Qurde troche daleko :lol: , ale może kiedyś przy okazji..
Zaprawki lakierowe
Zwiń
X
-
Ja już przerabiałem po zimie temat zaprawki odpryski itp zakier zaprawkowy kupilem u Groblewskiego na allegro około 30 zl kolor idealny.
Po zaprawkach dobrze jest to miejsce po utwardzeniu sie lakieru wypolerowac pasta scierna np G-3 praktycznie nie widac roznicy i miejsca zaprawek.
powodzeniabyła czeszka jest franca ale wolałem czeszkę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez MaicroftJa po zimie chyba z 6-7 odpryskow znalazlem z przodu na rantach, przy lampach, kierunkach i na pokrywie.
Kiedy moja zona wpinala mlodszego syna do fotelika, starszy wziol kamien do reki i sobie bruum zrobil przez caly lewy bok i cala maske !!!.
Dobrze, ze odrazu mnie uspakajala bo bym gnojka mial na sumieniu :cry:Konar
Była OI ASV- 143/327
powered by Master's
Jest Freetrack 170/350
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez konarZamieszczone przez SamiecZamieszczone przez MaicroftJa po zimie chyba z 6-7 odpryskow znalazlem z przodu na rantach, przy lampach, kierunkach i na pokrywie.
Kiedy moja zona wpinala mlodszego syna do fotelika, starszy wziol kamien do reki i sobie bruum zrobil przez caly lewy bok i cala maske !!!.
Dobrze, ze odrazu mnie uspakajala bo bym gnojka mial na sumieniu :cry:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maciekA ten bezbarwny lakierek to powinien być taki gęsty i ciągnący jak guma arabska, czy może jakiś stary mi sprzedali? Czym go ewetnualnie rozcieńczyć, bo w tym stanie to sie normalnie niechce od pędzelka odkleić...
:lol: mialem to samo lecz odrobine ksylenu lub innego szybko parujacego rozpusczalnika (nitro) pozostawic na dobe od czasu do czasu wstrrzasnac i lakierek ok kbyła czeszka jest franca ale wolałem czeszkę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomi98dwie "flaszki" jedna to podkład w kolorze auta, druga to utwardzacz czyli bezbarwny lakier.
Zamieszczone przez PatronA co pod te dwie warstwy najlepiej dać jak się wyczyści do gołej blachy -jakiś podkład, czy hammeraid?
Możesz to zrobić też jako zaprawkę tzn. taką z prawdziwego zdarzenia ale w warunkach domowych nie radzę, raczej tylko lakiernikNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Ludzie nie mylcie pojęć
Podkład to podkład i jest on na gołą blache dawany lub też na szpchlę itd, są różne jego rodzaje ale to nie na tej lekcji
Lakier metalik to na przykładzie tego co kupujecie w fiolkach czy buteleczkach np. w ASO jest to lakier dwu składnikowy. Jeden składnik to BAZA (nadaje nadwoziu kolor), drugi to LAKIER BEZBARWNY (nadaje połysk nadwoziu). O innych lakierach nie na tej lekcji.
Nigdy nie widziałem żeby jakikolwiek lakiernik malował bazą na gołą blachę :twisted:NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
To dlaczego w fiolkach w ASO daja tylko baze i lakier bezbarwny ? a nie daja jeszcze podkaldu ?
Caly zestaw jest do poprawek lakierniczych. Do tego jest jeszcze pendzelek do zdrapywanie rdzy.
Nigdy nie widziałem żeby jakikolwiek lakiernik malował bazą na gołą blachę
Albo ja zle rozumiem albo zestaw sprzedawany w ASO jest nie kompletny (brakuje podkladu) :shock:Octavia 1.9 TDI 99' SLX COMBI 110KM AHF
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maciek1To dlaczego w fiolkach w ASO daja tylko baze i lakier bezbarwny ? a nie daja jeszcze podkaldu ?
Caly zestaw jest do poprawek lakierniczych. Do tego jest jeszcze pendzelek do zdrapywanie rdzy.
Czemu jest tam pędzelek do zdrapywania rdzy to trudno mi powiedzieć, nie pracuje w ASO (już). Zestaw ten nadaje się tylko do małych odprysków lakieru po uderzeniu np kamienia, lekkich zadrapań maxymalnie do podkładu. Więcej nic nie zrobisz tym zestawem a nawet jeśli byłby podkład to i tak nie jesteś w stanie przeprowadzić poprawnie takiej naprawy
Czyli jak sciagniesz rdze do golej blachy to powinno sie jeszcze kupic jakis podklad i dopiero na to baze a pozniej bezbarwny ?NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Generalnie chodzi mi o to:
Czy jak sie polozy lakier (na niewielkiej powierzchni - takiej wielkosci malego kamienia) na gola blache to rdza wyjdzie zaraz i cala praca pojdzie na marne ?
Poprostu czy jest sens kladzenia lakieru na gola blache czy lepiej jechac z tym do lakiernika ?
Pozdrawiam,
MaciekOctavia 1.9 TDI 99' SLX COMBI 110KM AHF
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maciek1Czy jak sie polozy lakier (na niewielkiej powierzchni - takiej wielkosci malego kamienia) na gola blache to rdza wyjdzie zaraz i cala praca pojdzie na marne ?
Zamieszczone przez maciek1Poprostu czy jest sens kladzenia lakieru na gola blache czy lepiej jechac z tym do lakiernika ?NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
Komentarz