Wybór agd

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• BADYL
    odpowiedział(a)
    sprzęty do kuchni mam np. amici bo była najlepsza oferta 3+1darmo...najbardziej bałem się zmywarki w tym zestawieniu ale póki co jest sii Tv jak już w końcu zmienię to na 99% będzie LG, a dlaczego? miałem dwa jeden do tej pory i jakoś przy marce zostanę (raczej ) hihi

Zostaw komentarz:

• BADYL
    odpowiedział(a)
    Ja kupuję sprzęty wg. ceny i specyfikacji....jaka kolejność hmmm najpierw specyfikacja, później wg ceny (najtańszy )i na końcu jak już znajdę co mnie interesuje jadę po opiniach w necie

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Najwyższe modele bosch produkowane są w Niemczech reszt czyli niższe modele to chłam na zamówienie sieci handlowych typu media experty i neonety produkowane na wschodzie. Tylko górna półka gwarantuje niezawodność na lata.

Zostaw komentarz:

• kadabra
    odpowiedział(a)
    Według mnie nie opłaca się kupować niczego z górnej półki bo zepsuje się tak samo szybko jak pozostałe wyposażenie albo i nawet prędzej, Im wiecej bajerów tym gorzej.

Zostaw komentarz:

• oktawija
    odpowiedział(a)
    ja użytkuję sprzęty różnych firm, głównym kryterium wyboru jest cena/jakość. zakupy przeważnie robię na mediaexpert, jeszcze nigdy się nie zawiodłem. pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    A niemal wszystkie te opinie są funta kłaków warte, bo wystawione zaraz po zakupie. Chyba tylko na oponeo opinie są mniej warte czegokolwiek.

Popisałeś się głęboką naiwnością sprzedając tu taki "knif".

Zostaw komentarz:

• MarcinMOpa
    odpowiedział(a)
    Ja zawsze staram się porównywać opinie kupujących i oceny na stronie sprzedawcy im więcej opinii tym lepiej. Takie cos masz na stronie euro rtv, neonetu, mediaexpert warto poczytać.

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpis
    to nie ja kupowałem akurat - to był prezent.
    To tak trza było od samego początku.

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    zresztą sam na to pytanie odpowiedziałeś tym zdaniem:
    "Moja żona zgłębiała temat wyciskarki z pół roku. Oczywiście, zakres cenowy jest ogromny, ale zdecydowałem, że dam jej limit do 2 000 zł. Wybrała 4 modele, z których ostatecznie wybrałem ten:"
    w skrócie, nie zazdroszczę jej, bo liczby mnogiej tam nie widzę hehehe. Widzę, że hierarchia jest oczywista....to tak półżartem oczywiście.
    Ostatnio edytowany przez sew1981; 6296.

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    Nie bronie philipsa, bo zapewne są lepsze maszyny.
    jednak go użytkuje, więc nie rozumiem jak możesz wiedzieć lepiej ode mnie jak to działa? przez czytanie danych w necie?
    to nie ja kupowałem akurat - to był prezent.
    Jak Twoja żona tak analizowała, to niech Ona się wypowie, chyba, że od Niej też wiesz wszystko lepiej

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    No jasne. Philips zgarnia (niezasłużonego) tysiaka tylko za to, że niekumaty nabywca zna markę, a na porządne sprzęty nawet nie spojrzałby, bo "nie darzy zaufaniem".

No bo czym się kierowałeś przy wyborze tej wyciskarki? Chyba tylko przypadkiem.

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    unicestwiacz masz widzę wiedzę na każdy temat, nawet eldoma i philipsa, których nie włączyłeś nawet i widzę, że chyba bardziej od żony to analizowałeś jednak
    Ja się nie znam na tym, tylko napisałem, że mi działa ten philips i nic złego się nie dzieje z nim, a soki wychodzą dobre.
    jak ktoś chce fachowej wiedzy to i tak musi zgłębić temat sam, także w miejscach gdzie taka wiedza jest. Wiadomo, że najlepiej jest kupować sprzęt stricte zajmujący się jakąś dziedziną zawsze, ale te wyższe modele "oklepanych" producentów dają radę też - tak mi się wydaje patrząc na użytkowanie philipsa.choć zapewne są marki stricte do tych maszyn - lepsze.

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Ta eldom wydaje się o wiele lepsza niż ten philips w cenie o 1000 zł wyższej. :-)

Zostaw komentarz:

• Jark7
    odpowiedział(a)
    w temacie wyciskarek doktoratów nie robiłem, ale ...
    od 3 lat prawie codziennie wyciskam 1-1,5 litra soku z owoców i warzyw.
    Od początku użytkuję Eldom PJ400 i jestem zadowolony.
    Po roku trafiła do serwisu gdzie w ramach gwarancji wymienili przekładnię (w jeden dzień!)
    W tej chwili po ponad 3 latach użytkowania to cholerstwo nie chce się zepsuć
    Jedno jest pewne - następne będzie taka sama, dlatego, że spełnia swoje funkcje użytkowe, czyli wyciska sok a dodatkowo posiada taką zaletę, że jest bardzo tania.
    Może wyciskarki Omega czy Kuvigs wycisną z 5% soku więcej ale jak dla mnie nie są warte swojej ceny

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    300 to prawdziwie śmieszny parametr jak na cenę ~1300 zł. To już sokowirówka jest, a nie wyciskarka.

Zresztą, w temacie wyciskarka takie słowa jak samsung, philips czy inny trzepacz wszystkiego to nie powinny się w ogóle pojawiać. Żona to z pół roku analizowała, więc takich świętokradczych bzdur proszę nie pisać.
    Ostatnio edytowany przez Gość; 44763.

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    tu masz o cyfrę/model wyższą, ale chyba to podobnie potrafi się rozkręcić do 300
    Sprzęty AGD Philips są dobrze znane wielu, jednak tradycja produkcji wyciskarek przez tą firmę nie jest równie długa, jak innych maszyn. Niemniej zaprojek

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    A dlaczego jednego z najważniejszych parametrów, czyli ilości obrotów na minutę, nie podano?

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    ja mam taką:

działa bez zastrzeżeń

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Weź się nie ośmieszaj.

Zostaw komentarz:

• okioki
    odpowiedział(a)
    Ostatnio Samsung ma wszystko naj

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Zamieszczone przez lu5asz Zobacz wpis
    Podłącze się w temacie,macie jakieś rozeznanie w wyborze wyciskarki.
    Moja żona zgłębiała temat wyciskarki z pół roku. Oczywiście, zakres cenowy jest ogromny, ale zdecydowałem, że dam jej limit do 2 000 zł. Wybrała 4 modele, z których ostatecznie wybrałem ten:

https://www.mocsokow.pl/wyciskarki-p...l#/kolor-bialy

A dlaczego? Bo jest niska prędkość obrotowa i szeroka dziura do wrzucania. Co do tego ostatniego nie jestem jednak przekonany, bo całego jabłka i tak ślimak nie może "nadgryźć", więc trzeba przecinać. Radzi sobie świetnie z marchwią, burakami, selerem, jabłkami, pietruszką, szpinakiem, jarmużem i selerem naciowym. Ten ostatni nieco przytyka wylot, chociaż obieramy przez wrzuceniem. Jest sporo roboty przy czyszczeniu, a konkretnie to sitka przy pomocy dołączonej szczoteczki. W komplecie była 1 duża butelka na sok i 6 mniejszych.

Bardzo podobne wyciskarki można kopić w wersji chińska podróbka za około 200 zł. :-)

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Bosch SPV66TX04E

Zostaw komentarz:

• waczu
    odpowiedział(a)
    Poszukuję opinii na temat sprawdzonej zmywarki pod zabudowę szerokość 45cm.

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Podłącze się w temacie,macie jakieś rozeznanie w wyborze wyciskarki.

Zostaw komentarz:

• aro_40
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Agamek12
    Kuźwa... To ja coś musze mieć zje.ane...
    W tej chwili około 6h dziennie świeci mi w domu ~400W żarówek, chodzi lodówka Bosch, co drugi dzień pralka i zmywarka, 8h telewizora z dekoderem, ze 2h laptop... Gotowanie na gazie. I 160zł/m-c.
    ja podobnie i płacę ok 200 zł/m-c więc nie wpada w czarną rozpacz :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

Pracuję...