Wybór agd

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• maxpaynemm
    odpowiedział(a)
    Elektrolux - niestety pralki mało trwałe(ale bardzo dobrze piorą i sa ciche) i sypią się niestety zazwyczaj miesiąc po gwarancji, piekarnik i płyta gazowa ok choć szybko ścierają się piktogramy. Zmywarka tez ok nie narzekam.
    Lodówka INDESIT NO FROST (kupiona około 2 lata temu) - dramat! Uruchamia sie bardzo czesto i jest głośna, słychać ją w nocy w sasiednich pokojach a system NO FROST potrafi w środku nocy zrzucać lód do pojemnika co powoduje hałas jak by w pokoju obok tynk ze ścian spadał! :shock: NIE POLECAM :evil:
    Okap Amica - wykonanie ok i wyglad ok niestety najwolniejszy bieg mega głośny, dlatego ogólnie nie polecam.

[ Dodano: Pią 09 Sty, 15 09:09 ]
    PS. ja kupowałem zawsze na Elektro.pl, transport z wniesienim był gratis i z pocałowaniem w rękę mega szybko

Zostaw komentarz:

• shado
    odpowiedział(a)
    To może chociaż lodówki robią dobre

Zostaw komentarz:

• aro_40
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez shado
    Amica - NIGDY WIĘCEJ. Najchętniej bym to dziadostwo wywalił przez okno. Problemy z płytą gazowo-elektryczną, okapem (wywaliłem go w końcu przez okno) i piekarnikiem, a rodzice problem z pralką, piekarnikiem i okapem.
    :shock: :shock: :shock:
    a ja mam lodówkę od 15 lat i nie chce się popsuć

Zostaw komentarz:

• shado
    odpowiedział(a)
    Amica - NIGDY WIĘCEJ. Najchętniej bym to dziadostwo wywalił przez okno. Problemy z płytą gazowo-elektryczną, okapem (wywaliłem go w końcu przez okno) i piekarnikiem, a rodzice problem z pralką, piekarnikiem i okapem.

Samsung - mam lodówkę side-by-side od 10 lat i zero problemów.

Bosch - pralka i suszarka OK, ale zmywarki już nigdy więcej od nich nie kupię. Poprzednia była ok, ale po 8 latach się zepsuła. Zmieniłem na nowy model (który wcale mało nie kosztował, bo ok 2.5k) i okazuje się, że myje zdecydowanie gorzej od poprzedniczki, jest zdecydowanie gorzej rozwiązana technicznie i najchętniej też bym ją wywalił przez okno.

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Ja nie brałem pd uwagę tego żeby sprzęt był hiper drogi i mega piękny.
    Co mnie obchodzi jak wygląda zmywarka jak idzie w zabudowę?
    Co mnie obchodzi marka?
    Zużycie energii, wody i głośność miała znaczenie.
    Piekarnik? Dla mnie prąd i ładna szyba bo idzie w słupek.
    Płyta? Ma być oszczędna, może się nazywać biedronka.
    Okap? Ma być cichy, wydajny średnio bo i tak montuje dodatkowy silnik w komin.
    Lodówka - tu też patrzyłbym na ewentualny hałas z jej strony, koniecznie no frost.
    Mikrofala? Żarcie z niej śmierdzi i jest skapciałe, przemyśl czy na pewno jest Ci potrzebna a nawet jeśli to czy na pewno w zabudowę bo jest z tego co pamiętam droższa.
    Ja mam pralkę Samsunga, działa jakiś trzeci rok a po tym jak pracuje bęben i łożysko w nim to raczej ostatnie jej chwile w moim domu. Jest nas dwoje, pranie +/- 2/3 razy w tygodniu a pralka już umiera.
    Wiesz jaka będzie następna? Taka, żeby żarła mało prądu i była najtańsza.
    Lodówkę mam LG side by side , jest git, cicho pracuje, nie męczy mi głowy jak robię coś w kuchni.

Generalnie jak pisałem dla mnie najpierw oszczędność prądu/wody, emitowany hałas i najniższa cena :-)

Zostaw komentarz:

• michal_octavia
    odpowiedział(a)
    widze oolsztyniak, że idę w podobny tok myślenia, mojej zachciało się mebli w wysoki połysk to i trzeba na sprzęcie przyoszczędzić, projektant polecił mi Polską firmę Kernau, ewentualnie na morele.net
    co do boscha na początku i w dalszym ciągu jestem za tą marką, gdyż od 6lat używałem zmywarki, piekarnika oraz płyty, ale niestety wszystko kręci się wokół funduszy , także trzeba zejść z poprzeczki niżej

Zostaw komentarz:

• Andja
    odpowiedział(a)
    najlepiej taki co ma najdłuższą gwarancję producenta

Zostaw komentarz:

• krzysn
    odpowiedział(a)
    aro_40, podobnie jak Ty mam większość sprzętu siemensa/boscha, jestem bardzo zadowolony. Może dlatego, że nie kupowałem najtańszych ;-).

Niestety powszechna opinia o "jednorazówkach" jest prawdą. Przekonałem się na zmywarce siemensa - działała 7 lat bezawaryjnie, teraz dwie usterki: najpierw zaczęła hałasować pompa myjąca - zatarły się elementy teflonowe uszczelniające połączenie pompa/silnik. Nie ma zamienników, albo cała pompa do wymiany na używaną albo firmowy zestaw naprawczy 200zł (uszczelka i dwa duperele z plastiku, gumy i teflonu). Zrobiłem sam, łącznie z wymianą łożyska w silniku.
    Po miesiącu trzeba było wymienić płaszcz wodny - zakamieniony, po oczyszczeniu niestety zaczął przeciekać. Cena nowego 500zł ! Gdyby nie wcześniejsza naprawa pompy zmywarkę wywaliłbym na śmietnik.

Tak więc po 7 latach w intensywnie używanej zmywarce pojawiły się dwie usterki na łączną kwotę 750zł + ewentualna robocizna, pewnie 100-200zł. Nowa zmywarka boscha kosztuje około 1500 (i to już z górnej półki). Teraz jestem trochę mądrzejszy

Zostaw komentarz:

• aro_40
    odpowiedział(a)
    a ja wraz z moja lepsza połową kompletujemy teraz wszystko z Boscha. Mamy zmywarkę, płytę i piekarnik. Do kompletu brakuje nam tylko lodówki. Obecna Amica mimo swych 15 lat nie chce się zepsuć więc i nie ma potrzeby jej wymieniać
    jak ktoś już napisał, mamy teraz sprzęt jednorazowy i tak naprawdę lepiej patrzeć czy dany sprzęt spełnia nasze wymagania czy też nie.Z ciekawości włócząc się ostatnio po sklepach sprawdzaliśmy z żoną lodówki Boscha (gdyby przyszło nam wymienić) i okazało sie że Szajsung jednak lepsze ma rozwiązania ergonomiczne niż Bosch... może zatem pójdziemy w Szajsunga? nie wiem, ale jeśli chodzi o awaryjność to pomijając jakies wynalazki to większość producentów jest na zbliżonym poziomie awaryjności sprzętu.

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Zakupy polecam robić na megamedia.pl
    Ja niedawno kupiłem u nich piekarnik, płytę, okap, zlew, baterie, zmywarkę. Wszystko ok i dobre mają ceny.
    Sugerowalem się najpierw zużyciem energii a później ceną :-)
    Oczywiście szukałem tych tańszych, wystarczy że meble drogie :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    8 lat temu kupiłem sobie AGD różnych producentów (pamiętam tylko pralkę Samsung). I do dziś działają sprawnie, a kupowałem kierując się (dziwne, nie) jedynie tym, żeby były tanie :diabelski_usmiech
    Do czego zmierzam: nie ma znaczenia co kupisz, bo to i tak klocki różnych dostawców ometkowane jakąś nie mającą znaczenia nazwą gotowego produktu...

Zostaw komentarz:

• zwolin
    odpowiedział(a)
    michal_octavia, po moich doświadczeniach z agd w poprzednim mieszkaniu kupiłem większość gratów amiki i tylko lodówkę bosha, bo mi sposób otwierania drzwi pasował do wnęki, a okap samsunga bo był najcichszy. Generalnie po taniości. Poprzednio nakupowałem drogich gratów, które sypały się jak diabli (najbardziej zmywarka siemensa), a za drogie były, żeby wyrzucić, więc wydawałem kasę na części. Dobrze, że przynajmniej sam je wymieniałem.
    Generalnie to takie goooowno teraz robią, że jedyna opcja to jak się zepsuje - za kabel i na śmietnik.

Zostaw komentarz:

• navigator
    odpowiedział(a)
    w obecnej dobie jednorazówek pytanie czy między sprzętem dla ludu są jakiekolwiek różnice :roll: ?

i czy na ten przykład nasza fiksacja (ja osobiście electrolux) na markę nie jest żartem producenta..... :szeroki_usmiech

nooo, chyba, że Miele, ale to znowu dylemat czy taki geret, czy jednak co parę lat nowy , bo to cenowo chyba podobnie wyjdzie.....

Zostaw komentarz:

• michal_octavia
    odpowiedział(a)
    Wybór agd

Jaki polecacie sprzęt AGD:
    - piekarnik
    - mikrofala
    - zmywarka
    wszystko do zabudowy oczywiście. Nastawiłem się na boscha, ale może macie jakieś inne sprzęty do polecenia.
    Ewentualnie jeszcze:
    - lodówka - samsung, lg
    - pralka - samsung

Zostaw komentarz:

• OSE
    rozpoczął temat Wybór agd

Wybór agd

Enriquez, endryu, dzięki, działa bajjt 11 bit 0
Pracuję...