Humor (2) i nie tylko...

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Karql
    L&K
    • 2010
    • 1124

Zamieszczone przez leff
    Karql, no i? 1/3 <> 0,3 stad ta roznica 1/3=0,3(3)
    Gdzie napisałem, że 1/3 = 0.3?

Napisałem, że 0.(3) czyli 0.333333...

A 0.(9) czyli 0.999999... to nie 1 :twisted:
    Było: 117,5KM / 238,9 Nm
    Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• leff
      Elegance
      • 2004
      • 862

czyli gdzie jest blad? w tym, ze nie mozna zapisac 1/3 w postaci dziesietnej

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• Karql
        L&K
        • 2010
        • 1124

Zamieszczone przez leff
        czyli gdzie jest blad? w tym, ze nie mozna zapisac 1/3 w postaci dziesietnej
        Można i jest to 0.(3)

Każdą liczbę wymierną można przedstawić w postaci ułamka dziesiętnego.

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• leff
          Elegance
          • 2004
          • 862

dokladnie czy w przyblizeniu? IMO w przyblizeniu

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• Karql
            L&K
            • 2010
            • 1124

Dobra nie ma co ciągnąć tego off topicu (Zaznaczcie cały mój ostatni post na 406 stronie i skopiujcie do jakiegoś edytora tekstu, żeby nie było... )

Zadanie jest poprawne. W tym zadaniu chodzi o to, że wprowadza się delikatny błąd w rozumowaniu. Bo całe rozumowanie było poprawne.

1/3 = 0.33333...

I same 3 pomnożone przez 3 da same 9

Czyli np. 0.3333 * 3 = 0.9999 i to jest poprawne. Jednak tutaj mamy do czynienia z nieskończonością, bo te 3 nigdy się nie kończą, a przy nieskończoności dzieją się różne dziwne rzeczy

To jest coś w stylu Paradoksu Achillesa i Żółwia

Zamieszczone przez Ciocia Wiki
            Achilles i żółw stają na linii startu wyścigu na dowolny, skończony dystans. Achilles potrafi biegać 2 razy szybciej od żółwia i dlatego na starcie pozwala oddalić się żółwiowi o 1/2 całego dystansu. Achilles, jako biegnący 2 razy szybciej od żółwia, dobiegnie do 1/2 dystansu w momencie, gdy żółw dobiegnie do 3/4 dystansu. W momencie gdy Achilles przebiegnie 3/4 dystansu, żółw znowu mu "ucieknie" pokonując 7/8 dystansu. Gdy Achilles dotrze w to miejsce, żółw znowu będzie od niego o 1/16 dystansu dalej, i tak dalej w nieskończoność. Wniosek: Achilles nigdy nie dogoni żółwia, mimo że biegnie od niego dwa razy szybciej, gdyż zawsze będzie dzieliła ich zmniejszająca się odległość.
            0.999... = 1 można udowodnić np. tak:

x = 0.999...
            10x = 9.999...
            10x - x = 9.999... - 0.999...
            9x = 9
            x = 9/9
            x = 1

Jak chodzi o błąd w rozumowaniu to tutaj jest podobnie:

Trzech gości w hotelu zadzwoniło po room servis i zamówiło dwie duże Pizze. Delivery boy wkrótce je dostarczył razem z rachunkiem na $30,00. Każdy z gości dał mu banknot $10,00 i chłopak wyszedł. Na razie wszystko jasne. Kiedy delivery boy daje kasjerowi te $30,00 ten mówi mu, że zaszła pomyłka. Rachunek powinien być tylko na $25,00, a nie na $30,00. Kasjer daje chłopakowi pięć banknotów $1,00 i mówi mu żeby zaniósł je z powrotem trzem gościom, którzy zamówili pizze. Na razie wszystko OK. W drodze do ich pokoju chłopak wpada na pewną myśl. Przecież oni nie dali mu napiwku, więc kalkulując iż i tak nie da się podzielić tych $5,00 na trzy równe części, on zatrzyma sobie $2,00 jako napiwek, a im zwróci $3,00 . Jak dotąd wszystko all right. Chłopak puka w drzwi i jeden z gości otwiera. Chłopak wytłumaczył jaka zaszła pomyłka i daje mu $3,00 po czym odchodzi ze swoimi $2,00 napiwku w kieszeni.

Każdy z trójki gości dał początkowo $10,00.
            Każdy dostał z powrotem $1,00 reszty. To oznacza, że każdy zaplacił $9,00 co pomnożone przez 3 daje $27,00.
            Delivery boy (czyli "chlopak") zatrzymał sobie $2,00 napiwku. $27,00 plus $2,00 równa się $29,00.

Gdzie do jasnej jest jeszcze jeden dolar?

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Ayu
              RS
              • 2009
              • 4154

Zamieszczone przez Karql
              Zastanawia mnie jak to u ruskich jest, że tutaj bida z nyndzą, a filmik w necie prawie, że w hd :twisted:
              Kolejny się czepia "ruskich" :twisted:
              Wiesz, widziałem takich samych ludzi jak Ci z filmu w małopolskiej wsi, za Białymstokiem, w zamojskim byłym województwie byłem w ubiegłym roku w chacie gdzie jest klepisko ale mieli antenę satelitarną!
              Pojedź raz do Rosji, zobacz jak wygląda średnia stopa życia, nie słuchaj telewizji może zmądrzejesz! Ja tam jestem co najmniej raz na dwa miesiące minimum tydzień.
              PS> Tak w moich żyłach płynie jakiś % rosyjskiej i żydowskiej krwi i wkurwia mnie takie pierdolenie o "ruskich"! Off top ale nie mogę czytać spokojnie takich gównianych uwag.

Komentarz

• Karql
                L&K
                • 2010
                • 1124

Zamieszczone przez hotrain
                Kolejny się czepia "ruskich"
                Wiesz, widziałem takich samych ludzi jak Ci z filmu w małopolskiej wsi, za Białymstokiem, w zamojskim byłym województwie byłem w ubiegłym roku w chacie gdzie jest klepisko ale mieli antenę satelitarną!
                Pojedź raz do Rosji, zobacz jak wygląda średnia stopa życia, nie słuchaj telewizji może zmądrzejesz! Ja tam jestem co najmniej raz na dwa miesiące minimum tydzień.
                PS> Tak w moich żyłach płynie jakiś % rosyjskiej i żydowskiej krwi i wkurwia mnie takie pierdolenie o "ruskich"! Off top ale nie mogę czytać spokojnie takich gównianych uwag.
                Spokojnie, bo Ci żyłka pęknie... To jest dział humor i trzeba mieć dystans...
                O Rosji już się utarło, że to nie kraj tylko stan umysłu. Żartuję ze wszystkiego rusków, murzynów, żydów, cyganów, kalekich, katastrof i z siebie, ale to są kurwa żarty.

Nie można być hipokrytą... Nie chce mi się sprawdzać Twoich postów, ale odpowiedz sam przed sobą nigdy nie śmiałeś się z kawałów o murzynach, żydach czy katastrofy tupolowa, że do ścięcia drzewa potrzeba 96 polaków i samolot, zimnego lecha itp. Na pewno Ci się zdarzyło... Ale teraz dotyka to również Ciebie i toczysz pianę. Nie zachowuj się jak kobieta z tej historii: http://piekielni.pl/8520

Druga sprawa to nie nad interpretuj wypowiedzi, bo przez to, że napisałem że u ruskich nie znaczy, że nigdzie indziej tak nie ma. Widziałem, pracowałem w gorszych chupach w większej nędzy niż ta na filmie, ale co to zmienia...

Zresztą jak jesteś taki za Rosją to miej do nich pretensje, że nagrywają takie rzeczy i wrzucają do neta. Ja tylko komentuję ich głupotę.

Ps. Telewizora moje oczy nie widziały już od niepamiętnych czasów... Nie sugeruję się czyjąś opinią i staram się samemu analizować i wyciągać wnioski.

Pozdrawiam Cię serdecznie i na przyszłość się tak nie napinaj, bo nie ma o co

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• To co sie zaczyna dziac w samochodzie od 1.20 mnie rozsmiesza i nawet zadziwia, fajna ma mine koles na poczatku :twisted:
                  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Dq1SZzTgRec&NR=1[/youtube]

Komentarz

• Bili
                    Rider
                    • 2010
                    • 373
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Fiat uno przerobiony na a3
                    Pozdrawiam.
                    Michał

Komentarz

• sebu
                      L&K
                      • 2008
                      • 1304
                      • Octavia II (1Z3)
                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

dwaoka, typ jest niesamowity
                      Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
                      jak pomogłem to daj punkcik
                      sprzęgło od G 60

Komentarz

• dwaoka
                        Elegance
                        • 2010
                        • 927

sebu, http://www.youtube.com/watch?v=CT1DvxzjZR4
                        bkc+dsg

Komentarz

• dylan80
                          Rider
                          • 2009
                          • 625

za sto ojro to moge tak zaraz....

Komentarz

• chrisk_89
                            Elegance
                            • 2010
                            • 834
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Karql

Jak chodzi o błąd w rozumowaniu to tutaj jest podobnie:

Trzech gości w hotelu zadzwoniło po room servis i zamówiło dwie duże Pizze. Delivery boy wkrótce je dostarczył razem z rachunkiem na $30,00. Każdy z gości dał mu banknot $10,00 i chłopak wyszedł. Na razie wszystko jasne. Kiedy delivery boy daje kasjerowi te $30,00 ten mówi mu, że zaszła pomyłka. Rachunek powinien być tylko na $25,00, a nie na $30,00. Kasjer daje chłopakowi pięć banknotów $1,00 i mówi mu żeby zaniósł je z powrotem trzem gościom, którzy zamówili pizze. Na razie wszystko OK. W drodze do ich pokoju chłopak wpada na pewną myśl. Przecież oni nie dali mu napiwku, więc kalkulując iż i tak nie da się podzielić tych $5,00 na trzy równe części, on zatrzyma sobie $2,00 jako napiwek, a im zwróci $3,00 . Jak dotąd wszystko all right. Chłopak puka w drzwi i jeden z gości otwiera. Chłopak wytłumaczył jaka zaszła pomyłka i daje mu $3,00 po czym odchodzi ze swoimi $2,00 napiwku w kieszeni.

Każdy z trójki gości dał początkowo $10,00.
                            Każdy dostał z powrotem $1,00 reszty. To oznacza, że każdy zaplacił $9,00 co pomnożone przez 3 daje $27,00.
                            Delivery boy (czyli "chlopak") zatrzymał sobie $2,00 napiwku. $27,00 plus $2,00 równa się $29,00.

Gdzie do jasnej jest jeszcze jeden dolar?
                            BOMBAAA!!! : I teraz wiem, co będę robił na emeryturze :lol:
                            Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• alfee
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 2583

Zamieszczone przez chrisk_89

będziesz układał/wymyślał kawały?? :lol: :lol: :lol: :lol:
                              Alfee
                              Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
                              Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• chrisk_89
                                Elegance
                                • 2010
                                • 834
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez alfee
                                Zamieszczone przez chrisk_89

będziesz układał/wymyślał kawały?? :lol: :lol: :lol: :lol:
                                Nie alfee - będę dostarczał pizzę :evil:
                                Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• westwi78
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2940

Rycerz złapał złotą rybkę. Ta dała mu 3 życzenia.
                                  Więc rycerz mówi:
                                  -Chce być nieśmiertelny.
                                  -Dobra, jesteś nieśmiertelny- mówi rybka.
                                  -Chcę aby mój koń też był nieśmiertelny.
                                  -Dobra, twój koń też jest nieśmiertelny.
                                  -Chcę mieć takie same genitalia jak mój koń.
                                  -Dobra , masz takie same genitalia jak twój koń.
                                  Więc rycerz wraca do zamku i mówi swojemu giermkowi:
                                  -Uderz mnie łopatą.
                                  -No ale jak to tak....
                                  -Wal, mówię.
                                  -Dobra.
                                  Więc uderzył i mówi do rycerza:
                                  -Panie ale jesteś zarąbiście nieśmiertelny.
                                  -Teraz wal mego konia.
                                  -Dobra.
                                  Więc uderzył konia i mówi:
                                  -Panie ale twój koń jest zarąbiście nieśmiertelny.
                                  -No a teraz patrz.
                                  Rycerz ściągnął spodnie i mówi :
                                  -Fajne co?
                                  -Panie ale masz zarąbistą pochwę !

Komentarz

• Iqwan
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 758

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tnHQaNQT9m8&feature=[/youtube]
                                    była Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
                                    a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072

https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album

Komentarz

• McGan
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 3573
                                      • Superb III (3V3)

Iqwan, ten to skillował dopiero Ale w sumie uszło mu płazem i to baaardzo...
                                      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• dwaoka
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 927

Iqwan, "mamo" ops: ops:
                                        bkc+dsg

Komentarz

• Iqwan
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 758

Dla mnie dziwne, że dostał tylko mandat:P

'O mamooooo'
                                          była Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
                                          a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072

https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album

Komentarz

• yarecki
                                            Ambiente
                                            • 2009
                                            • 130

http://www.joemonster.org/art/16972/...rawiac_silnika chyba nie było ;-)

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 6626
                                              • Volkswagen
                                              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

k Ari Vatanen :!: :!: :!: TAK się jezdzi :!: :!: :!:
                                              [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UXV3sEH7PU0&feature=player_embedded#at=28[/youtube]
                                              PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• krzysiek13
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1155

yarecki, dobre Zdjęcie powinno być z dedykacją dla zwolenników odpalania zimą plakiem, samostartem itp.
                                                Octavia

Komentarz

• bradley
                                                  L&K
                                                  • 2008
                                                  • 1465

Zamieszczone przez McGan
                                                  Iqwan, ten to skillował dopiero Ale w sumie uszło mu płazem i to baaardzo...
                                                  12lat i pierwsze dziecko, niezle :wink:
                                                  VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                                  Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                                  Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

Pracuję...