Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Majowy
    Ambiente
    • 2013
    • 215

Może powołajcie komisję sejmową żeby rozstrzygnąć, czy to skaja, derma, skóra, powleczona dykta, czy pakistański dywan.

Oglądałem i jeździłem O3, i uważam, że boczek jest gów...y w porówaniu do O2FL. Ale żeby 10 stron tylko o tym czy jest cały z tworzywa, czy tylko 98%...
    lukaszc2 to nie przeszkadza i chwała mu za to. Skoro jest zadowolony to znaczy, że dokonał dobrego wyboru. A tak przy okazji - gratuluję nabytku.

ps. To głównie floty i firmy kupują najbogatsze modele. Znak kilka w których jeżdżą Superby V6 - tylko dlatego, że oprócz czterech rur z tyłu to nadal z zewnątrz zwykła Skoda i nie bije po oczach... To samo Insignie Turbo 4x4 i Passaty V6.

Komentarz

• andriu21tg
      L&K
      S_OCP Member
      • 2008
      • 1499

Komentarz

• ketivv
        L&K
        • 2011
        • 1155

Zamieszczone przez Majowy
        Znak kilka w których jeżdżą Superby V6 - tylko dlatego, że oprócz czterech rur z tyłu to nadal z zewnątrz zwykła Skoda i nie bije po oczach...
        dokładnie to największa zaleta Skody, jak dla mnie

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Rok z Bagien, tu masz coś dla siebie :wink:

przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• rafik11
            Rider
            • 2009
            • 448

zastanawia mnie czemu w superbie IIFL dali stary panel klimatyzacji oraz starego columbusa i dodatkowo starego maxi dota, coś czuje ze albo koniecznie chca sprzedawac octavię nawet kosztem superba (bo w nim brak nowszych rozwiązań)lub drugie wyjście że te wszystkie dodatki dadzą ale nieco później. Teraz drugi pytanie czy ktoś z was widział i wie gdzie takie lusterko można kupić jak przedstawione w tym folderze reklamowym dotyczącym superba IIFL? wiem że pisze dostępny 2013 ale może gdzieś już z nim spotkaliście się?

Komentarz

• marlej108
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 4976
              • Octavia III (5E3)
              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez piotrek_gdy
              lukaszc2, cały boczek jest z czegos co mi osobiście przypomina dyktę(taką z plastiku) z kawałkiem dermy w okolicy gdzie opierasz łokieć
              dokladnie tak to wyglada.
              http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Rok z Bagien
                L&K
                • 2010
                • 1172

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                Rok z Bagien, tu masz coś dla siebie :wink:

http://moto.pl/Testy/1,113546,138785...tml#BoxMotoTxt
                A podziękował, podziękował..

Co do testu, to nihil novi - turbo żyje turbo pije. !!
                Ale co najistotniejsze to to, że silnik pozwala na dynamiczną jazdę, ale może też być oszczędny. Wybór kierownika.
                Może tylko przeszkadzać mały zbiornik paliwa, 50 l. przy 1.8 Tsi ??

Komentarz

• andriu21tg
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 1499

rafik11, też to chce i szukam :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech myślę że lipiec sierpień powinno sie już spokojnie to dostać

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Panowie,

u Czechow pojawil sie dzis cennik nowego Superba.

Ceníky a katalogy modelů Fabia, Scala, Kamiq, Nová Octavia, Octavia, Karoq, Kodiaq, Superb a Enyaq Iv

nie wiem czy dobrze licze ale do wer. active za 15000 koron czyli jakies 2400 zl jest pakiet active plus, ktory, warty jest prawie 52.000 koron i naprawde jest niezly, podobnie jak pozostale pakiety:

"Active Plus v hodnotì 51 800 Kè: bi-xenonové svìtlomety s funkcí AFS
                    (Adaptive Frontlight System) a LED denním svícením, výsuvné integrované
                    ostøikovaèe svìtlometù, de¹»ový senzor, pøední mlhové svìtlomety s Corner funkcí,
                    SunSet, vyhøívání pøedních sedadel, bederní opìry v pøedních sedadlech (manuálnì
                    nastavitelné), rezervní kolo ocelové plnohodnotné, zvedák vozu, klíè na kola, bez sady
                    na opravu pneumatik"
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• ukuk
                      Rider
                      • 2010
                      • 699

W konfiguratorze pojawil sie Golf Kombi... Niestety w wersji Comfortline jest o prawie 5 tys drozszy od hatcha :roll:

Komentarz

• Rok z Bagien
                        L&K
                        • 2010
                        • 1172

Zamieszczone przez ukuk
                        W konfiguratorze pojawil sie Golf Kombi... Niestety w wersji Comfortline jest o prawie 5 tys drozszy od hatcha :roll:
                        No ten fakt to 2 dni temu został już odnotowany.... :roll:

tutaj:

Komentarz

• ukuk
                          Rider
                          • 2010
                          • 699

no fakt...

Komentarz

• Enriquez
                            RS
                            • 2009
                            • 7685
                            • Superb III (3V3)

Dziś zrobiłem 250 km. 50% miasto 50% poza.
                            Chciałem głównie potestować asystenta świateł drogowych i pasa ruchu. I tak.

Asystent świateł drogowych sprawdza się w 90% przypadków. Przełącza na drogowe i na mijania wtedy, kiedy trzeba. Nie zdarzyło mi się, żeby mi ktoś mignął - z jednym wyjątkiem. Ciężarówki wyjeżdżającej zza wzniesienia. Kamera nie widziała jeszcze świateł ciężarówki a kierowca dostał już ze świateł drogowych, więc ja dostałem z jego "szperaczy" po gałach i na tym testowanie się zakończyło

Asystent pasa ruchu trochę drażni w mieście z racji tego, że czasem musimy ominąć nagle dziurę i przekroczyć linię bez kierunkowskazu a ten idiota stawia jeszcze opór na kierownicy. Idzie się przyzwyczaić, ale po przekroczeniu jednak tej linii pomimo oporu - sam opór ustaje i wyjeżdżamy dalej niż byśmy chcieli. Sytuacja odmienia się jednak na autostradzie. Jadąc sobie 200 km/h samochód ma tendencje do myszkowania nieznacznego i w tym przypadku asystent bardzo fajnie nie pozwala na zbliżenie się zanadto do linii - trudno to opisać, ale jest to bardzo wygodne.

Upewniam się ponadto, że DSG nie dla mnie (przynajmniej nie z tym silnikiem). Auto jest przez tą skrzynię strasznie zamulone.

Felgi 18" - nie nadają się do tego auta - plomby z zębów wypadają.

No i chyba jednak nie znalazłem jeszcze mojej pozycji za kierownicą - bo strasznie mnie bolą plecy i nogi.

Duży plus - bardzo wiele osób się ogląda - co to za cudo.
                            Pozdrawiam
                            Marcin

Komentarz

• r2r
                              RS
                              • 2008
                              • 4721
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dziś udaliśmy się we dwóch z Częstochowy na spot do Kryspinowa pod Krakowem, gdzie mieliśmy przyjemność gościć O3 udostepnioną każdemu z przybyłych do jazd według wszelkiego uznania.
                              Silnik: 1.4 TSI
                              Jedni jeździli normalnie, inni dawali do pieca. Podczas mojej rundy przetrzepałem komputer i średnia spalania z ostatnich 69 kilometrów wynosiła 7.5 litra na setkę (którą ja swoją spacerową jazdą zbiłem do 7.4 :wink: )

Osoba odpowiedzialna za samochód, rozdała nam na koniec cenniki/broszury reklamowe/prospekty i właśnie w tym ostatnim przeczytałem taką informację:

"Silniki diesla reprezentują czterocylindrowe jednostki:
                              -1.6 TDI CW DPF 66kW (90 KM)
                              -2.0 TDI CR DPF 110kW (150)
                              lub
                              -1.6 TDI 81kW (110) dostępny w późniejszym terminie"

...i właśnie ten ostatni silnik mnie zaciekawił, ale niestety nie zaspokoiłem swojej ciekawości u źródła, bo prospekt przejrzałem dopiero w domu.

Czy ktoś z Was wie co to za silnik/od kiedy będzie dostępny.
                              Zwracam przy nim uwagę, na brak jakiejkolwiek adnotacji o filtrze DPF
                              Artur

Komentarz

• Chris11
                                RS
                                • 2011
                                • 1587

DPF musi być zainstalowany.

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Zamieszczone przez qzim
                                  Mam poważny problem z faktem, że ktoś może kupować octavkę za >90k
                                  Od czasu O1 gro tych aut katalogowo kosztowala ponad 90tys. Wiec nie wiem nad czym to podniecanie. Od 96 roku auta nie tanieja tylko drozeja. Moze warto policzyc ile wynosi u nas inflacja od 96 roku i zobaczyc ile te 90tys wynosi dzis.

Z tymi 1.6TDI od dawna bylo wiadomo ze beda dwie wersje. Tak jak to bylo z CAY A,B,C (75,90,105KM). DPF bedzie zawsze bo musi byc EURO5

Moze 4x4 bedzie mialo 5-10l wiekszy zbiornik, tak jak bylo to kiedys w O1. Nie wiem jak O2
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Rok z Bagien
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1172

Zamieszczone przez Maicroft
                                    Moze 4x4 bedzie mialo 5-10l wiekszy zbiornik, tak jak bylo to kiedys w O1
                                    No niestety...

Zbiornik 50l,
                                    1.8 Tsi ma z DSG i 4x4 iść do 100 w 7,5 s.
                                    Spalanie w mieście 8,4 l, trasa 5,7.
                                    V max 227 km/h.

[ Dodano: Sob 11 Maj, 13 10:07 ]
                                    Zamieszczone przez Enriquez
                                    Asystent świateł drogowych sprawdza się w 90% przypadków.
                                    A jak z rozpoznawalnością czerwonych świateł pojazdów jadących z przodu ?

Ciekawi mnie też co zrobi jakby mu kamerkę zakleić (jest ona przy lusterku ?), tak by zasymulować nagromadzony tam śnieg ?

Komentarz

• OrsonTSI
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 716
                                      • Volkswagen
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jechałem wczoraj nad morze.... troche pozno wyjechalem wiec się spieszyłem.... za Gorzowem spotkałem "rodaka" w Q7 a pozniej dołaczył Pan w A7 i takim sposobem "nadrobiłem" 27 minut pedzac z audikami 200-220 km/h

Gdy Starych Brynkach zjechałem na mycie szyb i kawe Pan z A7 zjechał za mna by dolac ropki... zapytał co tam mam pod maską.... i usłyszał prawde.... 1,4 z turbo

Zdziwienie Pana " bezcenne"

P.S. O spalaniu nie napisze bo nie bede martwił osób ktore lubia analizowac ze w ostatnim miesiacu spalili 0,3 litra mniej niz w poprzednim....
                                      OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• Seed
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 875
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez OrsonTSI
                                        . i usłyszał prawde.... 1,4 z turbo
                                        Piękne :lol:
                                        KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• Bogol
                                          Drive
                                          • 2010
                                          • 99

Nowe pakiety do O3

Do O3 mozna zamawiać nowe pakiety, np, za 4100zl, mamy do eleganca cały pakiet oswietleniowy- bi-kseono, led tył i przód, cornery Black, light Asistance + inteligent light Asistance, lusterko samosciemniajace sie i dodatkowo poduszki tył boczne.

Będę miał pełne info co do pozostały wersji mozna domówic to wrzuca jeszcze dziś.
                                          Jest- O3 2.0 TDI Elegance- nabity w belke...
                                          Była- O2 FL 1.6 TDI CR SERIA
                                          Była- O2 1.9 TDI PD BXE MOD

Komentarz

• xxxmikey
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 351

Bogol, wyręczę Cię

Do Active'a
                                            czujniki parkowania z tyłu, Maxi-DOT, przednie przeciwmgłowe, 4 głośniki z tyłu, 4 ramienna skórzana kierownica z pakietem skórzanym - za 1.800 zł

Do Ambition'a
                                            Climatronic, czujniki parkowania z przodu, tempomat, tylne LEDy, Bolero, lusterko wsteczne z czujnikiem deszczu - za 2.600 zł
                                            Moja toczka -> tu

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

No jak slysze o 1.4T i 220 i jezdzie tak ciagle O2 to mi jest cieplo. Do tego te spowalniacze i zawias z lodzi motorowej :lol:

Te spalania 1.8T 4x4 to tez mozna sobie wsadzic :lol: Jak oska w manualu pali w miescie 10l. S2 pali 11l to nowe beda palic podobnie.
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• marlej108
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 4976
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez xxxmikey
                                                Bogol, wyręczę Cię

Do Active'a
                                                czujniki parkowania z tyłu, Maxi-DOT, przednie przeciwmgłowe, 4 głośniki z tyłu, 4 ramienna skórzana kierownica z pakietem skórzanym - za 1.800 zł
                                                to ten pakiet do Active wydaje mi sie lepszy od dotychczasowego, choc szkoda, ze juz Bolero nie ma w nim.

A masz cene wyjsciowa 1.4 tsi active? ciekawi mnie czy bedzie wyzsza niz dotychczasowa, oraz informacje czy Skoda utrzyma te znizki 8600 zl dalej?
                                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Seed
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 875
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Obejrzalem slawetny test w Automaniaku.
                                                  1. Przede wszystkim testowal Maznas - nie trawię goscia - dla mnie to kompletny dyletant
                                                  2. Zauwazcie, ze w jezdzie na łuku starą octavią - kola zostaly skrecone juz przy wejsciu w łuk. W nowej kola zostaly skrecone w polowie łuku (widok z kamery z tyłu). O3 musiala wypasc. Test niemiarodajny i tendencyjny.
                                                  3. O3 wg testu hamuje o 1,5 metra wczesniej - zaden wlasc O2 nie wspomnial o tym, a to ta sytuacja wystepuje na drodze najczesciej z sytuacji ekstremalnych.
                                                  KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

Pracuję...