Octavianos , masz moze cennik ile w elegance trzeba doplacic do aktywnego tempomatu i front assist? Ewentualnie czy moge znalezc ten cennik gdziekolwiek? Dzieki :-)
[quote="marlej108"]
ps.3
poczytalem wlasnie watek w dziale O3 o zawieszeniu, gdzie uzytkownicy sie skarza na stukajace tylne zawieszenie w swoich nowych autach.
Niestety potwierdza sie moje podejrzenie wyrazone w tym watku i w mojej krytyce od samego poczatku faktu, ze Skoda w O3 za wyjatkiem 1.8 i 2.0 tsi daje belke zamiast wielowahacza... pisalem ze bedzie gorzej... i widac jest gorzej. Pisze to bez satysfakcji, choc kilku awanturnikow czepialo sie mnie, ze mi sie belka nie podoba...
miałem okazje jezdzic dwiema OIII z belka i wersja z wahaczem w roznych warunkach i drogach, po paru kilometrach tez slyszałem a kiedy spytałem sprzedawcy siedzacego z tylu czy slyszy to o czym mysle dziwnie zamilkl......
wiec pie.... przez sprzedawcow i pracownikow serwisu ze " nie odczuje Pan róznicy" jest chyba elementem prania mozgow na szkoleniach bo moze faktycznie nie odczuje ale bede słyszał......
OII 1,4 TSI Elegance
KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)
miałem okazje jezdzic dwiema OIII z belka i wersja z wahaczem w roznych warunkach i drogach, po paru kilometrach tez slyszałem a kiedy spytałem sprzedawcy siedzacego z tylu czy slyszy to o czym mysle dziwnie zamilkl......
wiec pie.... przez sprzedawcow i pracownikow serwisu ze " nie odczuje Pan róznicy" jest chyba elementem prania mozgow na szkoleniach bo moze faktycznie nie odczuje ale bede słyszał......
A jednak to nie graty w bagażniku tylko jednak belkę słyszałem w testówce O3 1.2 TSI 105 KM. Naprawdę dziwne, że w nowym aucie i pozycjonowanym dużo wyżej niż moja Fabia I są takie efekty. U mnie w F1 z 2006 r. po przebiegu 135 tys. km nie słyszę belki. Zawieszenie pracuje bez stuków.
- Octavia Combi 4x4 dostępnej w wersji Ambition i Elegance w następujących wersjach silnikowych:
1.8 TSI/132 kW (180 KM) z 6 stopniową przekładnią DSG,
W końcu!!!
Zamieszczone przez Octavianos
- dla tej wersji zamiast Drive Set Up jest Performance sound generator – generator brzmienia mocy
Zrobili by jakiś dobry wydech, a nie głośniki dokładają czy inne wynalazki :diabelski_usmiech
-Pakiet Black wyłącznie dla wersji RS – w jego skład wchodzą:
- czarny przedni grill
- czarne obudowy lusterek bocznych
- czarne listwy wokół linii okien (zamiast standardowego Pakietu Chrom)
Podobuje mi się to!
A te podgrzewane szyby przednie to dojdą może jeszcze do np. 1.8 TSI albo RSa czy już kaplica na całej linii?
michalek1912, rozmawiałem na spocie z kolegą Bomber i mówi, że jest różnica między belką (O3 2.0 TDI), a wielowachaczem (A4 B7, O2FL) na korzyść wielowachacza oczywiście pod względem prowadzenia i pracy zawieszenia.
Ktoś już jeździł 1.8TSI i jest wstanie powiedzieć, że jest dużo lepiej z wielowachaczem pod tym względem?
ja jezdzilem ale bez szalenstw bo mialem zone z tylu ( w ciazy ) ale samochod sie pewnie trzymal i nie slyszalem zadnych stuków ktorych doswiadczylem w autach z belka
OII 1,4 TSI Elegance
KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)
O co chodzi, że dealer poinformował mnie, iż moja O3 jest już od środy w Poznaniu i odbiór będzie ok 7.07. Pytanie dlaczego będzie tak długo jechać do WAW ?
O co chodzi, że dealer poinformował mnie, iż moja O3 jest już od środy w Poznaniu i odbiór będzie ok 7.07. Pytanie dlaczego będzie tak długo jechać do WAW ?
Mają szkodę transportową i muszą "posprzątać" dlatego tak długo i idzie przez Poznań.
o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik
Ja żartowałem z tą interpretacją tylko zapomniałem dodać " "
Mój był wyprodukowany w 24 tygodniu, a na początku 26 tygodnia dealer zaprosił mnie na oględziny samochodu czyli u Ciebie trochę długo i dziwnie. Mam tylko nadzieję, że nic nie wykrakałem.
o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik
kwestie oplacenia akcyzy, homologacji itp. moj tez stal tyle w poznaniu.
Octavianos, to rozumiem, ze w normalnych O3 (poza RS) pakiet chrom nie bedzie standardem?
ps. jezeli w ramach pakietu black do RS m.in. lusterka sa w kolorze czarnym, to w sumie posiadacze wersji Active moga twierdzic ze maja ... pakiet black ;-) rozszerzony nawet o czarne klamki
ps.2 to ze w pakiecie black nie bedzie standardowego pakietu chrom w RS... troche przypomina polityke BMW, gdzie jak ktos napisal, w 7-mce trzeba doplacic zeby nie miec chromu wokol szyb (choc nie wiem czy to na pewno prawda.... bo dla mnie - milosnika owych srebrnych listewek wokol szyb - brzmi to jak herezja...;-)
ps.3
poczytalem wlasnie watek w dziale O3 o zawieszeniu, gdzie uzytkownicy sie skarza na stukajace tylne zawieszenie w swoich nowych autach.
Niestety potwierdza sie moje podejrzenie wyrazone w tym watku i w mojej krytyce od samego poczatku faktu, ze Skoda w O3 za wyjatkiem 1.8 i 2.0 tsi daje belke zamiast wielowahacza... pisalem ze bedzie gorzej... i widac jest gorzej. Pisze to bez satysfakcji, choc kilku awanturnikow czepialo sie mnie, ze mi sie belka nie podoba...
Czy ktos sobie przypomina, zeby w O2 uzytkownicy od nowosci auta z przebiegiem kilkuset kilometrow narzekali na stukajace tylne zawieszenie... Nie. No wlasnie...
Nie zawsze nowe znaczy lepsze.
Mam tez pewne podejrzenie, ze VW celowo cos dziadzi w Skodzie, zeby wlasnie kierowca odczuwal roznice w komforcie jazdy. Moze w zamysle VW Skoda ma sie stac glownie producentem aut flotowych??? duzych, niby technicznie to samo, ale jednak gorzej wykonczonych, na tyle, zeby prywatny uzytkownik (nie flotowy) wolal troche doplacic (albo nawet nie doplacac - skoro w Czechach Golf kombi jest tanszy od O3 kombi!!!!!) i kupic VW.
Gdybym mial powiedziec co mi sie bardziej podoba z zewnatrz - Golf 7 czy Octavia 3 - to jest to Octavia 3. Ale gdybym mial w tej chwili kupic jedno z tych aut... to kupilbym Golfa, bo primo w srodku ma lepsze materialy, secundo - podejrzewam, ze jest bardziej komfortowy w jezdzie i ze jest miedzy O3 a G7 taka roznica jak miedzy O2 a G6 - niby technicznie to samo, ale te dziady z VAG tak to jakos produkuja, ze tymi autami jezdzi sie inaczej - niestety VW lepiej :-(
Na dodatek VW ciagle sie upiera, zeby to Seat byl troche wyzej pozycjonowany niz Skoda, co juz jest kompletnym debilizmem. Skoda - jedna z najstarszych marek na swiecie, a Seat? Producent bez tak dlugiej tradycji przynoszacy ciagle straty wszystkim kolejnym wlascicielom. No ale Seat to Europa Zachodnia, a Skoda to podludzie z Europy Wschodniej - a przynajmniej taka idea przyswiecala zalozycielowi marki VW - kretynowi z dziwnym wąsikiem Adolfowi H.
Ja chce Skody - prawie Audi! A nie Skody - marki pozycjonowanej nizej niz Seat...!
tak, z informacji uzyskanych od Skody pakiet chrom będzie standardem tylko w RS
[ Dodano: Czw 27 Cze, 13 23:15 ]
Zamieszczone przez Maicroft
1.8 TSI/132 kW (180 KM) z 6 stopniową przekładnią DSG,
Tych biegow jestes pewny, bo jak tak to zaraz zaczna sie zakupy tych aut zamiast RSow i dlubanie na ponad 250KM :diabelski_usmiech
taką mam info ze Skody.
[ Dodano: Czw 27 Cze, 13 23:18 ]
Zamieszczone przez leohar
Octavianos , masz moze cennik ile w elegance trzeba doplacic do aktywnego tempomatu i front assist? Ewentualnie czy moge znalezc ten cennik gdziekolwiek? Dzieki :-)
front assist - 1200 zł
aktywny tempomat - 3500 zł w Ambition, 2800 zł w Elegance
Na razie oficjalny cennik nie został jeszcze opublikowany. Sądzę, że w ciągu 1,5 tygodnia to się stanie.
Komentarz