Wzmacniacz GSM do domu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzidek64
    Classic
    • 2011
    • 27

Wzmacniacz GSM do domu

Zamieszczone przez aksia89
    trzeba pozakladac w lazienkach krany i umywalki
    A potem będzie https://youtu.be/z4dMWaI6MBY?t=2m18s :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
  • elpolacco
    L&K
    • 2010
    • 1372
    • Volkswagen
    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Wzmacniacz GSM do domu

Od jakiegoś czasu zasięg z Orange bardzo pogorszył się w mojej okolicy. Przy zamkniętych oknach mam bardzo słaby zasięg. Wkurza mnie to po woli, bo nawet czasami sms-a nie mogę wysłać :/ Co byście polecili w rozsądnej cenie?
    VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• krzynol
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 10961
      • Superb II combi (3T5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

mam to samo z T-mobile'm
      pomimo reklamacji i "rozwiązanych reklamacji"

podobno tylko jakiś wysokiej klasy/drogi sprzęt jest w stanie coś zadziałać?
      ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
      ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
      poprzednie modele:
      ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
      ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
      O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• Thundi
        L&K
        • 2005
        • 1157

Zamieszczone przez krzynol
        podobno tylko jakiś wysokiej klasy/drogi sprzęt jest w stanie coś zadziałać?
        Prawie codziennie mijam tą reklamę zadzwoń zapytaj (wzmacniacze gsm to około 1000zł) Reklama GSM
        O ortografie dba FF.
        Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
        http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
        Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• KulfonP
          Rider
          • 2010
          • 391

TAKIE COŚ testuję od zeszłego tygodnia w swojej firmie w biurze o powierzchni ~70m2 zbudowanego z podwójnych paneli warstwowych z blachy wypełnionej styropianem i wełną mineralną. Sygnał zbieram spoza biura a antena wewnętrzna jest w biurze.
          Sygnał wewnątrz poprawił się z jednej kreski lub wcale do maksymalnego. O ile wcześniej rozmowę przerywało lub głos rozmówcy znikał o tyle teraz działa nawet HD Voice.
          Sygnał poprawił się zarówno dla T-mobile jak i Orange.

Podejrzewam że wzmacniacz o mniejszej mocy za 150-200 PLZ też dałby radę aczkolwiek taki został kupiony na testy z myślą o pokryciu większego obszaru. Niestety konstrukcja pomieszczenia ograniczyła brutalnie jego zasięg stąd antena wylądowała wewnątrz.

Komentarz

• elpolacco
            L&K
            • 2010
            • 1372
            • Volkswagen
            • CYVB 1.2 TSI 110 KM

KulfonP, właśnie nad czymś takim myślałem w granicach do 200zł. Mieszkam na jednym poziomie więc nie muszę mieć jakiegoś dużego obszaru zasięgu.
            VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• mecholl
              L&K
              • 2008
              • 1006

Jakiś czas temu podchodziłem pod podobny temat ale naczytałem się, że takie wzmacniacze są nielegalne. Czy ktoś coś napisze o legalności ?

podam taki link dla przykładu

Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• KulfonP
                Rider
                • 2010
                • 391

Trudno się z tym nie zgodzić zwłaszcza że w firmie mamy takowe urządzenia jako pozostałość po poprzedniej umowie od Polkomtela jak i teraz od Orange aczkolwiek to są "siekiery" o dość sporej mocy rozsyłające sygnał na kilka wewnetrznych anten. Niestety w pewnych miejscach nawet to nie wystarcza.

Małe repeatery pokrywające swoim zasięgiem 300-500 metrów kwadratowych w cenie około 200PLZ są wg. mnie tak samo szkodliwe jak zrobienie sobie butli wina z wiśni na własny użytek na długie zimowe wieczory :diabelski_usmiech tudzież jak routery czy access pointy do domowej sieci WiFi...

Komentarz

• aro_40
                  RS
                  • 2007
                  • 1529
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Re: Wzmacniacz GSM do domu

Zamieszczone przez elpolacco
                  Od jakiegoś czasu zasięg z Orange bardzo pogorszył się w mojej okolicy. Przy zamkniętych oknach mam bardzo słaby zasięg. Wkurza mnie to po woli, bo nawet czasami sms-a nie mogę wysłać :/
                  Przecież Orange chwalił się nie dalej jak 2-3 tygodnie temu że zakończył modyfikację sieci i teraz juz tylko lepiej... skłądaj im pisemne reklamacje, a potem do Urzedu Komunikacji Elektronicznej. Wydasz kasę, a przecież to oni świadcza usługi i biorą za to cash.
                  Po poprzedniej modyfikacji miałem to samo... troche zdrowia to kosztowało, ale przynajmniej nie mam problemów
                  If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• fan
                    Elegance
                    • 2009
                    • 760

Miałem taki wzmacniacz kupiony na allegro firmy dignity i byłem zadowolony z zakupu. Fajnie wzmacnial sygnał, jak go wylaczalem to zasięg w telefonie zanikał.Moge polecic.
                    Respect All,Fear No One!

Komentarz

• ovi
                      Ambiente
                      • 2014
                      • 105

Zamieszczone przez fan
                      Miałem taki wzmacniacz kupiony na allegro firmy dignity i byłem zadowolony z zakupu. Fajnie wzmacnial sygnał, jak go wylaczalem to zasięg w telefonie zanikał.Moge polecic.
                      mnie nurtuje co innego. Jakie to ma wpływ na zdrowie domowników. Toż to jakieś dodatkowe promieniowanie.

Komentarz

• parasite
                        L&K
                        • 2011
                        • 1368

ovi, dokładnie takie samo, gdy wyjdziesz na zewnątrz i masz maksymalny zasięg.
                        AGR 112KM, 232Nm
                        Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

Pracuję...