Quick Detailer
HOKUS POKUS DETAILING
Zwiń
X
-
W takim razie śmiało można używać
Przynajmniej tego podstawowego - czerwonego i tego z linii Gold Class. Bo Ultimate Quik Detailer potrafi rozpuścić glinkę.DetailerShop.pl Poznań - Profesjonalne kosmetyki samochodowe
https://www.facebook.com/DetailingShopPoznan
http://allegro.pl/my_page.php?uid=36933472
Komentarz
-
-
Przynajmniej tego podstawowego - czerwonego i tego z linii Gold Class. Bo Ultimate Quik Detailer potrafi rozpuścić glinkęSprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
Czas leci wiosna coraz bliżej nam sie udało uporać z kolejną relacją z kolejnego auta.
Tym razem to trzecia edycja bardzo fajnego auta jakim jest Skoda Superb, nasza była w wersji L&K
Auto było kilka razy odkładane bo zimno, bo jeden z nas sie rozchorował, w końcu dość, kiedyś trzeba
to taki przywitał nas poranek
no coż pogoda nie rozpieszcza ale umowa to umowa ...
niby nowe auto a już widać że prix ma co robić
Dywany też sie przybieliły
jest tafla wody
umyte auto bardzo dokładnie a w garażu
lakier chemicznie oczyszczony można zaczynać
inspekcja to podstawa
na nowym aucie ciężko coś sfotografować ciekawego, udało mi sie tyle
po kilku minutach
no i mój ''ulubiony'' element piano black
nie było łatwo ale sie udało
Lakier musi być idealnie jałowy
na szyby NW, rożne opinie są ja go lubię.
środek też był poddany detailingowi
Felgi wymagały pewnych poprawek
Koła schną, wracamy do środka
pozostałe materiały w środku dostały takie wykończenie
tu taka ciekawostka rzadko spotykana nawet w droższych autach
po odparowaniu zrobi się fajna satyna
wykończenie felg i kół
Kropelki wykrystalizowanej powłoki
a teraz wykończenie dla lepszych jeszcze kropli
I trochę odbić ...
niby mały przebieg a już sie napchało syfu i tu...
i plener, pogoda dopisała
Teraz kilka ujęć okiem kolegi staraoctavia
A tu taki bonus...
wracając z pleneru juz z tablicami zatrzymała nas policja ze słowami na ustach...
'' ... witam, dostaliśmy zgłoszenie od ''INNEGO'' kierowcy... dla czego porusza sie pan po drogach publicznych bez tablic... ?? ''
Komentarz
-
-
Niestety trochę zaniedbaliśmy sprawę ... nasza wina.. ale wiele rzeczy wpłynęło na taki stan spraw... trudno nie ważne późno to późno ale ważne że się udało...
o to relacja z samochodu który wrócił do nas po dwóch latach na położenie powłoki po raz drugi... w historii sie grzebać nie będę jak ktoś ma zacięcie to gdzieś tam w poprzednich postach jest ...
więc zaczynamy ...
jak już ktoś pytał czy wy zawsze... tak my zawsze zaczynamy od brudu
cos jak by chciało żyć na lakierze ale... co to ...
no i nasza klinika światła
w porównaniu z wyglądem przed dwoma laty... widać że powłoka robi robotę ...
nasz zestaw roboczy
do dzieła ...
50/50
Ach te odbicia
tu jakies grubsze tematy
ziarno perły po wypolerowaniu MEGA
jakiś gniotek sie wkradł na drzwi
po robocie
jeszcze posprzątać
jest OK ...
PLENER
Komentarz
-
-
Ja dzisiaj spędziłem 9h czyszcząc auto tzn mycie woskowanie itd. Narobiłem sie za wszystkie czasy.
Mam pytanie do tych co prowadza fotorelacje z przebiegu prac. Wy macie kogoś extra do robienia zdjeć ? Bo przecież jak miałbym jeszcze zdjęcia robić to spędziłbym z 15 godzin. Pamietam jak Maru robił nawet zdjęcia jak patyczkami od uszu czyści zakamarki. Albo Justyna z forum kosmetykaut to ma taka relacje ze chyba to robi cały tydzień.
Dziś pierwszy raz użyłem PB natural lock powiem jedynie tyle,ze to jest ten produkt jakiego szukałem.
W końcu pozbyłem sie wosku z plastików. Uzywałem wszystkiego nawet polecanego w tym wątku octu i nic. Dopiero masło orzechowe rozpuściło. Dosłownie brakowało mi sił do tych plastików a wystarczyło kupić masło orzechowe
Ale jak nałożyłem KOCH Chemie NANO MAGIC PLAST CARE to szczenka mi opadła. Ten produkt to mistrzostwo świata. A wydajność sprawi ze będę go mieć chyba do emerytury :wink:
Na lakier standardowo poszedl Collinite 476. Niewidzialna wycieraczka ShowCarShine TITANIUM GLASS GUARD
Felgi pojechałem Tenzi Truck pędzlem jednak smoły nie ruszył. Miałem kupiony tester iron-x i co z tego ze krwawi jak zużyłem go całego a i tak pozostało trochę smoły. Dla mnie iron-x jest mało wydajny jak na swoją cenę.
W sumie to narobiłem sie ale efekt jest więcej niż zadowalający :!:
Komentarz
-
-
IronX jest do usuwania, opiłków metalu i innych pyłków, które mogą siąść na koło z klocków hamulcowych czy z ulicy gdy ktoś coś tnie (czy jakieś remonty) w pobliżu Twojego samochodu.
Do usuwania smoły są całkiem inne środki, więc nie ma się co dziwić, że IronX nie ruszył tego, do czego nie jest przystosowany ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokWy macie kogoś extra do robienia zdjeć ?
Zamieszczone przez shokMiałem kupiony tester iron-x i co z tego ze krwawi jak zużyłem go całego a i tak pozostało trochę smoły. Dla mnie iron-x jest mało wydajny jak na swoją cenę.
Komentarz
-
-
Trix jest wygodny ale jeśli liczy się skuteczność to zdecydowanie lepiej kupić osobno dobrego irona i osobno tar-off'aDetailerShop.pl Poznań - Profesjonalne kosmetyki samochodowe
https://www.facebook.com/DetailingShopPoznan
http://allegro.pl/my_page.php?uid=36933472
Komentarz
-
-
Dziękuje za podpowiedzi.
Z czystej ciekawości ile godzin zajmuje wam zrobienie pełnego detalingu. Bo dzisiaj zrobiłem zony Clio i zeszło mi sie 8h samo ogarnięcie auta bez polerowania glinkowania itd. Mycie odkurzanie woskowanie smarowidła na plastiki można powiedzieć kosmetyczna robota. A u was to wyglada na robotę mega czasochłonną.Zdjęcia to zrobiłem może z 3 bo nie miałem czasu ani siły.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokZ czystej ciekawości ile godzin zajmuje wam zrobienie pełnego detalingu.
Dla dwóch to tak roboty na jakieś 20-25h ale bywają tematy na 30-40h, dużo daje tzw... Know How oraz sprzęt którym sie pracuje
A po wyjściu z garażu to jeszcze nie koniec pracy bo relacje które wam pokazujemy też wymagają sporego nakładu czasu i pracy bo wszystkie zdjęcia robimy w formacie RAW ( dla niezorientowancyh to taka elektroniczna wersja dawnej kliszy) no coż jak pasja to pasja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gusiak11w formacie RAW
Śledzę ten temat na bieżąco, nie odzywam się bo nie mam nic mądrego do powiedzenia, oprócz tłumionych achów i ochów.
Jestem pod ogromnym wrażeniem.Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PixonKtóry jak dobierzecie sobie preset, to wklejacie i gotowe
Generalnie jest z tym trochę zabawy
Zamieszczone przez PixonJestem pod ogromnym wrażeniem
Komentarz
-
-
Ostatnio jak widać nasze relacje pojawiają się dość rzadko, teraz kiedy nadeszła jesień a wieczory robią się coraz dłuższe jest realna szansa na to, że częstotliwość sprawozdań z naszych poczynań wzrośnie, a my nadrobimy nieco zaległości.
Tym razem chcemy przedstawić prace nad dość nietuzinkowym samochodem. Honda Civic Mk VI bazowo nic szczególnego - w sensie nie VTI ani Type R, ale właściciel postanowił dać jej drugie życie w innej odsłonie niż przewidziała to fabryka.
Wybebeszanie, blacharka, lakierowanie (przepraszam lakierników) - chlapanie - bo tak to chyba trzeba nazwać i składanie na najlepszych częściach. Wyszła z tego ostra zabawka dla dużych chłopców, którzy ogarniają narowiste cztery kółka. W dużym skrócie lekkie, mocne, twarde i głośne a do tego TURBO - to lubię!
Naszym zadaniem było sprawić, aby auto właścicielowi zaczęło się podobać pod względem wizualnym a przede wszystkim było zabezpieczone zestawem powłok kwarcowych.
Tym razem darujemy sobie zdjęcia z mycia oraz przygotowania do korekty - pokażemy pewien rodzaj mini dokumentu - podzielony na trzy etapy -przed, w trakcie i po. Bez komentarzy, sądzę, że zdjęcia są na tyle wymowne, że każdy zobaczy to, co chcemy Wam pokazać. Oto kilkanaście suchych faktów w postaci fotografii:
Na koniec powiem, że owy zestaw powłok to Gtechniq C1 i ExoV2.
Czego możecie się spodziewać w kolejnych relacjach?
Zabezpieczenie nowego auta prosto z salonu - pierwsze kilometry samochód pokonał prosto do naszej świątyni światła - do nas należało rozklejanie, pierwsze mycie itp - to bardzo ułatwia nam pracę - dealer nie miał okazji zniszczyć lakieru
Usługa pod nazwą "Old, but new for You!" w skrócie ktoś kupuje sobie używany samochód, ale chce, żeby dla niego był jak nowy - pokażemy taką metamorfozę
Zabezpieczenie Audi z piekła rodem - pierwsza setka po trzech i pól sekundy.
Stay tuned.Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
Witam w nowym roku, pojawił się kolejny projekt a oto relacja z przebiegu jego prac.
Pierwszym autem w tym roku była Skoda Superb w dość ciekawym kolorze Lava Blue do tego stopnia egzotycznym że żaden z dwóch salonów w Lublinie jeszcze nie sprzedał auta w tym kolorze.
Dzień odbioru z salonu
Auto celowo nie zostało rozklejone by uniknąć w maksymalny sposób porysowania lakieru
w transporcie jak i po drodze z salonu trochę sie jednak ubrudziło
tak kropelkuje idealnie czysty świeżo wylany lakier, auto jest z 51tyg 2016, w chwili przyjazdu do nas miał 9km przebiegu
na dachu już nie było kropelek
ale ładnie malował mróz
tu trochę widać magię tego koloru
tym zestawem został zabezpieczony lakier uprzednio wyjałowiony z wszelkich zanieczyszczeń poprodukcyjnych
w czasie krystalizacji był czas na przygotowanie zimowgo ''obuwia''
oraz szyb na trudne warunki panujące za oknem
Mimo że auto nowe prosto z salonu plastiki wyglądają blado ...
po odparowaniu pozostaje przyjemny satynowy wygląd
przed wyjechaniem na warunki zimowe samochód dostał jeszcze zabezpieczenie tylnego zderzaka
trochę odbić
oraz plener udało się ''upolować'' słońce
do zobaczenia przy następnej relacji
Komentarz
-
-
Długo nic nie wrzucałem na forum, wiele powodów było no nic ... udało się wreszcie ogarnąć temat auta i co najważniejsze relacji.
Tym razem trafiło do nas auto ze stajni Forda kolor Frozen White... no na pierwszy rzut oka mało detailingowy ale zobaczymy ...
No to zaczynamy na początek dekontaminacja
aktywna piana
widać jak aktywna chemia radzi sobie z brudem, notabene dość czystego samochodu który do nas przyjechał
Jak to tam sie myje auto itd... to już było set razy wiec do garażu, zasomolenia nie było, dosłownie kilka kropek więc temat glinkowania też był bardzo szybki.
bardzo dokładne mechaniczne czyszczenie szyby żeby NW lepiej sie trzymała
i NW na przygotowaną szybę
a tak zachowuje sie NW w kontakcie z wodą
w tzw... miedzy czasie felgi i opony
Nasz zestaw wykończeniowy składający sie z dwóch powłok
Juz sam jałowy lakier daje przyzwoite odbicia
Nakładamy powłokę
jak pisałem wcześniej, druga powłoka z naszego zestawu wykańczającego
już tam widać jakieś odbicia
Docieranie finalne
wykończenie felg i opon
taka mała dygresja
lakier przygotowany, powłoki krystalizują zajmiemy się środkiem
ten ''środek'' też został wyczyszczony
no i plener... niestety znów obowiązki nie pozwoliły na wcześniejsze udanie się na plener, ale udało sie strzelić kilka zdjęć
tu fajnie samoloty ''malowały'' niebo
taki mały smaczek
środek za dnia
ujęcie z ''innego oka''
teraz kropelki ...
Komentarz
-
Komentarz