Dobrze by bylo nie pomijac bo jest ryzyko ze uzywajac cleanera porysujesz lakier tym czego nie zmyjesz a co zbierze wlasnie glinka. Ma sie ocieplic na dniach.
octawka mycie
Zwiń
X
-
na pierwszy raz bede wosokował auto chodzi mi zeby ten wosk sie długo utrzymywął i był w miare uniwersalny zima - lato znajac moj zapął to nie bede jakos czesto woskował od czasu do czasu
Proszę o zatwierdzenie, opinie na temat takiego zestawu dla początkującego czy mam wszystko co zamienic gusiak w tobie nadzieja jeszcze raz prosze o pomoc
Rękawica - Meguiar's Microfiber Wash Mitt
ShiningCar Detailing Sklep Kraków ➤ Profesjonalne kosmetyki samochodowe ✔ Akcesoria do auto detailingu ✔ Chemia samochodowa ✔ Sprawdź i kup online!
Szampon ten
ShiningCar Detailing Sklep Kraków ➤ Profesjonalne kosmetyki samochodowe ✔ Akcesoria do auto detailingu ✔ Chemia samochodowa ✔ Sprawdź i kup online!
lub
Ręcznik do wycierania na sucho - ShiningCar Waffle Dryer 76x56cm - http://www.shiningcar.pl/pl/p/Shinin...yer-76x56cm/97
Lub
Glinka
następnie
Ultimate Compoud
do tego
aplikator
i na koniec wosk
na poczatek próbka
aplikator
i polerka
czy cos mi jeszcze jest potrzebne ???????
Komentarz
-
-
mati8201, ta rękawica będzie o wiele lepsza od Meguiar's :
http://shiningcar.pl/pl/p/Flexipads-...Wash-Mitt/1070 :wink:
Zestaw ok, może przydać się jeszcze coś do usuwania zanieczyszczeń metalicznych np. CarPRO IronX / Bilt Hamber Korrosol i coś na smołę Autosmart Tardis / Prickbort
Car Detailing
Komentarz
-
-
dzieki staraoctavia rękawice pewnie zmienie nad szmponem tez sie zastanowie a reszta jest ok cos dodac ujac i czy to wszystko mi wystarczy na moj pierwszy raz
i co mowicie o reczniku do słuszenia
[ Dodano: Wto 08 Paź, 13 12:23 ]
jeszcze jedno pytanie czy Ultimate Compoud stosuje sie przed kazdym wosokowaniem czy on zastepuje cleaner
Komentarz
-
-
ok czyli dodatkowy cleaner odpada bo mysłałem ze trzeba jeszcze http://www.shiningcar.pl/pl/p/Dodo-J...aner-Glaze/215
czekam na jeszcze inne opinie
a czy takie cos moze byc używane miedzy pełnym wosokowaniem
Komentarz
-
-
Nie jestem fachowcem, bo też dopiero zaczynam zabawę w dopieszczanie auta, ale tak widzę, że jakoś skaczesz po różnych półkach cenowych. Może lepiej mniej zabawek lepszej jakości niż mieszać produkty premium z rzeczami z marketów.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Kolego szczerze i bez obrazy strasznie meczysz. Dowiedziales sie w tym watku bardzo duzo. Kup zrob i podziel sie opinia skoro jestes wylewny. To nie operacja na otwartym sercu. Klepanie w klawiature nie da Ci doswiadczenia i wiecej nie nauczy. Podstawowe dane masz. Do dziela.Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
Wole 5 razy zapytac niz raz malować "juz jeden gość na myjni mi poddpoiwedził zeby gabka myć" i z tego co wiem to 70% ludzi myje gabka po 5 zł bo z tego co widze to kazdy z moich sasiadów myje gabka taka zwykła i na to kłada wosk i mysla ze jest dobrze i POTO JEST FORUM ZEBY NIE POPEŁNIAC BŁEDÓW bo samochód nie kosztuje 10 zł zeby go mozna było zmieniać co chwila. Taksamo nie problem nakupić kosmetyków za 1000 zł a uzywać tylko kilko razy
Jesli ktoś może to proszę aby odpowiedział jak to jest z tym Clinerem
Komentarz
-
-
mati8201, cleaner nakładasz przed woskiem. Ma on za zadanie przygotować lakier pod wosk, odtłuścić go i spowodować, że wosk lepiej zwiąże ie z lakierem, a także odpowiada on za tzw. wet-look, czyli mokry połysk i przyciemnienie koloru lakieru.
Cleaner nakłada się wcierając max. w lakier, po czym odrazu poleruje.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez staraoctaviaKolego szczerze i bez obrazy strasznie meczysz.Zamieszczone przez mati8201Jesli ktoś może to proszę aby odpowiedział jak to jest z tym ClineremZamieszczone przez Bigcleaner nakładasz przed woskiem. Ma on za zadanie przygotować lakier pod wosk, odtłuścić go i spowodować, że wosk lepiej zwiąże ie z lakierem, a także odpowiada on za tzw. wet-look, czyli mokry połysk i przyciemnienie koloru lakieruZamieszczone przez mati8201POTO JEST FORUM ZEBY NIE POPEŁNIAC BŁEDÓW
Każda osoba zajmująca się sie detailingiem bedzie miała swoje doświadczenia, powiązane nie rozłącznie z kosmetykami które posiada w swoim warsztacie i wiedzą która posiada. staraoctavia, bardzo lubi praocwać tzw. woreczkami, inni wola sealenty... w tej zabawie nie ma jednej drogi, jedni lubia pomarańcze a inni mandarynki a ty musisz znaleźć swoja drogę i dobrać swoje kosmetyki do swojej zabawy.
Komentarz
-
-
powiem wam ze poszedłem na łatwizne jak myslicie
ale jestem juz na 120 stronie poleconego tematu
ale nie znalazłem informacji na temat
czy Ultimate Compoud można stosować przy każdym woskowaniu czy tylko co jakis czas na przemian z clinerem
niektórzy pisali ze Ultimate Compoud zastępuje cliner
myslę ze trzeba kończyć ten temat skoro niektórych to drażni ale moim celem nie było zanudzanie ale zrobienie takiego małego skrótowca co i jak bo myslicie ze ludzie maja czas czytać w/w temat który ma ok 170 stron wiekszość rezygnuje i myje tak jak wczesniej pisałem uzywając produktów k2
Dzięki wszystkim za pomoc
może ktoś kiedys stworzy na tym forum takiego małego bryka maks 5 stron zeby każdy mogł poczytać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mati8201ale jestem juz na 120 stronie poleconego tematu
Dla tego poleciłem Ci temat garażowy
jak pisałem nie ma jednej drogi w tej zabawie.... czy UC można stosować za każdym razem, można ale po co, on ma za zadanie trochę rys usunąć trochę zamaskować. ale jak masz za każdym razem używać UC to oddaj komuś na korektę a potem o nią dbaj.
Nie o to chodzi że kogoś twój temat drażni, po prostu padału tu za mało konstruktywnych pytań, takie bicie piany, i może dla tego.
Zamieszczone przez mati8201może ktoś kiedys stworzy na tym forum takiego małego bryka maks 5 stron zeby każdy mogł poczytać
Komentarz
-
-
Podsumowując mój pierwszy zetaw bedzie wyglądał tak
Rękawica
Szampon ten
Ręcznik do wycierania na sucho
Glinka
następnie
Ultimate Compoud
do tego
aplikator
i na koniec wosk
na poczatek próbka
aplikator
i polerka
Do kolejnego woskowania kupię
cleaner
oraz na czas miedzy kolejne woskowania czyli po każdym myciu
a czy UC można stosowac tylko na te elementy gdzie ma sie ryski (mam w miare nowe 1,5 roczne auto i ma tylko 3 widoczne rysy) a na pozostałe celaner
bo mam tylko 3 widoczne ryski z tego jedną wiekszą na masce
gusiak11 dzięki za wszystko moje pierwsze mycie bedzie na twoją cześć napewno sie pochwalę (jak bedzie czym)
ops:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez staraoctaviaZmien tylko QD z megsowego na Sonaxa BSD - jest pod kazdym wzgledem lepszy i tanszy.Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz