Jakiś czas temu dostaliśmy z kolegą zestaw padów do testów, pady podarowała nam Fima Royal Pads.
Jako że nasze auta nie nadają się już do testów długo czekaliśmy na obiekt testowy.
Obiektem testowym w końcu okazałą się Vitara ….r. Przebieg około 70tyś km.
Tak się prezentowało nasze auto testowe.
Może się w końcu przeproszę z aparatem i zaczniemy coś pstrykać podczas naszych detailingowych zmagań. Muszę nadmienić iż szanowny Pan gusiak11 zadbał o nasze *w szczególności moje bezpieczeństwo i dał nowe deski do kanału tak ciasno, że... BARDZO CIASNO
Ty nie sprzedawaj wszystkich tajemnic z ''bek-stejdżu'' ale tak bo juz niebezpiecznie bylo, jeden wypadek wystarczy a często do garażu zagląda junior więc trzeba było to poprawić.
Panie i Panowie tym razem ciekawe A3 SportBack. Lakier w 100% oryginalny. Twardy jak to w Audi, ale przyjemnie się pracowało, Po korekcie lakier zabezpieczony świetnym duetem od GTechniqa C1 + EXOV2. Opony Megs Endurance. felgi FK1000, środek Natural Look, szyby powłoki GTechniqa a pod maską jakiś specjalny dressing gusiak11 kładł - nie wiem co, ale robi robotę. Lecimy z tym koksem.
Lakier gotowy, co by tu położyć:
W Hokus Pokus tylko to co najlepsze:
Ok na szyby zestaw wybrany:
Na lakier też:
Ostateczna inspekcja po myciu Zmywaczem silikonowym, IPA i na koniec CarPro Eraser:
W tak zwanym międzyczasie dekory:
Pierwsza powłoka już leży:
Lecimy dalej:
Polerujemy:
Ostatnie poprawki:
To tak na szybko. Planujemy jeszcze zdjęcia po pełnym wykrystalizowaniu, bo wyszło grubo.
Tym razem Citroen C5, który jest pod "moją opieką" od samego początku. Auto prosto z salonu trafiło do mnie w stanie "transportowym" także żaden spec nie miał możliwości popsuć lakieru myjąc go i rozklejając.
Zostało zabezpieczone dwiema warstwami C1 i wykończone naturalnym woskiem wysokiej klasy. Od tamtego czasu minęło około 2,5 roku od czasu do czasu było przeze mnie dokładnie myte i dekontaminowane oraz szmalcowane różnymi woskami z dużą zawartością carnauby. Po tym czasie i przebiegu niecały 30kkm powłoka dogorywała więc nastąpiło usunięcie jej resztek, drobna korekta lakieru, który był w bardzo dobrym stanie. Zabezpieczenie tradycyjnie C1 i na idącą zimę wykończenie Zymolem Carbon. Felgi FK1000, opony Endurance. Szyby komplet GTechniqa, wnętrze Natural Look i na prośbę właściciela mały "Dubai Style". Jak zwykle miłego oglądania:
Komentarz