Ja tam sobie sam piorę tapicerkę
Ot co wielkie mi co , odkurzyć , potem to zostaje tylko się trochę spocić
Najlepiej czyści "vanisch" takie różowe, 9 nakrętek ciepłej wody i jedna nakrętka waniszu, taki stosunek nalać do miski i firanką robić pianę. Wcierać, wcierać ogólnie czyścic. Zostawić na noc do wyschnięcia ew. jeszcze raz odkurzyć.
Efekt jak z myjni, czyścic jak leci plastiki tapicerka dywaniki -wsio.
Mój szkodnik
1.6 AEE moc jest ze mną
16" AEZ 205/50/16W
Body kit D&W
Mirror s-line,
Sportowy wydech
Ja skorzystałem z usług tej firmy www.solargo.pl . Szybko, atrakcyjnie cenowo, profi robota. POLECAM!
Co więcej dla aut oklejonych wlepką OCP 10% rabatu (rabat nie łączy się z innymi promocjami).
znajomy zrobil pranie w myjni w 2-letniej Corsie (60 kkm) i siedziska foteli wygladają jakby autko przejechalo min 200 kkm. może kiepską myjnie wybrał, ale nie chciałbym mieć takiego efektu po praniu u siebie. Jest takie ryzyko?
Jeśli komuś w Wawki się chce to zapraszam was do skorzystania z usług mojego szwagra. Kompleksowo pierze i czyści calutkie wnętrze, profesjonalnymi kosmetykami firmy Kärcher oraz innymi... jeśli ktoś jest zainteresowany to naprawdę polecam i zapraszam. Usługa naprawdę profi, możliwy dojazd do klienta.
Cena to około 120zł za upranie i wyczyszczenie całego wnętrza. Oczywiście ceny można negocjować. Możliwość wystawienia faktury
W razie czego podaję kontakt bezpośredni
668125584 Jarek Stosio
Mówcie że dzwonicie od Grzegorza
ja polecam trochę czasu wolnego i demontaż całości materiału i wypranie w pralce - sam to zrobiłem przez 2 dni (ładne słoneczko) 3 tyg. temu - jedyny koszt o pranie w pralce 40 stop C 800 obrotów wirowanie i proszek - ale mam inne pytanie, czy kotś demontował tapicerkę z tylnego parcia - tak do gąbek - bo tylko to zostało mi do wyprania i będzie jak nowa - proszę o info. może jakieś FOTO STORY
[ Dodano: Czw 07 Kwi, 11 15:35 ]
ps: prałem KARTCHEREM i niestety jak się tego nie robi (tak jak ja) każdego dnia to zostawił mi resztki proszku które wylazły zimą na tapicerkę - jakby się ktoś spocił takie białe naloty - więc wyprałem w pralce i jest ok - polecam - nie wiem jak to się sprawdza w tapicerce welurowej - moja jest z OI 1999 SLX - szara
ps: prałem KARTCHEREM i niestety jak się tego nie robi (tak jak ja) każdego dnia to zostawił mi resztki proszku które wylazły zimą na tapicerkę - jakby się ktoś spocił takie białe naloty
z iloscia proszku moze i racja robilem to 1 raz mimo instrukcji doswaidczonego czysciciela ale do rzeczy, fakt faktem, ze nie wszystko da sie odkurzaczem wyczyscic, recznie spoko, ale zostaje niestety mozliwosc ze jest takie brudne, ze w momencie doczyszczenia jednego elementu brud sie rozetrze, dlatego zrobilem to w pralce ... nie jest to tak pracochlonne: wyciagnac fotel, zdjac plastiki, odczepic metalowe zaciski (do tego nie zastapione sa szczypce przedluzone waski) i do pralki - 45 min i gotowe potem suszenie na sloneczku i tego samego dnia fotel w aucie , tyl latwiej, ale nie wiem jak zdjac z oparcia tylnego wiec szukam ale nie widze nigdzie tego - generalnie odkurzacz mojego zabrudzenia nie doczyscil - autem jezdzil WILCZOR wiec wszystko bylo czarne , ale pralka zrobila magie - polecam mozna znalesc foto story do tego , ale nie jest to trudne
Nie ma to jak uprać tapicerkę ręcznie Wysiłek niesamowity ale efekt również !! Odkurzacz nie dotrze wszędzie, a ręka i owszem
nie zgodzę się z Tobą. Pranie ręczne może i dokładne ale pranie ekstrakcyjne jest skuteczniejsze. Dokładność pozostaje taka sama, przy praniu ręcznym jesteś w stanie doczyścić ale co się dzieje z rozpuszczonym brudem i chemią ?????????
Wsiąka w gąbkę i zaczyna się krystalizować i wychodzi na "wierzch" po jakimś czasie.
przemek88, mój kolega pierze profi odkurzaczem karchera. Sypie oryginalne środki piorące. W zeszłym tygodniu wyprał mi fabię. Wyciągnąłem fotele i co się tylko dało ze środka.
Kumpel mieszka w Gliwicach i nie ma problemu żeby gdzieś dojechał. Mogę Ci podać numer jeśli jesteś zainteresowany.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
APC od Megsa w odpowiednim stężeniu + mikrofibra biała od Megsa i ... dużo pary w rękach i samozaparcia. Efekty są naprawdę rewelacyjne
[ Dodano: Czw 07 Kwi, 11 19:39 ]
Zamieszczone przez Sebastian
Pranie ręczne może i dokładne ale pranie ekstrakcyjne jest skuteczniejsze. Dokładność pozostaje taka sama, przy praniu ręcznym jesteś w stanie doczyścić ale co się dzieje z rozpuszczonym brudem i chemią ?????????
Wsiąka w gąbkę i zaczyna się krystalizować i wychodzi na "wierzch" po jakimś czasie.
No tu ja się z Tobę nie zgodzę Nic mi na wierzch nie wyszło. Ani mi ani żdnemu innemu klientowi któremu kumpel prał tapicerkę. Gąbki do tego celu się nie używa tylko mikrofbry i to nie jednej a .... kilkunastu !!! Ja mówie o usłudze car-detailingu, a nie zwykłym praniu tapicerki na odwal i na sztukę
Spójrz oto efekt na przykładzie mojej O II
Ja mówie o usłudze car-detailingu, a nie zwykłym praniu tapicerki na odwal i na sztukę
czy uważasz, że CD to tylko ręczna robota ?? :? Chyba nie wiesz jak porządne mogą być ekstraktory. :lol:
Nie mówię, że ręcznie się nie da ale odsysając zbierasz o wiele więcej niż mikrowłóknem, którym jak dla mnie coś tam zbiera ale sporo "wciera" w materiał. Co innego na powierzchniach mniej chłonnych jak skóra, gdzie tylko i wyłącznie używasz mikrowłókna.
Komentarz