[jakie] auto dla żony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pleban
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 580

Koniec końców wygrało Punto II 1,9 Diesel 2000 R za 8300
    Kolor średni - zielony nie metalic - może przynajmniej nie zap... ukradną :szeroki_usmiech
    W miarę golas (jest wspomaganie ale okna na gałki), lakier do poprawek i tłumik popiarduje przy gazowaniu.
    Żona zadowolona, nie chcę przechwalić, zobaczymy co będzie

Dzięki wszystkim za rady - faworytem była początkowo Micra, nie znalazłem jednak nic ciekawego, tak więc "jak się nie ma co się lubi....."
    była O1 1,6 102 KM
    była O1 1,9 TDI 90 KM
    była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
    był Citroen Berlingo 1,6 HDI
    jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• kros
      Ambiente
      • 2007
      • 120

Zamieszczone przez pleban
      jak się nie ma co się lubi....."
      to i punciaka sie polubi

niech się spisuje tak jak moja jedynka, to na pewno będziesz zadowolony.

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Pleban, no to niech sie Punciak dorze sprawuje
        Moja też pomyka Punciakiem tyle, że jedynką 1.1 SX. Ale niestety ta bestia (mowa oczywiście o Punto 8) ) ) nie ma wspomagania. Silnik to 1.1 w wersji SX i coś ostatnio przebakuje o zmienie na coś ze wspmaganiem.
        Mi chodzi po glowie Clio II - świetne i bezawaryjne autka.
        Czarny Elegance

Komentarz

• pleban
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 580

u mnie Clio II odpadło - ma jej koleżanka i w najmniej oczekiwanym momencie nie odpala. Serwis rozkłada ręce. Średnio co pół roku, oczywiście w najbardziej lipnym momencie wystawia kopyto - potem rozbiórka w warsztacie i znów OK na jakiś czas.

Ale zgadzam się, że auto very nice
          była O1 1,6 102 KM
          była O1 1,9 TDI 90 KM

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Zamieszczone przez pleban
            u mnie Clio II odpadło
            A ja miałem kiedys przez 3 latka Clio II 1.9 d (moja była z 99 r.) i autko sprawowało sie idealnie Ani jednej awarii w ciągu całego okresu eksploatacji i 50 tyś km Także bardzo mile wspominam tę Renóweczkę. Dlatego teraz myslę o takim właście autku dla żony.
            Czarny Elegance

Komentarz

• pleban
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 580

Tylko, że Clio z 2000 roku jest sporo droższe, a ja postawiłem sobie cenę jako jeden z głównych wyznaczników, rózwnież dlatego Clio odpadło
              była O1 1,6 102 KM
              była O1 1,9 TDI 90 KM

Komentarz

• shok
                RS
                • 2009
                • 2070
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Heh cisza tu nastała.Tak więc ,żeby rozruszać temat coś zapytam..Co myślicie o citroenie C4 a dokładnie taki Citroen C4 1.6 HDiF VTR.wiadomo 3drzwiowy.Może ktoś ma, miał lub użytkuje.

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9935
                  • Ford

Kolega z pracy taką ma - kupił żonie w zeszłym roku w salonie wersję "by Loeb". Narazie się nie psuje, osiągi wersji 110km są lepsze niż O2 1.9TDI, ale spalanie około 1-1,5l w mieście wyższe...
                  Ładny to on jest (szczególnie w kolorze czerwonym i na białych felgach), mi się podoba...
                  Adam... Używam:
                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

Imho zakup TDI starszego niz 5 lat to naprawde spora loteria.

Zaczynajac od turbiny, idac poprzez dwumas i konczac na zawieszce - to jednak dosyc wyboista wizja napraw.

Dla kobiety obstawialbym cos niewielkiego, ale na tyle duzego, abym w pracy siedzac nie sral po katach, czy jak jej dzik wyskoczy, to auto sie nie rozpadnie - a niestety Matiz do twardzieli drogowych nie nalezy :twisted:

Kobiety z reguly maja lekka noge, czasem zamieniaja sie w mistrzow prostej, ale ogolnie to gaz w porownaniu do nas smyraja niczym smyra sie kobite pod pierzyna.

Jesli ja bym mial cos atakowac, to jakies Polo/Lupo ze wskazaniem na to pierwsze.

Niecale 1.5 tygodnia temu znalazlem dla swojej kuzynki Polóweczke - 2000 rok, 1.4 , webasto, klima, abs, 2 poduchy, wzystkie listwy lusterka itd w kolorze nadwozia, no i dodatkowo felgi 2 kpl alufelg - lato/zima z naprawde rzeskimi oponami. Cena? Mysle ze 2050 ojro jakie dala, to naprawde super cena. Szukaj, a znajdziesz
                    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• mati160
                      RS
                      • 2009
                      • 2453
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Brat kupił C4 i po niecałym roku sprzedał chyba zepsuło się wszystko co się zepsuć mogło stwierdził ze już nigdy więcej ani C4 ani tym bardziej 1,6 hdi. aktualnie ułaskawił Bore i śmiga autkiem aż miło fakt ze silniczek też nie pierwszy lepszy 1,9 tdi 130KM moim zdaniem dla kobiety brać auto które nie boi się ciężkiej eksploatacji i braku dbałości o autko czyli jakiegoś Niemca najlepiej z benzyniakiem pod maską bez turbinki czy innych elementów które przy niewłaściwym traktowaniu mogłyby się skończyć.

имплантация зубов киев

Komentarz

Pracuję...