Nie wiem jak jest w Focusie, ale w Octavii układ kierowniczy jest elektryczny i wraz ze wzrostem prędkości jazdy usztywnia się. Dlaczego Skoda tak zrobiła? - to pytanie do producenta auta :wink: .
Problem
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Problem
Witam dla czego poraz kolejny czyli 3 wystawiam auto na gieldzie i pokazuje mi oczekuje na akceptacje a na drugi dzień nie ma mojego ogłoszenia ?? zaczyna mnie to irytowaćhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
JEST
megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
octavia 2 2.0TDI BKD
-
-
"Kluczowe zasady:
1. SWOJE (przedmiot musi należeć do Ciebie- nie będą akceptowane ogłoszenia znajomych, rodziny itp) ogłoszenie SPRZEDAŻY może zamieścić TYLKO użytkownik, który spełnia następujące warunki ("a" i "b"):
a. posiada rangę co najmniej "Drive" czyli co najmniej 40 postów. Użytkownicy z rangą "Classic" nie mogą wystawiać ogłoszeń sprzedaży chyba, że mają staż na forum powyżej 2 lat i ogłoszenie zawiera link do portalu aukcyjnego. Jeśli nie spełniasz tego warunku to możesz nie czytać dalszych punktów regulaminu, bo Twoje ogłoszenie i tak nie zostanie zaakceptowane.
b.
- jest zarejestrowany na forum od co najmniej 4msc i wystawia ogłoszenie sprzedaży za pośrednictwem allegro lub innego portalu aukcyjnego (w ogłoszeniu MUSI być podany link do aukcji)
lub
- jest zarejestrowany na forum od co najmniej 6msc i wystawia ogłoszenie sprzedaży bez pośrednictwa portalu aukcyjnego
Uzasadnienie:
Kolejne przypadki oszustów rejestrujących się na forum tylko po to, żeby naciągnąć kogoś na kasę i zniknąć.
2. W zależności od rodzaju ogłoszenia proszę wybrać TAG tematu:
[K] - KUPIE
[S] - SPRZEDAM
[Z] - ZAMIENIĘ
Bez znacznika ogłoszenie mimo, ze będzie spełniało inne warunki nie zostanie zaakceptowane
3.Nie używamy WIELKICH (CAPSLOCKA) liter w ogłoszeniach (szczególnie w temacie). Takie ogłoszenia będą wywalane do kosza bez uprzedzenia, a osoba karana ostrzeżeniem (szanujmy netykietę!).
4.Prosimy o BEZWZGLĘDNE podanie ceny. [b]cena dla OCP MUSI być podana w ogłoszeniu na forum Oferty bez podanej ceny będą usuwane bez wcześniejszego ostrzeżenia. Wklejenie linka z aukcji nie jest podaniem ceny !!!"
Wszystko było?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Powinieneś dostać informację na maila z jakich przyczyn Twoje ogłoszenie nie zostało dopuszczone.
Ale już widzę, że zamiast doczytać regulamin to lepiej się awanturować publicznie na forum
Pkt 4 kolega spełnił ?Best ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
nie podawalem ceny bo jest w ogłoszeniu ale skoro trzeba to podam jakbym sie tutaj nie upomniał to na odp czekał bym pare dni a tak to nastąpiła dosc szybko Pozdro chłopaki;Dhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
JEST
megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
octavia 2 2.0TDI BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sesikPowinieneś dostać informację na maila z jakich przyczyn Twoje ogłoszenie nie zostało dopuszczone.
Ale już widzę, że zamiast doczytać regulamin to lepiej się awanturować publicznie na forumIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
a ja jestem za odnośnie przestrzegania regulaminu szczególnie w tym dziale właśnie, pojawia się coraz więcej cwaniaków, którzy są handlarzami i chcą sprzedać przez forum na przykład ściągnięte z DE octavki i inne badziewia, których nie są właścicielami i pojęcia o nich nie mają najmniejszego. Niech nam głowy nie zawracają.....
A odnośnie naszych przedmiotów/aut to oczywiście że można wstawiać i trzeba nawet tu w pierwszej kolejności :wink: , bo zadbane i ładne furki w większości....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aro_40sesik, nie chciałbym byc upierdliwy, ale informacja w stylu "Twoje ogłoszenie nie spełania regulaminu" jest mało konstruktywne, za to mocno wkur...zające. Naprawdę, moderator, który usuwa ogłoszenie mógłby włożyć minimum wysiłku i napisać punkt regulaminu, który nie został spełniony/złamany. korona by z głowy nie spadła.[/i]Administracja Forum OCP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ADMINISTRACJAZamieszczone przez aro_40sesik, nie chciałbym byc upierdliwy, ale informacja w stylu "Twoje ogłoszenie nie spełania regulaminu" jest mało konstruktywne, za to mocno wkur...zające. Naprawdę, moderator, który usuwa ogłoszenie mógłby włożyć minimum wysiłku i napisać punkt regulaminu, który nie został spełniony/złamany. korona by z głowy nie spadła.[/i]If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
aro_40, rozumiem co chcesz przekazać ale zrozum nie jest to nasza praca, mamy życie poza ocp, pisanie każdemu userowi co dokładnie nie spełnia, zajmuje czas i po jakimś czasie jest arywqrwiające, dlaczego ja mam poświęcać swój czas, skoro osoba sprzedająca nie ma czasu/chęci/ma w dupie (nie potrzebne skreślić) aby poświęcić 3-4 minut na przeczytanie regulaminu.Best ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
sesik, też cie rozumiem, ale bywa tez tak, że cżłowik przeczyta regulamin i popełni błąd bo inaczej niż autor regulaminu zinterpetuje zapis i po ptakach...
ok, proponuję zamknąć, bo nic mądrego nie wymyslimy, a zaraz rozpęta się głupawa dyskusja, nota bene nikomu nie potrzebna.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40bywa tez tak, że cżłowik przeczyta regulamin i popełni błąd
Zamieszczone przez sesiknie jest to nasza praca, mamy życie poza ocp
Moderatorr
Zamieszczone przez sesikdlaczego ja mam poświęcać swój czas
Zamieszczone przez aro_40ok, proponuję zamknąć,pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
drobne 3 grosze w temacie
Zamieszczone przez aro_40Zamieszczone przez ADMINISTRACJAZamieszczone przez aro_40sesik, nie chciałbym byc upierdliwy, ale informacja w stylu "Twoje ogłoszenie nie spełania regulaminu" jest mało konstruktywne, za to mocno wkur...zające. Naprawdę, moderator, który usuwa ogłoszenie mógłby włożyć minimum wysiłku i napisać punkt regulaminu, który nie został spełniony/złamany. korona by z głowy nie spadła.[/i]
I wszyscy będą szczęśliwi.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
a pisąłem, aby zamknąć temat, który przerodzi się w głupawą dyskusję o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wilekiej Nocy... czyli kto ma racę - moderator czy użytkownik...
Zamieszczone przez robregAro_40, opinia nie boli. Boli zachowanie osób, nie mających pojęcia, ile energii pochłania utrzymanie takich miejsc w porządku. Jest taka fajna zasada: oczekując od innych, najpierw zacznij wymagać od siebie! http://pl.wikipedia.org/wiki/RTFM (tak, wiem, że to nie Ty założyłeś wątek, ale piję do opinii Twojej i Tobie podobnych). Jeśli nie chcesz być wku... enigmatyczną informacją od Moderatora, zrób wszystko, by Moderator nie musiał nawet pisać czegokolwiek do Twojej Szanownej osoby.
I wszyscy będą szczęśliwi.
Skoro jednak pojawiają się ogłoszenia naruszajace regulamin, to może nie jest to jednak zła wola zamieszczającego ogłoszenie, który przeczytał regulamin i zinterpretował go tak, jak zinterpretował. I nie piszcie że wszystko jest jasne - dwoje ludzi otrzymujących tę samą informację zinterpretuje ją inaczej, w zależności od własnej wiedzy i doświadczenia (podstawy komunikacji). Może trzbeba by się przyjrzeć, który zapis jest najczęsciej łamany i doprecyzować go? I moze wtedy takie tematy nie będa powracać jak bumerang.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Komentarz