Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • OrsonTSI
    Rider
    • 2010
    • 716
    • Volkswagen
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ciekawe czy SEAT LEON namiesza wśród kupujących......

OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• dato
      L&K
      • 2012
      • 1431

Zamieszczone przez leszekmw
      Zamieszczone przez dominik9420
      Przecież to normalne, że każdy będzie mówił, że jego auto pali mało
      ooo...wypraszam sobie..... :wink:
      moje palą dużo.
      Eeee. nie... Moje więcej

Komentarz

• iFi
        Elegance
        • 2012
        • 906

Byłem dzisiaj w ASO i mając chwilę czasu pooglądałem sobie z zewnątrz (salon był jeszcze nieczynny) O3, które tam stały...

Kurcze, o ile samochód jako całość podoba mi się to lekko zszokowało mnie spasowanie maski i zderzaków... 3/3 egzemplarze jakie oglądałem miały krzywo spasowane zderzaki na łączeniu z błotnikiem. Za każdym razem płaszczyzny nie spotykały się i wyglądało to jakby ktoś docisnął za mocno zderzak i ten wszedł głębiej :/

Maska była w 2/3 źle spasowana i nawet na oko widać było, że szczeliny są nierówne...

Komentarz

• OrsonTSI
          Rider
          • 2010
          • 716
          • Volkswagen
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

chłopaki jeszcze nie maja wprawy przy montowaniu hehehe

ja mialem ten problem z reflektorami , tez były krzywo zamontowane, jedna wizyta i juz nie było problemu a to było kilka miesiecy po FL wiec pewnie tez jeszcze nie wiedzieli jak zakładac.....

kolor z Fabii RS na poprzedniej wersji RS
          Załączone pliki
          OII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez iFi
            Byłem dzisiaj w ASO i mając chwilę czasu pooglądałem sobie z zewnątrz (salon był jeszcze nieczynny) O3, które tam stały...

Kurcze, o ile samochód jako całość podoba mi się to lekko zszokowało mnie spasowanie maski i zderzaków... 3/3 egzemplarze jakie oglądałem miały krzywo spasowane zderzaki na łączeniu z błotnikiem. Za każdym razem płaszczyzny nie spotykały się i wyglądało to jakby ktoś docisnął za mocno zderzak i ten wszedł głębiej :/

Maska była w 2/3 źle spasowana i nawet na oko widać było, że szczeliny są nierówne...
            to są te po gradobiciu :lol:
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• OrsonTSI
              Rider
              • 2010
              • 716
              • Volkswagen
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

co do gradobicia to mam extra fachure od usuwania takich wgniecien bez malowania, pracuje dla VW, BMW, Lexusa, Subaru i jest z Krakowa
              Info na PW
              OII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• iFi
                Elegance
                • 2012
                • 906

I jedna chyba z laweta leciała bo miała krzywe zderzaki na ukośnie, lewy przód i prawy tył :wink:

Komentarz

• Seed
                  Elegance
                  • 2010
                  • 875
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez OrsonTSI
                  co do gradobicia to mam extra fachure od usuwania takich wgniecien bez malowania, pracuje dla VW, BMW, Lexusa, Subaru i jest z Krakowa
                  Info na PW
                  najlepszy sposob na wgniecewnia to suchy lód

KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• Mymlok
                    Classic
                    • 2013
                    • 9

Zamieszczone przez OrsonTSI
                    ciekawe czy SEAT LEON namiesza wśród kupujących......

http://www.samar.pl/__/7/7.m/1424/7....on-Cennik.html
                    ...hehehe tylko jak na razie nie wiadomo, gdzie go kupić :P, ale cennik chyba bardziej przystępny jak w O3

Komentarz

• Majowy
                      Ambiente
                      • 2013
                      • 215

Może ktoś wyjaśnić o co chodzi z tym brakiem możliwości zamówienia specyficznych konfiguracji O3.

Przykład idę do salonu i chcę zamówić O3 kombi 2,0 TDI w wersji Elegance z szyberdachem, przyciemnianymi tylnymi szybami i podgrzewaną szybą przednią + kilka innych ekstrasów. I co mówi sprzedawca. Sorry nie da się? Mogę sprzedać bez dachu, bez ogrzewanej szyby i nie biały tylko zielony??

Przeglądąlem przed chwilą cennik Golfa 7 Kombi i w nim z kolei nie ma kilku elementów wyposażenia, które są w Niemczech. Nie ma szyberdachu, głośników Dynaudio, skór, elektrycznych foteli... Też się nie da, czy jak?

Komentarz

• leohar
                        Classic
                        • 2013
                        • 23

Zamieszczone przez Majowy
                        Może ktoś wyjaśnić o co chodzi z tym brakiem możliwości zamówienia specyficznych konfiguracji O3.

Przykład idę do salonu i chcę zamówić O3 kombi 2,0 TDI w wersji Elegance z szyberdachem, przyciemnianymi tylnymi szybami i podgrzewaną szybą przednią + kilka innych ekstrasów. I co mówi sprzedawca. Sorry nie da się? Mogę sprzedać bez dachu, bez ogrzewanej szyby i nie biały tylko zielony??

Przeglądałem przed chwilą cennik Golfa 7 Kombi i w nim z kolei nie ma kilku elementów wyposażenia, które są w Niemczech. Nie ma szyberdachu, głośników Dynaudio, skór, elektrycznych foteli... Też się nie da, czy jak?
                        Mniej wiecej tak to wygląda. Ja chciałem ogrzewana przednia szybę to raz mowili ze jest, a potem jak juz zamówiłem i potwierdziłem konfiguracje to po 2 dniach miałem telefon ze szyby nie ma i finito. Mimo ze w konfiguratorze się pojawia. W Polsce tez nie ma aktywnego tempomatu ani front assist, nie mowiac juz o zbednym bajerze czytania znakow. (aTelefonicznie mnie poinformowano (juz z centrali skody a nie tylko o dealera) ze tempomat aktywny ma byc od 28 tygodnia ale czy bedzie nie wiadomo. czekałem na to ale juz sobie odpuściłem. Powiedziano mi tez ze jak np. w czeskim konfiguratorze czy niemieckim jest tempomat, szyba itd to i tak tego nie mozna tam zamowic.
                        OCT 3 1.4 TSI CHPA ,DSG, ELEGANCE

Komentarz

• ukuk
                          Rider
                          • 2010
                          • 699

Zamieszczone przez Majowy
                          Przeglądąlem przed chwilą cennik Golfa 7 Kombi i w nim z kolei nie ma kilku elementów wyposażenia, które są w Niemczech. Nie ma szyberdachu, głośników Dynaudio, skór, elektrycznych foteli... Też się nie da, czy jak?
                          I co najgorsze, nie da sie w Comfortlinie zastapic tych tandetnych siatkowych foteli, fotelami komfortowymi, ktore w Niemczech sa dostepne wlasnie juz od Comfortlina.

Komentarz

• marlej108
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 4976
                            • Octavia III (5E3)
                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Wlasnie sobie Czesi troche porownali Golfa 7 kombi i Octavie 3 kombi... mozna sie zdziwic - cenami i.... opiniami samych czytelnikow tamtego portalu... (patrz ankieta, co by kto wybral)

Příchod nové generace Golfu Variant může výrazně zamíchat kartami na českém trhu. Jak si stojí ve srovnání s Octavií Combi?

ps. czyzby niedlugo wszyscy mieli jednak mowic po niemiecku? ;-)
                            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• OrsonTSI
                              Rider
                              • 2010
                              • 716
                              • Volkswagen
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

a my sie martwimy ze 1,4 TSI jest wysilony, mało zywotny i duzo pali.....

Don't miss a Formula 1 moment – with the latest news, videos, standings and results. Go behind the scenes and get analysis straight from the paddock.

V6 1,6 Turbo - ponad 600 KM i spalac ma nie wiecej niz 100 kg/h

nawet tam sie wkrada downsizing !
                              OII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• Octavianos
                                L&K
                                • 2010
                                • 1130

Z najświeższych informacji:
                                -pakiet chrom wraca
                                - z szyberdachem nadal są problemy
                                - podgrzewana szyba przednia niedostępna w 1.2 TSI, 1.4TSI i 1.8 TSI
                                - dostępny już aktywny tempomat
                                - dostępny Front Assistant; kontrola odstępu z funkcją awaryjnego hamowania
                                - dostępny Adaptive Cruise Assistant ; aktywny tempomat
                                - dostępny PAKIET SPORTOWY DYNAMIC
                                - Octavia Combi 4x4 dostępnej w wersji Ambition i Elegance w następujących wersjach silnikowych:
                                1.8 TSI/132 kW (180 KM) z 6 stopniową przekładnią DSG,
                                1.6 TDI/77 kW (105 KM) z 6 biegową przekładnią manualną,
                                2.0 TDI/110 kW (150 KM) z 6 biegową przekładnią manualną
                                Dopłata do wersji 4x4 wynosi 8650 zł
                                Ale na Polskę jest mało przewidzianych aut, więc również tu mogą być opóźnienia w produkcji 4x4
                                - Nowej Octavii w wersji RS
                                - dla tej wersji zamiast Drive Set Up jest Performance sound generator – generator brzmienia mocy
                                -Pakiet Black wyłącznie dla wersji RS – w jego skład wchodzą:
                                - czarny przedni grill
                                - czarne obudowy lusterek bocznych
                                - czarne listwy wokół linii okien (zamiast standardowego Pakietu Chrom)

Pozdrawiam :-)
                                SIMPLY CLEVER
                                Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• wozhd
                                  Ambiente
                                  • 2013
                                  • 103

Octavianos, masz informacje o podstawowej cenie RS?
                                  O3 1.8 TSI Blue Race

Komentarz

• Octavianos
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1130

Zamieszczone przez wozhd
                                    Octavianos, masz informacje o podstawowej cenie RS?
                                    hatchback RS 2.0 TSI 220KM manualna 6 biegowa 104 100 zł
                                    DSG 6 stopniowa 112 100 zł
                                    SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

• yogi_at_pozen
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 418

Zamieszczone przez Octavianos
                                      ...
                                      ...
                                      a ta niedostepnosc dotyczy obu wersji nadwoziowych?

Komentarz

• Octavianos
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1130

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                                        Zamieszczone przez Octavianos
                                        ...
                                        ...
                                        a ta niedostepnosc dotyczy obu wersji nadwoziowych?
                                        Tak.
                                        SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

• marbab
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 4713
                                          • Fiat
                                          • BMM 2.0 TDI 140 KM

Octavianos, cena dobra za tego RSa, Elegance z 1.8 i wyposazeniem podobnym do O2RS wychodzi 100300
                                          Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                                          Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• test15510
                                            Drive
                                            • 2011
                                            • 77

Zamieszczone przez marlej108
                                            Wlasnie sobie Czesi troche porownali Golfa 7 kombi i Octavie 3 kombi... mozna sie zdziwic - cenami i.... opiniami samych czytelnikow tamtego portalu... (patrz ankieta, co by kto wybral)

Příchod nové generace Golfu Variant může výrazně zamíchat kartami na českém trhu. Jak si stojí ve srovnání s Octavií Combi?

Czyli Golf tańszy od Octy w Czechach. Co się dzieje!!!
                                            Niezależnie od marki i modelu - Forum OCP - najlepsze forum samochodowe w Polsce.

Komentarz

• wozhd
                                              Ambiente
                                              • 2013
                                              • 103

Octavianos, dokarmiając swoją ciekawość, czy możesz podać różnice w wyposażeniu między O3 Elegance i RS, czy wogule są? Oczywiście oprócz tych widocznych na zdjęciach. W szczególności, czy tylny LED jest w standardzie? Czy chrom jest w standardzie? Jakie felgi są w standardowym wyposażeniu 17 czy 18?
                                              O3 1.8 TSI Blue Race

Komentarz

• Octavianos
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1130

Zamieszczone przez wozhd
                                                Octavianos, dokarmiając swoją ciekawość, czy możesz podać różnice w wyposażeniu między O3 Elegance i RS, czy wogule są? Oczywiście oprócz tych widocznych na zdjęciach. W szczególności, czy tylny LED jest w standardzie? Czy chrom jest w standardzie? Jakie felgi są w standardowym wyposażeniu 17 czy 18?

standard dla wersji RS to:
                                                Funkcja Start-Stop
                                                - Wielowahaczowe zawieszenie tylne
                                                - Sportowe zawieszenie
                                                - Aluminiowe obręcze kół „DORADO” 7,5x17”
                                                - Pakiet Chrom
                                                - TPM – system kontroli ciśnienia w ogumieniu
                                                - Czujniki parkowania z przodu i z tyłu
                                                - Reflektory bi-ksenonowe + AFS z LED
                                                - Tylne światła w technologii LED
                                                - Elektrycznie sterowane, podgrzewane i składane lusterka zewnętrzne z podświetleniem wokół drzwi, automatycznie przyciemniające się lusterko kierowcy
                                                - Light Assistant z czujnikiem deszczu
                                                - CLIMATRONIC - klimatyzacja automatyczna dwustrefowa, z regulacja elektroniczną
                                                - Radio Bolero
                                                - Przygotowanie pod telefon GSM (bez obsługi głosowej, bez połączenia z anteną zewnętrzną, bez "Phone box" - bez wzmacniania sygnału GSM, uchwyt na multimedia, Bluetooth)
                                                - Trójramienna skórzana wielofunkcyjna kierownica RS (radio+telefon) z małym pakietem skórzanym
                                                - Składanie oparcia tylnej kanapy z przestrzeni bagażowej

Najważniejsze opcje niedostępne w wersji RS :
                                                - Pakiet na bezdroża
                                                - System niezależnego ogrzewania i wentylacji
                                                - Elektrycznie sterowane fotele z przodu
                                                - niektóre opcjonalne tapicerki oraz składane oparcie fotela pasażera
                                                SIMPLY CLEVER

Moja Maszyna

Komentarz

• sw29l
                                                  Ambiente
                                                  • 2011
                                                  • 209

Zamieszczone przez marlej108

do tej pory widziałem 3 O3 i 1 rapida, za to od groma nowych "wyprzedanych" O2 FL. Dopiero teraz skoda.ie zrobiła realne ceny i podstawę O3 już można kupić za 17k Euro. Najbardziej mnie cieszy, że ceny superba bardzo poszły w dół, po wejściu S2 FLbędzie można wybierać coś konkretnego.

Komentarz

• marlej108
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 4976
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Octavianos, to rozumiem, ze w normalnych O3 (poza RS) pakiet chrom nie bedzie standardem?

ps. jezeli w ramach pakietu black do RS m.in. lusterka sa w kolorze czarnym, to w sumie posiadacze wersji Active moga twierdzic ze maja ... pakiet black ;-) rozszerzony nawet o czarne klamki
                                                    ps.2 to ze w pakiecie black nie bedzie standardowego pakietu chrom w RS... troche przypomina polityke BMW, gdzie jak ktos napisal, w 7-mce trzeba doplacic zeby nie miec chromu wokol szyb (choc nie wiem czy to na pewno prawda.... bo dla mnie - milosnika owych srebrnych listewek wokol szyb - brzmi to jak herezja...;-)

ps.3
                                                    poczytalem wlasnie watek w dziale O3 o zawieszeniu, gdzie uzytkownicy sie skarza na stukajace tylne zawieszenie w swoich nowych autach.
                                                    Niestety potwierdza sie moje podejrzenie wyrazone w tym watku i w mojej krytyce od samego poczatku faktu, ze Skoda w O3 za wyjatkiem 1.8 i 2.0 tsi daje belke zamiast wielowahacza... pisalem ze bedzie gorzej... i widac jest gorzej. Pisze to bez satysfakcji, choc kilku awanturnikow czepialo sie mnie, ze mi sie belka nie podoba...

Czy ktos sobie przypomina, zeby w O2 uzytkownicy od nowosci auta z przebiegiem kilkuset kilometrow narzekali na stukajace tylne zawieszenie... Nie. No wlasnie...

Nie zawsze nowe znaczy lepsze.

Mam tez pewne podejrzenie, ze VW celowo cos dziadzi w Skodzie, zeby wlasnie kierowca odczuwal roznice w komforcie jazdy. Moze w zamysle VW Skoda ma sie stac glownie producentem aut flotowych??? duzych, niby technicznie to samo, ale jednak gorzej wykonczonych, na tyle, zeby prywatny uzytkownik (nie flotowy) wolal troche doplacic (albo nawet nie doplacac - skoro w Czechach Golf kombi jest tanszy od O3 kombi!!!!!) i kupic VW.
                                                    Gdybym mial powiedziec co mi sie bardziej podoba z zewnatrz - Golf 7 czy Octavia 3 - to jest to Octavia 3. Ale gdybym mial w tej chwili kupic jedno z tych aut... to kupilbym Golfa, bo primo w srodku ma lepsze materialy, secundo - podejrzewam, ze jest bardziej komfortowy w jezdzie i ze jest miedzy O3 a G7 taka roznica jak miedzy O2 a G6 - niby technicznie to samo, ale te dziady z VAG tak to jakos produkuja, ze tymi autami jezdzi sie inaczej - niestety VW lepiej :-(

Na dodatek VW ciagle sie upiera, zeby to Seat byl troche wyzej pozycjonowany niz Skoda, co juz jest kompletnym debilizmem. Skoda - jedna z najstarszych marek na swiecie, a Seat? Producent bez tak dlugiej tradycji przynoszacy ciagle straty wszystkim kolejnym wlascicielom. No ale Seat to Europa Zachodnia, a Skoda to podludzie z Europy Wschodniej - a przynajmniej taka idea przyswiecala zalozycielowi marki VW - kretynowi z dziwnym wąsikiem Adolfowi H.

Ja chce Skody - prawie Audi! A nie Skody - marki pozycjonowanej nizej niz Seat...!
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

Pracuję...