LukaszRS2.0TFSI, a jak sie ma Ceramic PRO Strong 9H vs. GTECHNIQ C1 Crystal Lacquer. Ja na razie tylko wiem o jednej roznicy -- cenie (2x wiecej niz kwarc). Bede wdzieczny za info, moze kiedys bym sie na to porwal
HOKUS POKUS DETAILING
Zwiń
X
-
staraoctavia, robicie to charytatywnie???Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Dzieki za pozytywne komentarze
Relacja z korekty i zabezpieczenia powloka kwarcowa Peugeota Partnera, potem Audi A4 b7
Do rzeczy, auto jakie widac na zdjeciach, wbrew pozorom wcale nie takie male. Bardzo dobry przyklad do detailingu, widac jak dzialaja srodki na lotna rdze i ile jej bylo. Maska zostala polakierowana przez ASO fatalnie, straszna mora i tragiczne zgazowania, zmatowienia i niejasnego pochodzenia zacieki. Wypolerowala sie szybko i ladnie, ale w morze zostal caly syf i psul efekt. Szybka decyzja i wetsanding maski majacy na celu wyrownanie mory na masce aby byla podobna jak na reszcie auta i przy okazji pozbycie reszty niedoskonalosci lakieru. Czasu bylo bardzo malo a zadanie wymagajace.
Na koniec auto zabezpieczone powloka kwarcowa CarPro CQuartz UK 2014 (powloka o najwiekszej zawartosci ditlenku krzemu "kwarcu" okolo 70%) i wykonczona CarPro Reload 2014.
Milego ogladania:
Pug przed myciem po trasie z tej perspektywy wyglada nadwyraz dobrze
Z bliska nieco inaczej
Lotna rdza i smola praktycznie wszedzie
Pianowanie
Po myciu znacznie lepiej
Suszenie
Glinkowanie:
Inspekcja - totalne zaskoczenie
Pierwsze 50/50
Lecimy z caloscia
Mora - przyczyna problemow
Teraz zdecydowanie lepiej
Roznica widoczna golym okiem (dla malo spostrzegawczych nad prawa klamka )
Powoli efekt zostaje uzyskany
Jak widac i na bialym cos sie odbija
Dzieki za poswiecony czasPorazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
gut dżab, czy Wy chopy jakieś szkolenie odbyliście czy samowykształciuchy?My "Silver"
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
Komentarz
-
-
W zeszłym tygodniu były dwa ciekawe pojazdy do roboty
Jeden to rzadka odmiana Nissana Micry, wersja CC KARMAN.
Auto raczej z tych nie koniecznie zadbanych, właścicielowi najbardziej zależało na środku lakier w ‘’gratisie’’
Taki przyjechało na podwórko
Dekontaminacja
Po umyciu w garażu
Polerujemy ….
A tak wyglądała auto na świetle dziennym niestety od kilku dni nie ma słońca
Drugi pojazd jeszcze moim zdaniem ciekawszy do pierwszego. Honda Rune 1800. Ociekający chromem Japończyk stający do walki o klienta z Harley Davidson-em
Motor przyjechał na valeting i moim zdaniem udało się
Próba, co jak wychodzi jaka metoda…. No i…
Jedziemy dalej
Efekty
Komentarz
-
-
gusiak11, nice.
kilka pytań:
1) jaki środek do czyszczenie i konserwacji skóry
2) co ciekawego polecicie na chromowane, niklowane elementy?
3) jk dobrze zregenerować podrapane plastiki(nadproża)
staraoctavia, czyżby swisswax?My "Silver"
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andoran1) jaki środek do czyszczenie i konserwacji skóry
2) co ciekawego polecicie na chromowane, niklowane elementy?
3) jk dobrze zregenerować podrapane plastiki(nadproża)
Ad2. nie wiem jak w samochodach bo nie miałem jeszcze z porównywalną ilością chromu, w amerykańskich motorach nic sie nie da zrobić odświeżyć pastą polerująca i zostawić, kilka razy próbowałem coś mocniej i jak powiedział ktoś tu gdzieś na forum przywitał mnie podkład (nikt nie jest idealny, a człowiek uczy sie na błedach.... byle nie za drogich ) na to wosk i jest ''szajn''
Ad3. chyba wymienić na nowe ale nie bardzo wiem o jakie nadproże Ci chodzi bo chyba nie takie budowlane :lol:
Zamieszczone przez meridomaniakkiedy relacja z s124 tego za micrą?
Może będzie relacja z jego ''następcy'' W140 właściciel duma nad powłoką zobaczymy co wyduma
BTW to jest W124, S124 nigdy nie powstało z tego co wiem :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez meridomaniakZamieszczone przez gusiak11BTW to jest W124, S124 nigdy nie powstało z tego co wiem :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
gusiak11,
Ochać i achać nie ma sensu, wiadomo Lublin team rządzi
Z ktorego roku ten motorek ?
Takie pytanko, jak wyglada kwestia polerowania kasku motorowego ? smigneliscie moze w gratisie ? :P
Jest to przewaznie lakier pod polerke sie nadajacy ?Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
Komentarz