Koleś mi w pracy opowiadał, że jak 30 lat temu pracował na stoczni, to powiedzieli strażnikowi, że ich kolega chce taką skodą jakiś silnik wywieźć z zakładu i chowa go z tyłu w bagażniku. Strażnik go zatrzymał na bramie i kazał otwożyć tył. Zobaczył, że rzeczywiście jest silnik. Więc jak na prawego stróża przystało, zgłosił przełożonym i narobił gościowi problemów :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
Sebastian Loeb - Total Dominator. Właśnie został 9 krotnym mistrzem świata (...i to pod rząd). Zwycięzca 75 eliminacji WRC. Dla Porównania drugi w kolejności kierowca Marcus Gronholm wygrał 30 eliminacji mistrzostw świata i był 2 razy mistrzem. 4 krotny mistrz świata Tommi Makinen wygrał 26 eliminacji. Obaj zakończyli kariery a Loeb jeździ dalej.... i wygrywa... Jego rekordy najprawdopodobniej nigdy nie zostaną pobite... To jeden z absolutnie najwspanialszych kierowców w historii. :|
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HBITgght8uo&feature=g-vrec[/youtube]
Dwóch dzielnych Strażników Miejskich idzie ulicą w patrolu i nagle zauważają starszą panią prowadzącą na smyczy psa bez kagańca. Z pełną odpowiedzialnością i powagą podejmują interwencję:
- Dlaczego ten pies nie ma kagańca? - pytają staruszkę.
- A panowie chcieli by tak cały dzień chodzić w kagańcu? - odpowiada pytaniem na pytanie.
- Ale my nie jesteśmy psami! - reaguje bystry i dzielny Strażnik Miejski, na co ripostuje staruszka:
- A co nie przyjęli?
Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!
Odnośnie SM w Jaśle. Widziałem kiedyś ciekawą akcję w ich wykonaniu przy ul. Kościuszki, naprzeciw PKO S.A. Jest tam kilka miejsc parkingowych. Kupuje się kwitek, zakreśla godzinę i datę i zostawia za szybą. Parkowałem tam akurat i kiedy wychodziłem z samochodu nadszedł patrol SM. Sprawdzali właśnie te kwitki. W jednym z aut był do przekroczenia czasu brakowało kilku minut. Co zrobili strażnicy miejscy z Jasła? Jeden mówi do drugiego: brakuje mu 3 minuty do końca. Poczekamy i wypiszemy kwitek. Spytałem czy to nie przesada, ale usłyszałem tekst tak jak w tym filmie - że utrudniam im czynności służbowe, za co mogę jeszcze ja oberwać. Wnerwili mnie trochę, więc wyciągnąłem jeszcze jeden kwit parkingowy, zaznaczyłem co trzeba i wsadziłem gościowi za wycieraczkę. Krawężniki protestowały, że tak nie wolno, ale kwit jest, wypełniony jest prawidłowo, w końcu dali spokój.
Na temat straży miejskiej z Jasła krążą opowieści tu w tym rejonie, w większości prawdziwe i w większości nieprzychylne.
Piter tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
KM i Nm dołożył gregor10
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9e7ojyz3we0&feature=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=27KscYOkqRg&feature=related[/youtube]
wymiękłem przy tych dwóch filmikach...
:szeroki_usmiech
:szeroki_usmiech
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
bardzo dobra.Najgorszy okres to wiosna. Zamarznięte kupy zaczynają topnieć w jednym czasie i smród niesamowity. Ale takie coś dostrzega ten co wiosną idzie sobie pobiegać lub pograć w piłkę.
Komentarz