piotrek_gdy, przed kolejna jazdą obetnij pazury co by zaoszczędzić dekorki :diabelski_usmiech
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
-
Zamieszczone przez BADYLtylko zauważ, że belka występuje w silnikach 1.4TSI gdzie mocy jest dość sporo bo 140 kuca, a w tdi nawet o te 10KM więcej...więc trochę kiepsko...myślę
Zamieszczone przez BADYLale tak się zastanawiam czy takie OIII z belką z pakietem ori zawieszenia sportowego trzyma sie już lepiej? dostrojenie i ustawienie tej belki jest ciut inne lepsze?
Zamieszczone przez parasiteŚmieszne jest to, że przy zakupie ludzie by chcieli wielowahacz, ale jak już auto nastuka km i nadchodzi czas serwisu to nagle masa ludzi narzeka na koszty i jak to fajnie było mieć belkę.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez kurczak1985Serio widziałem O3 - po prostu mam inne zdanie niż Ty
A co do sprzedaży O III, jest nieźle, a nawet bardzo dobrze. Jak mówi mój kumpel który jest sprzedawcą w Skodzie, nie ma dnia w tygodniu, w którym nie sprzedałaby się im przynajmniej jedna sztuka O III. Ludziom to auto sie po prostu podoba i jest chętnie wybierane.
... znowu "kumpel, ktory jest sprzedawcą w Skodzie" (swoja droga slaby cos ten kumpel, ze od niego Superba nie kupiles tylko musiales do Krakowa jechac...),
... znowu ludzie, ktorym "to auto sie po prostu podoba".
Prawie zawsze w Twojej wypowiedzi sie pojawiaja te dwa elementy = kumpel + ludzie...
Ciekawe co by Freud na to powiedzial :diabelski_usmiech
A tak powaznie, to Big - mi sie to auto tez podoba, ale nie bez krytycznie (co wiecej gdybym mial w tej chwili kupowac nowe auto, to bylby jeden z kilku modeli branych pod uwage, choc uwzgledniajac na razie slabe promocje (no bo nowosc) to pewnie by odpadl).
A co do materialu z ktorego wykonana jest tapicerka drzwi, to tu nie ma zadnego znaczenia moje zdanie - sa po prostu cale wykonane z plastiku (z kawalkiem dermy/skaju na podlokietniku). I tyle. To sa fakty.
Natomiast jesli uwazasz podobnie jak Kurczak, ze plastikowe polacie drzwi... nie sa plastikowe, to polecam psychiatre. :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdywczoraj z jago7270 odbylismy jazdę tesową OIII w elegansie 1,6D 105KM z DSG 7biegowym
powiem tak-
......
w ruchu miesznym na jeździe testowej zużycie paliwa ok 7,8/100km więc dane fabryczne są z kapelusza,
........
OK pewnie 1,4 z DSG tez spali więcej niż manual ale mimo wszystko IMO to nie ma sensu
Komentarz
-
-
Orzeł wylądował w końcu.
2.0 TDI DSG Elegance - ma chyba wszystko co możliwe.
Zrobiłem na razie z 50km w mieście - wiem już że DSG nie dla mnie.
Start-Stop - denerwuje - co chwilę gasi samochód. Wystarczy się zatrzymać na 2 sekundy.
Asystent pasa ruchu - ciekawa rzecz - puszczamy kierownicę i sam skręca po 300 metrach się jednak buntuje i każe przejąć kontrolę nad autem.
Automatyczne światła drogowe - są - ale jeszcze nie testowałem
Silnik IMHO trochę mułowaty (vs. mój S2).
Konfiguracja jak tu:
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
piotrek_gdy, zapomniałeś dodać o denerwującym układzie STOP-START,w kibel z tym,tak jak napisałEnriquez, faktycznie te boczki tekturowe to jakaś porażka,szkoda,że działają oszczędności
,jak ktos potrzebuje auta z dużym bagaznikiem i z dużą ilością miejsca z tyłu to ja polecam - dla taksówkarzy?przewożnków osób?(myślę o sobie)
dziwne to spalanie - faktycznie,
sprzęt audio(bolero) pomimo regulacji,gra kiepsko(wina głośników - chyba?),porównując z używanym przeze mnie columbusem
gdyby cena była niższa(testowany model 101.900 zł) to może nikt by nie zwracał na niedociągnięcia i materiały wątpliwej jakości,
jednakże pomimo wszystko nie skreślam O3 z przyszłościowych planów kupna nowego auta,a nad konfiguracją się pomyśli i liczę i czekam na niższą ceneJacek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Podobnie jak Agamek swojego Rapida - tez nie pokazał :szeroki_usmiech :wink:Zamieszczone przez BADYLZamieszczone przez Alonzo_(...)Podobnie jak Agamek swojego Rapida- tez nie pokazał
Kurczę, nie jestem właścicielem :!: żadnego Rapida...
A boczki w Octavii3 są pokryte gumowatym czymś... :szeroki_usmiech To nie jest twardy plastik.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezZrobiłem na razie z 50km w mieście - wiem już że DSG nie dla mnie.
Start-Stop - denerwuje - co chwilę gasi samochód. Wystarczy się zatrzymać na 2 sekundy
Troche to brzmi smutnawo, bo zdaje sie, ze Superb po FL ma miec toto na sile z silnikiem 1.4 tsi oraz w kazdym dieslu - to znaczy tak jest w Niemczech patrzac na konfigurator. Ale moze w Polsce tego nie bedzie? Skoro w O3 od 23 tygodnia produkcji ma to byc tylko opcja...
Prawde mowiac myslalem, ze to dziala w sposob niezauwazalny...
ps. czemu Ci sie dsg nie spodobalo?
ps.2 wlasnie dostalem maila od sprzedawcy z salony z Gdanska ze Skody... z informacja ze juz mozna skladac zamowienia na kombi, czyli ze sa cenniki (?).
[ Dodano: Sro 08 Maj, 13 16:46 ]
Zamieszczone przez Agamek12A boczki w Octavii3 są pokryte gumowatym czymś... :szeroki_usmiech To nie jest twardy plastik.
ps.3 na stronie Skody pojawila sie Octavia III kombi - mozna sobie np. lakiery i felgi ogladac na prezentowanym modelu.
Komentarz
-
-
Wracając z roboty, widziałem "w ruchu" O III TDI, brązową, z ledami z przodu, bez pakietu chrom. Jaka wersja wyposażenia - nie wiem, bo nie miałem możliwości tego sprawdzić. I tak (przedstawiam własne, subiektywne odczucia): kolor kiepskawy; ledy robią robotę, choć Czesi mogli pokusić się o ciekawsze ich "ukształtowanie"; a generalnie, zewnętrznie autko mnie nie urzekło... Z tyłu wydaje się jakaś wąska - myślę, że przez tylne lampy, które mogłyby być deko większe (chodzi o szerokość). Octa turlała się chyba na 16-tkach, które również wydawały mi się trochę zbyt małe. Z boku wyglądała całkiem, całkiem, a z przodu - tak sobie... Faktycznie - o pomyłkę z Rapidem nie trudno. Od kilku dni obok "mojego" bloku stoi czarna OIII z pakietem chrom i wygląda lepiej, niż ta widziana dzisiaj. A wnętrze obejrzę sobie dokładnie w poniedziałek, gdy wstawię swoją Octę do ASO (problem z klimą).Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
Komentarz