UWAGA !!!
Chwilowo niedostępne zasłonki do O1kombi
1. Jak będą dostępne zasłonki do 01 kombi to proszę o napisanie o tym na forum. 2. Czy wszystkie zasłonki do 01 kombi są prawidłowo dopasowane (bez prześwitów) ?
Jeżeli już ktoś posiada zasłonki do 01 kombi , proszę o podzielenie się wrażeniami
UWAGA !!!
Chwilowo niedostępne zasłonki do O1kombi
1. Jak będą dostępne zasłonki do 01 kombi to proszę o napisanie o tym na forum. 2. Czy wszystkie zasłonki do 01 kombi są prawidłowo dopasowane (bez prześwitów) ?
Jeżeli już ktoś posiada zasłonki do 01 kombi , proszę o podzielenie się wrażeniami
1. Jak tylko będą dostępne do O1 to zawiadomimy
2. Prześwity gdzieniegdzie będą bo tapicerka jest z plastiku i ma łączenia. Na to nie poradzisz.
Skemenhs chciałbym zamówić zasłonki do Skody Octavii O2 Sedan (hatchback).
Czy te zasłonki są dostępne?
Czy jest opcja otrzymania 4 uchwytów na jedną szybę?
Znajomy kupił od Was zasłonki do O2 Sedan i z praktyki powiedział mi, iż lepiej byłoby z 4 uchwytami na szybę. Jak na górze byłyby 2 uchwyty lepiej by przylegała.
Znajomy kupił od Was zasłonki do O2 Sedan i z praktyki powiedział mi, iż lepiej byłoby z 4 uchwytami na szybę. Jak na górze byłyby 2 uchwyty lepiej by przylegała.
pozdrawiam
sezamek1
Zasłonki są dostępne. Niestety uchwytów mamy deficyt. Tak że narazie wysłać ci więcej nie możemy (w tej chwili) . Mamy zamówione 2000 uchwytów ale czekamy.
Dziękuję za szybką odpowiedz.
Kiedy spodziewacie się dostawy zamówionych 2000 uchwytów?
Chciałbym zamówić zasłonki, ale z conajmniej 4 uchwytami na jedną szybę.
pozdrawiam
sezamek1
Zasłonki są dostępne. Niestety uchwytów mamy deficyt. Tak że narazie wysłać ci więcej nie możemy (w tej chwili) . Mamy zamówione 2000 uchwytów ale czekamy.
a kiedy się spodziewasz dostawy?
kiedy można oczekiwać wysyłki kompletu do O2( przelew poszedł)?
czy jest sens zakładania większej ilości uchwytów?? jeśli tak, to czy mógłbyś dołożyć do wysyłki i w jakim koszcie?
Jezeli chodzi juz o te dodatkowe uchwyty...to mysle, ze ci co juz kupili wczesniej takowe powinni jeszcze dostac. Wysłane nawet listem zwykłym w kopercie bombelkowej
Tak jak napisałem w poście powyżej zasłonki obszyte odbieram w czwartek a więc wysyłki O2 Kombi będą realizowane w piątek w kolejności zamówień.
Co do zaczepów nie jest to kwestia ceny lecz po prostu ich brak a poza tym testowaliśmy na tej właśnie ilości i wiemy, że jest ok. Na allegro mamy te same zasłonki w cenie 310 zł z tą samą ilością zaczepów.
Z fotkami mały problem bo akurat nie mam aparatu, ale zrobiłem namiastkę telefonem.
boki:
tył:
ze spuszczoną szybą:
Generalnie efekt bardzo fajny- mogłyby jedynie odrobinę bardziej przyciemniać.
Teraz pozostaje okleić słupki boczne jakąś folią i będzie
Mam mam mały problem z jednym boczkiem bagażnika - przy zamykaniu drzwi wypadał, o ile dobrze go zamontowałem...
Boczki bagażnika zamontowałem na wcisk ( słaby ten wcisk ), ale jako że został mi jeden uchwyt, to wykorzystałem go jako klin do jednego ( wepchnąłem zaczep na słowo honoru, ponieważ nie są przystosowane do montażu w tym miejscu,po montażu boczek nie wypadł przy zamykaniu drzwi)
Kolejne pytanie do producenta:
Jak jest łączony drut?? Jedna z zasłonek na drzwi tylne "łamie się" w miejscu łączenia drutu, w innych tego nie zauważyłem... czy tak powinno być?
Sama ilość uchwytów jest wystarczająca- tak mi się przynajmniej wydaje
W woreczku dostałem 3 rodzaje uchwytów:
-3 uchwyty "kątowe" ( 2 wykorzystałem do klapy bagażnika, a pozostały 1 jako wspomniany wcześniej klin do boczku bagażnika,
-4 uchwyty "zaokrąglone krótkie",
-2 uchwyty "zaokrąglone długie".
Krótkie zamontowałem w górnej części drzwi oraz na boku od strony zawiasów, długie z kolei, po przeciwnej stronie, tj. od tyłu samochodu.
Zauważyłem, że pochodzą z rożnych partii produkcji. Różniły się powłoką lakierniczą, krótkie były OK- lakierowane jakby młotkowo, z "długich" schodziła farba, ale to szczegół.
potrzebuję jeszcze jednego uchwytu,żeby boczek bagażnika nie wypadał, bez jakiegokolwiek podparcia wypadają po obu stronach, czy to w szybszym zakręcie , czy po trzaśnięciu drzwiami, bardzo proszę o dosłanie kilku zaczepów po dostawie.
Tylna klapa ma lekkie prześwity po bokach, na razie mi to nie przeszkadza, ale można by to jeszcze o 1-2 mm rozszerzyć, jak porobię zdjęcia pokaże o co chodzi.
przyjemniej się na autko patrzy +10KM jak nic :twisted:
a może by tak pomysleć i zrobić na przednie boczne szyby da się z tym tak jeździć jak z widocznością przez te zaslonki. z produkcją nie powinno być problemu bo beda mniejsze niz tyle okna a jak wszystkie byly by zasloniete to jeszcze fajniej. dacie rade ja był bym chetny jak cos. lepiej niż folia bo jak policja zatrzyma to można zdjąc i już tak samo z badaniami
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Witam,
Zasłonki dotarły do mnie, ale mam małą prośbę. Czy mógłby ktoś wytłumaczyć jak chłopu na miedzy jak tymi uchwytami mam zamontować zasłonki? Jest straszna pogoda i jak na razie nie mam ochoty z tym walczyć bo jestem chory, a samochód pod chmurką...
Ta "intrukcja" niestety nie nadaje się do niczego, bo zdjęcie jest kompletnie niewyraźne.
A jeszcze jedno - czy zasłonki boczne okien bagażnika w Kombi mają się trzymać na słowo? Przeciez one po włożeniu na szybę latają luźno.
Bardzo proszę żeby ktoś napisał coś więcej o montażu bo tym akurat jestem zawiedziony. A jeszcze jakby jakieś foto....
Pozdrawiam!!
EDIT: ok, poradziłem sobie. Tylko niestety zasłonki boczne bagażnika praktycznie się nie trzymają. Jakie macie patenty żeby to utrzymać w miejscu? No i żeby nie stukały w trakcie jazdy...
Po weekendowych bojach z zasłonkami mogę powiedzieć że je wkońcu zamontowałem tak jak trzeba. I tu mała uwaga - może się okazać że u każdego będzie trzeba inaczej montować bo one nie są idealnie takie same. Ja na przykład na drzwiach z tyłu montowałem używając trzech zaczepów (po jednym na każdej krawędzi, oprócz dolnej). Ktoś wyżej pisał że dwa na górze i jeden z boku od strony zawiasów - wtedy u mnie zasłonka wypada w stronę kabiny tam gdzie nie ma zaczepu. Z zasłonkami w bagażniku już nie walczyłem i o dziwo - trzymają się bez żadnego uchwytu. Zasłonka tylnej klapy - mimo dzielenia na pół wygląda super i trzyma się idealnie.
Wszystkie zasłonki mają lekkie prześwity przy krawędziach, ale widoczne tylko ze środka auta. Z zewnątrz efekt jest naprawdę OK. Z daleka auto wygląda jakby miało przyciemnione szyby.
Komentarz