Wybór agd

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• wesol
    odpowiedział(a)
    Czajnik to się mało używa. Zagotowanie 1.8 l wody to 5 minut. Mam dwa czajniki. Zależy czy macie piece z wentylatorami i inne takie rzeczy co pracują cały czas.

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Kuźwa... To ja coś musze mieć zje.ane...
    W tej chwili około 6h dziennie świeci mi w domu ~400W żarówek, chodzi lodówka Bosch, co drugi dzień pralka i zmywarka, 8h telewizora z dekoderem, ze 2h laptop... Gotowanie na gazie. I 160zł/m-c.

Zostaw komentarz:

• daneczek76
    odpowiedział(a)
    Dom 190m2 + piwnica 45m2 - też płace 100 - 110 złoty miesięcznie za prąd . Ale pierwsze co zrobiłem to pozbyłem się czajnika elektrycznego bo to smok wawelski i przeszyłem na czajnik gazowy. Bo to gotowanie nie dużej ilości wody na jedną herbatkę w elektrycznym to masakra.

Zostaw komentarz:

• wesol
    odpowiedział(a)
    to dostalem zrypy ze raz bylo 250 zl za dwa miechy. Generlanie umnie z malym dzieciakiem to caly dzien chodzi tv oraz laptop. Nie mam tylko pradozernych gadzetow w postaci bojlerów czy kuchni elektrycznej. Tylko piekarnik jest elektryczny. Czasem tylko w piwnicy tylko sobie cos tam pospawam czy siedze i cos dlubie czy to pryz aucie czy cos innego. Troche elektronarzedzi mam w piwnicy. Czajniki dwa elektryczne i dwa odkurzacze bo nie chce nam sie targac tego z gory na dół. Normal to lodowka, pralka i zmywarka. Generlanie mam jeszcze zamiar zainstalowac zarowki ledowe w domu.

Trzeba pamietac ze do gotowania jest gaz ziemny wiec jak ktos gotuje na gazie i placi o 40 zl wiecej to jest to wyrównane.

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez wesol
    Dom jednorodzinny 160 m2 nie licząc poddasza i piwnicy i 2 garaży. Prąd 220 zł na 2 miesiące. Ogrzewanie CO na węgiel kuchnia gazową i ciepła woda też gazem. 160 zł gaz co 2 miechy.
    Tylko 110zł na prąd miesięcznie? Czego tam nie masz, że takie masz niskie rachunki?

Zostaw komentarz:

• wesol
    odpowiedział(a)
    Dom jednorodzinny 160 m2 nie licząc poddasza i piwnicy i 2 garaży. Prąd 220 zł na 2 miesiące. Ogrzewanie CO na węgiel kuchnia gazową i ciepła woda też gazem. 160 zł gaz co 2 miechy.

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft
    aro_40, Ale nie masz gazu...

Jak do 130 za prad dodam 50zl za gaz, to wyjdzie juz dosc podobnie przy 48m2 :lol:
    u mnie też ~50zł za gaz do gotowania.
    Abstrahując... 200zł/m-c kosztuje mnie gaz i prąd, 500zł czynsz (z ogrzewaniem, funduszem remontowym, ochroną, wodą, itp.). Razem rocznie jakieś 8-9kzł. Moja ciotka słysząc taką kwotę łapie się za głowę i twierdzi, ze ją utrzymanie domu 250m2 kosztuje mniej...

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    aro_40, Ale nie masz gazu...

Jak do 130 za prad dodam 50zl za gaz, to wyjdzie juz dosc podobnie przy 48m2 :lol:

Zostaw komentarz:

• aro_40
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Agamek12
    Tak nawiązując trochę do tematu AGD i zużycia prądu: ile płacicie za prąd?
    Ja przy 60m2, 4 osobach (2+2), ogrzewanie CO, kuchnia na gaz płacę właśnie teraz 170zł za fakturę styczniową. Za grudzień i marzec mniej więcej tyle samo, w lutym 140zł, w kwietniu 130zł. Dużo chyba?
    dużo? ja przy 220 m2, czajniku elektrycznym, płycie indukcyjnej, CO i kominku beceluję miesięczni 200-220 PLN

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Tak nawiązując trochę do tematu AGD i zużycia prądu: ile płacicie za prąd?
    Ja przy 60m2, 4 osobach (2+2), ogrzewanie CO, kuchnia na gaz płacę właśnie teraz 170zł za fakturę styczniową. Za grudzień i marzec mniej więcej tyle samo, w lutym 140zł, w kwietniu 130zł. Dużo chyba?

Zostaw komentarz:

• daneczek76
    odpowiedział(a)
    Panowie teraźniejsze AGD projektuje się na średnio 5 Lat.

teraz sam stałem przed wyborem Lodówki bo 17 letni Elektrolux powiedział papa.

Osobiście wybrałem lodówkę Low frostową , bo no frost nie przemawia do mnie za dużo tam elektroniki nadmuchów no i np: w Samsungu mamy góre tez nofrost co wysusza jedzenie i wcale dobrze nie robi na jedzenie juz nie mówiąc że lodówki no frost zużywają więcej energi.
    Jesli miał bym wybrać np: no frosta wybrał bym AEG/Elektrolux bo mamy zamrażalnik no frost a góra jest zwykła samorozradzająca.
    No i najciekawse to że sprzęt Elektroluxa macie robiony na Wegrzech (lodówki) lub we Włoszech Francji (pralki) i jakościowo trzyma poziom.

Z lodówek porządny był jeszcze Liebherr ale od kiedy szczególnie te niższe modele robione są w Bługari jakość spadła. Tak samo Bosch tłuczony w Turcji i jakościowo to już nie to co kiedyś.

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez oolsztyniak
    Popatrz jeszcze na Aristona Hot Point.

Rodzice mają pralkę Aristona chyba z 15 lat i raz zepsuł się jakiś sterownik za 8 zł :-)
    A lekko nie ma :-)

Piekarnik, płytę i zmywarkę też mają aristona.
    Generalnie chwalą.
    Tez mam taki zestaw i chodzi juz z 6 lat bez awaryjnie

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Whirpool był dobry, kiedyś

Jeśli chodzi o pralki najgorsze są łożyska w bębnach, które zalane są w plastiku i połączone z bębnem czyli do wymiany cały bęben, ale chyba tak mają teraz wszystkie pralki?

Szczerze mówią to ciężko kupić coś co spełni oczekiwania w 100% :-(

Zostaw komentarz:

• Voit
    odpowiedział(a)
    Mam pralkę Indesita i niedługo będę wymieniał.
    Mechanicznie jest sprawna, nigdy nie było z nią problemu.
    Ale tak koroduje, że niebawem będzie miała dziury na wylot.
    Co ciekawe, koroduje tylko klapa (pralka jest ładowana od góry). Na budzie ani śladu rdzy.

Jeśli chodzi o sprzęt Whirlpoola, to szwagier ma i bardzo poleca.
    Co roku ma nową lodówkę. Już dwa razy wymieniali w ramach gwarancji, bo tak się zepsuła, że nie można było jej naprawić.
    Ostatnia - trzecia lodówka - to zupełnie inny model, bo poprzedni model wyszedł z oferty.
    Tylko zmywarka zepsuła się pechowo, tuż po gwarancji...
    ...A mówiłem, kup Boscha.

Zostaw komentarz:

• wesol
    odpowiedział(a)
    Polecam tez bocha. Zmywala chodzi az milo. Rwszte mam roznych marek ale tez jaks dzialaja. Indesita pralka w sumie niedorga i dzial dosc dobrze ale strasznie oszukuje na wyswietlaczu czas do konca. Na poczatku pokazuje dajmy na to 1:25 a suma sumaum wuchodiz cos kolo 2 godzin. Nawet jak jest nawywietlaczu pod koniec 15 minut to idziesz po 20 min a tu jeszcze 8 jest itd.

Zostaw komentarz:

• sosna1
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez shado
    Jeśli masz na myśli electro.pl to zdecydowanie nie polecam.
    popieram,dziadostwo jakich mało dwa razy kupiłem u nich jakieś graty i dwa razy po 2 dniach okazywało się, że nie mają towaru na stanie i zawracają kasę anulując transakcję, trzeciego razu nie będzie
    6 letnia lodówka Electroluxa nadaje się do blacharza i lakiernika,niby cicha,ale jak odpoczywa to coś w niej od nowości strzela a na reklamacje dostawałem odpowiedzi,że TTTM, w tej chwili sukcesywnie wymieniam wszystko na Boscha

Zostaw komentarz:

• aro_40
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mirek_p11
    Nie polecam sprzętu Whirlpoola.
    coś z tym Whirlpoolem jest, bo moja znajoma kupiła lodówkę we wrześniu, a przed świętami wzywała serwis i wymieniała agregat, bo wysiadł. Kolega z pracy też miał jakieś jazdy z lodówką tej firmy...

Zostaw komentarz:

• mirek_p11
    odpowiedział(a)
    U mnie w domu lodówka Bosch, zmywarka Siemens, pralka Electrolux - 8 lat, piekarnik z mikrofalą Samsung i wszystko śmiga, że aż miło. Nigdy nie było problemów z żadnym ze sprzętów.

Nie polecam sprzętu Whirlpoola.

Zostaw komentarz:

• Voit
    odpowiedział(a)
    Ja chwalę sobie Boscha.
    Mam lodówkę, która od dziesięciu lat działa tanio i bezawaryjnie, oraz sześcioletnią zmywarkę.
    Jednak nie jestem pewny, czy dzisiejszy Bosch to ta sama jakość, co kiedyś.
    Polecić mogę jedynie produkty firmy MIELE.
    Drogo, ale na długie lata.
    Tak samo lodówki Sharp.

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Popatrz jeszcze na Aristona Hot Point.

Rodzice mają pralkę Aristona chyba z 15 lat i raz zepsuł się jakiś sterownik za 8 zł :-)
    A lekko nie ma :-)

Piekarnik, płytę i zmywarkę też mają aristona.
    Generalnie chwalą.

Zostaw komentarz:

• Voit
    odpowiedział(a)
    W przypadku zmywarki bardzo ważne jest prawidłowe ustawienie twardości wody.
    Wraz ze zmywarką powinieneś dostać tester twardości wody.
    Mam twardą wodę i pomimo tego zmywarka jest czysta.
    Filtr wykręcony po pięciu latach normalnej eksploatacji był czysty i błyszczący, jak nowy.
    W firmie jest zmywarka, której nikt nie programował.
    Co tydzień jest gruntownie myta przez serwis sprzątający i co tydzień filtr wygląda jak siedem nieszczęść.
    ...A zmywane są przeważnie kubki po kawie i herbacie.
    Oczywiście, nawet te kubki nie są porządnie domywane.

Zostaw komentarz:

• krzysn
    odpowiedział(a)
    Nie wierzę w gorszej jakości produkty Boscha na polski rynek.

W przypadku zmywarek przyczyną usterek może być inna - każdy Polak chce oszczędzać i zwykle stosuje najtańsze tabletki do zmywarki a to jest głównym powodem usterek. Tabletka zawiera stosunkowo mało środka myjącego który niedostatecznie rozpuszcza tłuszcz. Tłuszcz zalega w elementach zmywarki, robi się grzyb, kamień i usterka gotowa.
    Najlepiej używać proszków do zmywarek i sypać pełen dozownik. Sól do wymieniacza też jest potrzebna (piszę, bo może ktoś wierzy we wszystkomające tabletki). Może być tania sól tabletkowana do wymieniaczy jonowych.
    Proszek w przeciwieństwie do tabletek rozpuszcza się bardzo szybko i jest go znacznie więcej niż w małej tabletce.
    Te mądrości to nie moje przemyślenia tylko esencja komentarzy na elektroda.pl dotyczących usterek zmywarek.

Zostaw komentarz:

• shado
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez maxpaynemm

[ Dodano: Pią 09 Sty, 15 09:09 ]
    PS. ja kupowałem zawsze na Elektro.pl, transport z wniesienim był gratis i z pocałowaniem w rękę mega szybko
    Jeśli masz na myśli electro.pl to zdecydowanie nie polecam. To jest sklep, który zrobi prawie wszystko, żeby tylko negatywna opinia nie została opublikowana na portalu typu opineo, a jeśli już zostanie opublikowana, to żeby została usunięta. Jak dobrze poszukasz w necie co znajdziesz wiele przypadków, że klient otrzymał fabrycznie zapakowany sprzęt bez żadnych uszkodzeń opakowania, a w środku były uszkodzone elementy lub sprzęt był nie sprawny. Takie reklamacje są automatycznie przez nich odrzucane. Ja kiedyś miałem przez 3 msc dyskusje z nimi pod nadzorem admina opineo, bo chcieli na mnie wymusić usunięcie negatywnego komentarza.

Zostaw komentarz:

• mani0
    odpowiedział(a)
    IMO, nie ma sensu pchać się w jednego producenta. Bosch jest przereklamowany, może dotyczy to tylko sprzętu wciskanego przez MM i inne markiety.
    Szukaj sprzętu z wydłużoną gwarancją producenta - ja wyrwałem pralkę Candy z 5-cio letnią gwarancją za ok. 1400. Poprzednio miałem Aristona Aqua za 2000 i 3 m-ce po gwarancji padły łożyska - w tym przypadku wymiana zespołu piorącego za ok 600.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Tylko i wyłącznie polecam bosch, mam wszystko z tej firmy jest tylko jedno małe ale, na potrzeby polskich marketów AGD robiony jest sprzęt pod nich w polsc, wyższe modele produkowane w Niemczech sa bez porównania innej jakości, na pewno odradzam zakupy w sklepach typu media market i inne Saturny,

Zostaw komentarz:

Pracuję...