Marek ale to ty szukasz jakiegoś gadu gadu :diabelski_usmiech
LTE, WI-FI w domu
Zwiń
X
-
LTE, WI-FI w domu
Prośba o pomoc, bo ja jestem średnio techniczny w temacie komputeryzacji.
Chciałbym kupić sobie internet lte na kartę (np w plusie) bo jakoś odrzuca mnie podpisywanie umów I potem tą kartę wetknąć w jakiś modem albo router z modemem i żeby mi to wszystko zrobiło wifi w domu :lol: Dzieci napisały list do Mikołaja z prośbą o tablety i jak o tego wysłucha to by się do tych tabletów wifi przydało by ściągnąć jakieś głupie gry :szeroki_usmiech
Doradźcie coś, najlepiej mozliwie konkretnie bym kupił co trzeba :wink: Najlepiej by byly to rozwiązania proste, nie koniecznie high end 8)Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
-
-
Zamieszczone przez westwi78To ja Ci powiem tyle że dwa smyki z tabletami + LTE = wyczerpany limit w tydzień i to nawet w tych nielimitowanychPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78To ja Ci powiem tyle że dwa smyki z tabletami + LTE = wyczerpany limit w tydzień i to nawet w tych nielimitowanych
A co do tableta i gier dla dzieci - zależy jakie dzieci mają wymagania ale jak mogą to być gry do grania solo a nie w sieci (a do tego chyba raczej tablety z reguły się nie nadają) to lepiej z google play ściągnąć troszkę gierek i niech się małe bawią. Przynajmniej u mnie od kilku dni to działa u 6-latki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78
generalnie z x letniego doświadczenie w tej dziecinie twierdzę, ze wszystkie mobilne internety do domowe użytku sie nie nadają zwłaszcza przy dzieciachPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Moja propozycja:
1) http://www.play.pl/oferta/kampanie/tablet-lg/
Trzeba się zorientować czy za tablet płaci się 1zł. Nie wiem jak w LG, ale Samsungach możesz zrobić udostępnianie internetu i tablet by sobie rozsyłał internet prze WiFi dalej. Ale są i minusy, zależności jaki masz zasięg z w domu bo w różnych miejscach może być źle i nici z neta.
2) http://www.play.pl/oferta/play-internet/play-online/
Usługa PRZENOŚNY ROUTER WIFI za 59,99zł
W obu usługach masz:
- Nielimitowany internet przez 6 miesięcy, później możesz dopłacać po 20zł miesięcznie. Tylko chyba na samym początku musisz to zaznaczyć.
- Nielimitowany internet w nocy (od 0:00-9:00 w zasięgu LTE)
- łącznie 30GB do wykorzystania
3) kupić router na kartę sim i dokupić sobie prepaid'a z internetem.
Jeżeli net ma służyć do jakiś stronek i gierek tylko na tablet to powinno wystarczyć. Osobiście korzystam z takiego i służy do przeglądania stron, oglądania filmów online, radio i CS na sieci, to miesięcznie ubywa ok 60GB. Po przekroczeniu limitu jest lejek do 2Mb.
Przy nielimitowanym internecie jest niby limitowany dla osób, które bardzo dużo ciągną w godzinach dużego obciążenia sieci. Może również dać lejek dla osób po przekroczeniu 100gb miesięcznie, ale mało kiedy tak robi bo są osoby co miesięcznie ciągną po 200-300GB i nie dostali żadnego lejka. Według mnie to tylko taka zapiska aby w razie czego mogli ograniczyć użytkownika, który obciąża sieć.
Komentarz
-
-
Model LTE ktory dostaniesz od operatora (tu wybor to moim zdaniem jedynie kwestia co w danym miejscu ma najlepszy zasieg i co wiadome najlepszy stosunek GB/PLN) + TP-LINK TL-MR3420 (802.11b/g/n 300Mb/s) USB 3G/4G = net po wifi z internetu dostarczonego poprzez modem LTE. Router wpinasz do gniazdka, nic nie trzeba ladowac i kombinowac.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftModel LTE ktory dostaniesz od operatora (tu wybor to moim zdaniem jedynie kwestia co w danym miejscu ma najlepszy zasieg i co wiadome najlepszy stosunek GB/PLN) + TP-LINK TL-MR3420 (802.11b/g/n 300Mb/s) USB 3G/4G = net po wifi z internetu dostarczonego poprzez modem LTE. Router wpinasz do gniazdka, nic nie trzeba ladowac i kombinowac.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Ja mam neta w Plusie. Z netem dostałem modem na USB.
Dokupiłem router z TP-LINKA TL-MR3420 v2 i chodzi mi to bezproblemowo.
Z tym że musiałem zaktualizować firmware w routerze, bo nie chciał się łączyć z netem.
Modem to HUAWEI E3276.
Podłączamy modem, konfigurujemy i zapominamy :wink:Była O1 AGR
Jest O1FL ALH
Komentarz
-
-
namo
-
Nie będę zakładał nowego tematu, bo po co. Jestem zmuszony zmienić operatora internetu domowego. Łącze mam archaiczne (nie powiem jaka prędkość, ale liczba jednocyfrowa) w Netii i mimo tego, że od lat mam tam telefon domowy + internet to niestety nie potrafią przedstawić korzystnej oferty. Chętnie skorzystałbym z UPC, ale niestety w moim miejscu zamieszkania nie ma takiej opcji. Jakich dostawców internetu polecicie? Łącze tak 10 Mbps minimum.
Komentarz
-
Komentarz