ciekawe czy SEAT LEON namiesza wśród kupujących......
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Byłem dzisiaj w ASO i mając chwilę czasu pooglądałem sobie z zewnątrz (salon był jeszcze nieczynny) O3, które tam stały...
Kurcze, o ile samochód jako całość podoba mi się to lekko zszokowało mnie spasowanie maski i zderzaków... 3/3 egzemplarze jakie oglądałem miały krzywo spasowane zderzaki na łączeniu z błotnikiem. Za każdym razem płaszczyzny nie spotykały się i wyglądało to jakby ktoś docisnął za mocno zderzak i ten wszedł głębiej :/
Maska była w 2/3 źle spasowana i nawet na oko widać było, że szczeliny są nierówne...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez iFiByłem dzisiaj w ASO i mając chwilę czasu pooglądałem sobie z zewnątrz (salon był jeszcze nieczynny) O3, które tam stały...
Kurcze, o ile samochód jako całość podoba mi się to lekko zszokowało mnie spasowanie maski i zderzaków... 3/3 egzemplarze jakie oglądałem miały krzywo spasowane zderzaki na łączeniu z błotnikiem. Za każdym razem płaszczyzny nie spotykały się i wyglądało to jakby ktoś docisnął za mocno zderzak i ten wszedł głębiej :/
Maska była w 2/3 źle spasowana i nawet na oko widać było, że szczeliny są nierówne...superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OrsonTSIciekawe czy SEAT LEON namiesza wśród kupujących......
http://www.samar.pl/__/7/7.m/1424/7....on-Cennik.html
Komentarz
-
-
Może ktoś wyjaśnić o co chodzi z tym brakiem możliwości zamówienia specyficznych konfiguracji O3.
Przykład idę do salonu i chcę zamówić O3 kombi 2,0 TDI w wersji Elegance z szyberdachem, przyciemnianymi tylnymi szybami i podgrzewaną szybą przednią + kilka innych ekstrasów. I co mówi sprzedawca. Sorry nie da się? Mogę sprzedać bez dachu, bez ogrzewanej szyby i nie biały tylko zielony??
Przeglądąlem przed chwilą cennik Golfa 7 Kombi i w nim z kolei nie ma kilku elementów wyposażenia, które są w Niemczech. Nie ma szyberdachu, głośników Dynaudio, skór, elektrycznych foteli... Też się nie da, czy jak?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MajowyMoże ktoś wyjaśnić o co chodzi z tym brakiem możliwości zamówienia specyficznych konfiguracji O3.
Przykład idę do salonu i chcę zamówić O3 kombi 2,0 TDI w wersji Elegance z szyberdachem, przyciemnianymi tylnymi szybami i podgrzewaną szybą przednią + kilka innych ekstrasów. I co mówi sprzedawca. Sorry nie da się? Mogę sprzedać bez dachu, bez ogrzewanej szyby i nie biały tylko zielony??
Przeglądałem przed chwilą cennik Golfa 7 Kombi i w nim z kolei nie ma kilku elementów wyposażenia, które są w Niemczech. Nie ma szyberdachu, głośników Dynaudio, skór, elektrycznych foteli... Też się nie da, czy jak?OCT 3 1.4 TSI CHPA ,DSG, ELEGANCE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MajowyPrzeglądąlem przed chwilą cennik Golfa 7 Kombi i w nim z kolei nie ma kilku elementów wyposażenia, które są w Niemczech. Nie ma szyberdachu, głośników Dynaudio, skór, elektrycznych foteli... Też się nie da, czy jak?
Komentarz
-
-
Wlasnie sobie Czesi troche porownali Golfa 7 kombi i Octavie 3 kombi... mozna sie zdziwic - cenami i.... opiniami samych czytelnikow tamtego portalu... (patrz ankieta, co by kto wybral)
Příchod nové generace Golfu Variant může výrazně zamíchat kartami na českém trhu. Jak si stojí ve srovnání s Octavií Combi?
ps. czyzby niedlugo wszyscy mieli jednak mowic po niemiecku? ;-)
Komentarz
-
-
a my sie martwimy ze 1,4 TSI jest wysilony, mało zywotny i duzo pali.....
Don't miss a Formula 1 moment – with the latest news, videos, standings and results. Go behind the scenes and get analysis straight from the paddock.
V6 1,6 Turbo - ponad 600 KM i spalac ma nie wiecej niz 100 kg/h
nawet tam sie wkrada downsizing !
Komentarz
-
-
Z najświeższych informacji:
-pakiet chrom wraca
- z szyberdachem nadal są problemy
- podgrzewana szyba przednia niedostępna w 1.2 TSI, 1.4TSI i 1.8 TSI
- dostępny już aktywny tempomat
- dostępny Front Assistant; kontrola odstępu z funkcją awaryjnego hamowania
- dostępny Adaptive Cruise Assistant ; aktywny tempomat
- dostępny PAKIET SPORTOWY DYNAMIC
- Octavia Combi 4x4 dostępnej w wersji Ambition i Elegance w następujących wersjach silnikowych:
1.8 TSI/132 kW (180 KM) z 6 stopniową przekładnią DSG,
1.6 TDI/77 kW (105 KM) z 6 biegową przekładnią manualną,
2.0 TDI/110 kW (150 KM) z 6 biegową przekładnią manualną
Dopłata do wersji 4x4 wynosi 8650 zł
Ale na Polskę jest mało przewidzianych aut, więc również tu mogą być opóźnienia w produkcji 4x4
- Nowej Octavii w wersji RS
- dla tej wersji zamiast Drive Set Up jest Performance sound generator – generator brzmienia mocy
-Pakiet Black wyłącznie dla wersji RS – w jego skład wchodzą:
- czarny przedni grill
- czarne obudowy lusterek bocznych
- czarne listwy wokół linii okien (zamiast standardowego Pakietu Chrom)
Pozdrawiam :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Wlasnie sobie Czesi troche porownali Golfa 7 kombi i Octavie 3 kombi... mozna sie zdziwic - cenami i.... opiniami samych czytelnikow tamtego portalu... (patrz ankieta, co by kto wybral)
Příchod nové generace Golfu Variant může výrazně zamíchat kartami na českém trhu. Jak si stojí ve srovnání s Octavií Combi?
ps. czyzby niedlugo wszyscy mieli jednak mowic po niemiecku? ;-)Niezależnie od marki i modelu - Forum OCP - najlepsze forum samochodowe w Polsce.
Komentarz
-
-
Octavianos, dokarmiając swoją ciekawość, czy możesz podać różnice w wyposażeniu między O3 Elegance i RS, czy wogule są? Oczywiście oprócz tych widocznych na zdjęciach. W szczególności, czy tylny LED jest w standardzie? Czy chrom jest w standardzie? Jakie felgi są w standardowym wyposażeniu 17 czy 18?O3 1.8 TSI Blue Race
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wozhdOctavianos, dokarmiając swoją ciekawość, czy możesz podać różnice w wyposażeniu między O3 Elegance i RS, czy wogule są? Oczywiście oprócz tych widocznych na zdjęciach. W szczególności, czy tylny LED jest w standardzie? Czy chrom jest w standardzie? Jakie felgi są w standardowym wyposażeniu 17 czy 18?
standard dla wersji RS to:
Funkcja Start-Stop
- Wielowahaczowe zawieszenie tylne
- Sportowe zawieszenie
- Aluminiowe obręcze kół „DORADO” 7,5x17”
- Pakiet Chrom
- TPM – system kontroli ciśnienia w ogumieniu
- Czujniki parkowania z przodu i z tyłu
- Reflektory bi-ksenonowe + AFS z LED
- Tylne światła w technologii LED
- Elektrycznie sterowane, podgrzewane i składane lusterka zewnętrzne z podświetleniem wokół drzwi, automatycznie przyciemniające się lusterko kierowcy
- Light Assistant z czujnikiem deszczu
- CLIMATRONIC - klimatyzacja automatyczna dwustrefowa, z regulacja elektroniczną
- Radio Bolero
- Przygotowanie pod telefon GSM (bez obsługi głosowej, bez połączenia z anteną zewnętrzną, bez "Phone box" - bez wzmacniania sygnału GSM, uchwyt na multimedia, Bluetooth)
- Trójramienna skórzana wielofunkcyjna kierownica RS (radio+telefon) z małym pakietem skórzanym
- Składanie oparcia tylnej kanapy z przestrzeni bagażowej
Najważniejsze opcje niedostępne w wersji RS :
- Pakiet na bezdroża
- System niezależnego ogrzewania i wentylacji
- Elektrycznie sterowane fotele z przodu
- niektóre opcjonalne tapicerki oraz składane oparcie fotela pasażera
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Wlasnie sobie Czesi troche porownali Golfa 7 kombi i Octavie 3 kombi... mozna sie zdziwic - cenami i.... opiniami samych czytelnikow tamtego portalu... (patrz ankieta, co by kto wybral)
ps. czyzby niedlugo wszyscy mieli jednak mowic po niemiecku? ;-)
Komentarz
-
-
Octavianos, to rozumiem, ze w normalnych O3 (poza RS) pakiet chrom nie bedzie standardem?
ps. jezeli w ramach pakietu black do RS m.in. lusterka sa w kolorze czarnym, to w sumie posiadacze wersji Active moga twierdzic ze maja ... pakiet black ;-) rozszerzony nawet o czarne klamki
ps.2 to ze w pakiecie black nie bedzie standardowego pakietu chrom w RS... troche przypomina polityke BMW, gdzie jak ktos napisal, w 7-mce trzeba doplacic zeby nie miec chromu wokol szyb (choc nie wiem czy to na pewno prawda.... bo dla mnie - milosnika owych srebrnych listewek wokol szyb - brzmi to jak herezja...;-)
ps.3
poczytalem wlasnie watek w dziale O3 o zawieszeniu, gdzie uzytkownicy sie skarza na stukajace tylne zawieszenie w swoich nowych autach.
Niestety potwierdza sie moje podejrzenie wyrazone w tym watku i w mojej krytyce od samego poczatku faktu, ze Skoda w O3 za wyjatkiem 1.8 i 2.0 tsi daje belke zamiast wielowahacza... pisalem ze bedzie gorzej... i widac jest gorzej. Pisze to bez satysfakcji, choc kilku awanturnikow czepialo sie mnie, ze mi sie belka nie podoba...
Czy ktos sobie przypomina, zeby w O2 uzytkownicy od nowosci auta z przebiegiem kilkuset kilometrow narzekali na stukajace tylne zawieszenie... Nie. No wlasnie...
Nie zawsze nowe znaczy lepsze.
Mam tez pewne podejrzenie, ze VW celowo cos dziadzi w Skodzie, zeby wlasnie kierowca odczuwal roznice w komforcie jazdy. Moze w zamysle VW Skoda ma sie stac glownie producentem aut flotowych??? duzych, niby technicznie to samo, ale jednak gorzej wykonczonych, na tyle, zeby prywatny uzytkownik (nie flotowy) wolal troche doplacic (albo nawet nie doplacac - skoro w Czechach Golf kombi jest tanszy od O3 kombi!!!!!) i kupic VW.
Gdybym mial powiedziec co mi sie bardziej podoba z zewnatrz - Golf 7 czy Octavia 3 - to jest to Octavia 3. Ale gdybym mial w tej chwili kupic jedno z tych aut... to kupilbym Golfa, bo primo w srodku ma lepsze materialy, secundo - podejrzewam, ze jest bardziej komfortowy w jezdzie i ze jest miedzy O3 a G7 taka roznica jak miedzy O2 a G6 - niby technicznie to samo, ale te dziady z VAG tak to jakos produkuja, ze tymi autami jezdzi sie inaczej - niestety VW lepiej :-(
Na dodatek VW ciagle sie upiera, zeby to Seat byl troche wyzej pozycjonowany niz Skoda, co juz jest kompletnym debilizmem. Skoda - jedna z najstarszych marek na swiecie, a Seat? Producent bez tak dlugiej tradycji przynoszacy ciagle straty wszystkim kolejnym wlascicielom. No ale Seat to Europa Zachodnia, a Skoda to podludzie z Europy Wschodniej - a przynajmniej taka idea przyswiecala zalozycielowi marki VW - kretynowi z dziwnym wąsikiem Adolfowi H.
Ja chce Skody - prawie Audi! A nie Skody - marki pozycjonowanej nizej niz Seat...!
Komentarz
-
Komentarz