną informacją od Moderatora, zrób wszystko, by Moderator nie musiał nawet pisać czegokolwiek do Twojej Szanownej osoby.

I wszyscy będą szczęśliwi.
                                Pozdrawiam, Robreg.
                                ----
                                furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

• aro_40
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 1529
                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

a pisąłem, aby zamknąć temat, który przerodzi się w głupawą dyskusję o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wilekiej Nocy... czyli kto ma racę - moderator czy użytkownik...

Zamieszczone przez robreg
                                  Aro_40, opinia nie boli. Boli zachowanie osób, nie mających pojęcia, ile energii pochłania utrzymanie takich miejsc w porządku. Jest taka fajna zasada: oczekując od innych, najpierw zacznij wymagać od siebie! http://pl.wikipedia.org/wiki/RTFM (tak, wiem, że to nie Ty założyłeś wątek, ale piję do opinii Twojej i Tobie podobnych). Jeśli nie chcesz być wku... enigmatyczną informacją od Moderatora, zrób wszystko, by Moderator nie musiał nawet pisać czegokolwiek do Twojej Szanownej osoby.

I wszyscy będą szczęśliwi.
                                  skoro pojawia się ten sam problem po raz kolejny, to znaczy że jednak pojawiają się wątpliwości. Ja doskonale rozumiem moderatorów, którzy mają dość ogłoszeń naruszających regulamin. Ale Wy pracujecie na tym na codzień i znacie regulamin na pamięć lepiej zapewne niż własne dane osobowe, a sprzedający autko czyta regulamin raz na kilka lat, bo częściej nie ma potrzeby.
                                  Skoro jednak pojawiają się ogłoszenia naruszajace regulamin, to może nie jest to jednak zła wola zamieszczającego ogłoszenie, który przeczytał regulamin i zinterpretował go tak, jak zinterpretował. I nie piszcie że wszystko jest jasne - dwoje ludzi otrzymujących tę samą informację zinterpretuje ją inaczej, w zależności od własnej wiedzy i doświadczenia (podstawy komunikacji). Może trzbeba by się przyjrzeć, który zapis jest najczęsciej łamany i doprecyzować go? I moze wtedy takie tematy nie będa powracać jak bumerang.

Komentarz

Pracuję...