Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Zamieszczone przez Octavianos
    1.8 TSI/132 kW (180 KM) z 6 stopniową przekładnią DSG,

Tych biegow jestes pewny, bo jak tak to zaraz zaczna sie zakupy tych aut zamiast RSow i dlubanie na ponad 250KM :diabelski_usmiech
    Spritmonitor.de

Komentarz

• leohar
      Classic
      • 2013
      • 23

Octavianos , masz moze cennik ile w elegance trzeba doplacic do aktywnego tempomatu i front assist? Ewentualnie czy moge znalezc ten cennik gdziekolwiek? Dzieki :-)
      OCT 3 1.4 TSI CHPA ,DSG, ELEGANCE

Komentarz

• Mymlok
        Classic
        • 2013
        • 9

Zamieszczone przez Maicroft

Tych biegow jestes pewny, bo jak tak to zaraz zaczna sie zakupy tych aut zamiast RSow i dlubanie na ponad 250KM :diabelski_usmiech
        ..dsg w 1.8 ma 7 przełożeń, w 1.4 chyba też
        ...więc jak chcecie coś dłubać, to bierzcie manuala

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Mowimy o 4x4, a nie o osce. W osce to wiem, ze jest gowniana 7 biegowa skrzynia.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• bohen
            L&K
            • 2009
            • 1260
            • Audi
            • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

W czeskim konfiguratorze jest już O3 1.8 TSI 4x4 DSG i jest wyraźnie zaznaczone ze jest to DSG6. W ośce jest dalej DSG7.

Komentarz

• OrsonTSI
              Rider
              • 2010
              • 716
              • Volkswagen
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

[quote="marlej108"]
              ps.3
              poczytalem wlasnie watek w dziale O3 o zawieszeniu, gdzie uzytkownicy sie skarza na stukajace tylne zawieszenie w swoich nowych autach.
              Niestety potwierdza sie moje podejrzenie wyrazone w tym watku i w mojej krytyce od samego poczatku faktu, ze Skoda w O3 za wyjatkiem 1.8 i 2.0 tsi daje belke zamiast wielowahacza... pisalem ze bedzie gorzej... i widac jest gorzej. Pisze to bez satysfakcji, choc kilku awanturnikow czepialo sie mnie, ze mi sie belka nie podoba...

miałem okazje jezdzic dwiema OIII z belka i wersja z wahaczem w roznych warunkach i drogach, po paru kilometrach tez slyszałem a kiedy spytałem sprzedawcy siedzacego z tylu czy slyszy to o czym mysle dziwnie zamilkl......

wiec pie.... przez sprzedawcow i pracownikow serwisu ze " nie odczuje Pan róznicy" jest chyba elementem prania mozgow na szkoleniach bo moze faktycznie nie odczuje ale bede słyszał......
              OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• grzesk
                Rider
                • 2010
                • 296

Zamieszczone przez OrsonTSI

miałem okazje jezdzic dwiema OIII z belka i wersja z wahaczem w roznych warunkach i drogach, po paru kilometrach tez slyszałem a kiedy spytałem sprzedawcy siedzacego z tylu czy slyszy to o czym mysle dziwnie zamilkl......

wiec pie.... przez sprzedawcow i pracownikow serwisu ze " nie odczuje Pan róznicy" jest chyba elementem prania mozgow na szkoleniach bo moze faktycznie nie odczuje ale bede słyszał......
                A jednak to nie graty w bagażniku tylko jednak belkę słyszałem w testówce O3 1.2 TSI 105 KM. Naprawdę dziwne, że w nowym aucie i pozycjonowanym dużo wyżej niż moja Fabia I są takie efekty. U mnie w F1 z 2006 r. po przebiegu 135 tys. km nie słyszę belki. Zawieszenie pracuje bez stuków.
                SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• michalek1912
                  Ambiente
                  • 2013
                  • 113

Ktoś już jeździł 1.8TSI i jest wstanie powiedzieć, że jest dużo lepiej z wielowachaczem pod tym względem?
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=70887

Komentarz

• Mihau
                    RS
                    • 2009
                    • 7460
                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

- Octavia Combi 4x4 dostępnej w wersji Ambition i Elegance w następujących wersjach silnikowych:
                    W końcu!!!
                    - dla tej wersji zamiast Drive Set Up jest Performance sound generator – generator brzmienia mocy
                    Zrobili by jakiś dobry wydech, a nie głośniki dokładają czy inne wynalazki :diabelski_usmiech
                    -Pakiet Black wyłącznie dla wersji RS – w jego skład wchodzą:
                    - czarny przedni grill
                    - czarne obudowy lusterek bocznych
                    - czarne listwy wokół linii okien (zamiast standardowego Pakietu Chrom)
                    Podobuje mi się to!

A te podgrzewane szyby przednie to dojdą może jeszcze do np. 1.8 TSI albo RSa czy już kaplica na całej linii?

michalek1912, rozmawiałem na spocie z kolegą Bomber i mówi, że jest różnica między belką (O3 2.0 TDI), a wielowachaczem (A4 B7, O2FL) na korzyść wielowachacza oczywiście pod względem prowadzenia i pracy zawieszenia.
                    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• OrsonTSI
                      Rider
                      • 2010
                      • 716
                      • Volkswagen
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez michalek1912
                      Ktoś już jeździł 1.8TSI i jest wstanie powiedzieć, że jest dużo lepiej z wielowachaczem pod tym względem?
                      ja jezdzilem ale bez szalenstw bo mialem zone z tylu ( w ciazy ) ale samochod sie pewnie trzymal i nie slyszalem zadnych stuków ktorych doswiadczylem w autach z belka
                      OII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• Ayu
                        RS
                        • 2009
                        • 4154

Zamieszczone przez Mihau
                        W końcu!!!
                        czyli jednak Octavia...dzięki temu będzie najbliżej spełnienia oczekiwań...

Komentarz

• michalek1912
                          Ambiente
                          • 2013
                          • 113

O co chodzi, że dealer poinformował mnie, iż moja O3 jest już od środy w Poznaniu i odbiór będzie ok 7.07. Pytanie dlaczego będzie tak długo jechać do WAW ?

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez bohen
                            W czeskim konfiguratorze jest już O3 1.8 TSI 4x4 DSG i jest wyraźnie zaznaczone ze jest to DSG6. W ośce jest dalej DSG7.
                            RS jaką będzie miał skrzynkę, 6 czy 7?
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• krzy111
                              Ambiente
                              • 2013
                              • 122

O co chodzi, że dealer poinformował mnie, iż moja O3 jest już od środy w Poznaniu i odbiór będzie ok 7.07. Pytanie dlaczego będzie tak długo jechać do WAW ?
                              Mają szkodę transportową i muszą "posprzątać" dlatego tak długo i idzie przez Poznań.
                              o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik

Komentarz

• michalek1912
                                Ambiente
                                • 2013
                                • 113

Czy w związku z tym nie powinienem zostać poinformowany o takiej szkodzie?

Komentarz

• krzy111
                                  Ambiente
                                  • 2013
                                  • 122

Ja żartowałem z tą interpretacją tylko zapomniałem dodać " "
                                  Mój był wyprodukowany w 24 tygodniu, a na początku 26 tygodnia dealer zaprosił mnie na oględziny samochodu czyli u Ciebie trochę długo i dziwnie. Mam tylko nadzieję, że nic nie wykrakałem.

Komentarz

• michalek1912
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 113

Powiedział, że w przyszłym tygodniu już na pewno będzie bo już jest w Poznaniu. Również produkowana była w 24 tygodniu.

Komentarz

• krzy111
                                      Ambiente
                                      • 2013
                                      • 122

To się robi prawie dwa tygodnie różnicy w dostarczeniu samochodu wyprodukowanego w tym samym czasie do dealera ...

Komentarz

• michalek1912
                                        Ambiente
                                        • 2013
                                        • 113

Odbierałeś w tym tygodniu? Mam nadzieje, że to tylko przypuszczenia. Ale jutro zadzwonię i zapytam wprost

Komentarz

• Seed
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 875
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

kwestie oplacenia akcyzy, homologacji itp. moj tez stal tyle w poznaniu.
                                          KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• krzy111
                                            Ambiente
                                            • 2013
                                            • 122

Odbierałeś w tym tygodniu? Mam nadzieje, że to tylko przypuszczenia. Ale jutro zadzwonię i zapytam wprost
                                            Tak, we wtorek pojechałem obejrzeć, wziąć fakturę i dzisiaj po zarejestrowaniu go odebrałem.

Komentarz

• OrsonTSI
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 716
                                              • Volkswagen
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

krzy111, Gratuluje !

czekamy na foty, jak tam sprawa o ktorej romawialismy, udało sie cos wywalczyc ?
                                              OII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• krzy111
                                                Ambiente
                                                • 2013
                                                • 122

OrsonTSI, zbyt mi było spieszno do nowej zabawki i zadowoliłem się dodatkowym rabatem

Komentarz

• michalek1912
                                                  Ambiente
                                                  • 2013
                                                  • 113

Zamieszczone przez Seed
                                                  kwestie oplacenia akcyzy, homologacji itp. moj tez stal tyle w poznaniu
                                                  Dzięki, trochę mnie pocieszyłeś. Zamawiałem też hak holowniczy, może to też wymaga dłuższych "spraw" związanych z homologacją.

Komentarz

• Octavianos
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1130

Zamieszczone przez marlej108
                                                    Octavianos, to rozumiem, ze w normalnych O3 (poza RS) pakiet chrom nie bedzie standardem?

ps. jezeli w ramach pakietu black do RS m.in. lusterka sa w kolorze czarnym, to w sumie posiadacze wersji Active moga twierdzic ze maja ... pakiet black ;-) rozszerzony nawet o czarne klamki
                                                    ps.2 to ze w pakiecie black nie bedzie standardowego pakietu chrom w RS... troche przypomina polityke BMW, gdzie jak ktos napisal, w 7-mce trzeba doplacic zeby nie miec chromu wokol szyb (choc nie wiem czy to na pewno prawda.... bo dla mnie - milosnika owych srebrnych listewek wokol szyb - brzmi to jak herezja...;-)

ps.3
                                                    poczytalem wlasnie watek w dziale O3 o zawieszeniu, gdzie uzytkownicy sie skarza na stukajace tylne zawieszenie w swoich nowych autach.
                                                    Niestety potwierdza sie moje podejrzenie wyrazone w tym watku i w mojej krytyce od samego poczatku faktu, ze Skoda w O3 za wyjatkiem 1.8 i 2.0 tsi daje belke zamiast wielowahacza... pisalem ze bedzie gorzej... i widac jest gorzej. Pisze to bez satysfakcji, choc kilku awanturnikow czepialo sie mnie, ze mi sie belka nie podoba...

Czy ktos sobie przypomina, zeby w O2 uzytkownicy od nowosci auta z przebiegiem kilkuset kilometrow narzekali na stukajace tylne zawieszenie... Nie. No wlasnie...

Nie zawsze nowe znaczy lepsze.

Mam tez pewne podejrzenie, ze VW celowo cos dziadzi w Skodzie, zeby wlasnie kierowca odczuwal roznice w komforcie jazdy. Moze w zamysle VW Skoda ma sie stac glownie producentem aut flotowych??? duzych, niby technicznie to samo, ale jednak gorzej wykonczonych, na tyle, zeby prywatny uzytkownik (nie flotowy) wolal troche doplacic (albo nawet nie doplacac - skoro w Czechach Golf kombi jest tanszy od O3 kombi!!!!!) i kupic VW.
                                                    Gdybym mial powiedziec co mi sie bardziej podoba z zewnatrz - Golf 7 czy Octavia 3 - to jest to Octavia 3. Ale gdybym mial w tej chwili kupic jedno z tych aut... to kupilbym Golfa, bo primo w srodku ma lepsze materialy, secundo - podejrzewam, ze jest bardziej komfortowy w jezdzie i ze jest miedzy O3 a G7 taka roznica jak miedzy O2 a G6 - niby technicznie to samo, ale te dziady z VAG tak to jakos produkuja, ze tymi autami jezdzi sie inaczej - niestety VW lepiej :-(

Na dodatek VW ciagle sie upiera, zeby to Seat byl troche wyzej pozycjonowany niz Skoda, co juz jest kompletnym debilizmem. Skoda - jedna z najstarszych marek na swiecie, a Seat? Producent bez tak dlugiej tradycji przynoszacy ciagle straty wszystkim kolejnym wlascicielom. No ale Seat to Europa Zachodnia, a Skoda to podludzie z Europy Wschodniej - a przynajmniej taka idea przyswiecala zalozycielowi marki VW - kretynowi z dziwnym wąsikiem Adolfowi H.

Ja chce Skody - prawie Audi! A nie Skody - marki pozycjonowanej nizej niz Seat...!
                                                    tak, z informacji uzyskanych od Skody pakiet chrom będzie standardem tylko w RS

[ Dodano: Czw 27 Cze, 13 23:15 ]
                                                    Zamieszczone przez Maicroft

taką mam info ze Skody.

[ Dodano: Czw 27 Cze, 13 23:18 ]
                                                    Zamieszczone przez leohar
                                                    Octavianos , masz moze cennik ile w elegance trzeba doplacic do aktywnego tempomatu i front assist? Ewentualnie czy moge znalezc ten cennik gdziekolwiek? Dzieki :-)
                                                    front assist - 1200 zł
                                                    aktywny tempomat - 3500 zł w Ambition, 2800 zł w Elegance

Na razie oficjalny cennik nie został jeszcze opublikowany. Sądzę, że w ciągu 1,5 tygodnia to się stanie.
                                                    SIMPLY CLEVER
                                                    Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

Pracuję...