Marek ale to ty szukasz jakiegoś gadu gadu :diabelski_usmiech
LTE, WI-FI w domu
Zwiń
X
-
LTE, WI-FI w domu
Prośba o pomoc, bo ja jestem średnio techniczny w temacie komputeryzacji.
Chciałbym kupić sobie internet lte na kartę (np w plusie) bo jakoś odrzuca mnie podpisywanie umów
I potem tą kartę wetknąć w jakiś modem albo router z modemem i żeby mi to wszystko zrobiło wifi w domu :lol: Dzieci napisały list do Mikołaja z prośbą o tablety i jak o tego wysłucha to by się do tych tabletów wifi przydało by ściągnąć jakieś głupie gry :szeroki_usmiech
Doradźcie coś, najlepiej mozliwie konkretnie bym kupił co trzeba :wink: Najlepiej by byly to rozwiązania proste, nie koniecznie high end 8)Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
-
-
Smyki nie będą się internetem bawić. Ja będę im czasem coś ściągał :wink: Te kilkanaście GB to na parę prostych gierek starczy :lol:Zamieszczone przez westwi78To ja Ci powiem tyle że dwa smyki z tabletami + LTE = wyczerpany limit w tydzień
i to nawet w tych nielimitowanych
Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Z chęcią przyglądnę się tematowi bo niedługo będę też szukać czegoś takiego.Zamieszczone przez westwi78To ja Ci powiem tyle że dwa smyki z tabletami + LTE = wyczerpany limit w tydzień
i to nawet w tych nielimitowanych
A co do tableta i gier dla dzieci - zależy jakie dzieci mają wymagania ale jak mogą to być gry do grania solo a nie w sieci (a do tego chyba raczej tablety z reguły się nie nadają) to lepiej z google play ściągnąć troszkę gierek i niech się małe bawią. Przynajmniej u mnie od kilku dni to działa u 6-latki.
Komentarz
-
-
Tylko ja nie proszę o opinię czy się mobilny nadaje, tylko co kupić i za ile do mobilnego internetu w domu. Tak żeby było wifi przez które ściągnę jakieś g. warte gierki z google play...Zamieszczone przez westwi78
generalnie z x letniego doświadczenie w tej dziecinie twierdzę, ze wszystkie mobilne internety do domowe użytku sie nie nadają
zwłaszcza przy dzieciach
Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Moja propozycja:
1) http://www.play.pl/oferta/kampanie/tablet-lg/
Trzeba się zorientować czy za tablet płaci się 1zł. Nie wiem jak w LG, ale Samsungach możesz zrobić udostępnianie internetu i tablet by sobie rozsyłał internet prze WiFi dalej. Ale są i minusy, zależności jaki masz zasięg z w domu bo w różnych miejscach może być źle i nici z neta.
2) http://www.play.pl/oferta/play-internet/play-online/
Usługa PRZENOŚNY ROUTER WIFI za 59,99zł
W obu usługach masz:
- Nielimitowany internet przez 6 miesięcy, później możesz dopłacać po 20zł miesięcznie. Tylko chyba na samym początku musisz to zaznaczyć.
- Nielimitowany internet w nocy (od 0:00-9:00 w zasięgu LTE)
- łącznie 30GB do wykorzystania
3) kupić router na kartę sim i dokupić sobie prepaid'a z internetem.
Jeżeli net ma służyć do jakiś stronek i gierek tylko na tablet to powinno wystarczyć. Osobiście korzystam z takiego i służy do przeglądania stron, oglądania filmów online, radio i CS na sieci, to miesięcznie ubywa ok 60GB. Po przekroczeniu limitu jest lejek do 2Mb.
Przy nielimitowanym internecie jest niby limitowany dla osób, które bardzo dużo ciągną w godzinach dużego obciążenia sieci. Może również dać lejek dla osób po przekroczeniu 100gb miesięcznie, ale mało kiedy tak robi bo są osoby co miesięcznie ciągną po 200-300GB i nie dostali żadnego lejka. Według mnie to tylko taka zapiska aby w razie czego mogli ograniczyć użytkownika, który obciąża sieć.
Komentarz
-
-
Model LTE ktory dostaniesz od operatora (tu wybor to moim zdaniem jedynie kwestia co w danym miejscu ma najlepszy zasieg i co wiadome najlepszy stosunek GB/PLN) + TP-LINK TL-MR3420 (802.11b/g/n 300Mb/s) USB 3G/4G = net po wifi z internetu dostarczonego poprzez modem LTE. Router wpinasz do gniazdka, nic nie trzeba ladowac i kombinowac.
Komentarz
-
-
Pytanie, czy po wetknieciu takiego modemu z kartą sim (naładowaną) to tak samo od razu działa? Pewnie trzeba konfigurować(nie cierpię tego słowa) uparcie..?Zamieszczone przez MaicroftModel LTE ktory dostaniesz od operatora (tu wybor to moim zdaniem jedynie kwestia co w danym miejscu ma najlepszy zasieg i co wiadome najlepszy stosunek GB/PLN) + TP-LINK TL-MR3420 (802.11b/g/n 300Mb/s) USB 3G/4G = net po wifi z internetu dostarczonego poprzez modem LTE. Router wpinasz do gniazdka, nic nie trzeba ladowac i kombinowac.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Ja mam neta w Plusie. Z netem dostałem modem na USB.
Dokupiłem router z TP-LINKA TL-MR3420 v2 i chodzi mi to bezproblemowo.
Z tym że musiałem zaktualizować firmware w routerze, bo nie chciał się łączyć z netem.
Modem to HUAWEI E3276.
Podłączamy modem, konfigurujemy i zapominamy :wink:Była O1 AGR
Jest O1FL ALH
Komentarz
-
-
namo -
Nie będę zakładał nowego tematu, bo po co. Jestem zmuszony zmienić operatora internetu domowego. Łącze mam archaiczne (nie powiem jaka prędkość, ale liczba jednocyfrowa) w Netii i mimo tego, że od lat mam tam telefon domowy + internet to niestety nie potrafią przedstawić korzystnej oferty. Chętnie skorzystałbym z UPC, ale niestety w moim miejscu zamieszkania nie ma takiej opcji. Jakich dostawców internetu polecicie? Łącze tak 10 Mbps minimum.
Komentarz
-

Komentarz