kurna, ale lipton... :?
wiem że nam się łatwo mówi, ale głowa do góry :!: Najważniejsze że jesteś cały :!: :!: :!:
Bouli Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Współczuje! Mnie nawet drobna rysa mocno by wkurzyła a tu... szkoda gadać !
Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
...zobaczę co pzu powie, będe robił warunkowo z AC bo gość ubezpieczony jest w czymś takim jak inter-risk :/...
Ten InterRisk to stara CIGNA więc może nie będzie tak źle z odszkodowaniem ( moja firma ma u nich ubezpieczenie mienia i transportu w kraju i zagranicą i o ile pamietam wypłacali zawsze bez większych problemów - chociaz może przy OC jest inaczej... ). W każdym razie mogło być gorzej np. HDI :evil:
nikomu nic się nie stało a najbardziej wkurzające są dwie sprawy:
- że takie barany jeżdżą po naszych drogach (dodam że w ostatnim czasie miałem dokładnie taką samą sytuację ale wtedy miałem gdzie odbić w lewo bo nic nie jechało z przeciwka
- że do tej pory na niebieskiej nie było grama kitu a teraz to nieuniknione q..a
dobrygrzeswawa, wyrazy współczucia, dobrze, ze Tobie nic się nie stało no i że na stalówkach byłeś, wielka szkoda byłaby tych Twoich alusów- no i pewnie jeszcze większe boje z ubezpieczycielem by za nie kasę odzyskać :?
Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Grześ! Ta sprawa udowadnia ilu kierowców jest ponad najbardziej podstawowymi przepisami. Ilu z nich wydaje się, że jeśli oni widzą - A NAJCZĘŚCIEJ RÓWNIEŻ NIE WIDZĄ - to reszta też ich widzi i pięknie im ustąpi. No i, że ich potrzeby i pośpiech jest zawsze na pierwszym miejscu.
Założę się, że wypadek BORowikowego BMW miał dużo wspólnego z tym co przeżyłeś.
Biorąc pod uwagę zniszczenia oraz brak obrażeń - pomimo oczywistych kwestii, że milej byłoby gościa uszkodzić tak, żeby nie pojechał nigdzie dalej - uważam, że walenie czołowe lub okołoczołowe mogłoby być kiepskim pomysłem. Z całym szacunkiem dla Purchawy i wszystkich, którym nóż się w kieszeni z tego powodu otwiera! (czyli i mnie!) uważam ponad wszystko, że najważniejsze jest zdrówko! Reszta da się jakoś naprawić...
Jeszcze raz dzięki za telefony, e-maile i w ogóle...
Dam znać co w ubezpieczalni załatwiłem choć jakby ktoś z was wiedział jak ugryźć jeden temat to będę wdzięczny, mianowicie jak wyrwać wymianę 2 amortyzatorów ponieważ tylny jest skrzywiony??
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
ASO wystawi opinie, ze amortyzatory wymienia sie ZAWSZE parami i bedzie po problemie. W sumie ubezpieczalnia, jesli robilbys z AC to nie bedzie robic problemu z niczym. Gorzej z OC sprawcy, jak to zazwyczaj bywa. Opinia rzeczoznawcy na temat uszkodzen auta tez pewnie moze pomoc.
W piątek dopiero ma być rzeczoznawca z PZU więc zobaczymy co tam wypatrzy
Pewnie gdzieś we wtorek, środę będę już miał wycenę
Dzięki Maicroft, za poradę, być może będzie to dla nich jakiś dowód na to żeby przyznać oba do wymiany
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
szkoda napisał/a:
no właśnie, czy tam jakiś łokieć był grany, czy jak to było
prawie ponieważ jak do niego wysiadłem tzn wyskoczyłem i się wydarłem żeby zjeżdżał to zapytał się debil: PO CO? no to ja na to coś w stylu że zaraz go wysadzę i sam zjadę jego autem. No i nie chciał
dobrze że nie spierdolił za przeproszeniem . życze szybkiej odbudowy
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
dobrygrzeswawa,
trochę czasu minęło, ale chcę zapytać jak z wypłatą odszkodowania przez InterRisk ?
czy załatwili sprawę jak należy ?
czy były z nimi przeboje ? I korowody w załatwieniu sprawy ?
a może ktoś inny załatwiał w InterRisk odszkodowanie z oc sprawcy ubezpieczonego w tej firmie ?
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Mi wypłacali około pół roku temu szkode parkingową-porysowanie zderzaka-wycenili na wymiane na nowy na orginalnych elementach (auto niecale dwa lata mialo),
jedyne co to roboczogodziny byly o 10zl mniejsze niz w ASO. Co do samej wyplaty
bez najmniejszego problemu przelew na konto poszedł .
Komentarz